شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
مجله ویستا

نان دانوب


نان دانوب

این نان را هم می‌توانید شیرین و هم به صورت غذایی تهیه کنید. بافت آن بسیار لطیف بوده و خمیر آن نیز به راحتی تهیه آماده می‌شود.

● مواد لازم:
▪ آرد ۵۰۰ گرم + ۵۰ گرم
▪ تخم مرغ ۴ عدد
▪ شیر …

این نان را هم می‌توانید شیرین و هم به صورت غذایی تهیه کنید. بافت آن بسیار لطیف بوده و خمیر آن نیز به راحتی تهیه آماده می‌شود.

مواد لازم:

آرد ۵۰۰ گرم + ۵۰ گرم

تخم مرغ ۴ عدد

شیر ۱۲۰ میلی لیتر

شکر ۲ تا ۴ قاشق

وانیل ۱/۸ قاشق چایخوری

نمک ۱ قاشق چایخوری

کره ۱۰۰ گرم

خمیر مایه فوری ۱۱ گرم

مواد لازم برای داخل نان:

سیب متوسط :

۳ عدد

شکر:

۳ قاشق غذاخوری

دارچین:

کمی

کشمش:

نصف پیمانه

موز:

۱ عدد

طرز تهیه:

۱۰۰ گرم آرد الک شده را با یک قاشق شکر و یازده گرم خمیر مایه فوری مخلوط کنید. ۱۲۰ میلی لیتر شیر ولرم را روی آن بریزید و در جای گرم قرار دهید تا خمیر مایه بعمل آید. کره را ذوب کنید و در ظرفی با یک تا سه قاشق شکر (بسته به مقدار شیرینی که در نظر دارید)، نمک و وانیل مخلوط کنید. ۳ عدد تخم مرغ را به مخلوط اضافه کرده و با همزن دستی هم بزنید. یک تخم مرغ را در ظرفی با چنگال هم زده و نصف آن را به مواد اضافه کنید و نصف دیگر را برای مالیدن روی نان کنار بگذارید. خمیر عمل آمده را به مخلوط تخم‌مرغ اضافه کرده و بقیه آرد را نیز به تدریج به مایه نان بیافزایید.( اگر خمیر چسبنده بود ۵۰ گرم دیگر آرد اضافه کنید) خمیر انعطاف‌پذیر و غیر‌چسبنده را در ظرف بزرگ و جای گرم به مدت ۱ و نیم تا دو ساعت استراحت دهید. (روی خمیر را بپوشانید تا خشک نشود) برای فیلینگ نان، سیب را رنده کرده (یا خرد کنید) و با شکر و دارچین روی شعله ملایم قرار دهید تا بپزد، در صورت تمایل کمی کشمش و یک عدد موز خرد شده را به مایه فیلینگ اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.خمیر را به چانه‌هایی در اندازه تخم مرغ تقسیم کنید. خمیرهای تقسیم شده را کمی با دست باز کرده و به اندازه یک قاشق مرباخوری از مایه فیلینگ داخل آن قرار دهید و سپس خمیر را به شکل پیاز بپیچید و در قالب ۲۸ سانتی چرب کرده قرار دهید. بعد از اینکه تمام چانه‌ها در قالب چیدید، آن را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در محیط آشپزخانه استراحت دهید. نصف تخم مرغ را که کنار گذاشته بودید به کمک برس روی نان بمالید و ۱۵ دقیقه دیگر استراحت دهید. سپس نان را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه (تا زمانی که روی نان طلایی شود) در فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید.