قیمت طلا امروز




 نقدینگی بانکی

 سایت اقتصاد معاصر / ۳۱ ساعت قبل

اقتصاد ایران دیگر با الگوی تکیه بر درآمدهای نفتی اداره نمی‌شود

پژوهشگر اقتصاد ایران گفت: عبور از شرایط جنگی به‌ تنهایی برای بهبود اقتصاد کافی نیست و دولت در دوره پساجنگ باید با بازسازی اعتماد، حمایت از سرمایه‌گذاری مولد...
 اقتصاد ایران دیگر با الگوی تکیه بر درآمدهای نفتی اداره نمی‌شود
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ با کاهش نسبی درگیری‌ها و فاصله گرفتن اقتصاد ایران از فضای مستقیم جنگ، اکنون پرسش اصلی درباره چگونگی مدیریت دوره پساجنگ و ترمیم آسیب‌های اقتصادی ناشی از ماه‌ها تنش و نااطمینانی مطرح است. افزایش فشار‌های تورمی، افت تمایل به سرمایه‌گذاری مولد، تشدید ناترازی‌های بانکی و بودجه‌ای و همچنین آسیب‌پذیری مسیر‌های تجارت خارجی، از جمله مسائلی است که نشان می‌دهد عبور از جنگ صرفا با پایان درگیری‌های نظامی محقق نمی‌شود و اقتصاد ایران برای بازگشت به مسیر ثبات، نیازمند مجموعه‌ای از تصمیمات و اصلاحات ساختاری است. 

برای بررسی اولویت‌های اقتصادی کشور در این مقطع و ارزیابی راهکار‌های پیش‌ رو به گفت‌وگو با سید حسین رضوی‌پور، پژوهشگر اقتصاد ایران پرداختیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید. بایدها و نبایدهای اقتصاد ایران در دوران پساجنگ

اقتصاد معاصر: اقتصاد ایران طی یک سال و نیم گذشته با چالش‌ها و فشار‌های متعددی مواجه بود و همچنین کشورمان دو جنگ را پشت سر گذاشته است. اکنون که تا حدودی از سایه جنگ فاصله گرفته‌ایم، به نظر شما مهم‌ترین اقداماتی که باید در دوره پساجنگ برای بهبود شرایط اقتصادی کشور در دستور کار قرار گیرد، چیست؟

رضوی‌پور: در ابتدا باید درباره مفهوم جنگ به تعریف دقیق‌تری برسیم. از نگاه من، جنگ صرفا به شلیک موشک و گلوله محدود نمی‌شود. ایران سال‌هاست درگیر نوعی جنگ ترکیبی با ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و شناختی است و اگر از این منظر نگاه کنیم، اقتصاد ایران طی سال‌های گذشته آسیب‌های جدی دیده است. 

در کنار این مساله جنگ شناختی نیز بر رفتار اقتصادی جامعه اثر گذاشته، به‌ ویژه از طریق افزایش انتظارات تورمی و کاهش تمایل به سرمایه‌گذاری مولد. امروز بسیاری از صاحبان سرمایه به جای ورود به تولید، ترجیح می‌دهند سرمایه خود را وارد بازار‌های کوتاه‌مدت، کم‌ریسک یا فعالیت‌های سفته‌بازانه کنند. در نتیجه با وجود حجم قابل توجه پس‌انداز در اقتصاد، میزان تشکیل سرمایه متناسب با آن نیست؛ بنابراین نخستین اقدام در دوره پساجنگ باید بازسازی اعتماد اقتصادی باشد. دولت باید شرایطی ایجاد کند که سرمایه دوباره به سمت تولید حرکت کند. در این زمینه، دولت نمی‌تواند صرفا نظاره‌گر باشد، بلکه باید با ارائه تضمین‌های مناسب و طراحی سازوکار‌های مشخص، نقش هدایتگر در تشکیل سرمایه و حمایت از بخش‌های مولد ایفا کند. 

در حوزه تجارت خارجی نیز دولت باید از نقش صرفا مجوزدهنده و نظارتی فاصله بگیرد و به تسهیل‌گر واقعی بخش خصوصی تبدیل شود. باتوجه به محدودیت‌های ایجادشده در مسیر‌های دریایی و تجارت خارجی، بخش خصوصی بیش از گذشته به حمایت نهادی و تسهیل فرآیند‌های تجاری نیاز دارد. 

موضوع مهم بعدی، اصلاح نظام مالیاتی است. در شرایطی که کسری‌های مالی دولت می‌تواند به افزایش تورم منجر شود، ادامه برخی معافیت‌های مالیاتی یا چشم‌پوشی از فرار‌های مالیاتی قابل توجیه ندارد. باید معافیت‌ها ساماندهی و درآمد‌های قانونی دولت با جدیت بیشتری وصول شود. برآورد‌هایی نیز در وزارت اقتصاد وجود دارد که نشان می‌دهد از طریق کاهش فرار مالیاتی و ساماندهی معافیت‌ها، حتی بدون افزایش نرخ مالیات می‌توان درآمد قابل توجهی برای دولت ایجاد کرد؛ بنابراین در این حوزه ظرفیت مهمی وجود دارد که تاکنون به‌ طور کامل مورد استفاده قرار نگرفته است. 

محور دیگر اصلاح فوری نظام بانکی است. رشد بالای نقدینگی و افزایش فشار بر شبکه بانکی می‌تواند در ماه‌های آینده به یکی از مشکلات جدی اقتصاد تبدیل شود. اگر نرخ بالای رشد نقدینگی به یک روند ساختاری تبدیل شود، کنترل آن در آینده بسیار دشوار خواهد بود. به همین دلیل، بانک مرکزی باید ابزار‌های نظارتی خود را تقویت کند و نحوه خلق اعتبار توسط بانک‌های تجاری را بیش از گذشته تحت کنترل قرار دهد. همچنین می‌توان با توسعه تامین مالی زنجیره‌ای و ابزار‌هایی مانند اوراق گام، منابع بانکی را به شکل موثرتری به سمت تولید هدایت کرد و مانع ورود بخشی از این منابع به فعالیت‌های سفته‌بازانه شد. 

در کنار آن، خود شبکه بانکی نیز نیازمند اصلاح ساختاری است. برخی بانک‌ها با هزینه‌های بالای عملیاتی، انباشت نیروی انسانی و همچنین تعهدات و هزینه‌هایی مواجه‌اند که از سوی دولت به آنها تحمیل شده است. ادامه این وضعیت می‌تواند در آینده برای تعدادی از بانک‌های بزرگ، به‌ ویژه بانک‌های دولتی مشکلات جدی ایجاد کند. صندوق‌های بازنشستگی روی دوش دولت سنگینی می‌کنند

مساله مهم دیگر، صندوق‌های بازنشستگی است. بخش قابل توجهی از تعهدات برخی صندوق‌ها عملا از بودجه دولت تامین می‌شود، در حالی که بازده دارایی‌ها و بنگاه‌داری آنها پاسخگوی هزینه‌هایشان نیست. اصلاح این ساختار شاید در کوتاه‌مدت امکان‌پذیر نباشد اما هر سال تاخیر، هزینه اصلاح را سنگین‌تر خواهد کرد. مشکل اصلی این است که بسیاری از این اصلاحات سال‌هاست شناخته شده‌اند اما به دلیل هزینه‌های سیاسی به تعویق افتاده‌اند. اصلاح نظام بانکی، صندوق‌های بازنشستگی، نظام مالیاتی و ساختار هزینه‌های دولت ناگزیر برخی گروه‌ها را با محدودیت مواجه می‌کند و به همین دلیل دولت‌ها و مجالس مختلف کمتر حاضر شده‌اند هزینه سیاسی این تصمیمات را بپذیرند. کد ویدیو دانلود ویدیو فیلم اصلی

در نهایت باید بپذیریم که دیگر نمی‌توان کشور را با الگوی دوران وفور درآمد‌های نفتی اداره کرد. دولت باید بتواند هزینه‌های جاری خود را از درآمد‌های پایدار تامین کند، هزینه‌های غیرضروری را کاهش دهد و اقتصاد را به سمت خوداتکایی و سرمایه‌گذاری مولد سوق دهد. به اعتقاد من، این تغییر نگاه یکی از مهم‌ترین الزامات اقتصاد ایران در دوره پساجنگ است.

اقتصاد معاصر: پیش‌تر در اردیبهشت‌ماه اعلام کرده بودید که سهم جنگ در افزایش تورم نسبتا ناچیز است. با این حال، در ماه‌های اخیر شاهد افزایش فشار‌های تورمی بوده‌ایم. به نظر شما مهم‌ترین مولفه‌های موثر بر رشد تورم در این مدت چه بوده‌اند؟

رضوی‌پور: منظور من این نبود که جنگ هیچ اثری بر تورم ندارد، بلکه معتقدم سهم آن در مقایسه با عوامل ریشه‌ای تورم، محدودتر است. طبیعتا هر جنگی می‌تواند رفتار اقتصادی مردم را تغییر دهد، در چنین شرایطی خانوار‌ها و فعالان اقتصادی تلاش می‌کنند برای عبور از بحران، ذخایر خود را افزایش دهند و همین مساله می‌تواند به‌ طور مقطعی بر قیمت‌ها اثر بگذارد. اما اگر جنگ به‌ تنهایی عامل اصلی تورم بود، باید در کشور‌هایی مانند روسیه و اوکراین که سال‌ها درگیر جنگ هستند یا کشور‌هایی مانند عراق و افغانستان که آثار جنگ همچنان در آنها مشهود است، تورم‌های بسیار بالاتری مشاهده می‌کردیم؛ بنابراین جنگ، تحریم و سایر شوک‌ها بیشتر نقش یک تکانه یا لنگر اسمی را دارند که تورم انباشته‌شده در اقتصاد را آشکار می‌کنند.  تنوع مسیر‌های تجاری فشار محاصره دریایی را کاهش می‌دهد

اقتصاد معاصر: امارات طی سال‌های گذشته یکی از مهم‌ترین هاب‌های تجاری ایران و مسیر‌های اصلی ارتباط اقتصاد کشور با تجارت خارجی بوده است. به نظر شما جنگ اخیر این مسیر را با اختلال مواجه کرده است؟ فارغ از شرایط فعلی، آیا ادامه تمرکز تجارت ایران بر امارات تصمیم درستی است یا باید به سمت تغییر این الگو حرکت کنیم؟

رضوی‌پور: اساسا برای کشوری مانند ایران که سال‌هاست با تحریم مواجه بوده و همواره احتمال تشدید تنش و حتی وقوع جنگ دوباره برای آن وجود داشته، تمرکز بخش مهمی از تجارت خارجی بر یک کشور یا یک مسیر مشخص، مطلوب نیست. طبیعی است که در چنین شرایطی باید به سمت تنوع‌بخشی به شرکای تجاری، مسیر‌های تجارت خارجی و همچنین راه‌های مقابله با محدودیت‌های ناشی از تحریم حرکت کنیم؛ بنابراین تمرکز بیش از اندازه بر امارات از سال‌ها قبل نیز یک نقطه آسیب‌پذیر برای تجارت ایران محسوب می‌شد. 

بحث ایجاد جایگزین برای امارات موضوع تازه‌ای نیست و حداقل از بیش از یک دهه قبل نیز در دولت‌ها مطرح بوده اما هیچ‌گاه اقدام جدی و منسجمی در این زمینه صورت نگرفت. با مطرح شدن ابتکار یک پهنه، یک راه نیز فرصت مهمی برای ایران ایجاد شد تا محور تجارت خارجی خود را تنها به خلیج فارس و دریای عمان محدود نکند و از طریق ایجاد کریدور‌های زمینی، دسترسی به مسیر‌های دیگری از جمله مدیترانه را توسعه دهد. 

یکی از مسیر‌های مهم در این زمینه، کریدور زمینی ایران، عراق، سوریه و لبنان بود که می‌توانست موقعیت ژئوپلیتیکی و تجاری ایران را به شکل قابل توجهی تقویت کند. با این حال، این فرصت آن‌طور که باید مورد استفاده قرار نگرفت و عملا امکان تثبیت دسترسی اقتصادی ایران به مدیترانه فراهم نشد. 

امروز نیز با وجود محدودیت‌های دریایی، فرصت‌های قابل توجهی برای توسعه مسیر‌های جایگزین وجود دارد. اتصال زمینی و ریلی چین به آسیای مرکزی و سپس ایران یکی از این ظرفیت‌هاست و مسیر‌های دیگری نیز قابلیت توسعه دارند. البته صرف ایجاد یک کریدور حمل‌ونقل کافی نیست. مسیر تجاری زمانی شکل می‌گیرد که در کشور‌های واسط و مقصد نیز شرکای اقتصادی، شبکه‌های تجاری و سازوکار‌های لازم برای فعالیت بخش خصوصی وجود داشته باشد. در این حوزه به اعتقاد من سرعت حرکت ایران همچنان پایین است. سازمان توسعه تجارت و وزارت امور خارجه باید نقش فعال‌تری در ایجاد شبکه‌های تجاری و مجموعه‌های تسهیل‌گر ایفا کنند. مجموعه‌هایی که خدمات آنها تنها محدود به بخش دولتی نباشد و بخش خصوصی نیز بتواند از این ظرفیت استفاده کند. 

در نهایت هر اندازه که ایران بتواند شرکای تجاری و مسیر‌های صادرات و واردات خود را متنوع‌تر کند، امکان وارد کردن فشار از طریق محاصره دریایی، تحریم یک مسیر مشخص یا محدود کردن فعالیت یک کشور واسط کاهش پیدا می‌کند؛ بنابراین موضوع صرفا جایگزین کردن امارات با یک کشور دیگر نیست بلکه باید وابستگی تجارت خارجی ایران به هر مسیر یا هاب واحدی کاهش یابد. کد ویدیو دانلود ویدیو فیلم اصلی

اقتصاد معاصر: برخی معتقدند آنچه درباره عملکرد تراستی‌ها و بازنگشتن ارز به کشور رخ داده، صرفا یک اختلال عادی نبوده و حتی از کودتای تراستی‌ها سخن می‌گویند به این معنا که در یک سناریوی از پیش طراحی‌شده، ورود ارز به کشور مختل شده است. شما چنین تحلیلی را قبول دارید؟

رضوی‌پور: ابتدا باید ببینیم اساسا تراستی به چه معناست. تراستی یعنی فرد یا مجموعه‌ای که به‌ عنوان امین و مورد اعتماد حاکمیت برای انجام برخی مبادلات و جابه‌جایی‌های مالی انتخاب شده؛ بنابراین اگر حاکمیت فرد یا مجموعه‌ای را به‌ عنوان تراستی تایید کرده، طبیعتا باید نسبت به عملکرد او نیز پاسخگو باشد. در بعضی موارد، نحوه انتخاب تراستی‌ها می‌تواند تحت تاثیر منافع اشخاص یا جریان‌های قدرت قرار گرفته باشد. برای مثال اگر مجموعه‌ای که خود در یک حوزه تجاری ذی‌نفع است، در تعیین یا معرفی تراستی مربوط به همان حوزه نیز نقش داشته باشد، طبیعتا تعارض منافع شکل می‌گیرد و ممکن است فردی به‌ عنوان تراستی انتخاب شود که واقعا آن سطح از اعتمادپذیری را نداشته باشد. 

البته ماجرای تراستی‌ها یک‌طرفه هم نیست. در مقاطعی از طرف حاکمیت نیز برخورد‌هایی با برخی تراستی‌ها صورت گرفته که به اعتقاد من به افزایش فاصله و بی‌اعتمادی میان این شبکه‌ها و حاکمیت دامن زده است. در یک دوره نیز اطلاعات مربوط به بخشی از شبکه‌های تراستی ایران و حتی برخی مجموعه‌های غیرایرانی در اختیار طرف‌های مقابل قرار گرفت و تعدادی از آنها تحریم شدند. همین اتفاق موجب شد بخشی از شبکه‌های قبلی عملا کارایی خود را از دست بدهند. 

با این حال، من معتقد نیستم که مساله بازنگشتن ارز را بتوان صرفا به عملکرد تراستی‌ها تقلیل داد. بخش مهمی از این موضوع به سیاست ارزی کشور و فاصله قابل توجه میان نرخ ارز در بازار آزاد و نرخ‌های رسمی یا مبادله‌ای بازمی‌گردد. پیمان‌سپاری ارزی بدون اصلاح نرخ‌ها به زیان صادرکننده است

وقتی این فاصله افزایش پیدا می‌کند برای صادرکننده انگیزه اقتصادی ایجاد می‌شود که ارز خود را از مسیر دیگری وارد یا در بازار دیگری نقد کند و الزاما حواله ارزی را به شکلی که بانک مرکزی مطالبه می‌کند بازنگرداند؛ بنابراین درباره ارقامی که تحت عنوان ارز بازنگشته به کشور مطرح می‌شود، باید با احتیاط صحبت کرد. به اعتقاد من بخش قابل توجهی از این ارز‌ها ممکن است به کشور برگشته باشد اما به شیوه‌ای که از منظر بانک مرکزی به‌ عنوان رفع تعهد ارزی پذیرفته نشده است. 

ریشه این مشکل را باید در سیاست‌های ارزی نیز جست‌و‌جو کرد. ارز ۴۲۰۰ تومانی کنار گذاشته شد اما بخشی از نگاه تمرکزگرایانه‌ای که در همان دوره شکل گرفت، در قالب سیاست پیمان‌سپاری ارزی ادامه پیدا کرد. البته اصل پیمان‌سپاری ارزی الزاما سیاست منفی‌ای نیست، مشکل زمانی ایجاد می‌شود که با قیمت‌گذاری دستوری و محدودیت‌های غیرمنعطف همراه شود. نتیجه استمرار چنین سیاست‌هایی این بوده که در بخش خصوصی، تعداد صادرکنندگان واقعی کاهش یافته و بخش بزرگی از صادرات کشور در اختیار مجموعه‌هایی قرار گرفته که از مزیت‌هایی مانند انرژی ارزان برخوردارند. به همین دلیل معتقدم در شرایط تحریمی، به جای افزایش تمرکز و محدودیت، بانک مرکزی باید به سمت تسهیل فعالیت بخش خصوصی و متنوع‌سازی روش‌های رفع تعهدات ارزی حرکت کند. کد ویدیو دانلود ویدیو فیلم اصلی ثابت نگه‌داشتن قیمت انرژی الگوی مصرف را اصلاح نکرد

اقتصاد معاصر: بحث بنزین و هدفمندی یارانه‌های انرژی بار دیگر به یکی از موضوعات داغ اقتصاد کشور تبدیل شده است. اگر تصمیم‌گیری در این حوزه بر عهده شما بود، چه مسیری را انتخاب می‌کردید؟ اساسا بحران انرژی در ایران با چه مدلی قابل حل است و آیا این دیدگاه را که ناگزیر از اصلاحات قیمتی هستیم، قبول دارید؟

رضوی‌پور: اگر بخواهیم از گذشته شروع کنیم، یکی از اشتباهات مهم در اجرای هدفمندی یارانه‌ها این بود که قیمت حامل‌های انرژی شناور نشد. از ابتدا باید هم قیمت انرژی و هم میزان یارانه پرداختی، متناسب با درآمد‌های حاصل از هدفمندی و به‌ صورت شناور تنظیم می‌شد. 

مشکل این بود که هزینه پرداخت یارانه ثابت باقی ماند، در حالی که قیمت ارز، قیمت حامل‌های انرژی، میزان تولید، صادرات و واردات دائما تغییر می‌کرد. نتیجه این سیاست آن شد که در مقطعی اجرای هدفمندی برای دولت درآمد مازاد ایجاد می‌کرد و در مقطعی دیگر، درآمد‌های آن حتی کفاف پرداخت یارانه‌ها را نمی‌داد. به همین دلیل نیز هر چند سال یک‌بار دوباره با بحث افزایش قیمت حامل‌های انرژی و افزایش یارانه مواجه شدیم. مساله دیگر این است که تقاضای انرژی در کوتاه‌مدت کشش قیمتی بالایی ندارد. اگر امروز قیمت بنزین یا برق را به‌ طور ناگهانی افزایش دهید، الزاما مصرف به همان نسبت کاهش پیدا نمی‌کند. 

زمانی الگو مصرف اصلاح می‌شود که مردم بدانند قیمت سوخت شناور است و افزایش پیدا می‌کند. ما نتوانستیم چنین چشم‌انداز پایداری ایجاد کنیم و در نتیجه رفتار مصرف‌کننده نیز با الگوی بهینه مصرف انرژی تطبیق پیدا نکرده؛ بنابراین با وجود ارزان بودن نسبی انرژی، شدت مصرف انرژی در کشور همچنان بالاست و سیاست‌های قیمتی نیز نتوانسته‌اند این وضعیت را اصلاح کنند. کد ویدیو دانلود ویدیو فیلم اصلی چشم‌پوشی از قاچاق سوخت به بهانه‌های اجتماعی

در کنار مدیریت مصرف، افزایش تولید نیز اهمیت زیادی دارد. ما پیش‌تر تجربه مواجهه با تهدید تحریم بنزین را داشته‌ایم. در اواخر دولت احمدی‌نژاد، زمانی که ایران وابستگی بالایی به واردات بنزین داشت، تهدید تحریم این محصول جدی شد. در آن مقطع، دولت و مجلس به‌ طور هم‌زمان به سمت مدیریت مصرف با کارت سوخت و افزایش ظرفیت تولید داخلی حرکت کردند. همچنین از ظرفیت پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین استفاده شد و بعد‌ها نیز پالایشگاه ستاره خلیج فارس با هدف کاهش وابستگی کشور به واردات بنزین توسعه پیدا کرد. این اقدامات در مجموع توانست بخش مهمی از آسیب‌پذیری کشور را کاهش دهد. 

امروز نیز اگر دوباره با محدودیت در تامین بنزین مواجه هستیم، یکی از راه‌ها این است که مجددا به سراغ ابتکاراتی برویم که ظرفیت تولید داخلی را افزایش می‌دهد. نمی‌توان تمام راه‌حل بحران انرژی را به افزایش قیمت برای مصرف‌کننده محدود کرد. از سوی دیگر، مساله قاچاق سوخت نیز بسیار جدی است. معتقدم در شرایطی که بنزین و گازوئیل به موضوع امنیت ملی تبدیل شده‌اند، باید با قاچاق سوخت برخورد بسیار جدی‌تری صورت گیرد. قابل قبول نیست که از یک طرف درباره کمبود انرژی و ضرورت اصلاحات سنگین برای مردم صحبت کنیم اما از طرف دیگر در جلوگیری از خروج غیرقانونی سوخت از کشور کوتاهی شود؛ بنابراین راه‌حل بحران انرژی را باید ترکیبی دید؛ ایجاد سازوکار‌های جدید مانند بازار ثانویه انرژی، افزایش تولید داخلی، ایجاد ثبات در سیاست‌گذاری، اصلاح تدریجی الگوی مصرف و برخورد جدی با قاچاق سوخت. صرف افزایش قیمت، بدون توجه به این مجموعه عوامل، نمی‌تواند راه‌حل پایدار بحران انرژی ایران باشد. کد ویدیو دانلود ویدیو فیلم اصلی







جمعه ۶ شهریور ۱۴۰۵ - 28 August 2026
سایت تابناک

چرا همه‌چیز گران‌تر از تورم به نظر می‌رسد؟

سایت رکنا

ببینید/ هجوم مردم به رب های ریخته شده در خیابان / در سبزوار رخ داد

طبیعی اما سمی! / «عسل جنون‌آور» چیست؟
سایت خبرآنلاین

طبیعی اما سمی! / «عسل جنون‌آور» چیست؟

«عسل جنون‌آور» یا «عسل توهم‌زا»‌ که از شهد گل‌های خرزهره هندی به دست می‌آید، حاوی سمی طبیعی است که می‌تواند ضربان قلب و فشار خون را به‌شدت کاهش دهد.
         
راز «آواز عشق»؛چگونه در همین خاک، آسمانی زندگی کنیم؟/ پیام امیدبخش مولانا برای عبور از طوفان‌های زندگی
سایت خبرآنلاین

راز «آواز عشق»؛چگونه در همین خاک، آسمانی زندگی کنیم؟/ پیام امیدبخش مولانا برای عبور از طوفان‌های زندگی

پس اگر روزگار سخت است، نباید گمان کنیم که خداوند ما را رها کرده است. شاید همین سختی، ندایی باشد برای اینکه دوباره راه آسمان را پیدا کنیم.و چه زیباست این پیام مولانا:ما از آسمان آمده‌ایم؛برای زمین نیامده‌ایم که در زمین بمانیم؛آمده‌ایم که در همین خاک، آسمانی زندگی کنیم.
 دانشمندی که هنوز رازهایش کشف نشده است؛ کیمیای رازی در تاریخ علم
خبرگزاری مهر

 دانشمندی که هنوز رازهایش کشف نشده است؛ کیمیای رازی در تاریخ علم

معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی وظیفه نسل ما این است که رازی را نه صرفاً به عنوان یک نماد، بلکه به عنوان یک مسئله علمی دوباره کشف کند.
کشف معبد مخفی زنان در امپراتوری روم با ۱۲۰ کتیبه رازآلود
سایت خبرآنلاین

کشف معبد مخفی زنان در امپراتوری روم با ۱۲۰ کتیبه رازآلود

باستان‌شناسان در عمق ۲۰۰ متری غاری ۲۴ هزار ساله در اسپانیا، بزرگ‌ترین نیایشگاه زیرزمینی روم باستان را کشف کردند؛ مکانی مخفی با بیش از ۱۲۰ کتیبه لاتین و پیشکش‌های آیینی که پرده از ستایش الهه‌ای ناشناخته با عنوان «بانو» برمی‌دارد.
راز سمیِ  «دروازه جهنم» در ترکیه
سایت خبرآنلاین

راز سمیِ «دروازه جهنم» در ترکیه

در میان ویرانه‌های شهر باستانی «هیرآپولیس» در ترکیه، گذرگاهی وجود داشت که رومیان باستان آن را «دروازه جهنم» می‌نامیدند؛ مکانی که در آن، مرگِ ناگهانی حیوانات در برابر چشمان زائران، لرزه بر اندام هر بیننده‌ای می‌انداخت. در حالی که گذشتگان این پدیده را خشم خدایانِ دنیای زیرین می‌پنداشتند، علمِ مدرن سرانجام …
جمشید آموزگار و معمای تکنوکراسی در بن‌بست سیاست
سایت خبرآنلاین

جمشید آموزگار و معمای تکنوکراسی در بن‌بست سیاست

جمشید آموزگار؛ تکنوکراتی است که در چالشِ میان «برنامه‌ریزی روی کاغذ» و «واقعیت‌های کف خیابان» به بن‌بست رسید. استعفای او در ۵ شهریور ۵۷، پرونده آخرین تلاش‌های دولت‌های پهلوی برای مهار بحران‌های درهم‌تنیده را بست.
چای برای بریتانیایی، پلیس برای پاکستانی / هوش مصنوعی گوگل جنجال به پا کرد
سایت خبرآنلاین

چای برای بریتانیایی، پلیس برای پاکستانی / هوش مصنوعی گوگل جنجال به پا کرد

ابزار جست‌وجوی هوش‌مصنوعی گوگل بر اساس ملیتی که در سوال‌های چت‌بات آن ذکر می‌شد توصیه‌های بسیار متفاوتی داد و این موضوع موج اتهام تبعیض نژادی در رسانه‌های فرانسه را به همراه داشت.
زلزله ۵.۲ ریشتری که زلزله نبود؛ فاجعه هیمالیا از دل یخ‌ها/ هشدار یک استاد دانشگاه: یک فروپاشی یخچالی، سیل و زمین‌لغزش مرگبار نپال را رقم زد
سایت خبرآنلاین

زلزله ۵.۲ ریشتری که زلزله نبود؛ فاجعه هیمالیا از دل یخ‌ها/ هشدار یک استاد دانشگاه: یک فروپاشی یخچالی، سیل و زمین‌لغزش مرگبار …

آنچه در ابتدا یک زلزله ۴.۴ ریشتری در مرز تبت و نپال تصور می‌شد، خیلی زود چهره دیگری پیدا کرد؛ لرزه‌ای که روی لرزه‌نگارها ثبت شد اما منشأ آن در اعماق زمین نبود، بلکه از فروپاشی عظیم یک یخچال طبیعی در ارتفاعات هیمالیا سرچشمه گرفته بود.
فرسودگی شغلی چیست؟ وقتی بدن می‌گوید «بس است» ولی ما ادامه می‌دهیم
سایت خبرآنلاین

فرسودگی شغلی چیست؟ وقتی بدن می‌گوید «بس است» ولی ما ادامه می‌دهیم

«فقط این یک کار را هم انجام بدهم، بعد استراحت می‌کنم.»
سایت خبرآنلاین

بهانه خنده‌دار دستیار تارتار برای باخت به تراکتور

سایت خبرآنلاین

راز جسد دختر ۲۷ ساله؛ ردپای یک آشنای مجازی پیدا شد

مدل جدید حاشیه‌سازی برای دیده‌شدن؛ منت گذاری سر مردم و ایران/ کاش بروید و پشت سرتان در را هم ببندید - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

مدل جدید حاشیه‌سازی برای دیده‌شدن؛ منت گذاری سر مردم و ایران/ کاش بروید و پشت سرتان در را هم ببندید - پارس فوتبال

اگر هدف فقط دیده‌شدن است، باید گفت این روش دیگر برای مردم چندان تازگی ندارد.
ذهن شلوغ را روی کاغذ خالی کنید؛ نوشتن راهی برای آرامش دوباره
سایت خبرآنلاین

ذهن شلوغ را روی کاغذ خالی کنید؛ نوشتن راهی برای آرامش دوباره

در روزهایی که فشار خبرهای تلخ، تجربه‌های ناگهانی یا نگرانی‌های پی‌درپی، ذهن را از فکرهای تکراری و بی‌پایان پر می‌کند، گاهی تنها به چند دقیقه زمان، یک کاغذ و کمی رها کردن ذهن نیاز داریم.
سایت رکنا

راز جسد دختر 18 ساله در سردخانه های کرج چه بود؟

این رفتار خنده‌آور پایداریچی‌ ها
سایت خبرآنلاین

این رفتار خنده‌آور پایداریچی‌ ها

گاهی برخی مقامات کشور گزارشهایی از اوضاع اقتصادی کشور ارائه می کنند که در آن به پاره‌ای تنگناها و مشکلات و ضعفها اشاره می شود. طبیعی است چنین اخباری در رسانه های بیگانه ( به طور دقیق یا با تقطیع یا سانسور و به صورت هدفمند ) منتشرگردد .
آیا تهران واقعا می‌خواهد پسران ترامپ و نتانیاهو را ترور کند؟
سایت خبرفوری

آیا تهران واقعا می‌خواهد پسران ترامپ و نتانیاهو را ترور کند؟

گزارش تازه یک رسانه فرانسوی به یکی از حساس‌ترین ابعاد جنگ ایران و اسرائیل و آمریکا می‌پردازد: تهدیدهای احتمالی برای هدف قرار دادن نزدیکان رهبران آمریکا و اسرائیل.
دست‌اندازی به سفره خالی مستمری‌بگیران تامین اجتماعی تحت عنوان «سرانه درمان»/ در مراکز ملکی فرانشیز می‌دهیم!
خبرگزاری ایلنا

دست‌اندازی به سفره خالی مستمری‌بگیران تامین اجتماعی تحت عنوان «سرانه درمان»/ در مراکز ملکی فرانشیز می‌دهیم!

قانون الزام درمان رایگان برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، این روزها با کسر مبالغی تحت عنوان «سرانه درمان» و دریافت فرانشیز در مراکز ملکی به حاشیه رانده شده است.
مثلث آمریکا، ایران و حزب‌الله؛ آیا یک «معامله بزرگ» در راه است؟
خبرگزاری ایلنا

مثلث آمریکا، ایران و حزب‌الله؛ آیا یک «معامله بزرگ» در راه است؟

تحولات ماه‌های اخیر از احتمال شکل‌گیری مسیری تازه میان آمریکا، ایران و حزب‌الله حکایت دارد؛ مسیری که در صورت تبدیل تماس‌های پشت‌پرده به مذاکرات جدی، می‌تواند پرونده سلاح این حزب‌ و آینده لبنان را به بخشی از یک توافق گسترده‌تر میان تهران و واشنگتن تبدیل کند.
شوخی تلخ تأمین‌اجتماعی با داروخانه‌ها
سایت آوش

شوخی تلخ تأمین‌اجتماعی با داروخانه‌ها

همزمان با روز داروسازی، سازمان تأمین‌اجتماعی تصمیم گرفت ۳ همت از مطالبات داروخانه‌ها را واریز کند، این در حالی است که حجم ریالی همکاری داروخانه‌ها با تأمین اجتماعی، ماهانه ۱۲ همت است.
شغلی که تقویم نمی‌شناسد؛ از شب‌های جنگ تا خیابان‌های شهر
خبرگزاری مهر

شغلی که تقویم نمی‌شناسد؛ از شب‌های جنگ تا خیابان‌های شهر

در روزهای جنگ، رفتگران پس از هر حادثه، پاکسازی معابر را بر عهده داشتند تا زندگی در شهر متوقف نشود. حالا آنها از سختی کار، دغدغه معیشت و مطالبه افزایش حقوق می‌گویند.
آیا فرمول «تهدید و عقب‌نشینی» ترامپ در ایران قابل اجرا است؟
خبرگزاری مهر

آیا فرمول «تهدید و عقب‌نشینی» ترامپ در ایران قابل اجرا است؟

ترامپ با تکیه بر فرمول کهنه «تهدید بزرگ و عقب‌نشینیِ به‌موقع»، نه‌تنها به هدف خود نرسیده، بلکه اعتبار تهدیدهای آمریکا را نیز به صفر رسانده است.
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ سیر تحول یک «فن» به یک «علم حیات‌بخش»

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ عادتی ساده که از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ متانول در بنزین؛ راهکاری برای ناترازی یا گزینه پرچالش؟

«زمستان» اخوان؛ وقتی یک شعر، شناسنامه یک شکست تاریخی شد
خبرگزاری مهر

«زمستان» اخوان؛ وقتی یک شعر، شناسنامه یک شکست تاریخی شد

شعر «زمستان» مهدی اخوان ثالث، فراتر از یک توصیف اقلیمی، برجسته‌ترین سند منظوم از سرخوردگی پساکودتای ۲۸ مرداد ایران است که انجماد عاطفی، ترس و زوال پیوندهای انسانی را روایت می‌کند.
«نامادری» یا رقیب عاطفی؛ چرا کودکان برای پذیرش نامادری به زمان نیاز دارند؟
خبرگزاری ایسنا

«نامادری» یا رقیب عاطفی؛ چرا کودکان برای پذیرش نامادری به زمان نیاز دارند؟

یک روانشناس، با تبیین آسیب‌های ناشی از طلاق بر سیستم دلبستگی و «پایگاه امن» کودکان، تاکید کرد که پذیرش والد ناتنی یک انتخاب آنی نیست، بلکه فرآیندی پیچیده و زمان‌بر است که به‌دلیل وجود «تعارض وفاداری» و ریشه‌های کهن‌الگویی، معمولا بین دو تا پنج سال طول می‌کشد.
         
کدام عدد فشار خون خطر آسیب مغزی را فاش می‌کند؟
خبرگزاری ایسنا

کدام عدد فشار خون خطر آسیب مغزی را فاش می‌کند؟

بیشتر افراد می‌دانند فشار خون بالا می‌تواند به قلب آسیب برساند اما نمی‌دانند که این عارضه می‌تواند مغز را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
روایت ۱۶۰۰ ساله‌ تاریخ ایران که از دل یک برخورد بیرون آمد
خبرگزاری ایسنا

روایت ۱۶۰۰ ساله‌ تاریخ ایران که از دل یک برخورد بیرون آمد

ماجرای کشف محوطه باستانی بندیان درگز، حکایت یک تصادف تاریخی است که منجر به شناسایی یکی از مهم‌ترین گنجینه‌های هویتی ایران شد. این محوطه تا پیش از سال ۱۳۶۸ تنها تپه‌ای در میان اراضی کشاورزی بود، اما در سال ۱۳۶۹، زمانی که مالک زمین قصد تسطیح و هموارسازی آن را داشت، برخورد تیغه لودر با ستون‌های مدفون و …
عضله‌سازی بدون ورزش با یک پیوند عجیب
خبرگزاری ایسنا

عضله‌سازی بدون ورزش با یک پیوند عجیب

یک پیوند عضلانیِ ضربان‌دار می‌تواند مزایای ورزش را شبیه‌سازی کند و موش‌هایی که این ایمپلنت جراحی را دریافت کردند، توده و قدرت عضلانی و تراکم استخوانی بیشتری پیدا کردند.
فشار بیاور و برو | رویه ستاره‌های فوتبال برای جدایی از باشگاه
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فشار بیاور و برو | رویه ستاره‌های فوتبال برای جدایی از باشگاه

بازیکنان حرفه‌ای فوتبال در چند سال اخیر برای جدایی از باشگاه تحت قرارداد ترفندهای مختلفی را استفاده می‌کنند.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فیلم| تهران، ۱۸۵ سال پیش

چمدان‌هایی که بدون مهاجرت بسته می‌شود | وقتی بدون رفتن، از جامعه فاصله می‌گیریم - مجله اینترنتی کولاک
سایت کولاک

چمدان‌هایی که بدون مهاجرت بسته می‌شود | وقتی بدون رفتن، از جامعه فاصله می‌گیریم - مجله اینترنتی کولاک

گاهی مهاجرت از جایی آغاز می‌شود که هنوز چمدانی بسته نشده و کسی کشور را ترک نکرده است؛ وقتی آدم‌ها کم‌کم ذهن، امید و برنامه‌هایشان را از جامعه‌ای که در آن
خبرگزاری ایرنا

قهرمانی که مرگش هنوز یک سؤال است

خبرگزاری ایرنا

شهروز دل‌افکار: سرمایه‌گذار، دخالت عجیب در تئاتر نکند+فیلم

خسارت‌های میلیاردی بانوان موتورسوار، هزینه پنهان یک خلاء قانونی
خبرگزاری ایرنا

خسارت‌های میلیاردی بانوان موتورسوار، هزینه پنهان یک خلاء قانونی

تهران- ایرنا- انتشار تصاویر متعدد از تصادف دختران و بانوان موتورسوار در فضای مجازی بار دیگر این سوال را پدید آورده است که جامعه تا کی باید تاوان و هزینه های مالی و جانی ناشی از خلاء قانونی موتورسواری بانوان را بپردازد.
درمان آسیب در بستر زندگی؛ چرا بهترین بستر درمان، همان بستر آسیب است؟
روزنامه عصر اقتصاد

درمان آسیب در بستر زندگی؛ چرا بهترین بستر درمان، همان بستر آسیب است؟

بهترین بستر برای درمان یک آسیب، همان بستری است که آسیب در آن رخ می‌دهد بهترین بستر برای درمان یک آسیب، همان بستری است که آسیب در آن رخ می‌دهد این در نگاه اول یک گزاره ساده به نظر می‌رسد، اما درون خود یکی از مهم‌ترین اصول مداخله در روان‌شناسی، مددکاری اجتماعی، توانبخشی و تاب‌آوری
صورتحساب سنگین درگیری‌ها برای  محیط‌زیست
روزنامه هفت صبح

صورتحساب سنگین درگیری‌ها برای محیط‌زیست

جنگ‌های زمینی، حملات موشکی و آلودگی‌های نفتی هرکدام آسیب‌های متفاوتی به منابع طبیعی و اکوسیستم‌ها وارد می‌کنند
روزنامه هفت صبح

اختلاف‌افکن‌ها، خطاب سخنان رهبری

روزنامه هفت صبح

مقتول به هوش آمد و قاتل را لو داد

آیا کالابرگ سیاستی پوپولیستی است؟ | سرزعیم: به جای اختصاص یارانه به بنزین یا هزاران کالای دیگر، باید حمایت‌ها به شکل مستقیم به افراد پرداخت شود
سایت اقتصادنیوز

آیا کالابرگ سیاستی پوپولیستی است؟ | سرزعیم: به جای اختصاص یارانه به بنزین یا هزاران کالای دیگر، باید حمایت‌ها به شکل مستقیم …

اقتصادنیوز: علی سرزعیم معتقد است که «در پاسخ به این پرسش که سیاستگذار تا چه زمانی می‌تواند مشکلات را به آینده منتقل کند باید گفت تا زمانی که اقتصاد هنوز به منابعی مانند درآمدهای نفتی دسترسی دارد؛ زیرا هر میزان ناکارآمدی و اشتباه را می‌توان تا مدتی با درآمدهای نفتی پوشش داد. اما زمانی که اقتصاد با محدودیت …
تناقض میان ادعای ترامپ و داده‌های غربی | اگر هدف، فرسوده‌کردن ایران است، آیا واشنگتن برای جنگ فرسایشی آماده است؟
سایت اقتصادنیوز

تناقض میان ادعای ترامپ و داده‌های غربی | اگر هدف، فرسوده‌کردن ایران است، آیا واشنگتن برای جنگ فرسایشی آماده است؟

اقتصادنیوز:ترامپ می‌گوید تنگه هرمز باز است و واشنگتن همچنان از فشار اقتصادی و محاصره ایران سخن می‌گوید؛ اما داده‌های رسانه‌های غربی تصویری متفاوت دارند: تردد دریایی پایین، ذخایر گازوئیل در کف 40ساله، بحران کشاورزان آمریکایی و گرانی مواد غذایی و فرسایش ذخایر پاتریوت.
         
راهکارهای ایران برای پاسخ به «روز موعود» ترامپ به روایت CNN؛ از افزایش قیمت نفت تا گسترش دامنه جغرافیایی جنگ | تهران تحریم‌ها را دور می‌زند؟
سایت اقتصادنیوز

راهکارهای ایران برای پاسخ به «روز موعود» ترامپ به روایت CNN؛ از افزایش قیمت نفت تا گسترش دامنه جغرافیایی جنگ | تهران تحریم‌ها …

اقتصادنیوز: سی‌ان‌ان نوشت: ایران به‌جای تسلیم شدن در برابر این تهدیدها، بر توانایی خود برای وارد کردن هزینه‌های متقابل تأکید می‌کند و درباره گسترش حملات به تولیدکنندگان نفت در منطقه و کشورهای اروپایی هشدار داده و حتی به امکان تسلیحاتی کردن برنامه هسته‌ای خود اشاره کرده است.
بازی با کلمات و جشن بانک مرکزی با تورم ۸۴ درصدی!/ کُند شدنش تاب تورم دستاورد است یا پیش‌ درآمد سونامی جدید؟
سایت اقتصاد ۲۴

بازی با کلمات و جشن بانک مرکزی با تورم ۸۴ درصدی!/ کُند شدنش تاب تورم دستاورد است یا پیش‌ درآمد سونامی جدید؟

بانک مرکزی از «کاهش شتاب تورم» سخن می‌گوید، اما تورم نقطه‌ به‌ نقطه مردادماه همچنان در محدوده ۸۰ درصد قرار دارد و تورم گروه کالا‌ها از ۱۲۰ درصد عبور کرده است. در چنین شرایطی، پرسش اصلی این است که آیا کاهش تورم ماهانه به ۳.۷ درصد واقعاً نشانه مهار بحران است یا صرفاً تغییر زاویه نگاه به آماری که فشار آن …
         
وزیر کار درباره یک واقعیت تلخ / ۳۰۰ نفر برای کار با حقوق زیر ۸ میلیون آمدند
سایت اقتصاد ۲۴

وزیر کار درباره یک واقعیت تلخ / ۳۰۰ نفر برای کار با حقوق زیر ۸ میلیون آمدند

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تحریم‌های شدید و محدودیت‌های ایجادشده در مسیرهای صادراتی، گفت: ایران سال‌هاست با تحریم مواجه است و در دو سال گذشته نیز با جنگ روبه‌رو بوده، اما با وجود این فشارها همچنان ایستاده است؛ در چنین شرایطی، برای دنیا این سؤال مطرح است که چگونه ملت ایران با وجود این …
سی‌ان‌ان : «روز موعود» ترامپ نزدیک می‌شود/ آیا ایران می‌تواند برگ‌های خطرناک‌تری رو کند؟
سایت اقتصاد ۲۴

سی‌ان‌ان : «روز موعود» ترامپ نزدیک می‌شود/ آیا ایران می‌تواند برگ‌های خطرناک‌تری رو کند؟

سی‌ان‌ان با بررسی گزینه‌های احتمالی تهران در برابر فشارهای تازه واشنگتن، از افزایش فشار بر بازار نفت، گسترش دامنه جغرافیایی درگیری و حتی احتمال بازنگری در دکترین هسته‌ای ایران به‌عنوان سناریوهای پیش‌رو نام برده است.
آلبرتا از یک تصمیم پرهزینه عقب نشست/ چرا کانادا حاضر نشد نفت را علیه ترامپ سلاح کند؟
سایت اقتصاد ۲۴

آلبرتا از یک تصمیم پرهزینه عقب نشست/ چرا کانادا حاضر نشد نفت را علیه ترامپ سلاح کند؟

دانیل اسمیت، نخست وزیر استان نفت خیز آلبرتا، ایده اعمال مالیات بر صادرات نفت خام به آمریکا به تلافی تعرفه‌های دولت ترامپ علیه کانادا را رد و اعلام کرد که چنین اقدامی به کانادا آسیب می‌رساند.
راز عجیب ثروت و مدل اقتصادی در سوئد/ چرا این کشور از آمریکا میلیاردر بیشتری دارد؟
سایت اقتصاد ۲۴

راز عجیب ثروت و مدل اقتصادی در سوئد/ چرا این کشور از آمریکا میلیاردر بیشتری دارد؟

سوئد با مدلی متفاوت از ترکیب دولت رفاه، آزادی اقتصادی و استقلال فردی توانسته سرانه میلیاردرهای بیشتری از آمریکا داشته باشد؛ الگویی که مرز میان «دولت بزرگ» و «آزادی فردی» را به چالش می‌کشد.
جنگ در ایستگاه نهایی؛ تهران مدل دریای سرخ را در خلیج فارس اجرا می‌کند؟
سایت اکوایران

جنگ در ایستگاه نهایی؛ تهران مدل دریای سرخ را در خلیج فارس اجرا می‌کند؟

اکوایران: وضعیت کنونی به یک پارادوکس در قلب استراتژی واشنگتن اشاره دارد.
سایت اکوایران

۶ میلیارد دلار برای مونتاژ خودرو؛ ارزی که می‌توانست کجا سرمایه‌گذاری شود؟

تحلیل مطهرنیا از تصمیم ترامپ درباره تفاهم اسلام‌آباد/ حالا چه می شود؟
سایت فرارو

تحلیل مطهرنیا از تصمیم ترامپ درباره تفاهم اسلام‌آباد/ حالا چه می شود؟

«وال‌استریت‌ژورنال به نقل از منابع مطلع گزارش داده دولت دونالد ترامپ به میانجی‌ها اعلام کرده علاقه‌ای به احیای تفاهم ژوئن با ایران ندارد. رویترز نیز این گزارش را بازتاب داده و هم‌زمان تأیید کرده واشنگتن امروز رسماً گفته است در حال حاضر هیچ مذاکره‌ای با تهران در جریان نیست.»
سایت فرارو

علت فاجعهٔ مرگبار نپال فاش شد

سایت فرارو

مهدی کروبی در حرم امام

سوال تهرانی‌ها درباره یک طرح؛ آیا با «خانه‌ریز» واقعا می‌توان خانه‌دار شد؟ / جزئیات خرید سانتی‌متری مسکن و واقعیت ماجرا
سایت اندیشه معاصر

سوال تهرانی‌ها درباره یک طرح؛ آیا با «خانه‌ریز» واقعا می‌توان خانه‌دار شد؟ / جزئیات خرید سانتی‌متری مسکن و واقعیت ماجرا

«خانه‌ریز» طرحی است که قرار است امکان ورود سرمایه‌های کوچک به پروژه‌های ملکی را فراهم کند؛ طرحی که در آن شهروندان به جای خرید یک واحد کامل، می‌توانند در منافع بخش بسیار کوچکی از یک ملک سهیم شوند.
طائب: هر ایرانی باید پای یک لانچر باشد| نقشه دشمن، تعطیلی چرخه تولید، تجارت و مصرف در ایران است
سایت رویداد‌ ۲۴

طائب: هر ایرانی باید پای یک لانچر باشد| نقشه دشمن، تعطیلی چرخه تولید، تجارت و مصرف در ایران است

رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: دشمن در جنگ ترکیبی، اخلال اقتصادی به دنبال تعطیلی تولید کشورمان است.
فرشاد مومنی: گام نخست هر نوع اصلاحی، عادلانه کردن توزیع قدرت است
سایت فرارو

فرشاد مومنی: گام نخست هر نوع اصلاحی، عادلانه کردن توزیع قدرت است

فرشاد مومنی نسبت به آنچه «تغییر مسیر مالکیت دارایی‌های عمومی و منابع طبیعی» خواند، هشدار داد و گفت: پیوند رانت، فساد، عدم شفافیت و ناکارآمدی، امروز نه‌تنها محیط‌زیست بلکه بخشی از دارایی‌های بین‌نسلی کشور را در معرض تهدید قرار داده است. نمی‌توان برای تامین نیازهای مالی کوتاه‌مدت، دارایی‌های بین‌نسلی را …
بحران نقدینگی در داروخانه‌های تهران؛ معوقات ۲۰ هزار میلیارد تومانی بیمه‌ها و خطر تعطیلی
سایت رویداد‌ ۲۴

بحران نقدینگی در داروخانه‌های تهران؛ معوقات ۲۰ هزار میلیارد تومانی بیمه‌ها و خطر تعطیلی

عضو انجمن داروسازان تهران تصریح کرد: تداوم فعالیت داروخانه‌ها به استمرار چرخه مالی وابسته است. وقتی بیمه‌ها در پرداخت معوقات کوتاهی می‌کنند، داروخانه‌ها مجبور می‌شوند برای تأمین هزینه‌های جاری خود از جمله حقوق پرسنل، اجاره‌بها و هزینه‌های آب و برق و مالیات به وام‌های بانکی با بهره‌های سنگین روی آورند.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| کنایه سردبیر فرهیختگان به مهمانان تکراری صداوسیما

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| پزشکیان: نان‌به‌نرخ‌روزخورها باید از صحنه کنار بروند