دوشنبه, ۲۰ اسفند, ۱۴۰۳ / 10 March, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه خاگینه گل رز مجلسی
به هر خوراکی که از ترکیب آرد و تخم مرغ تهیه شده و داخل تابه و به فرم کوکو تهیه شود؛ "خاگینه" گفته میشود. خاگینه جزو غذاها یا دسرهای سنتی ایرانی به حساب میآید و انواع مختلفی دارد. اگر به صورت شیرین و همراه با عسل، شکر یا شهد تهیه شود به عنوان دسر و در غیر این صورت به عنوان غذا سرو میشود.
قبلا طرز تهیه خاگینه موز، خاگینه ساده، خاگینه رولتی، خاگینه هویج را آموزش دادهایم؛ در ادامه اما قصد داریم طرز تهیه خاگینه گل رز مجلسی را به شما آموزش دهیم که بسیار ساده و در عین حال زیبا و مجلسی است و میتوان از آن به عنوان یک دسر خوشمزه و شیک در مجالس استفاده نمود.
قبلا طرز تهیه خاگینه موز، خاگینه ساده، خاگینه رولتی، خاگینه هویج را آموزش دادهایم؛ در ادامه اما قصد داریم طرز تهیه خاگینه گل رز مجلسی را به شما آموزش دهیم که بسیار ساده و در عین حال زیبا و مجلسی است و میتوان از آن به عنوان یک دسر خوشمزه و شیک در مجالس استفاده نمود.
مواد لازم برای تهیه خاگینه گل رز:آرد 2 لیوان ماست 4 ق سوپخوری کره 100 گرم روغن مایع 1/4 لیوان بیکینگ پودر
1 ق چایخوری وانیل 1/4 ق چایخوری پودر پسته به میزان لازم گردو خردشده به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه شربت خاگینه گل رز:
شکر 2 لیوان آب 1 لیوان آبلیمو 1 ق سوپخوری زعفران دمکرده 2 ق سوپخوری
طرز تهیه خاگینه گل رز:- برای تهیه خاگینه گل رز ابتدا آرد، بکینگ پودر و وانیل را باهم الک کنید.
- ماست، کره ذوب شده و روغن مایع در ظرفی دیگر باهم ترکیب کرده، سپس به مواد خشک اضافه کنید.
- مواد را خوب مخلوط کرده و ورز دهید تا به شکل خمیر دربیاید.
- خمیر خاگینه موقعی آماده است که دیگر به دست نچسبد.
- حالا روی خمیر را با یک دستمال تمیز بپوشانید و یا خمیر را داخل نایلون قرار داده و به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر استراحت کند.
- برای درستکردن گل رز، خمیر را به قطر ۱-۲ میلیمتر باز کنید.
- چهار دایره را با لبه لیوان یا یک قالب گرد متوسط قالب بزنید.
- دایرهها را به صورت ستونی به طوری که کمی روی هم قرار بگیرند کنار هم قرار دهید.
- روی دایرهها مقداری گردوی خردشده و در صورت تمایل کمی دارچین بریزید.
- دایرهها را از پایین به طرف بالا لوله کنید.
- این استوانه را از وسط با چاقو نصف کنید.
- هر تکه را داخل سینی چربشده فر قرار دهید.
- خاگینهها را با دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۰ الی ۵۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا روی شیرینی طلایی شود.
- در این فاصله، شربت خاگینه را تهیه کنید.
- برای این کار؛ شکر را با آب مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید.
- مقداری آبلیمو و زعفران دمکرده به آنها اضافه کنید و صبر کنید تا بجوشد و غلیظ شود.
- وقتی شربت به غلظت رسید، ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
- وقتی شیرینیها حاضر شدند، آنها را داخل شربت خنکشده انداخته و کمی صبر کنید تا شربت به خورد خاگینهها برود.
- یک قانون بسیار مهم درباره تهیه انواع خاگینهها وجود دارد و آن این است که یا باید خاگینه داغ باشد و شربت سرد و یا خاگینه سرد باشد و شربت داغ. این تضاد باعث ایجاد شوک شده و سبب میشود شربت به خوبی به خورد خاگینه برود.
خاگینه گل رز شما آماده است. میتوانید روی آنها را با مقداری پودر پسته یا گردو تزیین نموده و به عنوان دسر، صبحانه یا عصرانه سرو نمایید. نوش جان.
گردآوری: گروه آشپزی وب
آرد | 2 لیوان |
ماست | 4 ق سوپخوری |
کره | 100 گرم |
روغن مایع | 1/4 لیوان |
بیکینگ پودر | 1 ق چایخوری |
وانیل | 1/4 ق چایخوری |
پودر پسته | به میزان لازم |
گردو خردشده | به میزان لازم |

مواد لازم برای تهیه شربت خاگینه گل رز:
شکر | 2 لیوان |
آب | 1 لیوان |
آبلیمو | 1 ق سوپخوری |
زعفران دمکرده | 2 ق سوپخوری |
- برای تهیه خاگینه گل رز ابتدا آرد، بکینگ پودر و وانیل را باهم الک کنید.
- ماست، کره ذوب شده و روغن مایع در ظرفی دیگر باهم ترکیب کرده، سپس به مواد خشک اضافه کنید.
- مواد را خوب مخلوط کرده و ورز دهید تا به شکل خمیر دربیاید.
- خمیر خاگینه موقعی آماده است که دیگر به دست نچسبد.
- حالا روی خمیر را با یک دستمال تمیز بپوشانید و یا خمیر را داخل نایلون قرار داده و به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر استراحت کند.
- برای درستکردن گل رز، خمیر را به قطر ۱-۲ میلیمتر باز کنید.
- چهار دایره را با لبه لیوان یا یک قالب گرد متوسط قالب بزنید.
- دایرهها را به صورت ستونی به طوری که کمی روی هم قرار بگیرند کنار هم قرار دهید.
- روی دایرهها مقداری گردوی خردشده و در صورت تمایل کمی دارچین بریزید.
- دایرهها را از پایین به طرف بالا لوله کنید.
- این استوانه را از وسط با چاقو نصف کنید.
- هر تکه را داخل سینی چربشده فر قرار دهید.
- خاگینهها را با دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۰ الی ۵۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا روی شیرینی طلایی شود.
- در این فاصله، شربت خاگینه را تهیه کنید.
- برای این کار؛ شکر را با آب مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید.
- مقداری آبلیمو و زعفران دمکرده به آنها اضافه کنید و صبر کنید تا بجوشد و غلیظ شود.
- وقتی شربت به غلظت رسید، ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
- وقتی شیرینیها حاضر شدند، آنها را داخل شربت خنکشده انداخته و کمی صبر کنید تا شربت به خورد خاگینهها برود.
- یک قانون بسیار مهم درباره تهیه انواع خاگینهها وجود دارد و آن این است که یا باید خاگینه داغ باشد و شربت سرد و یا خاگینه سرد باشد و شربت داغ. این تضاد باعث ایجاد شوک شده و سبب میشود شربت به خوبی به خورد خاگینه برود.
خاگینه گل رز شما آماده است. میتوانید روی آنها را با مقداری پودر پسته یا گردو تزیین نموده و به عنوان دسر، صبحانه یا عصرانه سرو نمایید. نوش جان.
گردآوری: گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست