جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
چهار ماه دیگر به Windows ۷ احترام خواهیم گذاشت!
آنهایی که در حوزه سختافزار فعالیت میکنند تمامی مسائل عالم را نیز از همین منظر مینگرند. هیاهوی عرضه رسمی سیستمعامل Windows ۷ از این موضوع مستثنا نیست. راستش قرار نیست درباره نرمافزار صحبت کنم، اما از آنجا که ایرانیجماعت بسیار برای جوگیری مستعد است، بعید نمیدانم که اغلب دستگاهها با این سیستمعامل جدید تجهیز شوند. پیش از اقدام به این عمل لازم است چند نکته کلیدی را درباره عملکرد Windows ۷ بدانید.
نیازمندیهای سختافزاری
همین Windows XP بینوای خودمان حداقل یکی دو سال مورد بیمهری و بیتوجهی قرار گرفت تا کمکم در دلها رسوخ پیدا کرد و انتخاب اول برای نصب روی دسکتاپها و انواع لپتاپ شد!
نکته مثبتی که XP با هوشمندی به آن توجه کرده بود، همراهی با سختافزارهای دوران خود بود. جالب اینکه Vista به همین موضوع بیتوجهی کرد و پس از دو سه سال زحمت، توفیقی در جلب توجه مخاطبان پیدا نکرد. از ابتیاع بسیاری از دستگاههای دسکتاپ کنونی حداقل دو سه سال میگذرد و رسم نبوده که از سیستمعامل Vista استفاده کنند. هر چند بسیاری از لپتاپها خود را با Vista وفق دادهاند، اما دسکتاپها به XP وفادار مانده و راستش نمیدانم در مواجهه با Windows ۷ چه خواهند کرد. البته رفتار دسکتاپها با سیستمعامل جدید به دو نکته وابسته است.
اول ) اینکه آیا این موجود جدید به سختافزار ویژهای نیاز دارد؟
دوم ) اینکه آیا این موجود جدید رفتاری همچون Vista دارد یا خیر، بدینمعنا که ظاهر بصری جذابی داشته، اما در هنگام کار نیاز به صبر ایوب دارد؟
پاسخ دوم را اول میدهم که اتفاقا افرادی که با نسخههای پایانی این سیستمعامل کار کردهاند بسیار از آن تعریف میکنند که لوسبازی Vista را ندارد و کلی هم آدمیزادی رفتار میکند.
پاسخ دوم این است که بالاخره XP در سال ۲۰۰۱ میلادی معرفی شده است و Windows ۷ در سال ۲۰۰۹ به میدان خواهد آمد، قرار نیست که این موجود جدید از دستگاههای قرون وسطا پشتیبانی کند، اما تحقیقات نگارنده نشان میدهد که بسیاری از دسکتاپهای کنونی که از پردازنده دوهستهای Intel یا AMD و حداقل یک گیگابایت حافظه DDR۲ و یک فقره هارددیسک دور بالا (۷۲۰۰ دور در دقیقه) برخوردارند به خوبی میتوانند از Windows ۷ بهره ببرند. هر چند توصیه شده است که کارایی این موجود روی دسکتاپهایی که سرعت فرکانس پردازنده آنها کمتر از ۲ گیگاهرتز نبوده و ۲ گیگابایت داشته باشند تفاوت محسوسی خواهد داشت. از آنجا که پردازنده مورد استفاده در اغلب دسکتاپهای دو سه سال اخیر نزدیک به ۲ گیگاهرتز سرعت دارند و ارتقا حافظههای معمول ۵۱۲ مگابایتی به یک تا گیگابایت کمتر از چهل، پنجاه هزار تومان هزینه دارد، میتوان Windows ۷ را برای استفاده توصیه کرد. البته حول برتان ندارد که با سیستم عجیب و غریبی مواجه نخواهید شد، زیرا پس از عرضه Service Pack ۱ بود که XP برای استفاده مناسب شد و درباره Windows ۷ نمیدانم چه باید گفت!
درباره کارایی!
تستهای متعددی از منظر کارایی سختافزاری شکل گرفته است که نشان میدهد کارایی Windows ۷ در اغلب موارد کمی بهتر از Vista است. اما در برخی موارد بسیار خوب نشان میدهد. برای مثال، سرعت بالا آمدن سیستمعامل (System Boot Times) حدود ۲۵ درصد بهتر از Vista و حدود ۳۵ درصد بهتر از XP است. جالب این است که کارایی XP در تبادل فایلهای حجیم نزدیک به Windows ۷ است و بهتر است درباره Vista صحبت نکنیم که افتضاح است و جالب آنکه XP در تبادل فایلهای کوچک چابکتر از دیگران عمل میکند!
به طور کلی Windows ۷ کارایی بهتری نسبت به Vista و در برخی موارد نسبت به XP دارد، اما خیلی عالی نیست. نکته مثبت این موجود جدید این است که خود را با شرایط موجود منطبق کرده و همچون Vista زیادهخواه نشان میدهد. دیگر اینکه، مشکلات بدوی سیستمعاملهای XP و Vista را برطرف ساخته است.
در کل میتوان Windows ۷ را البته نه به این زودیها، بلکه برای سه چهار ماه دیگر توصیه کرد!
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست