جمعه, ۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 10 May, 2024
مجله ویستا

تغذیه صحیح با لبنیات


تغذیه صحیح با لبنیات

قند گلوکز ماده مورد استفاده سلول های ماهیچه و مغز است و در واقع تنها ماده سوخت و سازی که به طور مستقیم تولید انرژی می کند.

قند گلوکز ماده مورد استفاده سلول های ماهیچه و مغز است و در واقع تنها ماده سوخت و سازی که به طور مستقیم تولید انرژی می کند. به این معنا که سایر قندها برای مصرف شدن در بدن ابتدا به گلوکز تبدیل می شود و طی فرآیند هورمونی عمل شکستن گلیکوژن (قند ذخیره) قندخون تأمین می شود یعنی ترشح هومورن ها به ویژه هورمون اپی نفرین مستقیما روی سلول های کبدی اثر می کند و عمل گلیکوژنولیز (شکستن گلیکوژن) انجام می شود. گلوکز حاصل از این عمل وارد جریان خون می شود و در نهایت قندخون به میزان طبیعی باز می گردد.

با توجه به این روند اهمیت مصرف مقداری غذای سبک در ساعات اولیه شب معلوم می شود، زیرا هرگاه معده مدت زیادی خالی بماند مقدار گلوکز خون کاهش می یابد و به ناچار میزان ترشح هورمون آدرنالین و هورمون های دیگر در خون افزایش می یابد و این افزایش به خودی خود باعث افزایش فشارخون می شود. به همین دلیل در اسلام سفارش شده است که شب را بدون صرف شام نگذرانید ولو با خوردن کعکعه (نال شیرمال) زیرا گرسنگی در شب، روند پیری را سرعت می بخشد. نان شیرمال در حقیقت شامل نشاسته و پروتئین است که نشاسته آن مقدار گلوکز موردنیاز بدن را درشب تأمین می کند و پروتئین آن به عنوان ذخیره ای در طول شب به مصرف سلول ها می رسد.

معجزات غذایی و درمانی شیر و فرآورده های لبنی - دکتر محمد دریایی