دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
در طول ارتودنسی دندان این خوراکی ها را نخورید
احتمالا شما هم وقتی برای اولین بار فردی را دیده اید که دندان هایش سیم کشی شده است، قدری متعجب شده اید، گرچه با گذشت سال ها دیگر سیم کشی دندان یا همان ارتودنسی علمی میان مردم آشنا و شناخته شده است.
اما اگر دندان های شما هم مرتب نیستند و شما را با مشکلات زیادی روبه رو کرده اند می توانید از یک دندانپزشک متخصص کمک بگیرید. یکی از رشته های تخصصی دندانپزشکی ارتودنسی است که هدف آن مرتب و ردیف کردن دندان ها و نیز هماهنگ نمودن فک های ناهماهنگ است.
گروهی از درمان ها برای تصحیح دندان ها به کار می روند و گروه دیگر برای رفع ناهنجاری های فکی. متخصصان ارتودنسی برای درمان هر یک از این ناهنجاری ها از دستگاه مخصوصی استفاده می کنند. اگر بموقع به پزشک مراجعه کنید و همکاری لازم را با او داشته باشید می توان مشکلات او را براحتی به کمک ارتودنسی برطرف کرد؛ اما اگر بیمار بموقع به پزشک مراجعه نکند یا همکاری خوبی با او نداشته باشد یا در صورتی که شدت ناهنجاری بسیار شدید باشد بیمار نیاز به ارتودنسی همراه با جراحی خواهد داشت.
دندان های ما در حالت طبیعی طوری در فک بالا و پایین قرار گرفته اند که جویدن غذا را برایمان آسان می کنند؛ ولی گاهی اوقات این دندان های ردیف از حالت طبیعی خود خارج شده و به صورت نامنظم کنار هم قرار می گیرند. در نتیجه مشکلاتی را برای ما ایجاد خواهند کرد. البته جای نگرانی نیست؛ زیرا درمان های متنوع ارتودنسی امروزه به کمک ما می آیند و می توانند مشکلات دندانی و در صورت لزوم مشکلات فکی و اسکلتی زیادی را برطرف کنند. متخصصان ارتودنسی می توانند دندان های زیبایی را برای شما طراحی کنند و به لبخندتان زیبایی ببخشند.
چه سنی برای شروع ارتودنسی مناسب است؟
ارتودنسی زمانی که ساختمان های صورت در حال رشد هستند، راحت تر و ساده تر انجام می شود و در زمان کوتاه تری نتیجه خواهد داد. اگر این زمان سپری شود اصلاح روابط بین دندان ها، فک و دندان ها به مدت زمان و انرژی بیشتری احتیاج خواهد داشت. البته در سنین بالا تر، هدف اصلی درمان، مرتب کردن دندان ها و در سنین پایین تر هدف اصلی درمان، برطرف کردن اختلالات فکی است. دانستن سن بیمار از آن جهت مهم است که ما باید بدانیم برای درمان چه امکاناتی را در اختیار داریم. البته تا زمانی که هنوز دندانی برایمان باقیمانده می توان ارتودنسی را انجام داد و به قول معروف هیچ وقت دیر نیست، اما بهتر است که اولین ویزیت ارتودنسی با مشاهده اولین مشکل ارتودنسی صورت گیرد؛ این معاینه نباید دیرتر از هفت سالگی انجام شود.
پزشک متخصص ارتودنسی در این زمان می تواند با مداخله ماهرانه در الگوی رشد بیمار، رشد فکین و دندان های او را تحت نظر بگیرد و از بروز مشکلات جدی تر در این زمان جلوگیری کند.
در ارتودنسی چه خوراکی هایی نخوریم؟
غذاهای سفت و سخت نباید در طول دوره درمان ارتودنسی ثابت استفاده شود؛ زیرا احتمال دارد اجزای ثابت ارتودنسی از روی دندان ها جدا شود. در صورتی که بیمار باعث شود این اجزا از دندان هایش جدا شوند اصطلاحا گفته می شود ارتودنسی ثابت شکسته است. در این مواقع باید دستگاه ارتودنسی ثابت را دوباره روی دندان های بیمار چسباند. شکسته شدن دستگاه ارتودنسی ثابت توسط بیمار باعث حرکت دندان ها شده و در روند درمان اخلال ایجاد می کند. در برخی موارد نیز این اتفاق باعث می شود مخاط دهان آسیب ببیند و در صورت تکرار مینای دندان را نیز دچار آسیب می کند. وسایل ارتودنسی ثابت بسیار محکم روی دندان ها چسبانده می شوند؛ به طوری که خوردن غذاهای معمولی آسیبی به آنها نمی رساند، اما بیمار باید از خوردن خوراکی های سفت که می تواند به ارتودنسی او آسیب وارد کند مثل میوه های هسته دار، ذرت، زیتون، تکه های برشته نان، پیتزا و خوراکی های چسبناک مثل گز و سوهان خودداری کند.
بارداری و ارتودنسی!
ارتودنسی با بارداری هیچ گونه تداخلی ندارد، ولی با توجه به این که مادر در طول این دوران مواد قندی بیشتری می خورد دندان ها بیشتر در معرض خطر پوسیدگی قرار خواهند گرفت.
همچنین به علت این که محیط دهان در این زمان بیش از هر زمان دیگری اسیدی می شود باید بهداشت دهان بخوبی رعایت گردد. در هنگام بارداری دندان ها استعداد بیشتر برای پوسیدگی دارند. همچنین به علت تغییرات هورمونی در این دوران لثه ها نیز در معرض خطر قرار دارند و مشکلات لثه ای بیشتر از قبل بروز پیدا می کنند.
در دوران بارداری میزان جرم و دیگر رسوبات میکروبی بیشتر از مقدار قبل از بارداری است. در نتیجه مقدار التهاب لثه نیز بیشتر از دوره قبل از بارداری می شود؛ در نتیجه لازم است مادر عمل جرمگیری دندان ها را طبق نظر دندانپزشک بموقع انجام دهد. علائم التهاب لثه در دوران بارداری شامل قرمزی، تورم و بزرگ شدن لثه (افزایش حجم لثه) است.
در بعضی موارد ممکن است این مشکل همراه با خونریزی از لثه بیمار نیز باشد. حال اگر بیمار سیم ارتودنسی هم داشته باشد ممکن است التهاب لثه و مشکلات ناشی از آن افزایش پیدا کند. ولی اگر بیمار بهداشت دهان و دندان را بخوبی رعایت کند و دندان ها هیچ گونه جرمی نداشته باشند ارتودنسی در این دوران مشکلی نخواهد داشت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست