دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

جستجوی وب بطور کارآمدتر رهنمودها, فنون و راهبردها


جستجوی وب بطور کارآمدتر رهنمودها, فنون و راهبردها

مطالعات نشان می دهد, بعد از پست الکترونیکی E mail , جستجوی وب عمومی ترین فعالیت روی اینترنت است جستجو آسان است, اما یافتن چیزی که شما جستجو می کنید, بعضی اوقات می تواند مشکل باشد به امید خدا, توصیه های زیر جستجوی وب بعدی شما را آسان خواهد ساخت

جستجو آسان است، اما یافتن چیزی که شما جستجو می کنید، بعضی اوقات می تواند مشکل باشد. به امید خدا، توصیه های زیر جستجوی وب بعدی شما را آسان خواهد ساخت.

●آیا شما واقعا به وب نیاز دارید؟

قبل از استفاده از وب،به منظور جستجوی اطلاعات، شما باید به خود پاسخ دهید، آیا وب مناسب ترین رسانه برای یافتن اطلاعات است. شما می توانید در همسایگی خود یک مغازه گل فروشی را با استفاده از آگهی های چاپ شده محلی به جای استفاده از وب سریعتر پیدا کنید. و بعضی اوقات یک کتابخانه می تواند به شما بهتر پاسخ دهد، حتی جوابهای جامع تر نسبت به وب. به هر حال دربیشتر موارد، بهترین و سریع ترین راه برای یافتن اطلاعات، جستجو در وب است. به طور واضح، اولین چیزی که برای جستجوی وب نیاز دارید، یک رایانه با دسترسی به اینترنت است.در حقیقت، قبل از شروع جستجو، باید تصمیم بگیرید از کدام مرورگر قصد دارید، استفاده کنید. برای یادآوری، یک مرورگر، طبق تعریف WhatIs.com برنامه ای است " که روشی برای دیدن و تعامل روی شبکه گسترده جهانی فراهم می کند." شما می توانید از یک مرورگر رایج مانند Explorer، Netscape، Mozilla یا Opera استفاده کنید،یا می توانید از یک مرورگر جانشین استفاده کنید. مد نظر من در اینجا: Avant Browser است. توجه داشته باشید، بعضی از مرورگرها سریع تر عمل می کنند یا گزینه های بیشتری دارند. می توانید این مرورگرها را از وب سایت های شرکت هایشان منتقل کنید.

●ابزارهای جستجوی وب

تعدادی ابزارهای جستجوی قابل دسترس وجود دارد: موتورهای کاوش۴، راهنماهای موضوعی/ کتابخانه های مجازی۵، پایگاههای وب نامرئی(عمیق)۶ ، ابرموتورهای کاوش۷ و غیره.موتور کاوش، پایگاه قابل جستجوی کلید واژه ای از فایل های اینترنت است، که از یک برنامه نرم افزاری برای جستجوی پیوسته وب استفاده می کند و سپس نتیجه اطلاعات، نمایه و ذخیره می شوند. از انواع موتورهای کاوش می توان موارد زیر را ذکر کرد:

Google™ (™ Google نشان تجاری شرکت به ثبت رسیده Google است.)

AlltheWeb

MSN

Teoma

AltaVista

WiseNut

راهنمای موضوعی (راهنمای وب)، مجموعه قابل جستجواز صفحات گردآوری شده وب، که بوسیله ویراستارهای انسانی درون طبقه های موضوعی قرار می گیرند و به صورت سلسله مراتبی انتخاب و سازماندهی می شوند. کتابخانه مجازی، یک راهنمای وبی است که شامل پیوندهای گزینشی بسیار هستند، که اکثرا توسط کتابداران انتخاب شدند. راهنماهای وب بخش های بسیار کمی از وب را پوشش می دهند. اما استفاده از آنها نتایج بسیار مرتبطی را به همراه خواهد داشت. بزرگترین راهنماهای وب، چند میلیون صفحات را در مقایسه با بیلیون ها صفحات نمایه شده بوسیله تعداد زیادی از موتورهای کاوش، نمایه می کنند. به خاطر داشته باشید، راهنماهای وب، شبیه موتورهای کاوش به طور مستقیم وب را جستجو نمی کنند. در عوض آنها پایگاههای اطلاعاتی صفحات وب نمایه شده خود را جستجو می کنند. همچنین، آگاه باشید که راهنماها ممکن است روزآمد نباشند. در حقیقت تعدادی از موتورهای کاوش، ابزارهای جستجوی دوگانه هستند، زیرا آنها هم موتور کاوش و هم راهنماهای وب هستند. برای مثال GoogleTM، بوسیله طرح راهنمای باز تقویت شده است، یک موتورکاوش و یک راهنما دارد.تعدادی از راهنماهای وب که به طور گسترده استفاده می شوند، عبارتند از:

Google™ Directory

Open Directory Project (ODP)

Yahoo!

Zeal

JoeAnt

Gimpsy

کتابخانه مجازی عمومی شامل:

Librarians۰۳۹; Index to the Internet

INFOMINE

Internet Public Library

The WWW Virtual Library

Internet Scout Project

BUBL Link

اصطلاح وب نامرئی (عمیق)، مجموعه ای از اطلاعات پیوسته (online) ذخیره شده در پایگاههای اطلاعاتی قابل دسترسی روی وب است، اما بوسیله موتورهای کاوش سنتی نمایه نمی شوند.نمونه هایی از پایگاههای اطلاعاتی مهم وب نامرئی :

ProFusion

Invisible-web.net

Complete Planet

Resource Discovery Network

direct search (Gary Price)


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 5 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.