یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا
طرز تهیه فلافل خانگی (بدون روغن)
نکاتی که در هنگام پخت فلافل خانگی بهتر است بدانید
- با توجه به اینکه ماده اصلی برای تهیه فلافل، نخود میباشد. لذا، برای گرفتن نفخ نخود میبایست حتما از چند ساعت قبل، چه بسا از شب قبل نخودها را خیس کرده و چندین مرتبه آب آن را تعویض کنید.
- نکته دیگر در رابطه با استفاده از چاشنی زیره در این غذای محبوب میباشد. اگرچه استفاده از زیره سیاه یا سبز تفاوت چندانی نخواهد داشت ولی نکتهای که جدا از بحث عطر و طعم خوشایندی که به فلافل میدهد، این است که زیره موجب هضم راحتتر فلافل خواهد شد. لذا، استفاده از زیره را در تهیه فلافل به شما توصیه میکنیم.
- هنگام پوره کردن نخودها توجه داشته باشید که نخود نباید نه له شود که مایه فلافل اصطلاحا وا برود و نه درشت باشد که زیاد زیر دندان بیاید.
- در صورت تمایل میتوانید به جای استفاده از بکینگپودر، یک عدد تخم مرغ را جایگزین آن کنید.
- چاشنی مناسب همراه این غذا، ترشی انبه، بادمجان، کلم شور و سس قرمز تند است.
- در صورتی که فلافلها را سرخ میکنید از داغی روغن اطمینان حاصل نمایید و نیز فلافلها را در روغن غوطهور کنید. همچنین به جای گرد کردن فلافل میتوانید از ابزار مخصوص فلافل زن که در بازار موجود میباشد استفاده نمایید. همچنین میتوانید پست مربوط به طرز تهیه فلافل خانگی خوشمزه را نیز مطالعه نمایید.
- اصل این غذا لبنانی بوده و اکثرا با نان
پیتا که نوعی نان لبنانی و کمی ضخیمتر از نان لواش است و دو لایه دارد سرو میشود.
جهت آشنایی با دستور پخت کتلت بادمجان به بخش پیشغذاها در آشپزی وب مراجعه فرمایید. در ادامه با خواص بینظیر نخود آشنا خواهیم شد.
مواد لازم جهت تهیه فلافل خانگی رژیمی
نخود |
500 گرم |
پیاز |
2 عدد |
سیر |
4 حبه |
لیموترش |
1 عدد |
زیره |
1/2 قاشق چایخوری |
گشنیز یا جعفری |
1/2 پیمانه |
فلفل قرمز و سیاه |
1/2 قاشق چایخوری |
نمک |
2 قاشق چایخوری |
بیکینگ پودر |
1/2 قاشق چایخوری |
آرد نخودچی |
100 گرم (3/4 پیمانه) |
آب |
1 پیمانه |
دستور پخت فلافل خانگی (بدون روغن)
- ابتدا نخودها را با مقدار مشخصی آب از شب قبل خیس کنید و چندین مرتبه آب آن به جهت از بین بردن نفخ نخود تعویض نمایید. نخودها باید تقریبا دو برابر شوند و پوسته آن به راحتی جدا شود.
- پیاز و سیر را پس از پوست کندن به کمک غذاساز خرد کنید و در تابهای نچسب، پیاز و سیر خرد شده را به همراه زیره به مدت 10 تا 15 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا کاراملی و عطر زیره آزاد شود.
- نخود خیس خورده و نرم شده را به علاوه گشنیز یا جعفری ساطوری شده بسته به ذائقه خود را به کمک غذا ساز پوره کنید. (در صورتی که غذا ساز در دسترس نبود نخودها را چرخ کنید.)
- نخودها را به ظرف نسبتا گودی منتقل کنید و آب یک لیموترش تازه، نمک، فلفل قرمز و سیاه، بیکینگ پودر و پیاز کاراملی شده را به آن اضافه و به خوبی با یکدیگر ترکیب نمایید.
- در این مرحله آرد نخودچی و آب را به خمیر اضافه کنید.
- از خمیر گلولههایی به اندازه یک قاشق غذاخوری برداشته و گرد کنید.
- کف سینی را چرب کرده و گلولههای آماده
شده فلافل را در سینی بچینید و در فر با دمای 180 درجه به مدت تقریبی 25 دقیقه و
یا تا زمانی که فلافلها طلایی شوند پخت کنید. در صورت تمایل میتوانید فلافلها
را به روش سنتی در روغن فراوان غوطهور و سرخ نمایید.
- فلافل را در کنار سالاد و سس قرمز سرو نمایید.
از خواص نخود چه میدانید؟
- ملین طبع، مقوی حرارت غریزی و مقوی ریه و کمر، تولیدکننده خون صالح، قابلیت تغذیه زیاد، اشتهاآور، تغذیه کننده ریه و معده، اثر غذایی آن در ریه بیشتر از سایر حبوبات می باشد.
- نخود تقویت کننده قلب بوده و در رفع یبوستهای حاد و مزمن موثر است همچنین عضلات اسکلتی را تقویت میکند و به همین دلیل مصرف آن به ورزشکاران توصیه می شود.
- نخود دارای خاصیت ضد سرفه و سرماخوردگی است. این ماده غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند بنابراین به افرادی که دارای بیماریهای خود ایمنی مانند ام اس هستند نیز توصیه میشود.
- در گرفتگی صدا اگر همراه با تب نباشد، خوردن آن با شیر و در صورت وجود تب با آب مفید می باشد. خیسانده آن در سرکه به مدت یک شب جهت کشتن کرم معده بسیار مفید است.
- خیسانده آن در آب مقوی قوه جنسی، و خارج کننده کرم شکم و مقعد است.
- خوردن گرماگرم برشته آن جهت بواسیر خونی تأیید شده است.
- آب خیسانده آن در تحلیل ورم لثه و درد آن موثر است.
- نخود از بین برنده انگل های روده، برطرف کننده درد سینه و تنگی نفس، تقویت کننده ریشه مو، درمان زردی، درمان دردهای کلیه و افزایش حافظه است.
- نخود برای درمان پوکی استخوان به دلیل منابع غنی کلسیم بسیار سودمند است در دوران رشد استخوان ها و دندان ها مصرف آن توصیه میشود همچنین این ماده غذایی چنانچه با عسل ترکیب شود و به صورت یک پماد درست شود به عنوان التیام دهنده زخم ها مفید خواهد بود.
خواص آب نخود
- خوردن آب نخود پخته با قدری نمک، بازکننده گرفتگی ها، مُدر و برای درد سینه و زخم های ریه مفید است.
- خوردن آب خیس کرده نخود برای کاهش ورم لثهها و تسکین درد دندان مفید است.
ضدعفونی کننده مجاری ادراری
طبق بررسیهای به عمل آمده مشخص شده است که نخود اثر دفع اسید اوریک و کلرورها را داشته و ضدعفونی کننده مجاری ادراری میباشد.
گروه آشپزی وب
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
انتخابات مجلس انتخابات مجلس دوازدهم مجلس شورای اسلامی مجلس انتخابات مجلس دوازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی ستاد انتخابات کشور وزارت کشور رئیس جمهور رئیسی دولت سیزدهم
ایران زلزله تهران هواشناسی سیل شهرداری تهران فضای مجازی سازمان هواشناسی پلیس بارش باران قتل آموزش و پرورش
خودرو حقوق بازنشستگان ایران خودرو قیمت طلا قیمت خودرو قیمت دلار گاز بانک مرکزی بازار خودرو نمایشگاه نفت مالیات مسکن
نمایشگاه کتاب رضا عطاران تلویزیون کتاب نمایشگاه کتاب تهران سینمای ایران نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دفاع مقدس سریال مهران مدیری تئاتر کتابخوانی
فناوری اینترنت
رژیم صهیونیستی فلسطین غزه اسرائیل جنگ غزه آمریکا روسیه حماس سازمان ملل رفح اوکراین افغانستان
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر هوادار لیگ برتر فوتبال ایران لیگ برتر ایران رئال مادرید سپاهان لیگ قهرمانان اروپا باشگاه پرسپولیس بایرن مونیخ
رشد جهان ایلان ماسک شفق قطبی طوفان خورشیدی اپل ناسا گوگل هوش مصنوعی فیبرنوری ماهواره
استرس مغز چاقی فشار خون بارداری زایمان آسم سرماخوردگی