سه شنبه, ۷ اسفند, ۱۴۰۳ / 25 February, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه شربت توت فرنگی و مربای آن
شربت توتفرنگی حاوی مقادیر مناسبی از فیبر، پتاسیم، آنتی اكسیدان، كلسیم، آهن و فسفر است كه این مواد مغذی باعث میشوند توتفرنگی به عنوان یك جایگزین شیرین، باعث افزایش سلامت قلب، كاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در كل ارتقاء سلامتی بدن شود. توتفرنگی همچنین سرشار از ویتامین C و فاقد چربی اشباع است و كالری كمی دارد. یک واحد توتفرنگی معادل 8 عدد توتفرنگی است كه 50 كالری انرژی دارد و ویتامین C بیشتری نسبت به یک عدد پرتقال خواهد داشت.
- توتفرنگی تقویتكننده، ملین و خنکكننده میباشد. به همین جهت توتفرنگی برای درمان یبوست بسیار موثر است.
- توت فرنگی از تصلب شرائین (گرفتگی عروق) جلوگیری مینماید.
- توت فرنگی اشتهاآور است و ادرار را زیاد میكند.
- دمكرده برگ توتفرنگی در زیادكردن ادرار و شیر بانوان مفید است. همچنین نقرس و سنگ مثانه را معالجه میكند.
- توتفرنگی به علت داشتن آهن و ویتامین C در خونسازی بدن مؤثر است.
- توتفرنگی به علت دارا بودن مقادیر كافی كلسیم و فسفر، در رشدونمو كودكان و نوجوانان، استحكام دندانها و ترمیم شكستگی استخوانها بسیار مؤثر است.
مواد لازم جهت تهیه شربت و مربای توتفرنگی
توت فرنگی یک کیلوگرم شکر یک کیلوگرم آب لیموترش یک قاشق چایخوری
طرز تهیه شربت توت فرنگی
- ابتدا توتفرنگیها را شسته و برگ سبز آن را جدا کنید و اجازه دهید خشک شوند.
- توتفرنگیها را درون ظرفی ریخته و لابهلای آن را شکر بپاشید. سپس به مدت 24 ساعت درون یخچال استراحت دهید تا توتفرنگیها آب بیندازند.
- در این مرحله ظرف حاوی توتفرنگی را بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید. در این حین مرتبا کف حاصله از جوشیدن توتفرنگی را خارج کنید و دور بریزید. نکته قابل توجه در مورد تهیه مربای توتفرنگی این است که باید در هنگام پخت این مربا درب قابلمه باز باشد چرا که باعث تیرهشدن رنگ مربا خواهد شد. این فرایند حدود 30 دقیقه به طول میانجامد.
- پس از قوام آمدن شربت، آب لیموترش و یا جوهر لیمو را به آن اضافه نمایید تا مانع از شکرک زدن شربت شود. سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید خنک شود.
طرز تهیه مربای توت فرنگی
- برای تهیه مربای توتفرنگی تمام مراحل بالا را به ترتیب باید انجام دهید با این تفاوت که برای تهیه مربای توتفرنگی بایستی مدت زمان اولیه پخت توتفرنگیها را به 20 دقیقه کاهش دهید.
- در این مرحله 2/3 از شربت مربا را جدا کنید. سپس مجددا 500 گرم شکر به توتفرنگیها اضافه کنید و حدود 10 دقیقه با حرارت متوسط اجازه دهید تا شربت قوام آید. در این حین کف حاصله را خارج کنید و در نهایت آب لیموترش را بیفزایید و اجازه دهید تا مربا خنک شود.
- پس از خنکشدن مربا آن را به ظروفی که از قبل استریل کردهاید منتقل نمایید و در جای خنک نگهداری کنید.
جهت آَشنایی با طریقه استیریل کردن مواد به سایر بخشهای آشپزی وب مراجعه نمایید.
نشانه قوام آمدن شربت و مربا
- مقداری از شربت را در قاشقی بریزد، اگر شربت پس از خنکشدن سریع از قاشق نریخت، شربت قوام آمده است.
دلایل شکرک زدن مربا
- اگر شکر مربا کم باشد، شکرک میزند.
- اگر مربا به اندازه کافی قوام نیامده باشد، شکرک میزند.
- اگر مربا بیش از حد بجوشد، باعث شکرک زدن آن میشود.
- هیچگاه از قاشقی که خوب تمیز نشده برای همزدن مربا استفاده نکنید چرا که موجب کپک زدن مربا خواهد شد.
- برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، در انتهای پخت به آن یک قاشق چایخوری آب لیموترش و یا 1/4 قاشق چایخوری جوهرلیمو اضافه نمایید.
گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست