چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
این اعتیاد جنسی ۵ مرحله دارد
پورنوگرافی یا هرزهنگاری، تجسمی بیپرده از مسایل جنسی با هدف تحریک یا ارضاست که در قالبهای مختلف از جمله کتاب، فیلم، اینترنت و مجله ارائه میشود. لغت پورنوگرافی ریشه یونانی دارد و از ترکیب دو واژه «پورن» به معنای «روسپی» و واژه «گرافو» به معنای نگارش بهوجود آمده و به معنی روسپینگاری است...
در چند دهه اخیر، با گسترش فرهنگی که موضوعات جنسی را تابو نمیداند، صنعتی بر حول تولید و مصرف محتوای پورنوگرافی ایجاد شده است. گسترش رسانههای صوتی و تصویری و اینترنت نیز در شکوفایی این صنعت نقش مهمی داشته است، هرچند که کشورهای مختلف قوانین متفاوتی برای سامان دادن به این صنعت دارند.
اعتیاد به پورنوگرافی، تعاریف مختلفی دارد؛ اعم از استفاده بیشازحد از مواد پورنوگرافی (نوشته، فیلم و تصاویر مستهجن) که باعث اختلال در زندگی عادی میشود یا دچار شدن فرد به عوارض مختلف به دلیل استفاده بیش از حد یا سوءاستفاده از آن. از مهمترین دلایل گرایش به فیلمهای مستهجن میتوان به اجتناب از ایجاد رابطه با دیگران و خودارضایی اشاره کرد. گاهی فرد به دلیل اینکه در زندگی واقعی خود به رویاهایش دست نمییابد، به استفاده از نوشته، فیلم و تصاویر مستهجن روی میآورد و سعی میکند با آنها کمبودهایش را جبران کند.
● ۵ مرحله اعتیاد
از نظر دانشمندان، مراحل اعتیاد به پورنوگرافی به ۵ مرحله (مواجهه، اعتیاد، افزایش، حساسیتزدایی و عمل) خلاصه میشود:
مرحله مواجهه: بیشتر افرادی که به پورنوگرافی اعتیاد دارند، دیدن و تماشای فیلمهای مستهجن را از سنین پایین شروع میکنند.
مرحله اعتیاد: در این مرحله فرد مبتلا نمیتواند از دیدن و تماشای فیلم مستهجن اجتناب کند.
مرحله افزایش: در این مرحله روزبهروز میزان دسترسی افزایش مییابد و بیمار نمیتواند از آن دست بکشد.
مرحله حساسیتزدایی: در این مرحله دیگر بیمار با دیدن فیلم و تصاویر مستهجن مانند اوایل تحریک نمیشود بنابراین سعی میکند با استفاده بیشتر و متنوعتر از مواد پورنوگرافی به حساسیت اولیه دست پیدا کند درحالی که دیگر این اتفاق نمیافتد.
مرحله عمل: در این مرحله فرد از دنیای پورنوگرافی خارج و وارد اعمال پورنوگرافیک میشود.
● آثار ویرانگر یک اعتیاد
متاسفانه اعتیاد به پورنوگرافی، آثار ویرانگری در زندگی فرد دارد؛ بهگونهای که مسوولیتهای کاری و شغلی او را تحتتاثیر قرار میدهد و نخواهد توانست کارهایش را درست انجام دهد. هزینه زیادی برای پورنوگرافی صرف میکند، در محلهای نامناسب مثل محل کار اقدام به دیدن و استفاده از مواد پورنوگرافی یا اقدام به کارهای خطرناک و وارد شدن در روابط جنسی نامتعارف میکند و به دنبال آن به بیماریهای مختلف و خطرناک مبتلا خواهد شد. در نهایت ادامه چنین رفتاری در مردان متاهل باعث از هم پاشیدن کانون خانواده خواهد شد.
امروزه مشخص شده است استفاده از مواد پورنوگرافی به هر میزان آثار سمی روی مغز دارد و این آثار شبیه تاثیر کوکائین روی مغز است.
● سیر تدریجی یک اعتیاد
نتایج بررسیها نشان میدهد چنین افرادی وارد روابط جنسی بسیار خطرناک مثل روابط جنسی گروهی، سادیسم (لذت در آزار دادن دیگران)، مازوخیسم (لذت در آزار دیدن) و حتی روابط جنسی با حیوانات میشوند.
در حال حاضر ۴۲۰ میلیون سایت اینترنتی در دنیا مواد پورنوگرافی عرضه میکنند و علت افزایش روزافزون اعتیاد به پورنوگرافی، دسترسی بسیار آسان به سایت و فیلمهای مستهجن است به عبارت دیگر، انسان برای به دست آوردن مواد پورنوگرافی، فقط یک کلیک تا تماشای آن فاصله دارد. یکی از خصوصیات هر نوع اعتیادی، ایجاد تدریجی تحمل به موادی است که فرد به آن اعتیاد دارد. مثلا اگر کسی به هروئین معتاد باشد، پس از مدتی همان میزان هروئین همیشگی، اثر دلخواه را برایش نخواهد داشت و به ناچار باید میزان مصرف را زیاد کند. همین موضوع در مورد مواد پورنوگرافی نیز صدق میکند، بیمار سعی میکند با استفاده روزافزون از مواد پورنوگرافی به خواستههای خود برسد و تعداد ساعتهایی که صرف استفاده از مواد پورنوگرافی میکند، روزبهروز افزایش میدهد و در نهایت زندگیاش مختل میشود.
● ... و اما درمان
با راهکارهایی مناسب میتوان از دام اعتیاد به پورنوگرافی خلاص شد بنابراین اگر جزو افراد معتاد به استفاده از پورنوگرافی هستید، تغییراتی در کارهایی که هر روز انجام میدادید، بدهید:
- از حضور در موقعیتهای پرخطر که باعث میشود از مواد پورنوگرافی استفاده کنید، امتناع کنید.
- فهرستی از نتایج منفی و مثبت استفاده از فیلم یا تصاویر مستهجن تهیه و با خود مرور کنید.
- سعی کنید کمتر تنها بمانید. بهتر است همیشه یک یا چند نفر در اطراف شما باشند.
- هر عاملی که باعث کشیدهشدن شما به طرف استفاده از مواد پورنوگرافی میشود، کنار بگذارید.
- با تکنیکهای ساده بر اضطراب، خشم و افسردگی خود غلبه کنید و فعالیتهایی که باعث آرامشتان میشود، انجام دهید. البته در کنار این راهکارها توصیه میشود حتما به یک متخصص مراجعه کنید.
درمان این مشکل، کاری گروهی و بر ۳ پایه اصلی رواندرمانی، رفتاردرمانی و دارودرمانی استوار است. با تجویز دارو میتوان میل جنسی را به شدت کاهش داد و اضطراب یا افسردگی بیمار را درمان کرد. با دارودرمانی، بیمار بهراحتی دوره درمان را سپری خواهد کرد.
دکتر محمدرضا صفرینژاد
متخصص اورولوژی، استاد دانشگاه و رییس انجمن علمی سلامت خانواده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست