شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا
طرز تهیه مربای گل سرخ تازه (مربا گل محمدی)
گل محمدی یا گل گلاب نام نوعی گل رز است که از آن گلاب میگیرند. گل محمدی از دیرباز در ایران کشت میشده و از تیره رزاسه و قسمت قابل مصرف آن گلبرگ و ماده مؤثرهٔ آن تانن است.
در برزک، نیاسر، قمصر، کاشان، اصفهان، دهستان لالهزار کرمان، داراب (لایزنگان) فارس و شهر میمند فارس از آن گلاب میگیرند و بعضی آنرا هم تقطیر مینمایند.
محصول عمده گل محمدی، گلاب، اسانس و گلبرگ خشک میباشد، که از آنها در صنایع دارویی، عطرسازی، فراوردههای بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی استفاده میشود. مصارف دارویی آن بیشتر در درمان دردهای رماتیسمی، قلبی، تقویت اعصاب و معده و رفع بعضی از سردردها بوده و در تهیه شربت گل سرخ، مربا و در صنایع شیرینیپزی و تهیه بستنی نیز استفاده میشود.
سالانه گلاب و اسانس ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و انگلستان صادر میگردد،.
در اینجا قصد داریم طرز تهیه مربای گل سرخ تازه را به شما آموزش دهیم که یکی از معطرترین و خوشمزهترین انواع مرباست که در دنیا نظیر آن پیدا نمیشود. علاوه بر این طرز تهیه انواع مربا با طعمهای دیگر را در انتها قرار دادهایم که میتوانید از آموزشهای آنها اسفاده کرده و خودتان در منزل آنها را به آسانی تهیه کنید. با ما همراه باشید.
در اینجا قصد داریم طرز تهیه مربای گل سرخ تازه را به شما آموزش دهیم که یکی از معطرترین و خوشمزهترین انواع مرباست که در دنیا نظیر آن پیدا نمیشود. علاوه بر این طرز تهیه انواع مربا با طعمهای دیگر را در انتها قرار دادهایم که میتوانید از آموزشهای آنها اسفاده کرده و خودتان در منزل آنها را به آسانی تهیه کنید. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مربای گل سرخ تازهگل محمدی تازه 500 گرم شکر 1 کیلوگرم آبلیمو 1 ق مرباخوری هل ¼ق چایخوری آب 1 لیتر
طرز تهیه مربای گل سرخ تازه- برای تهیه مربای گل سرخ تازه ابتدا گلبرگها را جدا کرده و داخل ظرفی پر از آب قرار دهید تا کمی خیس بخورد و گرد و غبار و آلودگیهای آن جدا شود و بعد خوب شسته و آبکشی کنید.
- با گلبرگها به آرامی رفتار کنید تا له نشده و خراب نشوند.
- وقتی آب اضافه گلبرگها رفت، آنها را روی یک تکه پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا آب اضافه آنها گرفته شود.
- سپس با کمک قیچی، گلبرگها را خرد کنید.
- حالا سراغ آب و شکر رفته و آنها را باهم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید.
- وقتی شربت به غلظت رسید، گلبرگها را داخل شربت بریزید و حدود نیم ساعت زمان بدهید تا گلها بپزند.
- سپس آبلیمو، دانه هل خردشده و (در صورت تمایل) یکی دو قطره رنگ خوراکی به مربای گل سرخ تازه اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید.
- وقتی یک جوش کوچک زد، شعله را خاموش کنید.
- در این مرحله، یک دم کنی روی قابلمه مربا قرار دهید و حدود 2 ساعت زمان دهید تا دم بکشد و شربت به خورد گلها برود و مربا خوشرنگ شود.
- بعد از خنکشدن، مربا را داخل ظرف شیشهای دردار ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.
فراموش نکنید که دانههای هل را در بیاورید و مربا را داخل شیشه بریزید.
چند نکته درباره تهیه مربای گل سرخ تازه
- این مربا حتما باید با گل محمدی مناطق کوهستانی تهیه شود. گلهای مناطق کویری مثل کاشان بسیار تلخ هستند و فقط با چندین و چندبار جوشاندن و دور ریختن آب آن، تلخیشان گرفته میشود که در این صورت دیگر هیچ خاصیتی از گل محمدی باقی نمیماند.
- برای اطمینان ار نوع گلبرگ میتوانید به صورت خام از گلها بخورید و ببینید که تلخ هستند یا خیر.
- معمولا مربای گل سرخ را با فرنی میل میکنند.
آشنایی با انواع مربا با طعمهای مختلف
مربای سیب گلاب
برای تهیه مربای سیب گلاب درسته خوشمزه میتوان از سیب گلاب ریز با پوست یا بدون پوست استفاده کرد. این مربا مخصوص فصول گرم سال است و به مربای نوبرانه هم مشهور است. مطمئنا از طعم بینظیر این مربا شگفتزده خواهید شد. برای آشنایی با طرز تهیه مربای سیب گلاب به لینک زیر بروید.
طرز تهیه مربای سیب گلاب درسته
مربای سیب
سیب، این میوه بهشتی جدا از طعم و
مزهی بسیار عالی که دارد، مجموعهای از خواص درمانی را داراست. انواع
سیب، از سیب قرمز و زرد گرفته تا سیب گلاب و سیب ترش و ... نقش مهمی در
سلامت بدن دارند. یکی از راههای بهره بردن از خواص سیب، تهیه و مصرف مربای سیب است و چه بهتر که این مربا در منزل و به صورت سنتی تهیه شود. در لینک زیر طرز تهیه این مربا را قرار دادهایم.
طرز تهیه مربای سیب درسته
مربای زنجبیل
زنجبیل را هم به صورت تازه و هم به صورت خشکشده (پودر زنجبیل) در انواع غذاها و دمنوش زنجبیل میتوان استفاده کرد با این حال؛ زنجبیل تازه بر زنجبیل خشکشده ارجحیت دارد چون نه تنها طعم آن بهتر است. علاوه بر استفاده به عنوان طعم دهنده و چاشنی، با استفاده از این گیاه مفید مربای بسیار خوشمزه و متفاوتی به نام مربای زنجبیل نیز تهیه میشود که در ادامه طرز تهیه آن را خواهید دید.
طرز تهیه مربای زنجبیل
مربای ریواس
ریواس از گیاهان بومی بهاری و از تیره هفتبندان یا ترشک است. این گیاه به صورت
طبیعی و دیمی و بدون نیاز به آبیاری رشد میکند و در مناطقی که گل لاله
وجود دارد یافت میشود. ریواس در دامنه بینالود، کوهستانهای آذربایجان و
کردستان و بلندیهای البرز در شمال تهران و همچنین در شهرستان گناباد
میروید. قسمتهای مورد استفاده گیاه ریواس در آشپزی، ساقه ترش و ترد این گیاه است که با استفاده از آن میتوان مربای ریواس تهیه کرد. این بار با طرز تهیه مربای ریواس ترش و خوشمزه آشنا شوید.
طرز تهیه مربای ریواس
مربای زغال اخته
میوه زغال اخته به شکل بیضی و حدودا به اندازه آلبالوی درشت است و طعم ترش و شیرینی دارد. رنگ میوه زغال اخته قرمز بسیار خوش رنگ میباشد. میوه نرسیده زغال اخته به علت داشتن اسید زیاد، بسیار ترش است، ولی میوه رسیده آن به رنگ قرمز روشن و خوشمزه و شیرین است. این میوه در تابستان، عرضه و معمولا به صورت تازه مصرف میشود. در اینجا طرز تهیه مربای زغال اخته را به دو روش به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه مربای زغال اخته
مربای بهار نارنج
به شکوفههای درخت نارنج، بهار نارنج گفته میشود. گلهای این درخت یکی از معطرترین گلهای مرکبات است اما عطر تند و طعم تلخی دارد. درخت نارنج از جمله درختهای پیوندی حسوب میشود که از پیوند بین دو نوع از مرکبات یعنی دارابی و نارنگی بهدست آمده است. یکی از مشهورترین فراوردههایی که با استفاده از بهارنارنج تهیه میشود، مربای بهار نارنج است که بسیار مطبوع و لذیذ است و از شکوفههای درخت نارنج تهیه میشود.
طرز تهیه مربای بهار نارنج
مربای زرشک
زرشک میوه خوشمزه و پرخاصیت پاییزی است که در انواع مختلف؛ زرشک قرمز و زرشک سیاه در دسترس است. در گذشته زرشک بیشتر مصرف دارویی داشته اما امروزه اکثرا به عنوان چاشنی غذا از آن استفاده میشود و انواع خوراکیهای ترش و ملس خوشمزه مانند مربای زرشک با استفاده از آن تهیه میشود.
طرز تهیه مربای زرشک با زرشک قرمز تازه
مربای هویج
برای آنکه بتوان مربا را برای مدت زمان طولانیتری نگه داشت، باید آن را بعد از پخت، درون ظروف دردار تمیز و خشک نگهداری کرد البته اضافه کردن مقداری آبلیمو به مربا نیز از شکرکزدن آن جلوگیری میکند. خوردن مربای هویج به همراه کره در وعده صبحانه بسیار لذتبخش است.
طرز تهیه مربای هویج خوشمزه
مربای توت فرنگی
مربای توت فرنگی یکی از خوشمزهترین و محبوبترین انواع مرباهاست و رنگ بینظیر آن حس چشایی همه را به شدت تحریک میکند. از آنجا که توت فرنگی مدت کوتاهی در بازار موجود است، حتما باید برای تهیه این مربای خوشمزه، هرچه زودتر دست به کار شوید. در لینک زیر با دو روش مختلف تهیه مربای توت فرنگی و نکات و ریزهکاریهای پخت این مربا در خدمت شما هستیم.
طرز تهیه مربای توت فرنگی خوش رنگ به دو روش
امیدواریم این مرباهای خوشرنگ و معطر را با استفاده از دستور سایت وب تهیه کرده و از طعم بینظیر آنها لذت ببرید. نوش جان.
گروه آشپزی وب
گل محمدی تازه | 500 گرم |
شکر | 1 کیلوگرم |
آبلیمو | 1 ق مرباخوری |
هل | ¼ق چایخوری |
آب | 1 لیتر |
طرز تهیه مربای گل سرخ تازه- برای تهیه مربای گل سرخ تازه ابتدا گلبرگها را جدا کرده و داخل ظرفی پر از آب قرار دهید تا کمی خیس بخورد و گرد و غبار و آلودگیهای آن جدا شود و بعد خوب شسته و آبکشی کنید.
- با گلبرگها به آرامی رفتار کنید تا له نشده و خراب نشوند.
- وقتی آب اضافه گلبرگها رفت، آنها را روی یک تکه پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا آب اضافه آنها گرفته شود.
- سپس با کمک قیچی، گلبرگها را خرد کنید.
- حالا سراغ آب و شکر رفته و آنها را باهم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید.
- وقتی شربت به غلظت رسید، گلبرگها را داخل شربت بریزید و حدود نیم ساعت زمان بدهید تا گلها بپزند.
- سپس آبلیمو، دانه هل خردشده و (در صورت تمایل) یکی دو قطره رنگ خوراکی به مربای گل سرخ تازه اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید.
- وقتی یک جوش کوچک زد، شعله را خاموش کنید.
- در این مرحله، یک دم کنی روی قابلمه مربا قرار دهید و حدود 2 ساعت زمان دهید تا دم بکشد و شربت به خورد گلها برود و مربا خوشرنگ شود.
- بعد از خنکشدن، مربا را داخل ظرف شیشهای دردار ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.
- برای تهیه مربای گل سرخ تازه ابتدا گلبرگها را جدا کرده و داخل ظرفی پر از آب قرار دهید تا کمی خیس بخورد و گرد و غبار و آلودگیهای آن جدا شود و بعد خوب شسته و آبکشی کنید.
- با گلبرگها به آرامی رفتار کنید تا له نشده و خراب نشوند.
- وقتی آب اضافه گلبرگها رفت، آنها را روی یک تکه پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا آب اضافه آنها گرفته شود.
- سپس با کمک قیچی، گلبرگها را خرد کنید.
- حالا سراغ آب و شکر رفته و آنها را باهم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید.
- وقتی شربت به غلظت رسید، گلبرگها را داخل شربت بریزید و حدود نیم ساعت زمان بدهید تا گلها بپزند.
- سپس آبلیمو، دانه هل خردشده و (در صورت تمایل) یکی دو قطره رنگ خوراکی به مربای گل سرخ تازه اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید.
- وقتی یک جوش کوچک زد، شعله را خاموش کنید.
- در این مرحله، یک دم کنی روی قابلمه مربا قرار دهید و حدود 2 ساعت زمان دهید تا دم بکشد و شربت به خورد گلها برود و مربا خوشرنگ شود.
- بعد از خنکشدن، مربا را داخل ظرف شیشهای دردار ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.
چند نکته درباره تهیه مربای گل سرخ تازه
- این مربا حتما باید با گل محمدی مناطق کوهستانی تهیه شود. گلهای مناطق کویری مثل کاشان بسیار تلخ هستند و فقط با چندین و چندبار جوشاندن و دور ریختن آب آن، تلخیشان گرفته میشود که در این صورت دیگر هیچ خاصیتی از گل محمدی باقی نمیماند.
- برای اطمینان ار نوع گلبرگ میتوانید به صورت خام از گلها بخورید و ببینید که تلخ هستند یا خیر.
- معمولا مربای گل سرخ را با فرنی میل میکنند.
آشنایی با انواع مربا با طعمهای مختلف
مربای سیب گلاببرای تهیه مربای سیب گلاب درسته خوشمزه میتوان از سیب گلاب ریز با پوست یا بدون پوست استفاده کرد. این مربا مخصوص فصول گرم سال است و به مربای نوبرانه هم مشهور است. مطمئنا از طعم بینظیر این مربا شگفتزده خواهید شد. برای آشنایی با طرز تهیه مربای سیب گلاب به لینک زیر بروید.
طرز تهیه مربای سیب گلاب درسته
مربای سیب
سیب، این میوه بهشتی جدا از طعم و مزهی بسیار عالی که دارد، مجموعهای از خواص درمانی را داراست. انواع سیب، از سیب قرمز و زرد گرفته تا سیب گلاب و سیب ترش و ... نقش مهمی در سلامت بدن دارند. یکی از راههای بهره بردن از خواص سیب، تهیه و مصرف مربای سیب است و چه بهتر که این مربا در منزل و به صورت سنتی تهیه شود. در لینک زیر طرز تهیه این مربا را قرار دادهایم.
سیب، این میوه بهشتی جدا از طعم و مزهی بسیار عالی که دارد، مجموعهای از خواص درمانی را داراست. انواع سیب، از سیب قرمز و زرد گرفته تا سیب گلاب و سیب ترش و ... نقش مهمی در سلامت بدن دارند. یکی از راههای بهره بردن از خواص سیب، تهیه و مصرف مربای سیب است و چه بهتر که این مربا در منزل و به صورت سنتی تهیه شود. در لینک زیر طرز تهیه این مربا را قرار دادهایم.
طرز تهیه مربای سیب درسته
مربای زنجبیل
زنجبیل را هم به صورت تازه و هم به صورت خشکشده (پودر زنجبیل) در انواع غذاها و دمنوش زنجبیل میتوان استفاده کرد با این حال؛ زنجبیل تازه بر زنجبیل خشکشده ارجحیت دارد چون نه تنها طعم آن بهتر است. علاوه بر استفاده به عنوان طعم دهنده و چاشنی، با استفاده از این گیاه مفید مربای بسیار خوشمزه و متفاوتی به نام مربای زنجبیل نیز تهیه میشود که در ادامه طرز تهیه آن را خواهید دید.
زنجبیل را هم به صورت تازه و هم به صورت خشکشده (پودر زنجبیل) در انواع غذاها و دمنوش زنجبیل میتوان استفاده کرد با این حال؛ زنجبیل تازه بر زنجبیل خشکشده ارجحیت دارد چون نه تنها طعم آن بهتر است. علاوه بر استفاده به عنوان طعم دهنده و چاشنی، با استفاده از این گیاه مفید مربای بسیار خوشمزه و متفاوتی به نام مربای زنجبیل نیز تهیه میشود که در ادامه طرز تهیه آن را خواهید دید.
طرز تهیه مربای زنجبیل
مربای ریواس
ریواس از گیاهان بومی بهاری و از تیره هفتبندان یا ترشک است. این گیاه به صورت
طبیعی و دیمی و بدون نیاز به آبیاری رشد میکند و در مناطقی که گل لاله
وجود دارد یافت میشود. ریواس در دامنه بینالود، کوهستانهای آذربایجان و
کردستان و بلندیهای البرز در شمال تهران و همچنین در شهرستان گناباد
میروید. قسمتهای مورد استفاده گیاه ریواس در آشپزی، ساقه ترش و ترد این گیاه است که با استفاده از آن میتوان مربای ریواس تهیه کرد. این بار با طرز تهیه مربای ریواس ترش و خوشمزه آشنا شوید.
طرز تهیه مربای ریواس
مربای زغال اخته
میوه زغال اخته به شکل بیضی و حدودا به اندازه آلبالوی درشت است و طعم ترش و شیرینی دارد. رنگ میوه زغال اخته قرمز بسیار خوش رنگ میباشد. میوه نرسیده زغال اخته به علت داشتن اسید زیاد، بسیار ترش است، ولی میوه رسیده آن به رنگ قرمز روشن و خوشمزه و شیرین است. این میوه در تابستان، عرضه و معمولا به صورت تازه مصرف میشود. در اینجا طرز تهیه مربای زغال اخته را به دو روش به شما آموزش خواهیم داد.
میوه زغال اخته به شکل بیضی و حدودا به اندازه آلبالوی درشت است و طعم ترش و شیرینی دارد. رنگ میوه زغال اخته قرمز بسیار خوش رنگ میباشد. میوه نرسیده زغال اخته به علت داشتن اسید زیاد، بسیار ترش است، ولی میوه رسیده آن به رنگ قرمز روشن و خوشمزه و شیرین است. این میوه در تابستان، عرضه و معمولا به صورت تازه مصرف میشود. در اینجا طرز تهیه مربای زغال اخته را به دو روش به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه مربای زغال اخته
مربای بهار نارنج
به شکوفههای درخت نارنج، بهار نارنج گفته میشود. گلهای این درخت یکی از معطرترین گلهای مرکبات است اما عطر تند و طعم تلخی دارد. درخت نارنج از جمله درختهای پیوندی حسوب میشود که از پیوند بین دو نوع از مرکبات یعنی دارابی و نارنگی بهدست آمده است. یکی از مشهورترین فراوردههایی که با استفاده از بهارنارنج تهیه میشود، مربای بهار نارنج است که بسیار مطبوع و لذیذ است و از شکوفههای درخت نارنج تهیه میشود.
به شکوفههای درخت نارنج، بهار نارنج گفته میشود. گلهای این درخت یکی از معطرترین گلهای مرکبات است اما عطر تند و طعم تلخی دارد. درخت نارنج از جمله درختهای پیوندی حسوب میشود که از پیوند بین دو نوع از مرکبات یعنی دارابی و نارنگی بهدست آمده است. یکی از مشهورترین فراوردههایی که با استفاده از بهارنارنج تهیه میشود، مربای بهار نارنج است که بسیار مطبوع و لذیذ است و از شکوفههای درخت نارنج تهیه میشود.
طرز تهیه مربای بهار نارنج
مربای زرشک
زرشک میوه خوشمزه و پرخاصیت پاییزی است که در انواع مختلف؛ زرشک قرمز و زرشک سیاه در دسترس است. در گذشته زرشک بیشتر مصرف دارویی داشته اما امروزه اکثرا به عنوان چاشنی غذا از آن استفاده میشود و انواع خوراکیهای ترش و ملس خوشمزه مانند مربای زرشک با استفاده از آن تهیه میشود.
زرشک میوه خوشمزه و پرخاصیت پاییزی است که در انواع مختلف؛ زرشک قرمز و زرشک سیاه در دسترس است. در گذشته زرشک بیشتر مصرف دارویی داشته اما امروزه اکثرا به عنوان چاشنی غذا از آن استفاده میشود و انواع خوراکیهای ترش و ملس خوشمزه مانند مربای زرشک با استفاده از آن تهیه میشود.
طرز تهیه مربای زرشک با زرشک قرمز تازه
مربای هویج
برای آنکه بتوان مربا را برای مدت زمان طولانیتری نگه داشت، باید آن را بعد از پخت، درون ظروف دردار تمیز و خشک نگهداری کرد البته اضافه کردن مقداری آبلیمو به مربا نیز از شکرکزدن آن جلوگیری میکند. خوردن مربای هویج به همراه کره در وعده صبحانه بسیار لذتبخش است.
برای آنکه بتوان مربا را برای مدت زمان طولانیتری نگه داشت، باید آن را بعد از پخت، درون ظروف دردار تمیز و خشک نگهداری کرد البته اضافه کردن مقداری آبلیمو به مربا نیز از شکرکزدن آن جلوگیری میکند. خوردن مربای هویج به همراه کره در وعده صبحانه بسیار لذتبخش است.
طرز تهیه مربای هویج خوشمزه
مربای توت فرنگی
مربای توت فرنگی یکی از خوشمزهترین و محبوبترین انواع مرباهاست و رنگ بینظیر آن حس چشایی همه را به شدت تحریک میکند. از آنجا که توت فرنگی مدت کوتاهی در بازار موجود است، حتما باید برای تهیه این مربای خوشمزه، هرچه زودتر دست به کار شوید. در لینک زیر با دو روش مختلف تهیه مربای توت فرنگی و نکات و ریزهکاریهای پخت این مربا در خدمت شما هستیم.
مربای توت فرنگی یکی از خوشمزهترین و محبوبترین انواع مرباهاست و رنگ بینظیر آن حس چشایی همه را به شدت تحریک میکند. از آنجا که توت فرنگی مدت کوتاهی در بازار موجود است، حتما باید برای تهیه این مربای خوشمزه، هرچه زودتر دست به کار شوید. در لینک زیر با دو روش مختلف تهیه مربای توت فرنگی و نکات و ریزهکاریهای پخت این مربا در خدمت شما هستیم.
طرز تهیه مربای توت فرنگی خوش رنگ به دو روش
امیدواریم این مرباهای خوشرنگ و معطر را با استفاده از دستور سایت وب تهیه کرده و از طعم بینظیر آنها لذت ببرید. نوش جان.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
چین دولت سیستان و بلوچستان انتخابات شورای نگهبان نماز جمعه حسن روحانی مجلس شورای اسلامی جنگ دولت سیزدهم نیکا شاکرمی مجلس
سیل ایران تهران هواشناسی شهرداری تهران باران آتش سوزی سازمان هواشناسی هلال احمر روز معلم پلیس زلزله
خودرو قیمت خودرو قیمت طلا تورم مسکن بانک مرکزی حقوق بازنشستگان بازار خودرو سهام عدالت قیمت دلار دلار ایران خودرو
صدا و سیما ایتالیا بی بی سی مهران غفوریان تلویزیون سوئد موسیقی صداوسیما ساواک سریال سینمای ایران تبلیغات
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا روسیه ترکیه حماس اوکراین نوار غزه انگلیس
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر سپاهان باشگاه پرسپولیس علی خطیر باشگاه استقلال جواد نکونام تراکتور بازی لیگ قهرمانان اروپا
اپل ناسا صاعقه گوگل اینستاگرام عکاسی تلفن همراه
چای کبد چرب فشار خون گرما