چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
خطرات قطع خودسرانه داروهای ضدصرع در دوران بارداری
قطع خودسرانه داروهای ضدصرع در خانمهای مبتلا به صرع باردار موجب شیوع اختلالات مادرزادی در نوزادان میشود. هرگونه کاهش یا قطع خودسرانه دارو در طول بارداری نه تنها خطر بروز اختلالات مادرزادی را در نوزاد کم نکرده، بلکه موجب افزایش خطر تشنج در مادر و شیوع اختلالات مادرزادی ناشی از آن در نوزاد میشود.
دکتر جعفر بوالهری در رابطه با صرع و بارداری معتقد است: «برخی از داروهای ضدصرع ممکن است به نحوی روی نوزاد اثر گذاشته و در نتیجه باعث ایجاد اختلالات مادرزادی در آنها شود؛ اما در صورت قطع خودسرانه و کم کردن میزان مصرف دارو، مادر دچار تشنج شده و احتمال شیوع اختلالات مادرزادی در این افراد افزایش مییابد.»
وی با اشاره به لزوم مصرف داروهای ضدصرع در دوران حاملگی افزود: «بهتر است که قبل از آنکه فرد مبتلا به صرع باردار شود؛ تحتنظر پزشک متخصص داروی مصرفی را به دارویی که کمخطر است تبدیل کند که البته این کار بسیار حساس بوده و باید به آهستگی و با صبر و حوصله و زیرنظر پزشک متخصص انجام پذیرد.»
وی در ادامه تأکید کرد: «چنانچه به هر دلیلی دارو قبل از حاملگی تغییر نیافت، خانم باردار مبتلا به صرع باید مصرف داروی قبلی را کماکان ادامه دهد.»
متخصصان مغز و اعصاب انجمن صرع در این باره معتقدند تنها داروی «ترمتادیون» است که نباید در حاملگی مصرف شود. همچنین سدیم والپروات نسبت به دیگر داروها اختلالات بیشتری ایجاد میکند و عوارض دیگر داروها نیز کم و بیش یکسان است. بنابراین در هر صورت داروی تجویز شده قبل از بارداری باید طی این دوران مصرف شود.
دکتر بوالهری با اشاره به این مطلب که، «صرع بیماری ارثی نیست»؛ اضافه کرد: «البته برخی از انواع کمیاب صرع ارثی است و اگر مادر مبتلا به صرع باشد کودک در خطر بیشتری نسبت به کودکان دیگر قرار میگیرد؛ بهخصوص اگر مادر در دوران بارداری دچار تشنج شده و داروی ضدصرع مصرف نکند.»
به گفته متخصصان نوزاد متولد شده از مادر مصروع، مشکل چندانی نخواهد داشت، اما از آنجا که مقدار کمی دارو از جفت رد میشود، ممکن است کمی بیتحرکی و خوابآلودگی برای کودک پیش آید که این امر نگرانکننده نیست و حالتی موقتی دارد.
همچنین مادرانی که فنی توئین، فنوباربیتال و پریمیدون دریافت میکنند باید برای جلوگیری از خطر خونریزی نوزاد در ماه آخر بارداری، ویتامین K (زیر نظر پزشک) تزریق نمایند.
دکتر بوالهری در پایان میزان حملات مصروعین را در دوران حاملگی ٥٠ درصد بدون تغییر، ٢٠ تا ٣٠ درصد با تشدید و ١٠ تا ٢٠ درصد نیز همراه با کاهش تعداد حملات ذکر کرد، و تأکید کرد: «با این حال این مسئله چندان نگرانکننده نبوده و با مشورت پزشک و تنظیم دارو، میتوان از عوارض احتمالی زیانبار داروهای صرع بر روی جنین جلوگیری بهعمل آورد.»
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست