جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

توصیه‌های تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان


توصیه‌های تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان

فریضه روزه با هدف انسان‌ سازی و رسیدن به مراتبی از تقوا و خویشتن یابی است. این فریضه فواید زیادی برای جسم و سلامت انسان دارد که با رعایت نکات بهداشتی و تغذیه ‌ای، بهره بیشتری …

فریضه روزه با هدف انسان‌ سازی و رسیدن به مراتبی از تقوا و خویشتن یابی است. این فریضه فواید زیادی برای جسم و سلامت انسان دارد که با رعایت نکات بهداشتی و تغذیه ‌ای، بهره بیشتری از روزه ‌داری گرفته می ‌شود. چند توصیه تغذیه‌ ای برای بهتر سپری کردن ماه رمضان سودمند است؛

۱) صرف غذا در دو وعده افطاری و سحری صورت گیرد. آنچه قرار است به عنوان افطاری و شام صرف شود همزمان البته با حجم کمتر صرف شود و در فاصله میان این وعده و غذای سحر، آب و آشامیدنیها صرف شود. مصرف غذای سحر برای همه بویژه نوجوانان توصیه می‌ شود.

۲) به هنگام افطار، تغذیه با یک ماده غذایی مناسب مثل شیر، خرما، فرنی یا چای کمرنگ آغاز شود و از آشامیدن آب سرد در شروع افطار خودداری شود.

۳) غذای افطار و سحر نباید پر حجم باشد و حتی‌ الامکان از مصرف غذاهای پرچرب و دیرهضم خودداری شود. در وسط غذا آب زیاد نوشیده نشود زیرا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و دشواری هضم می‌ شود اما در فاصله یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از مصرف غذای سحری، مقدار کافی آب نوشیده شود.

۴) مصرف سبزی ضد عفونی شده به هنگام افطار و میوه در هنگام سحر توصیه می ‌شود. همچنین از مصرف تنقلات به مقدار فراوان جدا ً خودداری شود.

۵) نوجوانان حد اقل یک لیوان شیر یا معادل آن ماست، میل کرده و در ماه مبارک رمضان در غذای افطارشان از گوشت، پنیر و تخم ‌مرغ استفاده کنند.

۶) نوجوانان دستکم به هفت ساعت خواب آرام احتیاج دارند. بنابر این توصیه می ‌شود شبها زودتر بخوابند تا هنگام سحر بتوانند با نشاط از خواب برخیزند و از برکات معنوی سحرهای ماه مبارک بهره‌ مند شوند.

۷) ساعات مطالعه و درس خواندن را طوری تنظیم کنید که بلافاصله پس از صرف غذا احساس گرسنگی زیاد نکنید.

۸) برای پیشگیری از یبوست، مصرف سبزیجات به صورت پخته و خام، خودداری از مصرف چای پررنگ، استفاده از غذاهای ملین مثل خورشت آلو و کرفس و آشامیدن مقدار کافی آب، البته نه همراه غذا بلکه در فاصله بعد از افطار، سودمند است.

۹) در ماه مبارک رمضان به بهداشت دهان و دندان، بیشتر توجه شود.

۱۰) از تغییرات ناگهانی و شدید در برنامه تغذیه در طول ماه مبارک رمضان خودداری شود. همچنین غذاهایی را که به طور معمول برای شما ایجاد ناراحتی می‌ کنند در این ایام مصرف نکنید.

۱۱) همیشه و بخصوص در ماه مبارک رمضان به بهداشت مواد غذایی توجه کنید و از مصرف مواد غذایی مشکوک، غذاهایی که به طور کامل طبخ نشده و یا در خارج از یخچال نگهداری شده اند خودداری کنید.