جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

بهترین ماده غذایی ضد سرطان


مصرف این مواد غذایی از سرطان جلوگیری می کند؟

بهترین مواد غذایی ضد سرطان شامل گروهی بزرگی از مواد غذایی هستند که در میان آنها برخی نتیجه ای فوق العاده عالی و برتر نسبت به دیگر مواد غذایی ضد سرطان دارند که در ادامه با یکی از آنها آشنا می شوید.

گفتنی است سیرتقویت کننده سیستم ایمنی بدن است و مدت های طولانی است که از سیر به عنوان درمان طبیعی بیماریهای تنفسی استفاده می کردند.

مواد اصلی و موثره سیر نسبت به حرارت حساس هستند و حرارت زیاد خواص سیر را از بین می برد و مواد موثره سیر در غذاهای پخته و سرخ شده کمتر از سیر تازه است.

دقت کنید که  افراط در مصرف سیر موجب سر درد و غلظت خون می شود؛ به چشم آسیب وارد می کند و برای زنان باردار ممنوع است همچنین ضعیف کننده قوای جنسی است.

سیر مانع از آسیب رساندن رادیکال های آزاد در اثر پیری، بیماری، آسیب های اکسیداتیو و دود سیگار می شود. آلیسین موجود در سیر سطح خونی دو آنزیم آنتی اکسیدانی قوی کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز را افزایش می دهد.

چقدر سیر در پیشگیری از سرطان موثر است ؟

گروهی از مردم برای جلوگیری از مبتلا شدن به سرطان روده، سرطان رکتوم، سرطان معده، سرطان سینه، سرطان پروستات، سرطان مثانه و سرطان ریه از سیر استفاده می کنند. تحقیقات نشان داده است که آلیسین دی آلیل سولفید موجود در سیر خاصیت ضد سرطانی دارد.

آیا سیر ریسک بیماری های قلبی را کاهش می دهد؟

مهمترین ارزش سیر در پیشگیری و درمان بیماری های قلبی عروقی اثر ضد تصلب شرایین آن است. در یک مطالعه ثابت شد که سیر اثر تصلب زدایی لیپوپروتئین ها با چگالی کم را کاهش می دهد.

 
بهترین ماده غذایی ضد سرطان

فواید بینظیر سیر در جلوگیری از سرطان

رابطه ی سیر با کاهش کلسترول خون

سیر به دلیل سطح بالای آلیسین در درمان ریزش مو موثر است؛ ماساژ حبه سیر ورقه شده بر روی پوست سر سبب جلوگیری از ریزش مو می شود. ولی برای کسانیکه به سیر حساسیت دارند مناسب نیست و نباید استفاده کنند و کاهنده کلسترول خون است.

آیا سیر سبب کاهش وزن می شود؟

سیر موجب کاهش وزن شود و ذخایر چربی بدن را کاهش می دهد. البته این نکته از نظر طب سنتی بعید نیست چرا که این ماده مزاج گرم و خشک دارد و مواد گرم و خشک می توانند تری و رطوبت عامل چاقی را کاهش دهند.

مصرف روزانه چقدر باید باشد؟

یک دوز 600 میلی گرمی عصاره سیر به طور معمول حدود 3600 میکروگرم آلیسین دارد. یک دوز سیر تازه (حدود یک حبه) معمولاً 18300 میکروگرم آلیسین دارد. سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند روزانه سیر تازه (2 – 5 گرم) پودر خشک (0.4– 1.2 گرم) روغن سیر (2 -5 گرم) عصاره (300 – 1000 میلی گرم) یا به صورت های allian آلیان (4 – 12 میلی گرم) و اگر به صورت آلیسین باشد حدود (2 - 5 میلی گرم) مصرف شود.

آیا مصرف سیر عوارض جانبی دارد؟

 سیر می تواند سبب بوی بد دهان، احساس سوزش سر دل، گاز، تهوع، استفراغ، بوی بدن و اسهال شود که این عوارض جانبی اغلب با سیر خام بدتر می شود؛ سیر می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.

 مصرف سیر با دوز دارویی در زمان شیردهی و بارداری مجاز نیست، ولی اگر در مقادیر معمول از راه دهان در غذا مصرف شود در بارداری مشکلی ایجاد نمی کند.

 سیر می تواند اثر داروهای ضدانعقاد را تشدید کند، لذا قبل از عمل جراحی از خوردن آن اجتناب کنند. گزارش هایی از خونریزی بعد از عمل جراحی در کسانیکه سیر ( مخصوصاً سیر تازه ) مصرف کرده بودند، به دست آمده است.

روش از بین بردن بوی سیر

 نوشیدن آب لیمو یا خوردن چند برش از لیمو بوی بد سیر را متوقف می کند.

 
بهترین ماده غذایی ضد سرطان