چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

نیازهای تغذیه‌ای نوجوانان، به بهانه "روز نوجوان"


دوران نوجوانی یکی از حساس‌ترین دوره‌های زندگی انسان است که در آ‌ن یک دوره جهش رشد، تغییرات سریع هورمونی، رفتاری و تکاملی رخ می‌دهد و ....

دوران نوجوانی یکی از حساس‌ترین دوره‌های زندگی انسان است که در آ‌ن یک دوره جهش رشد، تغییرات سریع هورمونی، رفتاری و تکاملی رخ می‌دهد و در نتیجه از نظر کمبودهای غذایی و عاطفی دوره‌ای آسیب‌پذیر محسوب می‌شود.

سه دلیل عمده برای این آسیب‌پذیری وجود دارد:
1) روند سریع رشد و تکامل که میزان نیاز به مواد مغذی را افزایش می‌دهد.
2) تغییرات شیوه زندگی و عادات غذایی نوجوانان که میزان دریافت مواد مغذی آنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
3) شرایطی مانند فعالیت‌های شدید ورزشی یا بی‌حرکتی‌های طولانی و سایر شرایط که سبب تغییر میزان نیاز آنان به مواد مغذی می‌شود.
نیازهای تغذیه‌ای نوجوانان:
چون در این دوره رشد استخوان‌ها و ماهیچه‌ها در پسران بیش از دختران است، بنابراین نیازهای غذایی آنان هم بیش از دختران خواهد بود. در این زمان چگالی استخوانی به سرعت افزایش می‌یابد و نیاز بدن به املاح معدنی به ویژه کلسیم و فسفر بیش از سال‌های قبل می‌شود. حدود 25 درصد توده استخوانی در دوره نوجوانی تشکیل می‌شود و حدود 40 درصد از حداکثر رشد استخوانی در این دوران است. نیاز دختران به مواد غذایی حاوی آهن بیشتر از پسران است و فقر ‌آهن و عوارض ناشی از آن در هر دو جنس شایع است. در دنیا این میزان از 6 درصد (کشورهای توسعه‌یافته) تا 55 درصد (در برخی مناطق هندوستان) گزارش شده است.