یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه خاچاپوری گُرجی


مواد لازم برای خمیر خاچاپوری
 
یک کیلوگرم آرد همه کاره
150 گرم آرد اضافه برای ورز دادن خمیر
200 میلی لیتر آب
200 میلی لیتر شیر
50 میلی لیتر روغن زیتون
یک تخم مرغ
یک قاشق غذاخوری خمیرمایه فوری
یک قاشق چای خوری شکر
 
 
مواد لازم برای داخل خمیر 
 
400 گرم برگ چغندر
600 گرم مخلوطی از پنیر موتزرالا و فتا
نمک و فلفل


طرز تهیه خاچاپوری گُرجی
 
طرز تهیه خاچاپوری گُرجی
 
آرد را الک کرده و در کاسه یا ظرف مخصوص دستگاه خمیر همزن یا خمیرگیر می ریزیم.

آب را گرم می کنیم و در دمای 35 درجه سانتیگراد خمیر مایه فوری را در آن حل می کنیم.

همه مواد را در کاسه یا دستگاه هم می زنیم. اگر با دست این کار را می کنیم زمان بیشتری می برد تا خمیر شکل بگیرد و اگر با دستگاه غذاساز یا خمیر گیر این کار را می کنیم کمتر از دو دقیقه بعد، یک خمیر تپل و آماده و نچسب داریم.

خمیر را به شکل یک توپ والیبال در آورده و در یک ظرف گود می گذاریم. رویش را با پارچه یا پلاستیک مخصوص و محافظ (سلفون) می پوشانیم در جای گرمی مثل فر می گذاریم تا دو ساعت بعد خجمش دو برابر شود.

دو ساعت بعد روی تخته کار، بقیه آرد (150 گرم) را صرف ورز دادن و چونه گرفتن خمیر می کنیم. از آن سه تا چهار گلوله هم اندازه درست می کنیم و دوباره روی آنها حوله یا دستمال تمیز انداخته و برای 10 تا 20 دقیقه صبر می کنیم تا استراحت کند.

کف دست هایمان کمی روغن زیتون ریخته و با دست چرب گلوله ها را باز کرده و با وردنه روی تخته پهن می کنیم. باید آنقدر خمیر را پهن کنیم تا حدود یک سانتیمتر نازک شود.

برای داخل خمیر پنیرها را رنده یا با چنگال له می کنیم. بعد باید آنقدر در دست فشار و ورز دهیم که بتوانیم از آن گلوله های کوچک درست کنیم.

برگ چغندرها (اگر پیدا نکردید، اسفناج) را ساطوری می کنیم. نمک و فلفل را اضافه کرده و بعد سبزی ها را آنقدر فشار می دهیم تا آبش گرفته شود.

پنیر و سبزی ساطوری را با هم مخلوط می کنیم تا یک فضای سبز و سفید شکل بگیرد.
 
یک چهارم از مواد را برداشته و وسط خمیر پهن شده و نازک شده مان می ریزیم. با دست اطراف خمیر را گرفته و مثل یک بقچه به هم می رسانیم و آرام با دست پهن می کنیم. با وردنه آرام روی خمیر می کشیم و تا می توانیم با ملایمت خمیر را پهن می کنیم. به اندازه ماهیتابه ای که قرار است در آن سرخ شود پهن می شود.

تابه را روی شعله ملایم گذاشته تا داغ شود و بعد خمیر پهن شده آماده را در آن گذاشته و حدود سه دقیقه هر طرف را می پزیم. اگر برشته تر دوست داریم، می توانیم چندبار خمیر را برگردانیم و هر طرف را دوباره بپزیم.

می توانیم این خمیر را در فر با دمای 220 درجه سانتیگراد در 20 دقیقه تا نیم ساعت هم بپزیم.
 

طرز تهیه خاچاپوری گُرجی
نکات تکمیلی در مورد خاچاپوری گُرجی

خاچاپوری گُرجی جزو غذای ملل - سایر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30 دقیقه میباشد .
خاچاپوری گُرجی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه خاچاپوری گُرجی