یکشنبه, ۱۳ خرداد, ۱۴۰۳ / 2 June, 2024
اندر فواید کاهو سکنجبین سیزده بهدر
معمولا سیزدهم فروردین روز پایانی دوره نوروز است؛ در این روز که زیاد هم خوشایند بچه مدرسه ای ها و کارمندان نیست، خانواده ها به دشت و دمن و باغ و صحرا می روند و ناهار، غذاهای سبزی دار مثل آش رشته، کوکو و خورش های سبزی دار که اغلب با سبزی های کوهی درست می شود، می پزند و به عنوان عصرانه خوراکی های باقی مانده نوروز را مصرف کرده و کاهو با سکنجبین می خورند، اما دلیل خوردن کاهو سکنجبین چیست و چه مزیتی دارد؟
سکنجبین با طبع گرم یا سرد؟
کاهو سکنجبین یکی از خوردنی ها با طبع معتدل است. کاهو سرد و سکنجبین طبع میانه ای دارد و برای آنهایی که در ایام عید به وفور تنقلات و شیرینی با طبع گرم خورده اند بسیار لازم و تعدیل کننده مزاج است.
سکنجبین منافع سرکه را دارد و می تواند متعادل کننده حرارت و التهابات کبد باشد و در بریدن صفرا شهرت فراوانی دارد.
نام اصلی سکنجبین، سرکه انگبین بوده چون در قدیم آن را از ترکیب سرکه و عسل یا سرکه و شیره درست می کردند که در مقایسه با سکنجبین های امروزی که از سرکه و شکر تهیه می شود، مغذی تر بوده است البته لازم است بدانید، می توانید طبع سکنجبین را برای افراد گرم و سرد مزاجان تا حدودی تغییر دهید.
می پرسید چگونه؟ اگر گرم مزاج هستید و در عید هله هوله زیاد خورده اید بهتر است به سکنجبین مقداری عرق کاسنی که مزاج سرد و خنکی دارد بیفزایید و همراه کاهو میل کنید، اما اگر سرد مزاج هستید خوب است چند شاخه نعنای تازه که طبع گرمی دارد، در سکنجبین قرار دهید تا عطر و اسانس نعنا را به خود بگیرد و مزه دار شود.
نقش کاهو با سکنجبین پررنگ تر می شود!
کاهو یک سبزی مغذی و پرفیبر است که به رفع یبوست کمک می کند و طبع سرد آن از خشکی و گرمی مزاج می کاهد.
هرچه برگ های آن تیره تر باشد مواد مغذی زیادتری در خود ذخیره کرده و نسبت به برگ های جوان و روشن کاهو ارزش بیشتری دارد. ساقه کاهو در مقایسه با برگ کاهو فیبر بیشتری داشته و با لینت مزاج به دفع سموم و کنترل کلسترول خون کمک می کند. کاهو در مقایسه با برخی سبزیجات، نیترات کودهای شیمیایی را به میزان بیشتری در خود ذخیره می کند، اما اگر برگ های خارجی کاهو را که معمولا ضخیم و از بین رفته هستند قبل از خوردن جدا کرده و دور بریزید، عامل انتقال سموم آفت کش به دیگر برگ های کاهو از بین می رود.
جالب است بدانید کاهوهای تلخ با تحریک و تولید بزاق و شیره معده به هضم بهتر غذا کمک کرده و هر چه هضم بهتر باشد، میزان جذب موادمغذی دریافتی بالاتر خواهد رفت.
کاهو همراه سکنجبین نیکوترین اثر را در اعتدال و لینت مزاج دارد و بهتر است سکنجبین را به صورت خانگی و باعسل یا شیره تهیه کنید.
توجه داشته باشید اگر میزان سرکه سکنجبین از اعتدال خارج شود طبع آن سرد و برای مبتلایان به زخم معده و روده زیانبار می شود و اگر شیرینی آن زیاد شود طبع آن گرم و بسیار چاق کننده خواهد شد.
فاخره بهبهانی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
انتخابات انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم وزارت کشور علی لاریجانی ریاست جمهوری علیرضا زاکانی سعید جلیلی مجلس شورای اسلامی ستاد انتخابات کشور
تهران هواشناسی اصفهان شهرداری تهران دانشگاه فرهنگیان پلیس سازمان هواشناسی قتل فضای مجازی وزارت بهداشت گرما آموزش و پرورش
دولت سیزدهم مسکن یارانه بانک مرکزی قیمت دلار برق خودرو قیمت طلا قیمت خودرو ایران خودرو بازنشستگان بازار خودرو
سینمای ایران سینما تلویزیون رسانه ملی تئاتر احسان علیخانی حامیم سریال موسیقی
فناوری
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا روسیه جو بایدن یمن چین دونالد ترامپ اوکراین
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر لیگ برتر ایران باشگاه پرسپولیس رئال مادرید مس رفسنجان لیگ برتر فوتبال ایران باشگاه استقلال پیکان جواد نکونام
اپل مریخ تلگرام ناسا گوگل فیلترینگ ایلان ماسک تبلیغات سامسونگ
خودکشی سیگار بارداری کاهش وزن رژیم غذایی سازمان غذا و دارو قهوه صبحانه