سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

تلقین در درمان و ایجاد افسردگی تاثیری ندارد


تلقین در درمان و ایجاد افسردگی تاثیری ندارد

این باور که افسردگی با تلقین ایجاد شده یا اینکه با آن درمان می‌شود بسیار اشتباه است.
در برخی از مواقع فرد به دلیل اختلال در تعادل شیمیایی مغزش دچار افسردگی می‌شود که کاملا واضح …

این باور که افسردگی با تلقین ایجاد شده یا اینکه با آن درمان می‌شود بسیار اشتباه است.

در برخی از مواقع فرد به دلیل اختلال در تعادل شیمیایی مغزش دچار افسردگی می‌شود که کاملا واضح است چنین موردی را نمی‌توان با تلقین و حتی روان درمانی مداوا کرد. در این مورد تنها با دارو درمانی می‌توان فعالیت‌های شیمیایی مغز را به حالت طبیعی بازگرداند و فرد را به سلامتی روحی رساند.

زمینه ارثی نیز یکی از مهم‌ترین زمینه‌های ابتلا به افسردگی است و بسیاری از افرادی که اختلالات خلقی و افسردگی دارند معمولا در یکی از اعضای درجه یک فامیل خود یک مورد افسردگی دارند.

عدم حمایت اجتماعی، بیکاری، طلاق، مرگ عزیزان، وضعیت نامناسب اقتصادی که استرس زیادی را به فرد وارد می‌کند از جمله عوامل محیطی هستند که شانس ابتلا به افسردگی را بالا می‌برند.

به طور کلی کسانی که مهاجرت می‌کنند در معرض ابتلا به بیماری‌های روانی بسیاری قرار می‌گیرند بنابراین احتمال ابتلا به افسردگی نیز در آنها بسیار است.

برخلاف باور عامیانه میان افسردگی و هوش نیز هیچ رابطه‌ای وجود نداشته و این تفکر که افراد باهوش افسرده‌تر هستند کاملا غلط است.

علاوه بر اینکه بیماری‌های جسمی نیز یکی از دلایل افسردگی هستند. این بیماران به دلیل افسردگی دیرتر بهبود می‌یابند به این معنی پس از اینکه فرد بیمار شد به افسردگی دچار شده و به دلیل افسردگی از ادامه درمان بیماری خود باز می‌مانند.

زایمان نیز یکی از عوامل ابتلا به افسردگی است که معمولا پس از مدتی درمان می‌شود اما در مواقعی نیز ممکن است فرد پس از مدتی بهبود نیافته و تا پایان عمر با آن دست و پنجه نرم کند.

دکتر علیرضا محتشم

روانپزشک