دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

هشدارهای سرخ کردن مواد غذایی


نکات مهمی که باید در مورد سرخ کردن مواد غذایی بدانید:

سرخ کردن مواد غذایی و مصرف غذاهای سرخ کردنی با توجه به نوع روغن و درجه حرارت سرخ کردن تعیین کننده ی و افزایش دهنده ی چربی های بد خون می باشد.

 یک کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به باید و نبایدهایی که برای غذاهای سرخ کردنی بهتر است به کار گرفته شود گفت:مصرف غذاهای سرخ شده باعث افزایش چربی بد خون می شود و اگر روغن بیشتر از 150 درجه حرارت دریافت کند، میزان اسید چرب ترانس در آن نیز بالا می رود.

 
این متخصص تغذیه با بیان اینکه همه افراد باید از خوردن چربی بویژه غذاهای سرخ شده پرهیز کنند، گفت:در چند سال اخیر نتایج بررسی ها نشان داده است که اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع موجود در انواع روغن ها، ایزومر ترانس دارند و ایزومر ترانس اسیدهای چرب (به ویژه اسید چرب اشباع شده) می توانند چربی بد خون (LDL) را بالا برند.
 
وی گفت:در فرایند هیدروژناسیون روغن های مایع و تبدیل آن به روغن جامد، در اثر فشار و گرمای بالا برای هیدروژناسیون، مقدار زیادی ایزومر ترانس اسید چرب ساخته می شود که این ایزومر ترانس موجود در روغن جامد، باعث افزایش LDL می شود.
 

هشدارهای سرخ کردن مواد غذایی
هشدار های استفاده از روغن های سرخ کردنی 
 
این کارشناس ارشد تغذیه یادآور شد:در طی سرخ کردن غذاها، روغن اگر بیشتر از 150 درجه حرارت دریافت کند، میزان اسید چرب ترانس در آن بالا می رود، حال هرچه حرارت وارده به روغن بیشتر باشد یا زمان حرارت دادن طولانی تر شود، میزان اسید چرب ترانس بیشتر و مصرف این غذا باعث می شود تا چربی بد خون نیز بیشتر افزایش یابد.
 
 در صورت جمع آوری روغن حرارت دیده و استفاده از آن برای بار دوم و سوم، میزان اسید چرب ترانس آن بسیار بیشتر و باعث بالارفتن LDL به صورت شدیدتری می شود.
 
وی اضافه کرد:ایجاد اسید چرب ترانس در تمام روغن ها وجود دارد. در نتیجه تا حد امکان روغن را حرارت ندهید و اگر هم لازم بود که غذایی سرخ شود، در مدت کوتاه و با حرارت کمتری (شعله کوچک اجاق) این کار انجام شود تا مقدار کمتری اسید چرب ترانس ساخته شود و روغن باقی مانده نیز دور ریخته شود.
هشدارهای سرخ کردن مواد غذایی