شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

خواص درمانی بلوط


خواص درمانی بلوط

بلوط درخت بومی در مناطق معتدله است و در ایران در جنگهای کردستان، لرستان و کهکلویه می روید.
ارتفاع این درخت در بعضی نواحی تا ۵۰ متر و قطر تنه آن به ۳ متر نیز می رسد. برگ های درخت بلوط …

بلوط درخت بومی در مناطق معتدله است و در ایران در جنگهای کردستان، لرستان و کهکلویه می روید.

ارتفاع این درخت در بعضی نواحی تا ۵۰ متر و قطر تنه آن به ۳ متر نیز می رسد. برگ های درخت بلوط پنجه ای و مانند انگشتان دست میوه درخت بلوط که به نام بلوط معروف است مانند فندق بوده و در پیاله ای جای می گیرد.

ترکیبات شیمیایی

پوست و برگ درخت بلوط دارای تانن، قند، اسید گالیک، اسید مالیک، کوئرسین Quercine، موسیلاژ، پکتین، رزین و روغن است.

خواص داروئی

بلوط از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .

میوه بلوط از قدیم الایام مورد مصرف بوده و از آن به عنوان غذا استفاده می کرده اند.

می توان بلوط را بوداده و سپس آنرا دم کرده و از آن چائی تهیه کرد. مقدار مصرف آن یک قاشق چایخوری در یک لیوان آب جوش است. این دم کرده را می توان برای مورد زیر بکار برد: بواسیر را برطرف می کند، اسهال ساده و اسهال خونی را رفع می کند، درد معده و گاز معده را برطرف می کند، برای رفع کم خونی موثر است،نرمی استخوان را درمان می کند،برای تقویت عمومی بدن موثر است. برای استفاده از پوست درخت بلوط می توان آن را دم کرده و با عسل مخلوط کنید و یا اینکه یک قاشق از آن را در یک لیوان آبجوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید. خاصیت ضد عفونی دارد. ادرار را زیاد می کند .

مصارف خارجی پوست درخت بلوط

برای استفاده خارجی از جوشانده پوست درخت استفاده می شود . بدین منظور باید ۱۵ گرم پوست درخت را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد تا حجم آن به دو سوم تقلیل یابد. از این جوشانده می توان بعنوان کمپرس استفاده کرد یا آنرا در وان حمام ریخته ودر آن استراحت کرد. خون مردگی را درمان می کند. اگزما را از بین می برد. برای درمان بیماریهای پوستی در وان حمام که در آن جوشانده پوست درخت بلوط را ریخته اید به مدت یکربع ساعت استراحت کنید. اگر واریس دارید این قسمتها را با جوشانده پوست بلوط کمپرس کنید.

مضرات

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است.



همچنین مشاهده کنید