سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
غذاهای ضد آلزایمر
با وجود تحقیقات گسترده به عمل آمده، درمان قطعی برای درمان بیماری آلزایمر به دست نیامده و هنوز هم علت بروز این بیماری کاملاً ناشناخته باقی مانده است. کارشناسان علت بروز این بیماری را مجموعه ای از عوامل ژنتیکی و محیطی می دانند، ولی آن ها هنوز در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه آلزایمر به وجود می آید و چگونه می توانند از بروز آن جلوگیری کنند. یکی از موارد منطقی کشف شده در این مورد، رژیم های غذایی هستند. تحقیقات نشان می دهند که ارتباط خاصی بین غذاها و آلزایمر وجود دارد.
ویتامین های گروه B
سطح بالای هموسیستئین در خون با خطر زوال عقل در ارتباط است. تحقیقات نشان داده اند که افزایش مصرف فولات و ویتامین های B6 و B12، با از بین بردن هموسیستئین در ارتباط می باشد که می تواند از بروز آلزایمر پیشگیری کند.
اسیدهای چرب امگا 3
بسیاری از تحقیقات، بیانگر ارتباط بین رژیم غذایی حاوی میزان بالایی ماهی و اسیدهای چرب امگا-3 و کاهش پیشرفت آلزایمر بوده اند.
رژیم غذایی مدیترانه ای
اخیراً مطالعاتی توسط محققان بخش مغز و اعصاب در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در نیویورک انجام شده که در مورد رژیم های غذایی معمولی مردم کشورهای اطراف مدیترانه می باشد. رژیم غذایی مدیترانه ای شامل انواع میوه ها، سبزیجات، حبوبات، ماهی، روغن زیتون، برخی فرآورده های لبنی، و گوشت و مرغ آن هم به میزان کم می باشد.
اگرچه مطالعات بیشتری نیاز است، اما نتایج این مطالعات، بیانگر کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و کاهش مرگ ومیر این بیماران بوده است.با این گفته ها، طبق تحقیقاتی که در زمینه آلزایمر انجام شده، بسیاری از محققان بر این باور هستند که افراد باید شیوه مناسب و سالمی را برای زندگی خود اتخاذ کنند، به این ترتیب که مثلاً غذاهای حاوی اسیدهای چرب اشباع شده را بسیار کاهش دهند و بیشتر از آنتی اکسیدان ها و ویتامین های گروه B استفاده نمایند.
آنتی اکسیدان ها
مطالعات نشان داده اند که رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که باعث پیری زودرس می شوند و سلول های بدن را از بین می برند. برای کاهش تماس با رادیکال های آزاد، کمتر در برابر آلاینده های زیست محیطی قرار بگیرید و سیگار نکشید.
به هر حال، رادیکال های آزاد محصول سوخت و ساز بدن هستند، اتفاقی که در هر دقیقه از روز رخ می دهد. از آنجایی که از بین بردن رادیکال های آزاد به طور کامل غیرممکن است، مصرف غذاهای حاوی آنتی اکسیدان ها، مثل ویتامین E، ویتامین C، بتاکاروتن و فلاوونوییدها، می تواند کمک کند.غذاهایی که دارای آنتی اکسیدان های زیادی هستند، عبارتند از توت ها، سبزیجات با برگ سبز تیره و سبزیجات نارنجی رنگ، آجیل ها و لوبیاها.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست