دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
خواص دارویی و درمانی کافور
کافور ماده ای است مومی شکل که از صمغ درختی با نام کاپور به دست می آید. در جهان کاربردهای زیادی برای کافور ذکر شده است. گروهی از مردم مشرق زمین مانند چین از کافور برای دور کردن خزندگان و مارها استفاده می کردند. گروهی از این ماده برای شست وشوی اجسادشان استفاده می کردند و برخی استفاده از آن را برای کاهش میل جنسی و سردمزاجی مصرف می کردند.
در برخی از متون طب سنتی اشاره شده بوعلی سینا بوئیدن ترکیبی از کافور، سندل و گلاب و مصرف خوراکی از دارویی طبیعی و گیاهی را که اندکی کافور نیز در آن وجود داشته را برای کاهش گرم مزاجی توصیه کرده است. علاوه بر این امروزه از کافور در صنعت داروسازی و تولید برخی از محصولات کشاورزی مانند حشره کش ها استفاده می شود. این در حالی است که در برخی منابع پزشکی طب مدرن اشاره شده که در قرن هجدهم میلادی برای درمان جنون و هیجان زدگی از کافور استفاده می کردند. البته درمورد اینکه کافور یک ماده سمی است هم در منابع طب سنتی و هم در منابع طب مدرن اشاراتی مطرح شده است ازجمله اینکه مصرف بیش از 2 گرم آن موجب مسمومیت و بروز عوارضی همچون تهوع، استفراغ، انقباض قلب و تشنج می شود.
کافور پر از خواص دارویی است. در واقع، برای آیورودا استفاده های دارویی شناخته شده ای دارد. ارتباط مذهبی این مواد بلوری به خوبی شناخته شده است. اما اکثر مردم از استفاده درمانی آن آگاه نیستند. این برای درمان اختلالات متعدد در بدن و دیگر مشکلات پوستی کمک میکند.
به طور سنتی، کافور از تقطیر چوب درخت کافور بدست می آید. با عطر و بوی قوی و طعم تلخ، آن فواید زیادی دارد.
1. بهبود مشکلات پوست
خواص ضد التهابی آن یک درمان ایده آل برای مشکلات پوستی شامل آکنه ، جوش، خارش و بثورات پوستی است. این بعنوان پماد ضد خارش است که التهاب را تسکین می دهد
2. درمان سرما خوردگی
استنشاق کافور برای درمان سرفه سرما خوردگی و بسیاری از مشکلات تنفسی دیگر مانند گرفتگی بینی موثر است و بویدن آن جریان تنفسی را باز میکند . . با بخار آب گرم، سوزش ناشی از عفونت های گلو را از بین می رود. این است که برای درمان سرفه های شدید و برونشیت استفاده می شود.
3. گردش خون:
کافور گردش خون را بهتر میکند.برای سلامتی قلب بسیار خوب است. همچنین در بهبود سریع تر زخم ها کمک می کند.
4. کاهش عفونت های قارچی
کافور یک درمان مؤثر برای درمان خانگی قارچی و عفونت های پوستی ویروسی است. با حل کردن آن در آب، درماتیت عصبی، درد و خارش بیش از حد را تسکین می دهد.
5. آرام بخش:
اگر درد دارید، کافور می تواندخاصیت آرام بخش داشته باشد، به بهبود درد میکند. اما مهمتر از همه، آرامش را به ذهن و بدن برمیگرداند
6. درمان اسهال
مصرف کافور برای جلوگیری از تشکیل گاز در بدن موثر است بدین ترتیب، شما می توانید از بیماری های مرتبط با اسهال و استفراغ که به گاز منجر می شود، خلاص شوید.
7. برای آرتروز زانو:
کافور به عنوان یک عنصر در کرم های درمان مفاصل سفت بکار می رود. به همراه ترکیبات دیگر، آن یک درمان مؤثر برای درد مفاصل است.
8. درمان آسم
بوی کافور سفید برای از بین بردن آسم ثابت شده است. استنشاق منظم آن تا حد زیادی می تواند مشکلات تنفسی را کاهش دهد.
9. تسکین مشکلات اسپاسم
خواص ضد اسپاسم آن برای آرام کردن اعصاب استفاده می شود. این درد ناشی از گرفتگی یا اسپاسم در بدن کاهش می دهد.
10. سایر موارد استفاده دارویی
جدای از این، کافور استفاده های دارویی دیگر نیز دارد. عبارتند از تسکین سوختگی جزئی. همچنین، می تواند برای درمان زگیل، نقرس، رماتیسم، بواسیر، و زخم های سرد از طریق استنشاق یا کاربرد موضعی درمان کند.
این استفاده های پزشکی از کافور بکار می برد. اما عوارض سمی خاص نیز دارد. مصرف آن در دوزهای بالا می تواند برای سلامتی مضر باشد و سبب ایجاد تشنج می شود.آنرا استفاده کنید ولی با احتیاط.
خواص دارویی و درمانی کافورایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست