پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

با اساتید کنسرواتوار تهران استاد محمد فیروزی


با اساتید کنسرواتوار تهران استاد محمد فیروزی

محمد فیروزی متولد ۱۳۳۶در تهران است او از همان دوران کودکی و تحصیل در مقطع دبستان به موسیقی علاقه بسیار داشت و نسبت خانوادگی ایشان با آقای هوشنگ ظریف باعث شد که با موسیقی بیشتر آشنا شود در سال ۴۹ به هنرستان عالی موسیقی ملی وارد شد و از محضر اساتیدی چون مرحوم رضا وهدانی, مرحوم حبیب الله صالحی و استاد شهنازی بهره برد

محمد فیروزی متولد ۱۳۳۶در تهران است . او از همان دوران کودکی و تحصیل در مقطع دبستان به موسیقی علاقه بسیار داشت و نسبت خانوادگی ایشان با آقای هوشنگ ظریف باعث شد که با موسیقی بیشتر آشنا شود.در سال ۴۹ به هنرستان عالی موسیقی ملی وارد شد و از محضر اساتیدی چون مرحوم رضا وهدانی، مرحوم حبیب الله صالحی و استاد شهنازی بهره برد. بیش از یک دهه است که استاد محمد فیروزی با کنسرواتوار تهران و موسسه آموزش عالی آزاد نهاوند به عنوان مدرس عود و سه تار همکاری دارند.

با ورود منصور نریمان به هنرستان ساز عود را به عنوان ساز دوم خود انتخاب کرد . بعد از اتمام دوره هنرستان در سال ۵۵ به دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران وارد شد و در دانشگاه نیز از محضر اساتیدی چون محمد رضا لطفی ، حسین علیزاده و نورعلی برومند استفاده کرد. محمد فیروزی آقای لطفی را از تاثیر گذارترین اساتید دوران فراگیری خود می داند و ردیف موسیقی سنتی ایران را با سه تار و عود نزد ایشان فراگرفته است.وی علاوه بر تحصیل در دانشگاه به طور خصوصی به یادگیری موسیقی از حسین علیزاده ،محمد رضا لطفی و احمد عبادی پرداخت.

محمد فیروزی از همان دوران تحصیل در هنرستان در حدود سالهای ۵۴ و ۵۵ با گروههای موسیقی همکاری داشت و در سال ۵۶ وارد رادیو شد و در گروه سماعی به سرپرستی استاد حسن ناهید به اجرای برنامه پرداخت. در همان سال بود که در رادیو گروه عارف تشکیل شد که در آن موقع اعضای آن عبارت بودند از آقایان : پرویز مشکاتیان ، حسین علیزاده ، مرحوم ناصر فرهنگ فر ، محمد فیروزی ، جمشید عندلیبی و علی اکبر شکارچی که اولین اجرای گروه عارف با این افراد صورت گرفت. بعد از تشکل گروه قطعاتی در دشتی و دیگر دستگاهها ضبط و در رادیو در برنامه گلچین هفته پخش شد .

محمد فیروزی در اوایل سال ۵۷ به همراه گروه عارف و گروه شیدا گروه مشترکی تشکیل داده که به طور خصوصی در منزل آقای لطفی به تمرینات خود ادامه می دادند. نتیجه این تمرینات ساخت و اجرای سرودهای اول انقلاب بود که بعدها در کاست های چاوش شماره ۳،۲ و۴ منتشر گردید.

محمد فیروزی به همراه گروه عارف کنسرتهای متعددی در کشورهای مختلف دنیا به خوانندگی استاد محمدرضا شجریان ، شهرام ناظری و مرحوم ایرج بسطامی اجرا کردند که کاستهای دستان ، نوای مرکب ، لاله ی بهار ، شور انگیز، افشاری مرکب و مرا عاشق نتیجه ی آن بود .

وی در سال ۶۹ از گروه عارف جدا شد و به گروه آوا پیوست که سرپرستی و خوانندگی آن را استاد محمد رضا شجریان بر عهده داشت و اعضای آن عبارت بودند از : داریوش پیرنیاکان ، جمشید عندلیبی ، مسعود شناسا ، جواد بطحایی ، سعید فرج پوری و همایون شجریان که حاصل این همکاری آثاری همچون : آهنگ وفا ، رسوای دل و شب وصل بود .

محمد فیروزی همچنین از سال ۶۹ به اتفاق گروههای آوا و بیدل به سرپرستی محمد رضا شجریان و حسام الدین سراج سفرهای متعددی به خارج از کشور داشت و در فستیوالهای مختلف در آلمان و هلند شرکت کرد و نیز در چند سال اخیر به اتفاق گروه مولوی یا رومی به خوانندگی آقای شهرام ناظری اثری اجرا شد که موفقیت چشمگیری به همراه داشت و اخیراً نیز شاهد کنسرت بسیار زیبای ایشان به همکاری گروه آوا با مجید درخشانی ، سعید فرج پوری و همایون شجریان به خوانندگی آقای محمد رضا شجریان با نام غوغای عشقبازان بودیم.

محمد فیروزی تدریس تار و سه تار و عود را از مرکز حفظ و اشاعه موسیقی و کانون چاوش( از بدو تشکیل) شروع نمود و در حال حاضر در هنرستان موسیقی دختران و کنسرواتوار تهران( از بدو تشکیل ) مشغول به تدریس می باشد .ایشان همچنین در حال تدوین کتابی مختص به ساز عود هستند.

به نظر بسیاری از دانشجویان و دانشپذیران ایشان در کنسرواتوار تهران و موسسه آموزش عالی آزاد نهاوند ،محمد فیروزی نوازنده و معلمی است اخلاق گرا، آرام، توانمند و مجرب در کار تدریس و نوازندگی که شاگردان پرکار ایشان را می توان با مشخصه پنجه فیروزی شناخت.

روابط عمومی کنسرواتوار تهران موسسه آموزش عالی آزاد نهاوند