سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
مجله ویستا

باید از این مقایسه ترسید


باید از این مقایسه ترسید

سالها پیش, در دوران سراسر شور و شعور دفاع مقدس, هر از چند گاهی, شایعه ای از سوی عناصر دست چندم بیگانه پرست با نام خبر جنجالی از سوی یکی از تریبون های خارجی منتشر می شد, مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران, برخی نیازمندی های نظامی خود را از رژیم اشغالگر قدس تهیه و تأمین می کند

سالها پیش، در دوران سراسر شور و شعور دفاع مقدس، هر از چند گاهی، شایعه‌ای از سوی عناصر دست چندم بیگانه پرست با نام خبر جنجالی از سوی یکی از تریبون‌های خارجی منتشر می‌شد، مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران، برخی نیازمندی‌‌های نظامی خود را از رژیم اشغالگر قدس تهیه و تأمین می‌کند.

بنا بر تحلیل صاحب‌نظران در آن مقطع، طرح این قبیل شایعات که هیچ خریداری نداشت، از سوی محافل صهیونیستی و عناصر سوخته آنان با هدف خودنمایی و نیز وارد آوردن خدشه به چهره پاک فرزندان رشید و قهرمان مردم نجیب و مظلوم ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی بود، چراکه صهیونیست‌ها که از شدت انزجار افکار عمومی ملت‌های مستضعف، به ویژه امت اسلام و کشورهای عرب نسبت به خودشان آگاه بودند، می‌خواستند بدین وسیله جایگاه رفیع ملت همیشه سرافراز ایران و رهبر کبیر آن را در جهان تنزل دهند که به لطف خدا و استقامت امت عزیز، امام عظیم‌الشان و پس از ایشان رهبری معظم بر اصول انقلاب اسلامی از جمله دفاع از حقوق ملت مظلوم فلسطین، هرگز چنین نشد و انشاالله نخواهد شد که:

وَلِلَّهِ الْعِزَّةُ وَلِرَسُولِهِ وَلِلْمُؤْمِنِینَ وَلَکِنَّ الْمُنَافِقِینَ لَا یَعْلَمُونَ

سوره مبارکه منافقون ـ آیه شریفه ۸

چندی است که یکی از اعضای ارشد دولت نهم، مصرانه و البته به زعم خود، بدون ترس از کسی! سعی در ابراز علاقه وافر به آنچه «ملت» و یا «مردم اسرائیل» می‌خواند، دارد. البته این که چرا این معاون رئیس‌جمهور با وجود دلایل محکم و متقن اعتقادی، سیاسی و حقوقی در نامشروع بودن رژیم صهیونیستی و به تبع آن نبود چیزی به نام ملت اسرائیل، همچنان بر موضع عجیب خود اصرار می‌ورزد، موضوع این یادداشت نیست. حتی این که چرا دیگر مسئولان ارشد دولتی و به ویژه ریاست محترم جمهور، به‌رغم استقبال محافل صهیونیستی و حامیان آنان از این سخنان و احتمال ایجاد شبهه و تردید در افکار عمومی داخلی و خارجی درباره میزان صداقت دولتمردان کنونی جمهوری اسلامی در طرح برخی از شعارهای اصولی انقلاب شکوهمند اسلامی و میزان پایبندی به آن، همانند گذشته تاکنون هیچ واکنشی در مخالفت با این سخنان نشان نداده و مرزبندی با این مواضع نکرده‌اند، نیز موضوع این نوشتار نیست که صد البته بررسی و پرداختن به موارد با اهمیت یاد شده، بسیار ضروری است همچنان که در روزهای اخیر، شاهد واکنش جمعی از شخصیت‌ها، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و گروه‌ها و تشکل‌ها در این باره بوده‌ایم.

آنچه در این اوضاع و احوال مغفول مانده، فرازی از سخنان فرد یاد شده است که برای پرداختن به آن متأسفانه لازم است عینا آورده شود. وی مدعی شده است: «به ‌نظر من، مردم ایران با مردم آمریکا و اسرائیل فرقی ندارند. من از هیچ ‌کسی نمی‌ترسم، چون اگر می‌ترسیدم، از این حرف‌ها نمی‌زدم».*

اینک چند روز از گفتن این سخنان می‌گذرد و شاید دیگران نیز همچون نگارنده امید داشتند که گوینده این سخنان، دست‌کم اشتباه فاحش خود در این بخش از سخنانش اصلاح و یا مانند برخی از موارد پیشین، آن را حاصل نارسایی در نحوه اطلاع‌رسانی رسانه‌ها عنوان کند که چنین نشد.

به راستی، هدف و دلیل صاحب این ادعا از این مقایسه نادرست چه می‌تواند باشد؟

باز تأکید می‌کنم که از نظر نگارنده همانند آحاد ملت عزیز و شریف ایران اسلامی و بخش عظیمی از آزادگان جهان و بنا بر دلایل متعدد حقوقی، سیاسی و اعتقادی، هرچند چیزی به نام ملت اسرائیل، نمی‌تواند وجود داشته باشد، اما با حسن ظن و فرض آن که حتی اگر منظور شخص گوینده کسانی هستند که بوسیله آژانس یهود از گوشه و کنار دنیا جمع‌آوری شده و اکنون با اشغال سرزمین فلسطین و هزاران جرم و جنایت دیگر در آن سکنی گزیده اند، باشد، آیا چنین مقایسه‌ای رواست؟

آیا واقعا بین ملت مسلمان، زجر کشیده، شهید داده، صلح‌جو، مؤمن و انقلابی ما با گروهی غاصب و جنگ افروز که خود و حامیان پیدا و پنهانشان، عامل و ریشه بسیاری از مصائب امروز کشور عزیزمان و منطقه خاورمیانه هستند، فرقی نیست؟

کسی که این مقایسه سراسر نادرست را انجام داده، فارغ از علقه‌های اعتقادی و دینی ـ که حتما دارد ـ امروز مسئولیت بزرگ حفاظت و صیانت از فرهنگ، میراث و تمدن کهن ایرانی را داراست. آیا به نظر ایشان هیچ فرقی میان مردم ایران با سابقه چندین هزار ساله فرهنگی و تمدنی ایرانی ـ اسلامی با گروهی بی‌ریشه و فرهنگ و فاقد تمدن نیست؟ به علاوه، وی سمت معاون رئیس‌جمهور را دارد؛ با این طرز تفکر، آیا جایی برای دفاع از «جمهور» می‌ماند؟

در حالی که با وجود پیشینه روشن ملت ایران، کمتر کسی ـ حتی از خود صهیونیستها ـ توانسته و این جرأت را به خود داده است که ایرانیان را با افراطیون صهیونیست مقایسه کند؛ آیا این مقایسه و قایل نشدن تفاوت میان مردم شریف ایران با کسانی که به ادعای معاون محترم دولت نهم «مردم اسرائیل» خوانده می‌شوند، توهین به گذشته، حال و هویت ایرانی و اسلامی این ملت سرفراز و شهیدپرور تلقی نمی‌شود؟

حضرت امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی در فرازی از وصیت نامه الهی ‌ـ سیاسی خویش فرمود:

«من با جرأت مدعی هستم که ملت ایران و توده میلیونی آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهد رسول الله (ص) و کوفه و عراق در عهد امیرالمؤمنین و حسین بن علی(ع) هستند ...».

صحیفه امام، جلد ۲۱، صفحه ۴۱۰

با این اوصاف، آیا می‌شود فردی مدعی پیروی از امام عظیم‌الشان و مقام معظم رهبری باشد و آنگاه سخن از یکسان بودن ملت ایران و مشتی صهیونیست براند؟ آیا نباید از چنان مقایسه نادرستی ترسید و از امت امام و امام امت به خاطر چنین سنجش ناروایی عذرخواهی کرد؟

اینک که در آستانه نیمه شعبان، ولادت با سعادت حضرت صاحب‌الامر(عج) و روز جهانی مستضعفان قرار داریم، آیا باز هم معاون رئیس‌جمهور می‌تواند از تلاش در راستای استقرار حکومت جهانی مصلح کل دم بزند و امت امام عصر(عج) را با غاصبان مسجدالاقصی یکسان بداند؟

راستی، چند هفته دیگر که تمامی امت اسلام در روز جهانی قدس و در دفاع از ملت مظلوم فلسطین و حمایت از آرمان جهان اسلام در آزادسازی قدس شریف از چنگال اشغالگران، فریاد «مرگ بر اسرائیل» سر می‌دهند، فرد یاد شده که گویا هزار بار آنچه را که «مردم اسرائیل» می‌خواند، دوست دارد، چه شعاری خواهد داد؟

محمدعلی نادعلی زاده

پایگاه خبری آفتاب