سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه خاگینه گل رز مجلسی


به هر خوراکی که از ترکیب آرد و تخم مرغ تهیه شده و داخل تابه و به فرم کوکو تهیه شود؛ "خاگینه" گفته می‌شود. خاگینه جزو غذاها یا دسرهای سنتی ایرانی به حساب می‌آید و انواع مختلفی دارد. اگر به صورت شیرین و همراه با عسل، شکر یا شهد تهیه شود به عنوان دسر و در غیر این صورت به عنوان غذا سرو می‌شود.
قبلا طرز تهیه خاگینه موز، خاگینه ساده، خاگینه رولتی، خاگینه هویج را آموزش داده‌ایم؛ در ادامه اما قصد داریم طرز تهیه خاگینه گل رز مجلسی را به شما آموزش دهیم که بسیار ساده و در عین حال زیبا و مجلسی است و می‌توان از آن به عنوان یک دسر خوشمزه و شیک در مجالس استفاده نمود. 

مواد لازم برای تهیه خاگینه گل رز:

آرد2 لیوان
ماست4 ق سوپ‌خوری
کره100 گرم
روغن مایع1/4 لیوان
بیکینگ پودر
1 ق چای‌خوری
وانیل1/4 ق چای‌خوری
پودر پستهبه میزان لازم
گردو خردشدهبه میزان لازم


	طرز تهیه خاگینه گل رز مجلسی | وب

مواد لازم برای تهیه شربت خاگینه گل رز:

شکر2 لیوان
آب1 لیوان
آبلیمو1 ق سوپ‌خوری
زعفران دم‌کرده2 ق سوپ‌خوری

طرز تهیه خاگینه گل رز:

  1. برای تهیه خاگینه گل رز ابتدا آرد، بکینگ پودر و وانیل را باهم الک کنید.
  2. ماست، کره ذوب شده و روغن مایع  در ظرفی دیگر باهم ترکیب کرده، سپس به مواد خشک اضافه کنید.
  3. مواد را خوب مخلوط کرده و  ورز دهید تا به شکل خمیر دربیاید.
  4. خمیر خاگینه موقعی آماده است که دیگر به دست نچسبد.
  5. حالا روی خمیر را با یک دستمال تمیز بپوشانید و یا خمیر را داخل نایلون قرار داده و به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر استراحت کند.
  6. برای درست‌کردن گل رز، خمیر را به قطر ۱-۲ میلی‌متر باز کنید.
  7. چهار دایره را با لبه لیوان یا یک قالب گرد متوسط قالب بزنید.
  8. دایره‌ها را به صورت ستونی به طوری که کمی روی هم قرار بگیرند کنار هم قرار دهید.
  9. روی دایره‌ها مقداری گردوی خردشده و در صورت تمایل کمی دارچین بریزید.
  10. دایره‌ها را از پایین به طرف بالا لوله کنید.
  11. این استوانه را از وسط با چاقو نصف کنید.
  12. هر تکه را داخل سینی چرب‌شده فر قرار دهید.
  13. خاگینه‌ها را با دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۰ الی ۵۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا روی شیرینی طلایی شود.
  14. در این فاصله، شربت خاگینه را تهیه کنید.
  15. برای این کار؛ شکر را با آب مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید.
  16. مقداری آبلیمو و زعفران دم‌کرده به آن‌ها اضافه کنید و صبر کنید تا بجوشد و غلیظ شود.
  17. وقتی شربت به غلظت رسید، ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
  18. وقتی شیرینی‌ها حاضر شدند، آن‌ها را داخل شربت خنک‌شده انداخته و کمی صبر کنید تا شربت به خورد خاگینه‌ها برود.
  • یک قانون بسیار مهم درباره تهیه انواع خاگینه‌ها وجود دارد و آن این است که یا باید خاگینه داغ باشد و شربت سرد و یا خاگینه سرد باشد و شربت داغ. این تضاد باعث ایجاد شوک شده و سبب می‌شود شربت به خوبی به خورد خاگینه برود.

خاگینه گل رز شما آماده است. می‌توانید روی آن‌ها را با مقداری پودر پسته یا گردو تزیین نموده و به عنوان دسر، صبحانه یا عصرانه سرو نمایید. نوش جان.


گردآوری: گروه آشپزی وب