یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
انتخابات, مردم و آینده کشور
در جمهوری اسلامی ایران، نقش مردم، نقش برجسته و ویژهای است. به استناد حوادث دوران انقلاب، دوران استقرار نظام و نیز دوران دفاع مقدس و همه سالهای پس از دفاع مقدس، مردم ایران نقش تعیینکنندهای در ایجاد و حفظ نظام جمهوری اسلامی ایفا کردهاند. برای اثبات این امر نیازی به هیچ استدلال و ذکر صفحهای از صفحات زرین رشادتها، شجاعتها و گذشتهای ملت بزرگ ایران نمیباشد.
امام امت(ره) جمله زیبایی داشتند که مضمون آن این بود: <هر جا مشکل داشتید مردم را به صحنه بیاورید مشکل حل میشود.> این جمله علاوه بر اینکه بیانکننده عمق اعتقاد امام امت(ره) به نقش و جایگاه مردم است، یک شاهکلید برای حل مشکلات حال و آینده کشور است.
ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، بهحق یا ناحق باید باور کنیم که کشور و نظام جمهوری اسلامی در یک شرایط ویژهای قرار گرفته و هم مسوولان و هم فعالان سیاسی و مذهبی مکلفند برای خروج کشور از این شرایط ویژه تلاش کنند. نظام جمهوری اسلامی، ارزشمندترین ثمره انقلاب اسلامی ایران و بزرگترین یادگار امام راحل و نتیجه زحمات و تلاشهای خستگیناپذیر مبارزان و مجاهدان و ماحصل شهادت شهیدان و ایثارگران کثیر کشور است. این نظام بهسادگی به دست نیامده است که بتوان نسبت به سرنوشت آن بیتفاوت بود. نظام جمهوری اسلامی امروز پناهگاه و منطقه اطمینانبخش امنیت ملی هر یک از ایرانیان در این مقطع حساس از تاریخ منطقه است.
نگاهی به اوضاع و احوال کشورهای منطقه از لبنان و سوریه گرفته تا ترکیه و عراق و یا افغانستان و پاکستان و مقایسه اوضاع و احوال امنیت و ثبات ایران با این کشورها نشان میدهد که حفظ نظام دارای چه اهمیتی است.
حفظ کیان کشور و نظام جمهوری اسلامی در شرایطی که متاسفانه کینهتوزیهای آمریکا و غرب از یک طرف و از نظر ما بیتدبیریها و ندانمکاریهای داخلی از سوی دیگر هر روز فشارها و تهدیدهای جدیدی را متوجه ایران و نظام جمهوری اسلامی میکند، ضرورتی دو چندان تلقی میگردد.به راستی در شرایط امروز چه باید کرد؟ در نگاه اول دو راهحل برای خروج کشور از شرایط ویژه امروز به نظر میرسد؛ راهحل اول ایستادگی قاطع بدون توجه به عواقب فتنهگری آمریکا و غرب است تنها به این امید که شرایط منطقه برخورد قاطع در عرصه اقتصادی و یا سیاسی - نظامی علیه ایران را ایجاب نمیکند و راهحل دوم عقبنشینی احتمالی در مقابل زیادهخواهیهای غرب است.
بدون بحث زیاد میتوان درک کرد، که هر دو راهحل فوق برای کشور پرهزینه خواهد بود؛ پس چه باید کرد؟
من تصور میکنم تنها و تنها راهحل برای خروج کشور از شرایط ویژه کنونی حضور مردم در صحنه است. ما باید همانند همه سالهای پس از استقرار جمهوری اسلامی ایران یک بار دیگر مردم را به صحنه بیاوریم. مردم ایران میتوانند در انتخابات آتی مجلس، نقشی را بیافرینند که هیچیک از سیاستمداران و مسوولان کشور قادر به ابقای آن نیستند.
برگزاری یک انتخابات باشکوه و عادلانه و آزاد میتواند به مردم فرصت نقشآفرینی جدید بدهد.مردم ایران در حدی از هوشمندی و سیاستمداری هستند که میتوانند با استفاده از فضای برگزاری انتخابات برگی را رو کنند که همه فتنههای بینالمللی علیه ایران را خنثی کند.
این نقشآفرینی ممتاز ملت ایران باعث خواهد شد که بدون عقبنشینی و پرداخت هزینههای سنگین و بدون فراخواندن دیگران به مبارزه علیه خود، دنیا را به صلح و دوستی و زندگی عادلانه و مسالمتآمیز دعوت کرده و با ارائه چهرهای صلحطلب ولی مصمم در مجلس هشتم، خطرات را از کشور و نظام خود دور کنیم.
به واقع حضور موثر مردم در صحنه و مشارکت گسترده آنان در انتخابات مجلس شورای اسلامی، علاوه بر نمایش اعتماد آنان به نظام سیاسی و گروههای داخلی، بهترین تضمینکننده امنیت ملی در شرایط خطیر فعلی است. صندوقهای رای در کشورهایی چون ایران، تنها مجرای آمد و رفت گروهها در گردونه قدرت و انتخاب <اینان> به جای <آنان> نیست بلکه ملجائی است برای دفع فتنهها و مجمعی برای خلق حماسهها.
انتخابات در ایران فضایی است برای هدایت کشور به عرصههای نوین و خلق خواستهای نو در قالب اراده ملی. آنچه در شرایط فعلی قابل استناد و استنباط است اینکه تاکید کلیه گروهها و جریانات سیاسی برای برگزاری انتخابات پرشور نه تنها حاکی از لزوم ایجاد امکانی برای انتخاب مجدد مردم بلکه نشاندهنده عمق اعتقاد آنان به پاسداشت کیان اقتدار ملی و چارچوب امنیت ملی است. خدمتی که اتئلافها و جریانات فعال در عرصه انتخابات به توان حاکمیت ملی میکنند، عنایت ویژه ناظران و مجریان انتخاباتی را میطلبد که در فراهم کردن فضای پرنشاط برای انتخابات علاوه بر ایفای وظیفه خود در امکان انتخاب آزادانه مردم، به دیگر وظیفه خود یعنی تقویت ارکان امنیت ملی نیز عمل کرده و فرصتی فراهم آورند که در پرتو انتخابات عادلانه و منصفانه، تمام گروهها بتوانند در مسیر همگرایی ملی نقشآفرین باشند.آنچه بدان نیازمندیم رابطه دوجانبهای است بین ناظران و مجریان و بازیگران و نقش آفرینان انتخابات؛ رابطهای برخاسته از درک متقابل شرایط فعلی، اعتماد به خیرخواهی طرفین و اعتقاد به معجزه صندوق رای با شرکت گسترده انتخابکنندگان.
حسین مرعشی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست