یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
بیماری کلاستروفوبیا ترانه علیدوستی چیست؟
ترانه علیدوستی و اختلال کلاسترو فوبیا یا تنگنا هراسی
بدیهی است که برخی افراد هنگام قرار گرفتن در فضاهای تنگ و نداشتن راهی برای فرار بیشتر مستاصل و کلافه می شوند.
بدون شک برای همه ما قرار گرفتن در این شرایط و در حالی که بدن تحت فشار و محدودیت حرکت است مانند مواقعی که فرد بر اثر حادثه ای زیر آوار می ماند یا بین بدنه خودرو بر اثر وقوع سانحه رانندگی گرفتار می شود، عذاب آور و تهدیدکننده است اما برخی افراد که دچار تنگناهراسی هستند در چنین مواقعی بیشتر ترس و اضطراب را تجربه می کنند.
به علاوه افرادی که این شرایط را دوست ندارند از تصور گرفتار شدن در چنین شرایطی به اندازه واقعیت عینی موقعیت، دچار ترس و اضطراب می شوند.
اتاق های کوچک و یا قفل شده، تونل، آسانسور، مترو، جمعیت های شلوغ هریک به تنهایی می تواند محرکی برای شروع علایم باشد. فردی که در مواجهه با یکی از این شرایط دچار بروز علایم می شود، معمولاً در مواجه با سایر شرایط نیز دچار این حالت می شود.
افراد مبتلا به این فوبیا از قرار گرفتن در فضاهایی که موجب ترس آنها و به وجود آمدن اضطراب در وجودشان می شود، اجتناب می کنند. برخی همچنین سعی می کنند این فوبیا را مخفی نگه دارند تا دیگران متوجه نشوند و برای آنها مشکلی ایجاد نشود. برخی افراد که برای اولین بار در یک فضای بسته دچار حمله اضطرابی می شوند، در آینده این ترس در آنها شرطی سازی می شود و این باعث می شود تا از همه فضاهای بسته، ترس و هراس داشته باشند.
ترانه علیدوستی در حساب توئیتر خود به تازگی از ابتلایش به کلاستروفوبیا به صورت حاد خبر داد.
برای همین این گونه افراد رفتار خاص خودشان را دارند و مثلا به محض ورود به یک مکان دربسته اقدام به باز کردن پنجره ها می کنند یا در نزدیک ترین صندلی به در ورودی یا خروجی می نشینند. اگرچه این رفتارها به آن ها آرامش می دهد اما کل ترس و اضطراب را از بین نمی برد.
تنگناهراسی حاداغلب به عنوان یک اختلال اضطراب دیده می شود و می تواند به وحشت زدگی منجر شود. بررسی ها نشان می دهد که 5 تا 7 درصد از مردم جهان دچار تنگناهراسی هستند ولی تنها درصد کمی از آن ها از درمان روانپزشکی برخوردار شده اند. علایم این هراس می تواند شامل احساس ترس شدید از گیرافتادن و محدودیت، ترس شدید از خفه شدن، تمایل شدید به رفتن به مکان ها باز، اضطراب و نگرانی، احساس تنگی نفس و متعاقب آن نفس نفس زدن، طپش قلب، نفس نفس زدن، غش کردن، تعریق و ضعف و احساس خستگی باشد. بدر بستگان درجه اول مبتلایان به این اختلال، شیوع بیماری سه برابر افراد دیگر است و برای برخی این مسئله ریشه ژنتیکی می تواند داشته باشد. عموماً پدیده یادگیری در فرزندان و پایه ژنتیکی، هر دو می توانند در ابتلا به این ترس در کودکان مؤثر باشند. به عنوان نمونه اگر کودکی به عنوان تنبیه در حمام یا انباری قرار گیرد و به طور اتفاقی دچار حمله اضطرابی شود ممکن است با پدیده شرطی سازی، ترس از فضای بسته برای همیشه در او به وجود آید. درمان تنگناهراسی از طریق دارو درمانی، روان درمانی (حساسیت زدایی منظم، غرقه سازی، سرمشق گیری و تنش کاربردی)، هیپنوتیزم و خانواده درمانی امکان پذیر است. درمان با داروهای ضداضطراب مانند بنزودیازپین ها، بتا بلاکرها و مهارکننده های مونو آمینو اکسیداز و سایر داروها مانند بوسپیرون امکان پذیر است. همچنین می توان از نوروفیدبک و بیوفیدبک نیز در درمان غیر دارویی هراس به عنوان روش مکمل دارو درمانی یا در موارد مقاوم به درمان دارویی استفاده کرد.
علایم اصلی تنگنا هراسی
احساس ترس شدید از گیرافتادن و محدودیت،ترس شدید از خفه شدن،تمایل شدید به رفتن به مکان ها باز،اضطراب و نگرانی،احساس تنگی نفس
نشانه های کلاسترو فوبیا
نفس نفس زدن (تاکی پنه)،تپش قلب (پالپیتیشن)،تعریق،ضعف
بیماری کلاستروفوبیا ترانه علیدوستی چیست؟ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست