پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
۲۴ سال جشنواره فجر
![۲۴ سال جشنواره فجر](/web/imgs/16/145/tp13j1.jpeg)
● جشنواره اول، ۱۳۶۱
جشنواره فجر از سال ۱۳۶۱ آغاز شد، اما ازدوره كه به سال ۱۳۶۲ این جشنواره جدیگرفته شد، آنچه میخوانید گزیدههایی ازاتفاقات این جشنوارهها است... جشنوارههایی كههر ساله در بهمن ماه برگزار میشود.
● جشنواره دوم، ۱۳۶۲:
(پرویز پرستویی)برایبازی در فیلم (دیار عاشقان)دیپلم افتخارمیگیرد. آن زمان پرستویی بازیگری شناختهشده در دنیای سینما نبود، اما سالها بعد...
● جشنواره سوم، ۱۳۶۳:
در آن سال (گلهایداوودی)، فیلمی با مضمون اجتماعی به شدتخانوادهها را درگیر خود كرد، در آن فیلم (بیژنامكانیان)، بازیگر نقش نخست فیلم به شهرتعجیبی دست یافت.
● جشنواره چهارم، ۱۳۶۶:
در جشنواره چهارم،جایزهای به زنان تعلق نگرفت، اما فیلمهایزیبایی چون تنوره دیو، جادههای سرد،پدربزرگ و مادیان به اكران درآمد.
● جشنواره پنجم، ۱۳۶۵:
زیباترین فیلم جشنوارهكه تا سالها درصنعت فیلمسازی پس از انقلاب درخاطرهها مانده بود، فیلم كمدی اجاره نشینها بابازی استاد انتظامی، مرحوم منوچهر حامدی،اكبر عبدی و رضا رویگری بود. همچنین فیلم(بگذار زندگی كنم)هم یك ملودرام اجتماعیبود.
● جشنواره ششم، ۱۳۶۶:
(بهرام بیضایی)با فیلم(شاید وقتی دیگر<، تحولی در سینمای اجرابوجودآورد، ضمن اینكه (آن سوی آتش)همفیلمی بسیار پر بیننده شد.
● جشنواره هفتم، ۱۳۶۷:
در آن سال(محسنمخملباف)كارگردان جوانی بود كه با دوفیلم (بای سیكلران)و (عروسی خوبان)درجشنواره شركت جست. در آن جشنوارهمخملباف جوایز زیادی را از آن خود كرد.
● جشنواره هشتم ۱۳۶۸:
(بیتا فرهی)به همراه(خسرو شكیبایی)با بازی در فیلم (هامون)بهستارههای سینمای ایران تبدیل شدند، گرچه(مسعود كیمیایی)با (دندان مار)و مرحوم(علیحاتمی<، با (مادر)فیلمهای خوبی را روانهجشنواره كردند.
● جشنواره نهم، ۱۳۶۹:
(عروس)فیلمی بود كهدر فضای آن سالها یك اتفاق نو بود... عروسدو بازیگر جوان را به سینمای ایران معرفی كرد،ابوالفضل پورعرب و نیكی كریمی، البته نقش(بهروز افخمی)به عنوان كارگردان نماد بیشتریداشت.
● جشنواره دهم، ۱۳۷۰:
(رخشان بنیاعتماد)بافیلم (نرگس)و با بازی (فریماه فرجامی)در نقش(آفاق)خود را به عنوان یك كارگردان زنمطرح كرد، گرچه (ناصرالدین شاه آكتورسینما)بهكارگردانی (محسن مخملباف)فیلمی بود كه درآن تصاویر ی از فیلمهای قبل از انقلاب، مانندگنج قارون، گوزنها، قیصر و... را میشد دید.
● جشنواره یازدهم ۱۳۷۱:
در آن سال (از كرخهتاراین)فیلمی بود كه تا مدتها درباره آن،نظرها داده میشد، ضمن اینكه فیلمهای خوبیچون سارا، ردپای گرگ، بندر مهآلود و... بهنمایش گذاشته شد، همچنین (فرامرز قریبیان)سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد را دریافت كرد.
● جشنواره دوازدهم، ۱۳۷۲:
در آن سالفیلمهایی چون پایان كودكی، روز فرشته، همسر،خاكستر سبز، پناهنده و چشم شیطان به نمایش درآمدند، در ضمن از فیلمهای جشنواره استقبالچندانی نشد.
● جشنواره سیزدهم، ۱۳۷۳:
در این جشنوارههیئت داوران از فیلمهای (تجارت)، كیمیایی و(سلام سینما<، مخملباف انتقاد كردند. همچنین(روز واقعه)، به كارگردانی (شهرام اسدی)یكیاز بهترین فیلمهای آن جشنواره بود كه برایاسدی سیمرغ بلورین به همراه آورد.
● جشنواره چهاردهم، ۱۳۷۴:
آخرین سالحضور مخملباف در جشنواره فجر با دو فیلم (نونو گلدون)و (گبه)بود، او سپس رو بهجشنوارههای خارجی برد.
● جشنواره پانزدهم، ۱۳۷۵:
مسعود كیمیایی با(سلطان)آمد، این فیلم، (هدیه تهرانی)را بهسینمای ایران معرفی كرد.
● جشنواره شانزدهم، ۱۳۷۶:
بهترین فیلم اینجشنواره (آژانس شیشهای)بود كه جوایزسینمایی زیادی را درو كرد، در این فیلم رضاكیانیان و پرویز پرستویی بسیار درخشان ظاهرشدند، ضمن این كه (گلشیفته فراهانی)فرزندكوچك خانواده فراهانی با فیلم (درخت گلابی)به سینمای ایران معرفی شد.
● جشنواره هفدهم، ۱۳۷۷:
در این دورهفیلمهای دختری با كفشهای كتانی، قرمز و دوزن كه درباره زنان بود، موج تازهای را درسینمای ایران به راه انداخت، در این جشنوارهبازیگران جوان به ستارههای خوبی در سالهایبعد تبدیل شدند، درست به مانند (محمدرضافروتن)...
● جشنواره هجدهم، ۱۳۷۸:
در این جشنواره(بهمن فرمانآرا)بازگشتی دوباره با فیلم (بویكافور، عطریاس)داشت و توانست جوایز زیادیرا از آن خود كند، ضمن اینكه قرار بود از نیكیكریمی تجلیل شود، اما كریمی از مسئولانخواست كه این برنامه را لغو كنند.
● جشنواره نوزدهم، ۱۳۷۹:
(بهرام بیضایی)، پساز ده سال با فیلم (سگ كشی)روانه جشنوارهشد...جنجال بزرگ این جشنواره فیلم (موجمرده)بود، كه كارگردان آن (ابراهیم حاتمیكیا)بود، در آن سال بین حاتمیكیا و تهیه كنندهبحثهایی درگرفت تا جایی كه پرستویی بهحمایت از حاتمیكیا گفت: دیگر در فیلمهایجنگی بازی نمیكند... (رجبی)تهیه كننده فیلم،از نمایش موج مرده در جشنواره جلوگیری كردهبود.
● جشنواره بیستم، ۱۳۸۰:
(من ترانه ۱۵ سالدارم<، فیلمی از (رسول صدر عاملی)با بازی(ترانه علیدوستی)، دختر حمید علیدوستیفوتبالیست اسبق تیم ملی فوتبال ایران و باشگاههما بود، او با وجود سن كم جایزه سیمرغ بلورینبهترین بازیگر نقش اول زن را از آن خود كرد، كهجای تعجب بسیاری داشت، اما همه بازیعلیدوستی را تمجید كردند.
● جشنواره بیست ویكم، ۱۳۸۱:
و پس از سالهاسرانجام، (نیكی كریمی)سیمرغ بلورین بهترینبازیگر زن را دریافت كرد، او در زمان دریافتسیمرغ، تنها به یك لبخند اكتفا میكرد.
● جشنواره بیست و دوم، ۱۳۸۲:
(رسولملاقلیپور)با فیلم (مزرعه پدری)آمد، وی درجلسات مطبوعاتی خود به راحتی با خبرنگارانصحبت میكرد، صحبتهای ملاقلیپور تا چندروز نقل محافل سینمایی بود.
● جشنواره بیست و سوم، ۱۳۸۳:
تنها دو روزمانده به آغاز جشنواره، فیلم (به رنگ ارغوان)ساخته حاتمیكیا، این بار به درخواست خودشاز جشنواره خارج شد، تا دوباره فیلم او به مانند(موج مرده)در سال ۱۳۷۹، نقل محافل هنریشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست