شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

کلسترول مفید و مضر را بیشتر بشناسیم


کلسترول مفید و مضر را بیشتر بشناسیم

کلسترول ماده ای زردرنگ و موم مانند است که از طریق مصرف برخی فرآورده های غذایی به دست می آید. به گزارش «MSN» برخی از مواد غذایی که سرشار از کلسترول است عبارت است از گوشت قرمز، میگو، …

کلسترول ماده ای زردرنگ و موم مانند است که از طریق مصرف برخی فرآورده های غذایی به دست می آید. به گزارش «MSN» برخی از مواد غذایی که سرشار از کلسترول است عبارت است از گوشت قرمز، میگو، جگر، گوشت گوساله، قلب گاو و زرده تخم مرغ.کلسترول به دو دسته تقسیم می شود یکی کلسترول بد (LDL) و دیگری کلسترول خوب (HDL).کلسترول بد عامل اصلی حمله قلبی و سکته است.کلسترول در آب حل نمی شود و به وسیله پروتئین در خون حمل می شود. ترکیب این ۲ موسوم به «Lipoprotein» است.کارشناسان حفظ میزان کلسترول بد را زیر ۲۰۰ میلی گرم و کلسترول مفید را بالای ۴۰ میلی گرم توصیه می کنند. افرادی که دچار بیماری قلبی نیستند، باید میزان کلسترول خود را زیر ۱۳۰ میلی گرم حفظ کنند و کسانی که در معرض خطر بیماری قلبی قرار دارند، مانند افرادی که دچار چاقی مفرط، دیابت، فشار خون بالا هستند و یا با میزان پایین چربی مفید مواجهند، باید میزان کلسترول مضر را زیر ۱۰۰ میلی گرم حفظ کنند. برای کاهش میزان کلی کلسترول به خصوص کلسترول مضر باید مواد غذایی مناسب انتخاب کنید. این مواد عبارت است از؛

۱) فرآورده های لبنی کم چرب و یا بدون چربی

۲ ) مقدار مصرف چربی اشباع شده را به روزی ۱۰ تا ۱۱ گرم محدود کنید. یک قاشق غذاخوری کره دارای ۷ گرم چربی اشباع شده است، در حالی که یک قاشق غذاخوری مارگارین دارای تنها ۲ گرم چربی اشباع شده است.

۳ ) از مصرف مواد غذایی حاوی چربی های ترانس که در موادی مانند دسر، کیک و... وجود دارد، خودداری کنید.

۴ ) در قسمت عمده رژیم غذایی باید لوبیا، سبزی، میوه و غلات سبوس دار گنجاند.

۵ ) تا حد امکان پروتئین سویا را جایگزین پروتئین حیوانی کنید.

۶ ) مصرف قند را محدود کنید.

۷) مواد غذایی غنی از فیبر به خصوص فیبر حل شدنی که در سبزیجات، میوه، جو و... یافت می شود با مصرف روزی یک یا ۲گرم فیبر حل شدنی، میزان کلسترول مضر را به یک درصد کاهش دهید.