سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

روغن زیتون و ۷ توصیه مهم


روغن زیتون و ۷ توصیه مهم

روغن زیتون همیشه جزو بهترین‌هاست.
می‌دانید چرا؟ به دو علت: یکی، وجود اسیدهای چرب با یک پیوند دوگانه (به همین دلیل است که روغن زیتون دیرتر از سایر روغن‌ها اکسید می‌شود) و دیگری، …

روغن زیتون همیشه جزو بهترین‌هاست.

می‌دانید چرا؟ به دو علت: یکی، وجود اسیدهای چرب با یک پیوند دوگانه (به همین دلیل است که روغن زیتون دیرتر از سایر روغن‌ها اکسید می‌شود) و دیگری، وجود ترکیبات پلی‌فنلی و آنتی‌اکسیدانی. در ضمن، اسیدهای چرب با یک پیوند دوگانه در تمام انواع روغن زیتون کم و بیش وجود دارند اما ترکیبات پلی‌فنلی و آنتی‌اکسیدان‌ها تنها در روغن بکر زیتون وجود داشته و طی فرآیند تصفیه به مقدار قابل‌ملاحظه‌ای کاهش می‌یابند. پس از انواع تصفیه شده آن انتظار زیادی نداشته باشید. اما برای استفاده از این روغن بی‌نظیر باید همواره به چند نکته توجه داشت؛ از جمله اینکه:

۱) ترجیحا از روغن بکر زیتون استفاده کنید.

۲) در فروشگاه‌ها روغن زیتونی را انتخاب کنید که در قفسه‌هایی دور از نور و حرارت نگهداری می‌شوند و نام کارخانه سازنده، تاریخ تولید، تاریخ انقضا، پروانه ساخت و علامت استاندارد روی بسته‌بندی‌شان درج شده باشد.

۳) روغن زیتون را به اندازه مصرف ماهیانه تهیه کنید، چرا که ماندن طولانی مدت به تند شدن و فساد این روغن منجر می‌شود.

۴) در منزل، روغن زیتون را در ظروف در بسته و در جای خشک و خنک و دور از نور و حرارت نگهداری کنید.

۵) پس از خرید، هرگز روغن تازه را به روغن مانده اضافه نکنید.

۶) برای نگهداری آن از ظروف شیشه‌ای و ترجیحا تیره‌رنگ استفاده کنید. در ضمن، برای جابه‌جا کردن آن نیز ظروف و قاشق خشک و تمیز در اولویت‌اند.

۷) برای طبخ غذا با این روغن، تمامی ‌مراحل پخت را در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با حداقل حرارت به انجام برسانید.

دکتر مینو محمدشیرازی

متخصص تغذیه