چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
بازی پوکمون گو در عربستان سعودی حرام اعلام شد
در حالی که تمام دنیا دیوانهوار بازی واقعیت افزوده پوکمون را دنبال میکنند، شخص اول مذهبی عربستان سعودی، قانون ممنوعیت بازی پوکمون را که در سال ۲۰۰۱ عنوان شده بود، دوباره به جریان انداخت.
این شخص اول مذهبی بازی پوکمون را به عنوان یک بازی ضد اسلامی معرفی کرده و انجامآن را حرام اعلام کرد و معتقد است که بازی پوکمون قماربازی و نظریه سیر تکاملی داروین را رواج میدهد.
در روز چهارشنبه گزارش شد که دبیرخانه عمومی شورای دانشپژوهان برتر (General Secretariat of Senior Scholars)، بر روی وبسایت General Presidency for Scholarly Research و Ifta، اعلام کرده است که ممنوعیت ۱۵ ساله بازی پوکمون احیا شده است.
فتوای قدیمی اعلام شده، در مورد نسخه قدیمی بازی پوکمون بود که با کارت بازی انجام میشد. با این حال، شیخ صالح الفوزان یک عضو شورای دانش پژوهان برتر، گفته است که هیچ تفاوتی بین بازی قدیمی و نسخه جدید آن که بر روی گوشیهای تلفن همراه انجام می شود وجود ندارد.
به گفته وی، هر دو نسخه قمار را که در اسلام حرام است تبلیغکرده و از نظریه تکامل داروین حمایت میکنند.
طبق بیان این فتوا، یکی از مهمترین نکاتی که موجب سرزنش کردن این بازی میشود، سازگاری این بازی با نظریه سیر تکاملی است که توسط داروین توسعه یافته است. به طرز حیرت انگیزی، کودکان به طور مکرر از واژه "تکامل” در این بازی استفاده میکنند.
این بازی همچنین به جهت داشتن نمادهای متعددی که در اسلام ممنوع میباشند نیز مورد سرزنش قرار گرفته است، نمادهایی مانند وب های شش گوشه که بر وابستگی به یهودیت و اسرائیل دلالت دارد، صلیبهای برگرفته شده از باورهای مسیحیان، زوایا و مثلثهایی که توسط سازمانهای منحرف بسیاری، از جمله فراماسونری و مذهب شینتو، مورد استفاده قرار گرفتهاند.
حکم اعلام شده این چنین نتیجهگیری میکند که علاوه بر همه موارد ذکر شده، بازی پوکمون نمادهای کفر آمیز و تصاویر ممنوعه را ترویج داده و منتشر میکند. همچنین این بازی نوعی پولخرج کردن به صورت غیر قانونی است.
به گزارش الجزیره، آن دسته از کاربران بازی پوکمون گو در عربستان سعودی که به سرعت و در بازه زمانی کوتاه این بازی را دانلود کرده بودند، اخیراً هشداری را دریافت کردهاند مبنی بر تهدیدهای امنیتی و پنهانی احتمالی از سوی کمیسیون ارتباطات و فناوری اطلاعات (CITC) کشور عربستان سعودی.
به گفته این کمیسیون، پوکمون گو و بازیهای مشابه آن که نیازمند دسترسی به دوربین و موقعیت برگرفته ازGPS گوشیهای همراه کاربران است، یک تهدید بزرگ محسوب میشوند.
عباس شومان، نایب رئیس سازمان اسلامی و دارای نفوذ الاظهر مصر، این بازی را "هیجان زیانبار” خوانده و آن را مشابه اعتیاد به الکل دانسته است.
شومان اذعان داشته است که این بازی، موجب میشود که مردم در خیابانها و موقع رانندگی در جادهها مانند میخوارهها به نظر برسند. چرا که چشمشان به طور مداوم به نمایشگرهای گوشیهای همراهشان است تا آنها را به سمت موقعیت پوکمونهای خیالی راهنمایی کنند تا بلکه بتوانند پوکمون ها را بگیرند.
نهایتاً این که عربستان سعودی فتوایی را مبنی بر حرام بودن این بازی در روز شنبه اعلام کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست