سه شنبه, ۱۵ خرداد, ۱۴۰۳ / 4 June, 2024
مجله ویستا

تغذیه؛ چاقی و لاغری


تغذیه؛ چاقی و لاغری

● آیا داروها و مکمل های تجاری کاهش وزن، موثر هستند؟
امروزه داروها و مکمل های تجاری بسیاری وجود دارند که وعده لاغری آسان و سریع، انرژی فراوان و جوانی درازمدت را می دهند و تولید …

آیا داروها و مکمل های تجاری کاهش وزن، موثر هستند؟

امروزه داروها و مکمل های تجاری بسیاری وجود دارند که وعده لاغری آسان و سریع، انرژی فراوان و جوانی درازمدت را می دهند و تولید کنندگان آنها بیان می کنند اگر به اندازه کافی از این محصولات استفاده کنیم عملکرد و توانایی ما به۰تر می شود و بدن ما بهتر از قبل، کالری ها و چربی های اضافه را می سوزاند و از تناسب اندام بیشتری برخوردار ـخواهیم شد.

آیا این ادعا ها صحت دارد یا تنها تبلیغات گمراه کننده است؟

بر طبق نوشته «لیزا کول» محقق آمریکایی، همه ساله آمریکاییان حدود۶ میلیارد دلار را صرف خرید محصولات تقلبی کاهش وزن و تناسب اندام می کنند. برای پی بردن به اینکه آیا داروها و مکمل های تجاری کاهش وزن موثرند یا خیر؟ ابتدا باید پاسخ سوالات زیر داده شود؛

۱) آیا این محصولات مورد تائید متخصصین معتبر هستند؟

۲ ) آیا تولید کنندگان آنها اعتبار قابل قبولی دارند؟

۳ ) آیا ادعاهای تولید کنندگان، تنها بر اساس شهادت بعضی از مصرف کنندگان است و یا بر پایه تحقیقات علمی و مدارک معتبر؟ و بالاخره اینکه

۴) آیا این محصولات که پیرامون آنها نتایج معجزه آسا و سریع را وعده می دهند، قابل اعتماد هستند؟

در جواب باید گفت؛

اگر محصولی مورد تائید متخصصین معتبر نبوده و تولید کنندگان آن نیز از شرکت های دارویی صاحب نام و معتبر نباشد و برای اثبات ادعاهای خود شواهد علمی و مدارک کافی ارائه نکنند، آن گاه می توان گفت که این ادعاها غیر قابل قبول و غیر واقعی هستند بویژه اگر وعده نتایج معجزه آسا و سریع را بدهند!

توصیه:

از مصرف محصولات تجاری کاهش وزن خودداری کنید، زیرا این محصولات اکثرا بی تاثیرهستند و علی رغم قیمت بالا، مصرف آنها نیز خالی از خطر نمی باشد. به علاوه اگر این محصولات بتوانند وزن را کاهش دهند اثر آنها تنها تا زمان مصرف ادامه دارد و با قطع مصرف دارو به هر دلیل (عوارض و...) چاقی مجددا و به سرعت بازگشت می کند.

آیا شیرین کننده های مصنوعی به کاهش وزن کمک می کنند؟

پاسخ؛ هم آری و هم خیر است. از یک طرف با مصرف این مواد به جای مواد قندی معمول (قند، شکر و...) کالری کمتری به بدن می رسد. بنابر این در حالت کلی شیرین کننده های مصنوعی برای کاهش وزن مفید هستند. اما از طرف دیگر این ترکیبات در درازمدت به کاهش وزن کمک نمی کنند.

مشکلات شیرین کننده های مصنوعی:

۱) افزایش میل مصرف کننده به شیرینیجات. از آنجایی که ساخارین، سیصد بار و آسه سولفام کا، دویست بار شیرین تر از شکر می باشد مصرف این مواد، ذائقه رژیم گیرندگان را به طرف مصرف شیرینی جات سوق می دهد. به عبارت دیگر میل به مصرف مواد قندی و شیرینی جات زیاد می شود.

۲) اثرات سوء شیرین کننده های مصنوعی بر عمل هضم و اشتها. تحقیقات انجام شده توسط انجمن سرطان آمریکا نشان می دهد کسانی که به طور معمول از این مواد استفاده می کنند به تدریج به سوی افزایش وزن می روند و اعتقاد بر این است که این ترکیبات، اشتها را افزایش داده و هضم غذا را مختل می کنند.

۳) اثرات سوء شیرین کننده های مصنوعی بر سلامتی. از آنجایی که این ترکیبات، مواد شیمیایی هستند باید با احتیاط مصرف شوند. مرکز علوم آمریکا مصرف حد اقل یکی از شیرین کننده های مصنوعی را به دلیل احتمال ارتباط با سرطان، ممنوع کرده است.