پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا

مقالات قدیمی: اجزا اولیه زبان (خرداد 1349)



      مقالات قدیمی: اجزا اولیه زبان (خرداد 1349)

زبان شناسی از این نظر که مادر «استروکتورآلیسم» است باب روز شده اما این علم ، در رشته­های دیگر نیز مورد توجه قرار گرفته است :
در مردم شناسی از زمان «لوی اشتراوس» ، در روانکاوی با «لاکان» در فلسفه با «فوکو» ، در انتقاد ادبی با «رولان بارت»، در رمان با گروه مجله­ ی “Tel Quel” ، بطوریکه مردم عادی نیز آنرا بطور غیر مستقیم یعنی از راه آنچه کسانی بجز زبان شناسان درباره­ ی آن می گویند ، می شناسند . اما آیا خود زبان شناسان درباره­ ی اینکه علم تحقیقی­شان باب روز شده است  چه می گویند ؟ درباره­ ی این علم چه عقیده­ای دارند ؟ آیا به نظر آنها این علم چه چیز مهمی برای ما به ارمغان می آورد ؟ آیا آنها باستفاده­ای که از روش علمی­شان در سایر شاخه­های علوم انسانی بعمل آمده است موافقند یا نه ؟

ما (مجله رآلیته) این سوالها را از «ژرژ مونن» کرده­ایم که یکی از چهار پنج استاد صاحب کرسی در دانشگاه است . (در حال حاضر در «اکس ­آن­ پرووانس») . «ژرژ مونن» نویسنده اثری است بنام «کلیدی برای زبانشناسی» (از انتشارات سگرس) که او را در ردیف «آندره مارتینه» و در میان متخصصان انگشت شماری قرار می­دهد که می­توانند درباره این علم سخن بگویند . و این یکی از عللی است که سبب شده است که ما به او مراجعه کنیم . 

 

اطلاعات مقاله:

مجله فرهنگ و زندگی٬ شماره دوم٬ چاپ خرداد ماه1349٬ ٬ ص 91 تا 100

مجموعه: ابراهیم میرهاشم زاده

آماده سازی برای انتشار: نسرین راستگو

 

ورود به صفحه مقالات قدیمی
anthropology.ir/old_articles

پیوستاندازه
6978.jpg51.36 KB