پنجشنبه, ۳۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 20 June, 2024
مجله ویستا

این نشانه ها را جدی بگیرید تا ازدواج سالمی داشته باشید


این نشانه ها را جدی بگیرید تا ازدواج سالمی داشته باشید

روشن است که هیچ یک از ما انسان ها بی عیب و نقص نیستیم و هر کدام کاستی و ضعف های مربوط به خود را داریم که باید آنها را شناخته و جدی بگیریم و برای اصلاح شان اقدام کنیم

روشن است که هیچ‌یک از ما انسان‌ها بی‌عیب و نقص نیستیم و هر کدام کاستی و ضعف‌های مربوط به خود را داریم که باید آنها را شناخته و جدی بگیریم و برای اصلاح‌شان اقدام کنیم. اگر این ویژگی‌های شخصیتی منفی تا قبل از ازدواج رفع نشود مسلما بعد از ازدواج باعث پشیمانی و آثار زیانباری می‌شود همچنین اگر فرد مقابل‌مان نیز صاحب ویژگی‌های منفی باشد زندگی تبدیل به کابوس خواهد شد. در مطلب زیر به فهرستی از علایم هشدار‌دهنده قبل از ازدواج در خود و همسر آینده اشاره می‌شود.

- تنبلی و بی‌مسوولیتی: اگر در خانواده نخستین و زندگی مجردی خود، مسوولیت کاری را بر عهده نمی‌گیرید یا در مسوولیت محوله تعلل می‌کنید.

- انعطاف‌ناپذیری: به هیچ‌وجه قادر به تغییر برنامه‌های خود نیستید و اگر با تغییر شرایط روبه‌رو می‌شوید بسیار جدی و متعصب برخورد می‌کنید.

- بی هدفی: برای زندگی آینده خود هیچ‌گونه برنامه و چشم‌اندازی ندارید منتظر آن هستید که ازدواج کنید و بعد هر چه پیش‌ آید، خوش‌ آید.

- عدم خودسنجی: بدون آنکه خود را بشناسید و ارزیابی کنید به دنبال همسر مناسب می‌گردید.

- خود بزرگ‌پنداری: اگر تصور می‌کنید که بانفوذ و قوی هستید که افکار، احساس و رفتار همسر آینده تان را می‌توانید تغییر دهید.

- فرار از موقعیت: اگر از وضعیت کنونی‌تان راضی نیستید و برای رهایی و فرار از موقعیت می‌خواهید ازدواج کنید.

- ضعف در همدلی: اگر قادر به درک احساسات، رفتار و افکار خانواده، دوستان و همکاران‌تان نیستید و به جای آنکه آنها را درک کنید درصدد آن هستید که دیگران شما را بفهمند.

- واکنش هیجانی: اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که هیجان طلبید و قادر نیستید خواسته‌هایتان را به تعویق بیندازید.

- خودخواهی و سلطه‌گری: فقط فکر و منطق خود را قبول دارید و در برابر دیگران حالت تدافعی یا تهاجمی می‌گیرید و قادر به درک افکار، احساسات و رفتار دیگران نیستید.

- عدم ثبات فکری: مرتب و دایم در حال تغییر شغل هستید، با تعداد زیادی از دوستان‌تان قطع رابطه کرده‌اید، رشته تحصیلی خود را تغییر داده یا ترک تحصیل کرده‌اید و ثبات فکری، احساسی و رفتاری ندارید.

- شخصیت رشد نیافته: در نظر دیگران فردی وابسته، بدبین، گوشه‌گیر، پرخاشگر، دمدمی مزاج، سرزنش‌گر، خودخواه و غمگین به نظر می‌آیید.

- عدم توان در برقراری روابط صحیح اجتماعی: با پدر، مادر، خواهر و برادر خود مشکل دارید و نمی‌توانید ارتباط سازنده و دلخواه را برقرار کنید.

- خیالپردازی و عدم واقع بینی: فکر می‌کنید از میان چند میلیارد ساکنان کره‌زمین فقط و فقط یک شخص مناسب‌تان است و اگر با او ازدواج نکنید تا آخر عمر می‌خواهید مجرد بمانید.

- همیشه در حال فرار از مشکلات بودن: عادت دارید به جای حل مشکلات از آنها فرار یا اجتناب کنید یا اینکه بازخوردتان به مساله‌ای بی‌تفاوتی است؟

و اما علایم هشدار‌دهنده در رفتارهای طرف مقابل

- فاش نکردن جزییات سوابق خانوادگی: اگر همسر آینده‌تان به ملاقات خانواده‌اش کم می‌رود یا از آنها صحبت نمی‌کندکه این مساله نشان از آن دارد یا با خانواده‌اش مشکل دارد یا اینکه دچار نابسامانی شخصیتی است.

- با نامزد گذشته خود تماس‌های مکرر برقرار می‌کند: مرتب به نامزد قبلی‌اش تلفن می‌زند یا اینکه وی را حضوری می‌بیند و شما را در جریان نمی‌گذارد.

- بیش از حد مطیع خانواده‌اش است: زمانی که زیاده از حد با آنها صحبت می‌کند، به آنها اجازه می‌دهد که به او امر و نهی کنند و قادر نیست که جلوی آنها در برابر خواسته‌های نابجایشان بایستد.

- ابراز محبت افراطی: مرتبا عشق، محبت، توجه و هدایای بسیاری به شما می‌دهد و این‌طور به نظر می‌آید که شبانه‌روز فقط به شما فکر می‌کند و احساس مالکیت شدید دارد.

- توجه بیش از اندازه به اشخاصی از جنس متفاوت: نیاز شدید به توجه از جانب دیگران، که نشان از آن دارد که ممکن است در آینده به شما خیانت کند.

- می‌خواهد همه جا رییس باشد: همیشه خود را قوی جا می‌زند و اینکه عاشق کنترل کردن است.

- مرتبا بدقولی می‌کند: به ساعت قرار ملاقات‌های خود پایبند نیست و عهد خود را با دیگران مکررا فراموش می‌کند.

- احساسات خود را بروز نمی‌دهد: به شکل آزار دهند‌ه‌ای خشک، بی‌روح و فاقد هیجانات متعادل است. خنده و ناراحتی‌اش را نمی‌توانید تشخیص دهید.

- رفتارهایش ترحم‌برانگیز است: رفتار و گفتارش به‌گونه‌ای است که ترحم شما و دیگران را بر می‌انگیزاند تا شما نقش حامی و ناجی را بازی کنید. در واقع بیشتر به شما تکیه می‌کند.

- دایما خود را با دیگران مقایسه می‌کند: یا به خوشبختی دیگران حسادت می‌کند یا نسبت به افراد ناموفق‌تر از خود فخر می‌فروشد.

- احساس خشم خود را بچگانه بروز می‌دهد: مانند لج کردن، قهر کردن، کوبیدن در، قطع تلفن، پرتاب اشیا یا بددهانی و ضرب و شتم بروز می‌دهد.

زهرا خالقی‌صفا

عکس: امیر جدیدی، شرق