پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
چرا تا ظهر خسته می شویم
هرازگاهی در محیط کار از همکارانتان می شنوید که بعد از ساعت ناهاری خسته و سنگین و کسل می شوند تا جایی که دقیقه ها را می شمارند تا ساعت کار تمام شود و شاید خود شما هم بارها این کسالت بعدازظهر را تجربه کرده باشید.
متخصصان بهداشت عمومی در مقاله جدیدی دراین باره تاکید کرده اند که خستگی وسط روز حاصل الگوی زندگی مدرن است که همیشه شما را با مشغله زیاد کاری سرگرم می کند تا جایی که حتی زمانی برای توقف کردن و تهیه و خوردن یک وعده صبحانه مناسب هم ندارید.
ممکن است در محل کار خود شاهد این صحنه باشید که همکارانتان پشت سرهم فنجانهای حاوی قهوه را خالی می کنند تا بتوانند هوشیار بمانند و خستگی و کسالت خود را برطرف کنند اما آیا تا به حال به عواملی که موجب بروز این خستگی و کسالت در نیمه روز می شوند اندیشیده اید و یا اینکه چگونه می توانید این لحظات کسالت آور را به ساعات سرزنده و پرنشاط برای خود تبدیل کنید.
کارشناسان در این مقاله تاکید کرده اند که به چند دلیلی اصلی شما تا ظهر دچار کسالت و خستگی می شوید که عبارتند از:
- نداشتن خواب خوب و کافی شبانه: اگر ما شب دیر می خوابیم و انتظار داریم صبح روز از خواب بیدار شویم و سرحال به سرکار برویم و روز را آغاز کنیم در حالی که شب قبل معمولاً اکثرمان ادامه کار و صحبت های تلفنی کاری مان را به خانه می بریم و بی وقفه تا دیروقت مشغول کار با لپ تاپ یا تماشای تلویزیون هستیم. برای جلوگیری از کمبود خواب هر شب حداقل ۷ تا ۸ ساعت بخوابید و ترجیحا تلفن همراه خود را هنگام خواب خاموش کنید.
- نداشتن زمان کافی برای فعالیت بدنی و تفریحات ورزشی: درست است که بیشتر کارمندان در ساعات صبح وقت کافی برای ورزش کردن ندارند اما در این شرایط حتی یک پیاده روی سریع و کوتاه تا رسیدن به محل کار را نیز غنیمت بدانید. البته فعالیت بدنی در هنگام عصر هم به همان اندازه موثر است در حالی که اگر کلا از هر نوع تحرک بدنی غفلت کنید خود را از تولید هورمونهای شادی آفرین در بدنتان محروم خواهید کرد در حالی که این هورمونها برای سرزنده نگه داشتن شما در طول روز ضروری هستند.
- داشتن اضطراب در تمام اوقات روز: استرس زیاد عامل بالا رفتن فشار خون و کاهش تمرکز می شود که حاصل آن خستگی مفرط است. عصبی نباشید بلکه تلاش کنید آگاهانه خود را شاد نگه دارید و به شغل، خانواده و اطرافیان خود افتخار کنید تا به شادی شما افزوده شود.
- نداشتن زمان کافی برای خوردن صبحانه: اگر افرادی که بعدازظهرها احساس خستگی می کنند آنهایی هستند که به امید خوردن نهار زیاد و کامل از صبحانه صرفنظر می کنند. اگر در برنامه های زمانی مشخص شده، وعده های غذایی خود را نخورید، این امر روی ترشحات هورمونی بدنتان تاثیر سوء می گذارد و شما را خسته و خواب آلوده می کند.
اما اگر از همین الآن تصمیم گرفته اید که با رعایت کردن چند نکته ضروری اما ساده تمام روز را سرزنده و شاداب بمانید به توصیه های زیر عمل کنید:
- هر روز سروقت یک وعده صبحانه متعادل و حاوی مواد غذایی مفید و ضروری شامل جو، غلات، میوه و نان تست همراه با اندکی کره یا مارگارین را فراموش نکنید.
- از نوشیدن زیاد چای و قهوه بعد از صبحانه و قبل از ناهار پرهیز کنید. این نوشیدنی ها نه تنها اشتهای شما را خراب می کنند بلکه کافئین زیاد به استرس شما می افزاید.
- هرگز در خوردن نهار زیاده روی نکنید چون باعث می شود در باقی روز احساس خستگی با شما بماند. سعی کنید بعدازظهر و شب از خوردن برنج پرهیز کنید چون باعث بزرگی شکم می شود.
- شب به اندازه کافی بخوابید.
- در طول روز آب به اندازه کافی بنوشید.
- از خوردن میان وعده بین صبحانه و ناهار خودداری کنید اما در صورت ضرورت میوه های تازه به هر نوع میان وعده دیگر ارجحیت دارند.
- در پایان نیز تاکید می شود که چیپس و پفک، قاتل کل برنامه غذایی شما است. به جای چیپس از جوانه ها استفاده کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست