پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
طرز تهیه باسلوق خانگی، مسقطی یا راحتالحلقوم
مواد لازم برای تهیه باسلوق خانگی، نشاسته، آب و شکر به علاوه کمی پودرژلاتین است. همانطور که ملاحضه میکنید با کمترین مواد یکی از خوشمزهترین شیرینیهای سنتی را میتوانید به راحتی در منزل تهیه نمایید. از این شیرینی در مراسم یلدا، جشن نوروز و ایام مبارک ماه رمضان بیشتر استفاده میشود. در زیر نکاتی برای هرچه بهتر شدن این شیرینی به شما توصیه خواهیم کرد:
نکته مهم در رابطه با باسلوق این است که مرتب باید مواد را روی حرارت ملایم به هم بزنید. در غیر این صورت احتمال سفت شدن باسلوق زیاد است.
شب یلدا با منوی وب
همچنین برای رسیدن به فرم مطلوب توصیه میشود باسلوق را پس از آماده کردن به مدت 3 تا 4 ساعت در یخچال قرار دهید. اگر قصد رنگی کردن باسلوق را داشتید، از رنگ ژلاتینی در مراحل پایانی، زمانی که مواد ولرم شد به یک قسمت از مواد رنگ را اضافه نمایید و سپس با کل مواد مخلوط کنید. همچنین میتوانید زعفران را جایگزین رنگهای خوراکی نمایید.
برای تهیه مسقطی سنتی، مراحل مشابه تهیه باسلوق میباشد. با این تفاوت که 20 گرم کره و زعفران را در مرحله آخر میبایست به مواد اضافه کنید و غلظت مایه کمتر باشد و به آن خلال پسته و بادام و گردو بیفزایید. در صورت تمایل میتوانید به جای استفاده از پودرنارگیل، سطح قالب را با آرد بپوشانید و پس از ریختن مایه مجددا یک لایه آرد روی مواد بپاشید و شروع به صاف کردن مواد کنید و در نهایت پس از خنک شدن به صورت مربعی و یا لوز به کمک کاتر برش بزنید.
مواد لازم جهت تهیه باسلوق خانگی
نشاسته گل |
1/2 پیمانه |
آب |
2 و 1/4 پیمانه |
شکر |
1 پیمانه |
پودر ژلاتین |
2 قاشق سوپخوری |
مغز گردو و پودر نارگیل |
به میزان لازم |
گلاب | نصف پیمانه |
طرز تهیه باسلوق خانگی
- ابتدا نشاسته گل را در یک پیمانه آب حل کنید. سپس از الک ریز مواد را رد کنید.
- شکر را با یک پیمانه آب حل کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذرات شکر کاملا در آب حل شوند.
- در این مرحله دو قاشق سوپخوری پودرژلاتین را بر روی 1/4 پیمانه آب سرد بپاشید و روی بخار کتری بنماری کنید.
- آب و شکر را از روی حرارت برداشته و نشاسته حلشده را به آن اضافه نمایید و مجددا به روی حرارت بازگردانید و تا زمانی که بوی خامی نشاسته گرفته شود به هم زدن ادامه دهید.
- در این مرحله گلاب را به مخلوط اضافه کنید و تا زمانی که مایه غلیظ و شیشهای رنگ شود و از ظرف کمی جدا شود به هم زدن ادامه دهید.
- ژلاتین بنماری شده را به مایه اضافه کنید. در صورت تمایل برای اضافه کردن وانیل در این مرحله اقدام نمایید. کمی هم بزنید و از روی حرارت بردارید.
- کف قالب را بوسیله قلممو چرب کنید و با پودرنارگیل سطح قالب را بپوشانید. سپس مواد را درون قالب ریخته و به اندازه یک قاشق سوپخوری از مواد بردارید و شروع به گرد کردن آن و غلتاندن در پودرنارگیل نمایید.
- در آخر یک عدد مغزگردو روی آن قرار
دهید و در ظرف مناسب سرو نمایید.
گروه آشپزی وب