جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
مجله ویستا
آشنایی با قرص آمی تریپتیلین (عوارض قرص آمی تریپتیلین)
قرص آمی تریپتیلین از داروهای ضد افسردگی است که در صورت مصرف خودسرانه میتواند عوارض جبران ناپذیری برای فرد مصرف کننده به دنبال داشته باشد. به
همین دلیل لازم است قبل از مصرف هر نوع دارویی مخصوصا داروهای موثر بر
سیستم عصبی درباره میزان مصرف و عوارض آن اطلاعات کافی داشته باشید.
قرص آمی تریپتیلین چیست؟
قرص آمی تریپتیلین (Amitriptyline) برای درمان افسردگی تجویز میشود. این دارو هکچنین در درمان بیماری دردهای نوروژنیک، شب ادراری و پروفیلاکسی میگرن نیز به کار میرود.قرص آمی تریپتیلین در انواع 10 ، 25 و 50 میلیگرمی موجود است.
چنانچه مبتلا به افسردگی هستید بهتر است علاوه بر آشنایی با داروهای افسردگی با روشهای درمان افسردگی در طب سنتی و گیاهی هم آشنا شوید. به این منظور به لینک زیر بروید.
درمان گیاهی افسردگی های خفیف تا متوسط
موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی:
موارد مصرف | درمان افسردگی درمان شب ادراری درمان سردرد |
عوارض | خشکی دهان، خوابآلودگی، تاری دید، تهوع، اشکال در ادرار کردن، عوارض قلبی و عروقی، واکنشهای ازدیاد حساسیت، اختلالات رفتاری، اختلالات حرکتی، تداخل در فعالیت جنسی، تغییرات قند خون ، افزایش اشتها و وزن |
تداخل دارویی | داروهای ضد صرع، کلونیدین، گوانتیدین، داروهای مقلد سمپاتیک، سایمتیدین، داروهای ضد تیروئید، فرآوردههای حاوی الکل، مهارکنندههای آنزیم MAO |
مقدار و نحوه مصرف
میزان دقیق مصرف باید طبق نظر پزشک تعیین گردد. به طور معمول مفدار مصرف برای بزرگسالان و کودکان به شرح زیر است:
- بزرگسالان: در کنترل افسردگی از راه خوراکی، ابتدا ۲۵ میلیگرم ۴-۲ بار در روز ، مصرف میشود و سپس به تدریج بر اساس نیاز و تحمل بیمار مقدار مصرف افزایش مییابد.
- کودکان: به عنوان ضد افسردگی، در کودکان ۱۲-۶ سال ۱۰ تا ۳۰ میلیگرم در روز و در نوجوانان ابتدا ۱۰ میلیگرم هر سه بار در روز و ۲۰ میلیگرم هنگام خواب مصرف میشود. این مقدار بر حسب نیاز و تحمل بیمار تا حداکثر ۱۰۰ میلیگرم در روز و در مقادیر منقسم یا بصورت مقدار واحد هنگام خواب تنظیم میشود.
- در کودکان تا ۶ سال: به منظور کنترل شبادراری، مقدار ۱۰ میلیگرم در روز بصورت مقدار واحد هنگام خواب و در کودکان بزرگتر از ۶ سال، ابتدا ۱۰ میلیگرم در روز بصورت مقدار واحد هنگام خواب مصرف میشود و سپس مقدار مصرف بر حسب نیاز و تحمل بیمار تا ۲۵ میلیگرم افزایش مییابد.
توجه: اگر روزی چند نوبت آمیتریپتیلین مصرف میکنید، نوبت فراموش شده را بلافاصله پس از به یاد آوردن مصرف کنید. اگر تقریباً موقع مصرف نوبت بعدی شده است، نوبت فراموش شده را رها کرده، به برنامه دارویی منظم خود برگردید و مقدار دارو را دوبرابر نکنید.
نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید
- برای شروع اثرات درمانی این دارو حداقل ۶-۱ هفته وقت لازم است.
- برخی افراد با مصرف آمیتریپتیلین دچار خوابآلودگی و کاهش سطح هوشیاری میشوند. بنابراین تا پیش از مشخص شدن پاسخ بدنتان به این دارو در رانندگی و کار با وسایل خطرناک احتیاط کنید.
- از قطع ناگهانی مصرف دارو باید پرهیز شود. در صورت نیاز ، کاهش مقدار مصرف باید تدریجی و در طول یک دوره حداقل ۴ هفتهای انجام شود.
- این دارو در ابتدای مصرف ممکن است افکار خودکشی را تقویت نماید که این اتفاق در سنین زیر 24 سال شایعتر است. به همین دلیل در هفتههای اول درمان باید بیمار را تحت نظر قرار داد.
- بیش از یک داروی ضد افسردگی در یک زمان نباید تجویز شود.
- برای تسکین خشکی دهان از آدامس یا آبنباتهای بدون قند استفاده کنید. اگر خشکی دهان بیش از 2 هفته طول کشید با پزشکتان مشورت کنید.
- مصرف دارو توسط سالمندان باید به حداقل مقدار شروع شود. زیرا به عوارض جانبی این دارو حساسترند.
- پیش از هرگونه عمل جراحی، کارهای دندانی یا درمانهای اضطراری، پزشک را از اینکه آمیتریپتیلین مصرف میکنید، مطلع سازید.
- احتمال بروز حساسیت به نور با مصرف این دارو وجود دارد. لذا ضروری است از پوشش ضد آفتاب استفاده شود.
گروه سلامت وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست