سه شنبه, ۲ مرداد, ۱۴۰۳ / 23 July, 2024
غذاهایی که دندانها را رنگی میکنند
اگر میخواهید دندانهایی سفید داشته باشید نگاهی دوباره به آنچه میخورید بیندازید و ببینید این غذاها و نوشیدنیها جزو برنامههای غذاییتان هستند یا نه!
اسیدیته غذاها عامل دیگر است. غذاهای اسیدی و نوشیدنیها، از جمله آنهایی که رنگ روشن ندارند، با برداشت مینای دندان تاثیر کروموژنها را تقویت میکنند.از جمله این نوشیدنیها و موادغذایی میتوان به این چند مورد اشاره کرد:
۱) سرکه. سرکه قرمز، یک مایع اسیدی است که حاوی کروموژن و مادهای دیگر به نام تنانس است که موجب رنگی شدن دندانها میشود. سرکه سفید هم همین تاثیر را دارد.طبق تحقیقات تازه در دانشگاه نیویورک مواجهه دندانها با سرکه به شدت موجب تغییر رنگ دندانها میشود.
۲) چای. چای هم نظیر سرکه در صورتی که زیاد مصرفشود موجب تغییر رنگ دندانها میشود. دندانپزشکان معتقدند که چای حتی بیش از قهوه موجب تغییر رنگ دندان میشود چرا که سرشار از کروموژن است.چای سبز و چای سفید کمتر از چای سیاه این تاثیر را روی دندانها دارند.
۳) کولا. اسید و کروموژن فراوانی که در کولا وجود دارد میتواند به طور قابلتوجهی سبب تغییر رنگ دندانها شود. حتی نوشیدنیهای کمرنگ دیگر هم به دلیل داشتن اسید میتوانند موجب تغییر رنگ دندانها شوند.نوشیدنیهای حاوی کربنات همان تاثیر اسیدی مشابه را روی دندان دارند. افرادی که عادت به نوشیدن نوشابههای کولا دارند و روی میزشان به جای آب یک لیوان کولا دارند بیشتر دچار تیرگی رنگ دندانها میشوند.
۴) نوشیدنیهای تیره رنگ، نوشیدنیهایی که حاوی آب توتقرمز، آلبالو، توتفرنگی، گیلاس و انار هستند در صورتی که به میزان زیاد مصرف شوند میتوانند سبب تغیر رنگ دندان شوند.
۵) سسها: سویاسس، سس گوجهفرنگی، سس کاری و سایر سسهای رنگی هم میتوانند به طور قابلتوجهی سبب تغییر رنگ دندانها شوند.
۶) شیرینیها: شیرینیهای سفت، آدامس، سایر شیرینیهایی که دارای مواد رنگی هستند میتوانند رنگ دندانها را تغییر دهند.
۷) قطره آهن: قطره آهن و شربتهای حاوی آهن از جمله موادی هستند که به شدت موجب تغییر رنگ دندانها میشوند. بنابراین در صورتی که خودتان یا کودکتان قرار است شربت حاوی آهن بخورید حتما آن را در قسمت انتهایی دهان بریزید تا با دندانها تماس نداشته باشد و بلافاصله هم کمی آب بنوشید.چند راه پیشگیریبسیاری از این غذاها و نوشیدنیها برای بدن ما بسیار مفید هستند و حاوی آنتیاکسیدانهای مفید هستند. نباید به صرف نگرانی از تغییر رنگ دندانها از خوردن آنها سرباز زد.برای کاهش تاثیرات این نوشیدنیها روی دندانها دندانپزشکان توصیه میکنند: فورا قورت دهید. قورت دادن سریع مواد غذایی و نوشیدنیهای رنگی یک راه موثر در پیشگیری از رنگی شدن دندانها است.
سعی کنید که کمتر آنها را در دهان نگه دارید از طعم غذاها و نوشیدنیها لذت ببرید اما نه زیاد.همیشه امکان مسواک زدن بعد از خوردن برخی غذاها وجود ندارد اما آب همیشه در دسترس است میتوانید بلافاصله پس از خوردن این نوشیدنیها با آب دهان و دندانهایتان را شستشو دهید. مینای دندان به آسیب ناشی از مواد اسیدی بسیار حساس است. اگر مسواک در اختیار داشتید ۳۰ دقیقه پس از مصرف غذاهای اسیدی حتما مسواک بزنید.
منبع: healthday
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
ویدیوهای آموزشی هفتم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی دولت دولت سیزدهم رهبر انقلاب مجلس محمدجواد ظریف انتخابات رئیس جمهور
تهران هواشناسی سازمان هواشناسی قتل قوه قضاییه شهرداری تهران سیاست اربعین تب دنگی پلیس پشه آئدس وزارت بهداشت
واردات خودرو خودرو حقوق بازنشستگان قیمت خودرو قیمت دلار ایران خودرو بازار خودرو سایپا قیمت طلا برق مالیات بازنشستگان
سعید راد سینما بازیگر سینمای ایران فضای مجازی دفاع مقدس تلویزیون عاشورا مهاجرت کربلا محرم تئاتر
دانشگاه فناوری شرکت دانش بنیان حوزه علمیه دانشگاه تهران سازمان امور دانشجویان
رژیم صهیونیستی جو بایدن غزه کامالا هریس دونالد ترامپ اسرائیل یمن آمریکا فلسطین روسیه ترامپ چین
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر نقل و انتقالات باشگاه پرسپولیس نقل و انتقالات لیگ برتر المپیک 2024 پاریس سپاهان لیگ برتر ایران باشگاه استقلال المپیک
همستر کامبت فیلترینگ بیماری سامسونگ گوگل ایلان ماسک سرعت اینترنت آیفون مایکروسافت تلفن همراه تلگرام
رژیم غذایی فشار خون دیابت سرطان ویتامین بارداری افسردگی استرس سازمان نظام پزشکی