جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
در باغ آلبالو
![در باغ آلبالو](/web/imgs/16/22/rvszp1.jpeg)
همه ایرانیان خاطرات خوشی از آب آلبالو یا شربت آلبالوی خنک در تابستانهای گرم دارند. آلبالو استفادههای گوناگونی دارد. میوه تازه و خشک آن خورده میشود. همچنین برای تهیه شربت، مربا و کمپوت یا در غذاهایی چون آلبالوپلو یا خورش آلبالو استفاده میشود.
درون آلبالو
یک فنجان آلبالو که حدودا ۱۰۰ گرم وزن دارد حاوی ۱۶ گرم مواد قندی، ۸۵/۰ گرم پروتئین، ۱۱میلیگرم کلسیم، ۲۰ میلیگرم فسفر، ۴/۰ میلیگرم آهن، ۷۲۰ واحد بینالمللی ویتامین آ، ۱۴/۰ میلیگرم تیامین، ۱۲/۰ میلیگرم ریبوفلاوین، ۶ میلیگرم ویتامین ث و نیز مقداری سدیم، منیزیم، منگنز، کبالت، پتاسیم، مس و روی است. این حجم آلبالو حدود ۳۸ کالری انرژی دارد.
خواص آلبالو
آلبالو برطرف کننده تشنگی است و شربت آلبالو یکی از بهترین نوشیدنیها برای کسانی است که عطش فراوان دارند.آلبالو اشتهاآور بسیار خوبی محسوب میشود. هسته آلبالو ضداسهال است همچنین فشار خون را نیز کاهش میدهد. آلبالو حاوی انواع ویتامینهای گروه ب است و مصرف آن اعصاب را آرامش میدهد. آلبالو حاوی سلولز فراوان است و به همین دلیل ملین است. مصرف آلبالو برای افرادی که خارش پوستی دارند موثر و مفید است. جوشانده دم آلبالو ادرارآور است و کسانی که اختلال کلیه یا مثانه دارند میتوانند آن را مصرف کنند.
آلبالو یکی از غنیترین منابع ویتامین ث است که باعث تقویت سیستم دفاعی بدن میشود ضمنا با داشتن یک عامل ضدباکتری، در پیشگیری از پوسیدگیهای دندان و بیماریهای لثه مفید است. گفته میشود مصرف آلبالو از بروز نقرس جلوگیری میکند. آلبالو حاوی مقادیر زیادی پیشساز ویتامین آ است و مصرف آن برای پوست و چشم مفید است.
چند نکته آلبالویی
آلبالوی نارس دیر هضم است و کار رودهها را مختل میکند.
وقتی آلبالو خوردید روی آن آب نخورید زیرا باعث نفخ میشود.
آلبالو میوه انتخابی برای کسانی که ناراحتی گوارشی و ورم روده دارند نیست زیرا بسیار دیر هضم میشود. این افراد میتوانند آلبالوی پخته را به صورت کمپوت یا مربا مصرف کنند، هر چند در این موارد آلبالو چون پخته میشود، قسمتی از ویتامینهای خود را از دست میدهد ولی در عوض به آسانی هضم میشود.
اشخاصی که چاق هستند نباید آلبالو را قبل از غذا بخورند زیرا باعث میشود اشتهای آنها افزایش پیدا کند.
تیرهرنگ شدن آلبالو و ظهور لکههای قهوهای نشانه خراب شدن آلبالوست.
آب زدن آلبالو آن را خوشمنظره میسازد اما باعث میشود تا آلبالو زودتر خراب شود.
علی رغم خواص فراوان در مجموع آلبالو دیر هضم است به همین دلیل نباید یک مرتبه مقدار زیادی آلبالو خورد بلکه آن را را باید به مقدار کم خورد و در موقع خوردن هم خوب آن را جوید.
توصیه میشود به کودکان زیر ۲ سال آلبالو ندهید.زیرا با توجه به حساس بودن دستگاه گوارش کودکان، مصرف میوههای ملین مانند آلبالو در آنان خطر دل درد و ایجاد اسهال دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست