چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

جنگ روانی, افسانه یا حقیقت


جنگ روانی, افسانه یا حقیقت

اصطلاح جنگ روانی در ابتدا به مجموعه عملیات روانی اطلاق می شد که در جنگ ها با مقاصدی همچون تضعیف روحیه سربازان به کار می رفت تضعیف روحیه و گمراه نمودن مردم کشور درگیر جنگ, نیرنگ های تبلیغاتی برای حفظ برتری در جبهه, گسترش شایعات برای ایجاد ترس و همگی انواعی از عملیات روانی است که طراحی می شد و می شود

آیا نگرانی‏هایی که پیرامون استفاده نظامی از نیروهای فراروانی انسان‏ها وجود دارد، بی‏پایه و اساس‏اند و یا حقیقت دارند؟

جنگ روانی، داستان جدید و مختص امروز نیست. با بررسی تاریخ جنگ‏ها پی‏می‏بریم که از نیروهای فوق‏طبیعی، علی‏الخصوص سحر وجادو، برای پیشی‏گرفتن از دشمن در جنگ‏ها به وفور استفاده می‏شده است.

نمونه بارز و شناسایی شده آن، هیتلر در جنگ جهانی دوم است که از جادوگران کمک می‏گرفت و یا سردمداران انگلیس که از ستاره شناسان و افراد دارای توانایی فراروانی استفاده می‏کردند.

آنچه مسلم است قابلیت‏ها و توانمندی‏های فراروانی در انسان‏ها وجود دارد، این موضوع بارها و بارها توسط دانشمندان و محققین در زمینه فراروانشناسی به اثبات رسیده؛ اما چگونگی و در کدام مسیر به کارگرفتن این توانمندی‏هاست که از اهمیت ویژه‏ای برخوردار است. واقعیت این است که امروزه بسیاری از این نیروها به ابزاری جهت تهدید امنیت جوامع بشری تبدیل شده‏اند.

طی قرن گذشته، تحقیقات و مطالعات فراوانی درباره قابلیت‏های باطنی و نیروهای ذهنی-روانی انسان و به کارگیری آنها در جهت مقاصد نظامی و سیاسی به عمل آمده، این تحقیقات به خصوص در کشورهای شوروی سابق و آمریکا و )در دهه‏های اخیر( اسرائیل انجام شده است. نتایج حاصله، از امکان استفاده وسیع این نیروها در جنبه‏های مختلف خبر می‏دهند.

●جنگ روانی چیست؟

اصطلاح "جنگ روانی" در ابتدا به مجموعه "عملیات روانی" اطلاق می‏شد که در جنگ‏ها با مقاصدی همچون تضعیف روحیه سربازان به کار می‏رفت. تضعیف روحیه و گمراه نمودن مردم کشور درگیر جنگ، نیرنگ‏های تبلیغاتی برای حفظ برتری در جبهه، گسترش شایعات برای ایجاد ترس و... همگی انواعی از عملیات روانی است که طراحی می‏شد و می‏شود.

اما در چند دهه اخیر عبارت جنگ روانی در مفهومی خاص و به معنای استفاده از قابلیت‏های فراروانی یا باطنی انسان، به کار می‏رود. از این رو می‏توان این نوع جنگ‏ها را "جنگ فراروانی" نیز نامید. جنگ فراروانی در حوزه‏های گوناگونی مانند جاسوسی و کسب اطلاعات از طرق غیرمعمول اتفاق می‏افتد. در حال حاضر شناخته شده‏ترین روش جاسوسی در آمریکا و اسرائیل، روش "مشاهده از راه دور"(۱) است که خود متشکل از چندین پدیده مانند روشن‏بینی، تجربه خروج از بدن، تله پاتی و خواندن فکر، تأثیرگذاری بر ذهن و انتقال فکر می‏باشد.

همچنین استفاده از "سلاح‏های سایکوترونیک"(۲) نیز در جنگ فراروانی مرسوم شده است. سلاح سایکوترونیک یا همان انرژی روانی-الکترونیکی، سلاحی است که با نیت و قصد خاصی از انرژی روانی شخص عامل اشباع شده و قادر است که از راه دور بر هدف مورد نظر تأثیر گذاشته و موجب اختلال عملکرد و یا نابودی آن شود. امروزه امکان به کارگیری توانمندی‏های فراروانی انسان در هر گونه تعارض و برخوردی و در حوزه‏های متفاوتی مانند سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و...وجود دارد. باید دانست که تأثیرات جنگ روانی با استفاده از نیروهای فراروانی می‏تواند به مراتب مهیب‏تر و هولناک‏تر از ابزار و تسلیحات نظامی شناخته شده باشد.

در یک مصاحبه‏ای از "اینگو سوان"(۳)، یکی از موفق‏ترین افراد سایکیک در روش مشاهده از راه دور، سوال شد: "آیا شخصاً فکر می‏کنید که مبارزات جنگ بعدی در سطوح سایکیک و نظامی صورت‏پذیرد؟"، "سوان" پاسخ داد: "فکر می‏کنم هم اینک در مراحل پیشرفته‏ای از این جنگ قرار داریم"... او هم چنین توضیح داد که جنگ هسته‏ای دیگری ممکن نیست...حمله هسته‏ای یکی از کشورها باعث نابودی همه چیز خواهد شد چرا که اقدامات تلافی‏جویانه در پی خواهد داشت. از این رو قدرت‏های نظامی می‏بایست روش‏های جنگی جدیدی را ابداع کنند و یکی از این روش‏ها کنترل ذهن است که مستقیماً به قابلیت‏های فراروانی (PSI) ختم می‏شود...

پی‏نوشت:

۱- Remote Viewing

۲- Psychotronic

او پس از تجربیات و مهارت‏های فراوانی که در روش مشاهده از راه دور بدست آورد، مراحل مختلفی را برای مشاهده از راه دور طراحی کرد۳- Ingo Swann

و بر آن اساس این روش را آموزش داد.

منبع :

وایت، جان؛ روش‏های جنگ روانی -۱،اخبار و تحقیقات در پرده؛ ترجمه فرهاد کاظمی، نشر حم، تهران، ۱۳۸۲.