یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

فراخوان نخستین همایش انسان شناسی هنر اصفهان- اردیبهشت 1390



      فراخوان نخستین همایش انسان شناسی هنر اصفهان-  اردیبهشت 1390
گروه اخبار

دانشگاه هنر اصفهان با همکاری و مشارکت  «انسان شناسی و فرهنگ»، گروه انسان شناسی فرهنگی انجمن جامعه شناسی ایران ، انجمن مستندسازان و حوزه ی هنری اصفهان  در تاریخ 6-8 اردیبهشت ماه 1390 «نخستین همایش ملی انسان شناسی هنر» را  در اصفهان برگزار  می کند. این اقدام به منظور گسترش و رشد پژوهش های میان رشته ای هنر وبومی سازی  هر چه بیشتر نظریه ها درباره ی هنر است. این همایش در سه بخش سخنرانی، پخش فیلم مستند انسان شناختی و کارگاه آموزشی برگزار می شود.

هدف همایش
انسان شناسی هنر، هنر را امری اجتماعی می داند و با رویکردی جامع گرا و میان رشته ای می کوشد از طریق درک هنر، فرهنگ جامعه را بررسی کند. از این رو، هنر را پدیده ای فرهنگی معرفی می کند که سوای شناخت روابط و کارکردهای نظام های زیباشناختی هنر و تعاریف نویی از آنها، به تولید فرهنگی آن نیز می پردازد. در این راستا، انسان-شناس می کوشد تا ابعاد گوناگون هنر را همچون زیبایی شناسی، کارکردهای اجتماعی، مناسکی، هویتی، خلاقیت از دریچه ی شیوه ی زیست جمعی بررسی کند وجنبه های کاربردی آن را بیافزاید. نخستین همایش انسان شناسی هنر در پی آن است که بنیادی برای شکل گیری و رشد این شاخه ی علمی مهم بسازد و برای این کار مکان همایش، شهری برگزیده شده است که پیشینه ی آثار و دستاوردهایش آن را در شمار زیباترین شهرهای ایران قرار داده و از میراث فرهنگی پرباری برخوردار کرده است. از این رو، برگزاری این همایش در اصفهان آن را از امتیازی ویژه برخوردار می کند و این امید را به ما می دهد که این همایش بتواند در سال های آینده تداوم یابد و پایه ی اولیه ی استواری را در این راستا فراهم سازد. دست اندرکاران علمی و اجرایی این همایش امیدوارند که اندیشمندان و استادان حوزه های مختلف هنری با شرکت در برنامه های متعدد این همایش، آن را پربارتر کنند.

محورهای اصلی همایش  عبارتند از:  
1.    محورهای نظری
الف.تعاریف، مبانی، مفاهیم و نظریه های انسان شناسی هنر
ب: قلمرو و حوزه های پژوهشی انسان شناسی هنر
پ. روش شناسی انسان شناسی هنر
2. محورهای کاربردی
الف. اثر هنری، هنرهای بومی و شیوه های رمزگذاری معنا
ب. کارکردهای اثر هنری، کارکردهای مناسکی، هویتی،معیشتی و زیباشناختی
پ.  هنرمند؛ جایگاه اجتماعی و دینی هنرمندان بومی، خلاقیت در هنرهای بومی
ت: دریافت و ادراک هنر بومی:  شیوه های نقد در هنر بومی، زمینه های فرهنگی ادراک اثر هنری

همایش شامل برنامه های سخنرانی، نشست های تخصصی، کارگاه های آموزشی و جلسه های نمایش فیلم خواهد بود که  متعاقبا به اطلاع علاقمندان خواهد رسید.
از تمامی استادان، اندیشمندان، فیلمسازان و دانشجویان علاقمند به محورر ها و برنامه های نام برده خواهشمندیم چکیده ی مقاله های خود را  تا پایان وقت اداری15/12/1389  به آدرس دبیرخانه و یا به نشانی سایت همایش  ارسال نمایند.


مدیریت همایش:
دبیر عالی همایش: دکتر فرهنگ مظفر
دبیر علمی همایش: دکتر بهار مختاریان
دبیر فیلم مستند: زاون قوکاسیان
دبیر کارگاه آموزشی: اصغر ایزدی جیران
دبیر اجرایی همایش: شهناز شمشادی

کمیته علمی:  احمد آکوچکیان (دانشگاه هنر اصفهان)، مهرداد اسکویی (فرهنگستان هنر)، اصغر ایزدی جیران(دانشگاه تهران)، دکتر علی بلوکباشی (بنیاد دائرة المعارف بزرگ اسلامی)، ناصر تقوایی (فیلمساز)، محمد تهامی نژاد (پژوهشگر مستقل)، دکتر مرضیه پیراوی ونک (دانشگاه هنر اصفهان)، مهندس محمد رضا حائری(فصلنامه ایرانشهر)،  دکتر حسین سلطانزاده (دانشگاه آزاد اسلامی تهران)، دکتر سارا شریعتی (دانشگاه تهران)، دکتر حمید رضا شعیری (دانشگاه تربیت مدرس)، دکتر مرتضی فرهادی (دانشگاه علامه طباطبایی)،دکتر ناصر فکوهی (دانشگاه تهران)، زاون قوکاسیان (دانشگاه سپهر)، دکتر بهار مختاریان (دانشگاه هنر اصفهان)، دکتر فرهنگ مظفر (دانشگاه هنر اصفهان)، دکتر املیا نر سیسیانس (دانشگاه تهران)، فرهاد ورهرام (فیلمساز).
آخرین مهلت  ارسال چکیده  ی مقاله: 15/12/1389
آخرین مهلت ارسال اصل مقاله: 15/1/1390
آدرس دبیر خانه ی همایش: اصفهان، خیابان محتشم کاشانی، کوی جنت، بن بست گلها؛ دانشکده هنر ادیان و تمدنها
تلفن: 8-6288387(0311)
نمابر: 6288388(0311)
پست الکترونیکی: anthropology. of. art@aui.ac.ir
جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت شیوه نامه تدوین مقاله به وب سایت www.aui.ac.ir/anthropologyofart  مراجعه کنید.