چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
روان شناسی در پشت رنگ ها
رنگی که در هر اتاق استفاده میشود بر روحیه شما و هر شخصی که از آن اتاق استفاده میکند تأثیر میگذارد.در این جاست که روانشناسی رنگ، نقش اصلی را ایفا میکند. رنگ اولین چیزی است کـه مـا در بـرخورد با اشیا و مکانها به خاطر میسپاریم؛ از لباسی که میپوشیم تا اتاقی که در آن رفـت و آمد میکنیم.در این مقاله گزیدهای از روانشناسی اولیه رنگها را در نظر گرفتهایم تا با توجه به آنها، رنگ مورد نظر برای اتاقهای مختلف منزل را انتخاب نمایید.
قرمز :
رنگ قرمز موجب بالا رفتن فشار خون و تپش قلب میشود. در بعضی افراد نیز ایجاد نیرو و انرژی میکند و همچنین باعث به وجود آمدن حالتی صمیمی همراه با عشق و محبت میشود. به علاوه رنگ قرمز اشتها را تا حد زیادی افزایش میدهد و به همین دلیل است که در سالنهای غذاخوری از این رنگ استفاده میکنند. این رنگ مـیتـوانـد انـتـخـاب مناسبی برای اتاق مطالعه و ناهارخوری باشد.نکته مهم در انتخاب هر رنگی توجه به میزان تیرگی و روشنی آن رنگ است. قرمز روشن تداعی کننده خطر و مشکل برای برخی از افراد است مانند علائم هشدار دهنده، بنابراین توصیه میشود که از رنگ قرمز تیره استفاده نمایید.
نارنجی :
رنگ نارنجی همچون رنگ قرمز القا کننده احساساتی مانند صمیمیت، عشق و انرژی است، اما نه به همان شدت. نارنجی درخشش نور آفتاب را در نظر انسان مجسم میسازد و دستمایهای برای زندگی با نشاط را فراهم میآورد. این رنگ حالتی درونی دارد و به مردم حس خوش آمدگویی میدهد. به همین دلیل در اکثر مواقع برای آراستن اتاقهای نشیمن (پذیرایی) و هال منزل مورد استفاده قرار میگیرد.
زرد:
این رنگ نیز تاثیراتی مانند قرمز و نارنجی بر جای میگذارد با این تفاوت که درخشانتر و روشنتر است و همانند قرمز و نارنجی میتوان از آن برای فضای نشیمن و هال استفاده کرد. علاوه بر ایـن، انتخـابی بسیار هوشمندانه برای روشن و بزرگتر نشان دادن قسمتهای تاریک و کمنور ساختمان مانند راهروها و فضای ورودی منزل اسـت. عـلاقه داشتن به رنگ زرد، نشانهای از خلاقیت و میل به ایجاد ارتباط با دیگران است.
آبی :
رنگی بسیار آرامبخش و تسکیندهنده که در انسان ایجاد امنیت و آرامش میکند. به همین دلیل است که در اکثر مطبهای پزشکی و اتاقهای جراحی از آن بهره میگیرند. آبی را میتوان برای اتاقهای خواب و سرویسهای بهداشتی در نظر گرفت. در کل برای محلهایی که به نظر باید خنک و آرامبخش باشند، استفاده میشود.لازم به ذکر است که آبی نقطه مقابل قرمز در زمینه اشتها بوده و در حقیقت باعث از بین رفتن اشتها میشود، بـنــابــرایـن نمـیتـوانـد رنگـی منـاسـب بـرای اتـاق ناهارخوری و آشپزخانه باشد.
سبـز:
رنگـی جـذاب کـه احسـاس سـلامـت، باروری، حاصل خیزی، آرامش و صمیمیت را القا میکند. سبز نیز تا حدی مانند آبی عمل میکند، اما گــرمتــر و مـنـعـطـفتـر اسـت. از ایـن رنـگ نـیـزدر بیمارستانها، مطبها و اتاق انتظار دندانپزشکی استفاده میشود. سبز روشن رنگ مناسبی برای اتاقهای خواب، نشیمن و هال به شمار میرود. سبز تیره نیز برای آشپزخانه و اتاقناهار خوری مناسب است، زیرا این رنگ تأثیر خوبی بر سلامت و تغذیه دارد.
زرشکی:
خیلی از افراد عاشق این رنگ هستند و بسیاری هم از آن متنفرند. برای کسانی که این رنگ را دوست دارند، زرشکی میتواند گزینه خوبی در آراستن فضای ناهارخوری و اتاقهای خواب و مطالعه باشد. از طرف دیگر، بچهها به این رنگ علاقه دارند و میتواند انتخاب هوشمندانهای برای اتاق خواب و محل بازی آنها باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست