قیمت طلا امروز




 اروپا و تنگه هرمز

 خبرگزاری ایسنا / ۴۴ ساعت قبل

سفیر ایران در سوئد: آمریکا دارد دست و پا می‌زند/ اروپا در تحولات منطقه مستقل عمل کند

دیپلمات ارشد ایران در استکهلم، تاثیر تحولات تنگه هرمز بر کشورهای اروپا را صرفاً یک مسئله امنیتی ندانست و تاکید کرد که اتفاقا به‌طور مستقیم بر هزینه سوخت، حمل‌ونقل، تورم و رشد اقتصادی اثر گذاشته و در صورت تداوم این روند، تاثیرات ادامه خواهد یافت.
 سفیر ایران در سوئد: آمریکا دارد دست و پا می‌زند/ اروپا در تحولات منطقه مستقل عمل کند
این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.
وی مهم‌ترین درس جنگ اخیر برای دولت‌ها و افکار عمومی اروپا را «کاهش اعتماد به آمریکا به عنوان ضامن امنیت اروپا دانست و گفت که تحلیل‌گران و مراکز سیاسی و امنیتی اروپا بر این باورند که اروپا باید از جنگ در غرب آسیا به‌عنوان عاملی برای حرکت به سمت موضعی متحدتر و مستقل‌تر استفاده کند.

سفیر ایران در سوئد با تشریح سابقه روابط تهران و استکهلم، بر ظرفیت‌های تاریخی، اقتصادی و صنعتی دو کشور تأکید کرد و گفت سوئد در روند صنعتی‌شدن ایران و همکاری در حوزه‌هایی مانند حمل‌ونقل، در کنار سابقه این کشور در تلاش برای صلح و حل‌وفصل مناقشات، سرمایه‌ای تاریخی برای روابط دوجانبه ایجاد کرده است و تداوم این روابط، حتی در دوره‌های اختلاف سیاسی، می‌تواند زمینه‌ای برای تمرکز دوباره دو کشور بر منافع مشترک و استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی، صنعتی و دیپلماتیک موجود فراهم کند.

«حجت‌الله فغانی‌» سفیر جدید ایران در سوئد در گفت‌وگو با ایسنا درباره روابط ایران و سوئد و عواملی که باعث شده با وجود فراز و فرودهای مختلف، این روابط هم‌چنان ادامه داشته باشد؟ گفت: روابط ایران و سوئد سابقه‌ای حدود ۴۰۰ ساله دارد و مهم‌ترین ویژگی آن، در بخش عمده آن، ماهیت اقتصادی، صنعتی و مبتنی بر منافع ملموس متقابل بوده است. سوئد در روند صنعتی‌شدن ایران نقش مثبتی داشته و به‌ویژه در حوزه حمل‌ونقل و صنایع مرتبط، میراث صنعتی شایسته‌ای از همکاری دو کشور در ایران باقی مانده است. در مقاطع مختلف، دو کشور توانسته‌اند فارغ از تمایزها و تفاوت‌های فرهنگی و سیاسی، بر حوزه‌هایی از منافع مشترک تمرکز کنند و همین امر به تداوم روابط کمک کرده است.

سوئد نقش سازنده‌ای در حل مناقشات ایران داشته است

وی با اشاره به نقش سازنده سوئد پس از انقلاب اسلامی اظهار کرد: استکهلم در مقاطعی نقش سازنده‌ای در زمینه صلح‌سازی و تلاش برای کمک به حل‌وفصل مناقشات ایفا کرد. در جریان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، سوئد از جمله کشورهایی بود که برای پایان دادن به جنگ و دستیابی به صلح تلاش کرد و این سابقه، خاطره مثبتی در ذهن ایرانیان از نقش سوئد به‌عنوان یک کشور صلح‌ساز ایجاد کرد.

فغانی گفت: یکی از تجلیات این نگاه مثبت، در دیدار استفان لوفن، نخست‌وزیر پیشین سوئد، با قائد شهید جمهوری اسلامی ایران دیده شد. رهبر فرهیخته و آقای شهید ایران در دیدار آقای لوفن با ایشان به ذهنیت مثبت مردم ایران راجع سوئد توصیه فرمودند که از این سرمایه برای ارتقای روابط استفاده شود. از این رو باور دارم همین سرمایه تاریخی و تصویر مثبت می‌تواند مبنایی برای بازتعریف و ارتقای روابط ایران و سوئد در شرایط امروز باشد.

وی خاطرنشان کرد: حتی اگر در برخی مقاطع اختلافات سیاسی میان دو کشور افزایش یافته باشد، منافع مشترک اقتصادی، سابقه همکاری صنعتی و سرمایه تاریخیِ ناشی از نقش سوئد در صلح‌سازی، ظرفیت‌هایی هستند که می‌توانند همچنان به روابط دو کشور کمک کنند.

کشورهای اروپایی مستقیماً تحت تأثیر پیامدهای جنگ قرار گرفتند

سفیر ایران در سوئد در پاسخ به این پرسش که جنگ اخیر میان ایران و آمریکا چه تأثیری بر روابط ایران و سوئد و به‌طور کلی با کشورهای اروپایی گذاشته است؟ آیا این جنگ نگاه ایران به اروپا و نقش آن در تحولات منطقه را تغییر داده است؟ با بیان اینکه این جنگ از جهاتی تأثیر متفاوتی بر روابط ایران با سوئد و دیگر کشورهای اروپایی گذاشت گفت: برخلاف تحولات پیشین، از جمله جنگ 12 ‌روزه، این بار با بسته‌شدن تنگه هرمز بر اثر تجاوز مجدد آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران و اختلال در کشتیرانی و جریان انرژی و انتقال برخی اقلام مهم دیگر، کشورهای اروپایی مستقیماً تحت تأثیر پیامدهای جنگ قرار گرفتند؛ از انرژی و حمل‌ونقل گرفته تا اقتصاد و معیشت مردم.

وی افزود: در همین چارچوب، برخی کشورهای اروپایی طرحی را برای به اصطلاح «امنیت کشتیرانی» در تنگه هرمز مطرح کرده‌اند که سوئد نیز به آن پیوست. البته از نظر ما، حضور نیروهای نظامی خارجی به بهانه‌های این‌چنینی، نه‌تنها راه‌حل نیست، بلکه خود می‌تواند به پیچیده‌تر شدن وضعیت امنیتی منطقه منجر شود. 

جنگ اخیر، منطقه را به سمت امنیت درون‌زا برد

فغانی اظهار کرد: ما معتقدیم پیروزی به‌دست آمده برای ما در این جنگ، فرصتی برای منطقه است تا به سمت ایجاد یک سازوکار امنیتی درون‌زا و مبتنی بر همکاری کشورهای منطقه حرکت کند. امنیت پایدار خلیج فارس باید توسط کشورهای همین منطقه تأمین شود، نه کشورهای خارجی.

وی در پاسخ به این پرسش که بعد از خساراتی که تجاوز آمریکا به ایران بر زندگی مردم اروپا و جهان داشت، این مساله می‌تواند نگاه افکار عمومی اروپا به جنگ و سیاست‌های آمریکا را تغییر دهد؟ گفت: بله، قطعاً؛ اما به نظر من تغییر نگاه افکار عمومی اروپا به ایران را نمی‌توان صرفاً به پیامدهای اقتصادی جنگ اخیر محدود کرد. این تغییر از مدت‌ها پیش آغاز شده بود.

دیپلمات ارشد ایران در سوئد با اشاره به نامه قائد شهید به جوانان در غرب تصریح کرد: نامه رهبری شهید یک بزنگاه تاریخی مهم بود و بعد از آن به‌ویژه پس از ۷ اکتبر و مشاهده ابعاد جنایات رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا، در بخش قابل توجهی از افکار عمومی اروپا این تغییرات بنیادی شکل گرفت.

فغانی ادامه داد: در جریان جنگ ۱۲روزه زمانی که ایران با قاطعیت مواضع و اهداف نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد، شاهد بودیم که بخش قابل توجهی از افکار عمومی جهان در شبکه‌های اجتماعی به حمایت از ایران پرداختند. در جنگ رمضان، به دلیل ابعاد گسترده‌تر جنایات متجاوزان و پیامدهای آن، این اعتراضات به خیابان‌های اروپا نیز کشیده شد و تجمعات و تظاهرات متعددی در حمایت از ایران، از جمله در سوئد برگزار شد. متاسفانه همه این تحولات بازتاب رسانه‌ای پیدا نکرد. برای نمونه، در منطقه اسکاندیناوی شماری از برندگان جایزه نوبل و دیگر جوایز معتبر علمی، از جمله جایزه پل دیراک، در اعتراض به حملات متعدد به زیرساخت‌های علمی ایران، نامه‌های اعتراضی منتشر کردند که چندان در ایران دیده نشد. البته این را باید مورد اشاره قرار دهیم که برخی از پربازدیدترین تصاویر و ویدئوهای مربوط به اعتراضات ضدجنگ و حمایت از ایران در خارج از کشور در شبکه‌های اجتماعی مربوط به تجمعات گسترده در سوئد بود.

جنگ اخیر نگاه‌ها در اروپا درباره ایران را تغییر داد

سفیر ایران گفت: در جنگ اخیر، حتی کسانی که چندان رویکرد سیاسی نداشتند، حالا از تبعات جنگ‌افروزی امپریالیسم جهانی آمریکا متاثر شدند و این امر تغییر نگرش آنها را تشدید کرد و زمینه را برای پرسش‌های جدی‌تر افکار عمومی اروپا در باره سیاست‌های آمریکا، حمایت از اقدامات رژیم صهیونیستی و ضرورت پایان دادن به جنگ فراهم کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که شما در اروپا با سیاستمداران، رسانه‌ها و افکار عمومی در تماس هستید. آیا احساس می‌کنید جنگ اخیر نگاه‌ها در اروپا را نسبت به ایران تغییر داده باشد به نحوی که احترام بیشتری برای مقاومت ایران در برابر تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی شکل بگیرد؟ اظهار کرد: بله، به نظر می‌رسد که این تغییر را نمی‌توان نادیده گرفت. سیاستمداران اروپایی امروز بیش از گذشته متوجه شده‌اند که بخش قابل توجهی از افکار عمومی کشورهایشان نسبت به جنگ‌افروزی و جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی معترض است و همراهی با چنین سیاست‌هایی می‌تواند شکاف میان دولت‌ها و ملت‌ها را عمیق‌تر کند. از سوی دیگر، آمریکایی‌ها حتی در سند جدید امنیت ملی خود نشان داده‌اند که برای اروپا و استقلال راهبردی آن احترام چندانی قائل نیستند. بنابراین، یک سیاستمدار اروپایی امروز با این سؤال جدی مواجه است که چرخش بیشتر به سمت آمریکا و رژیم صهیونیستی چه دستاوردی برای او دارد، جز اینکه از یک سو اعتبار خود را در افکار عمومی داخلی از دست بدهد و از سوی دیگر با بی‌احترامی و تحقیر از جانب متحد آمریکایی خود مواجه شود؟

در هیچ مقطعی از تاریخ معاصر موضوع استقلال اروپا از وابستگی امنیتی آمریکا اینقدر جدی نبوده است

فغانی گفت: معتقدم که در هیچ مقطعی از تاریخ معاصر، آمریکا و رژیم صهیونیستی تا این اندازه نزد افکار عمومی بسیاری از کشورهای جهان و حتی اروپا با مخالفت و نفرت مواجه نبوده‌اند و هم‌زمان، بحث درباره تأمین مستقل امنیت اروپا و فاصله گرفتن از وابستگی امنیتی به آمریکا، تا این اندازه جدی نبوده است.

این دیپلمات ارشد ایران در سوئد با تاکید بر اینکه در واقعیت در سیاست آمریکا نوعی نگاه ابزاری به متحدان و شرکای خود دیده می‌شود، گفت: همین نگاه را نیز به کشورهای منطقه که عمدتاً از منظر منافع اقتصادی و راهبردی به آن به چشم گاو شیرده نگاه می‌کند، وجود دارد و این واقعیتی است که مردم ایران و تحلیلگران داخلی‌مان باید در رویکرد به تحولاتی که امروز در منطقه با آن رو به رو هستیم، توجه داشته باشیم.

نباید برخی گروه‌های پر سر و صدا را نماینده ایرانیان خارج از کشور دانست

وی درباره تلاش دولت ترامپ و صهیونیست‌ها برای استفاده از برخی جریان‌های مخالف جمهوری اسلامی در خارج از ایران و نگاه به آنها به‌عنوان ابزاری برای رسیدن به خواسته‌هایش و نه لزوما احترام به خواست‌ آنها تصریح کرد: باید میان جامعه ایرانیان خارج از کشور و آن بخش کوچکی که فعالیت سیاسی پر سر و صدای ضد میهنی دارد، تفاوت قائل شد. ایرانیان مقیم خارج برای روابط ما با هر کشور دیگری یک سرمایه‌اند و نقش کلید را در قفل غفلت‌ها یا برخورد نامناسب ما و تلاش شبانه‌روزی دشمنان ایران برای گمراه کردن و یارگیری از میان آنها علیه نظام، دارند. آنها می‌توانند در شکل‌گیری نوع روابط ایران با کشورهای محل اقامت خود نقش مهمی داشته باشند و آمریکایی‌ها نیز این ظرفیت را به‌خوبی می‌دانند. به همین دلیل، دولت ترامپ در پیروی از دستورالعمل‌های نتانیاهو تلاش کرد از برخی جریان‌های مخالف جمهوری اسلامی، هم برای توجیه جنگ‌افروزی خود و هم برای بی‌میل کردن کشورهای اروپایی نسبت به ایفای نقش در صلح و میانجیگری استفاده کند.

وی ادامه داد: اما نباید این گروه‌های پر سر و صدا را نماینده ایرانیان خارج از کشور دانست. بخش عمده ایرانیان مقیم خارج، اولاً غیرسیاسی هستند، ثانیاً وطن‌دوست و دلبسته ایران‌ و ثالثاً اهل رفتارهای جنجالی و رسانه‌ای نیستند که بخواهند از طریق جلب توجه رسانه‌ها بر معادلات سیاسی اثر بگذارند. حتی در جریان جنگ اخیر نیز، آنهایی که برای هم‌وطنان خود جنگ و مرگ طلب کردند، یک اقلیت پر سر و صدا بودند، نه نماینده جامعه ایرانیان خارج از کشور. بنابراین، سکوت، ادب و متانت اکثریت ایرانیان خارج از کشور نباید به‌اشتباه به معنای بی‌تفاوتی یا همراهی با جنگ تعبیر شود. صدای بلندتر یک اقلیت الزاماً صدای اکثریت نیست و در واقع آمریکایی‌ها فریب دروغی را خوردند که خودشان ساخته بودند.

کشورهای اروپایی باید نقش فعال‌تری در کاهش تنش و پایان دادن به درگیری‌ها در منطقه داشته باشند

فغانی در ادامه این گفت‌وگو درباره احتمال و تمایل ایفای نقش مستقل‌تر از سوی اروپا برای پایان دادن به درگیری‌ها و جنگ در منطقه گفت: به نظر من اروپا می‌تواند نقش فزاینده‌ای در این موضوع داشته باشد. افزایش هزینه‌های اقتصادی جنگ می‌تواند کشورهای اروپایی را بیش از گذشته به این نتیجه برساند که باید نقش فعال‌تر و تا حدی مستقل‌تری در کاهش تنش و پایان دادن به درگیری ایفا کنند. اهمیت تنگه هرمز برای اروپا دیگر فقط یک موضوع ژئوپلیتیکی نیست و مستقیماً با انرژی، تورم، حمل‌ونقل و رشد اقتصادی این کشورها ارتباط پیداکرده است.

سفیر ایران در سوئد با اشاره به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی درباره اختلال در عبور حامل‌های انرژی از تنگه هرمز که ذخایر نفت کشورهای OECD را نیز به‌شدت کاهش داده است و گزارش مرکز تحقیقات مشترک کمیسیون اروپا که گفته است ادامه بحران می‌تواند تورم اتحادیه اروپا را تا سال ۲۰۲۷ به حدود ۳.۵ درصد برساند اظهار کرد: بنابراین، این دیگر صرفاً یک بحران در خاورمیانه نیست؛ پیامدهای آن مستقیماً به اقتصاد و زندگی مردم اروپا منتقل می‌شود.

تورم ناشی از تحولات اخیر در غرب آسیا در سوئد کاملا محسوس است

وی موضوع تورم ناشی از تحولات اخیر در سوئد را کاملا محسوس دانست و گفت: طبق آمار رسمی اداره آمار سوئد، در مارس ۲۰۲۶ قیمت سوخت نسبت به ماه قبل حدود ۲۰ درصد افزایش یافت که یکی از شدیدترین جهش‌های ماهانه طی چند دهه اخیر بود. در همین مدت، قیمت گازوئیل ۲۷.۶ درصد و بنزین ۱۵ درصد افزایش پیدا کرد و قیمت نفت خام وارداتی سوئد نیز حدود ۵۵ درصد بالا رفت. افزایش قیمت سوخت در ماه آوریل نیز ادامه یافت و نسبت به سال قبل نزدیک به ۳۰ درصد بیشتر بود و این روند در قیمت واقعی جایگاه‌های سوخت اثر کاملاً ملموس داشت.

فغانی ادامه داد: پیش از آغاز جنگ، در ۲۸ فوریه قیمت گازوئیل حدود ۱۷.۳۰کرون در هر لیتر بود؛ تا اوایل آوریل به حدود ۲۳.۴۰ کرون رسید؛ یعنی حدود ۶.۱۰ کرون یا ۳۵ درصد افزایش در کمی بیش از یک ماه. در ۲۳ مارس حتی قیمت گازوئیل در برخی جایگاه‌ها به ۲۴.۶۹ کرون در هر لیتر رسید که نسبت به ابتدای سال ۵۲ درصد افزایش داشت. البته این افزایش قیمت دائمی نبود. پس از شوک اولیه جنگ و جهش شدید قیمت‌ها در مارس و آوریل، با کاهش قیمت نفت و برخی اقدامات دولت سوئد، بخشی از این افزایش تعدیل شد و قیمت سوخت در ژوئن ۸ درصد و در ژوئیه ۹.۴ درصد نسبت به ماه قبل کاهش یافت. بنابراین تعبیر دقیق‌تر این است که جنگ یک شوک شدید و کم‌سابقه به بازار سوخت سوئد وارد کرد، اما در ماه‌های بعد بخشی از این افزایش بازگشت.

وی گفت: در بازار ارز نیز تحلیل‌گران بانک‌های بزرگ سوئدی بخشی از تضعیف اخیر کرون را ناشی از جنگ ایران، افزایش قیمت نفت و حرکت سرمایه‌گذاران به سمت دلار و یورو دانسته‌اند. هرچند با بهبود برخی شاخص‌های اقتصاد سوئد و تغییر انتظارات درباره نرخ بهره، کرون بخشی از افت خود را جبران کرده، اما روند آن همچنان به تحولات جنگ و بازار انرژی وابسته است.

دیپلمات ارشد ایران در استکهلم افزود: بنابراین، تحولات تنگه هرمز برای اروپا صرفاً یک مسئله امنیتی نیست و به‌طور مستقیم بر هزینه سوخت، حمل‌ونقل، تورم و رشد اقتصادی اثر می‌گذارد. اگر جنگ طولانی شود یا اختلال در تردد انرژی از هرمز تشدید شود، فشار اقتصادی بر کشورهای اروپایی افزایش خواهد یافت و همین موضوع می‌تواند انگیزه آنها را برای فاصله گرفتن از یک رویکرد صرفاً سیاسی و ایفای نقش جدی‌تر در کاهش تنش و دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک تقویت کند.

فغانی تاکید کرد که نشانه‌هایی از این تغییر رویکرد را در میان کشورهای اروپایی می‌توان دید. مؤسسات اروپایی مانند ECFR بر ضرورت ایفای نقش اروپایی‌ها در حفظ آتش‌بس و حمایت از مسیر مذاکرات ایران و آمریکا تأکید کرده‌اند. اگر اروپا واقعاً منافع مستقلی از آمریکا دارد، امروز فرصت آن است که این استقلال را در عمل نشان دهد؛ راه آن نیز کمک به پایان دادن به منازعه، تسهیل دریافت غرامت توسط ایران، محکوم‌سازی علنی جنایات و پیگیری قضایی جنایات جنگی است.

سفیر ایران در سوئد درباره دشواری اعتماد به آمریکا در مذاکرات با توجه به دو تجاوز اخیر علیه ایران گفت: به باور ما، مسئله عدم قابلیت اعتماد در روابط با آمریکا یک موضوع فرعی نیست؛ یک واقعیت بنیادین است؛ آن هم نه برای ما بلکه برای همه کشورها. قائد شهید نیز بارها بر بدعهدی آمریکا تأکید کرده بودند و ما نیز این واقعیت را در محاسبات خود مفروض می‌گیریم. بنابراین، قرار نیست منافع ملی خود را بر اساس اعتماد به وعده‌های آمریکا تعریف کنیم. در عین حال، این به معنای نفی دیپلماسی نیست.

فرمت «فرآیند هلسینکی» می‌تواند برای شرایط منطقه استفاده شود

وی ادامه داد: ایران همواره از گفت‌وگو و مذاکره برای تأمین منافع خود استفاده کرده است. در سطح منطقه‌ای نیز فرمت‌هایی مانند «فرآیند هلسینکی» می‌تواند با توجه به شرایط منطقه، برای ایجاد گفت‌وگوی امنیتی میان همسایگان مورد استفاده قرار گیرد.

فغانی با بیان اینکه در سطح جهانی ما شاهد یک دوره گذار نیز هستیم که دیپلماسی را تحت تأثیر قرار داده است اظهار کرد: نظم بین‌المللی موجود با چالش‌های جدی مواجه است و حتی مراکز مطالعاتی غربی نیز درباره تلاش دولت ترامپ برای فاصله گرفتن از محدودیت‌های نظم چندجانبه و حرکت به سمت رویکردی معامله‌محور و مبتنی بر قدرت بحث کرده‌اند. چنانکه قائد شهید فرموده‌اند جهان در حال حرکت به سمت نظمی جدید است. به نظر من، یکی از ویژگی‌های این تغییر می‌تواند پایان تدریجی استثنابودگی آمریکا باشد.

سفیر ایران گفت که تلاش برای تحمیل یک‌جانبه‌گرایی از طریق فشار و زور چیزی جز دست و پا زدن‌های آمریکا نیست و در این مسیر موفق هم نخواهد شد.

وی با بیان اینکه میدان و دیپلماسی دو بال یک پرنده‌اند تصریح کرد: دیپلماسی زمانی مؤثر است که پشتوانه قدرت ملی را داشته باشد و قدرت ملی نیز باید بتواند از دستاوردهای دیپلماسی صیانت کند. بنابراین ما هم‌زمان مسیر مذاکره، دفاع از منافع ملی و افزایش قدرت بازدارندگی خود را دنبال می‌کنیم و اجازه نخواهیم داد یک قدرت زورگو و قانون‌گریز قواعد بازی را یک‌جانبه تعیین کند. به آمریکایی‌ها نه اعتماد داریم و نه نیاز به اعتماد به آنها داریم.

امنیت اروپا جدا از امنیت مناطق حساس ژئوپلیتیک یا ژئواکونومیک در دنیا نیست

این دیپلمات ارشد ایران در سوئد مهم‌ترین درس جنگ اخیر برای دولت‌ها و افکار عمومی اروپا را «کاهش اعتماد به آمریکا به عنوان ضامن امنیت اروپا» دانست و گفت: درسی که اروپا باید بگیرد را تحلیل‌گران اروپایی به مقامات‌شان علنی گوشزد کرده‌اند. واسطه‌العقد دیدگاه اکثر تحلیلگران اروپایی این است که امنیت اروپا را نمی‌توان جدا از امنیت مناطق حساس به لحاظ ژئوپلیتیک یا ژئواکونومیک تعریف کرد. برای مثال، مؤسسه «ژاک دلور» از این جنگ به‌عنوان عاملی برای حرکت به سمت موضعی متحدتر و مستقل‌تر در اروپا یاد کرده و مؤسسه مطالعات امنیتی اتحادیه اروپا نیز تأکید کرده‌اند که این جنگ اعتماد به آمریکا به‌عنوان ضامن امنیت اروپا را کاهش داده است.

وی افزود: مقامات اروپایی تاکید دارند که آمریکا بی‌توجه به اروپا وارد این جنگ شد و کارشناسان شورای روابط خارجی اروپا تأکید دارند که اروپا باید به جای همراهی با جنگ، برای پایان دادن به آن و حفظ منافع امنیتی و اقتصادی خود مسیر دیپلماتیک مستقلی را دنبال کند.

اروپا در امور منطقه دخالت نکند

سفیر ایران در سوئد درباره انتظار ایران از اروپا در رابطه با تجاوز علیه ایران و تحولات منطقه گفت: ما از اروپا انتظار داریم در امور منطقه چه نظامی، چه با حمایت از گروه‌های معاند در آن مداخله نکند.

وی ادامه داد: همچنین انتظار داریم که کشورهای اروپایی و خصوصا سوئد از ظرفیت سیاسی و دیپلماتیک خود برای پایان دادن به جنگ استفاده کنند و به جای دنبال کردن سیاست‌های رژیم صهیونسیتی و معاندان مزدورش، منافع و امنیت مستقل خود را تعریف کند.

به باور من، اگر اروپا از این جنگ یک درس راهبردی بگیرد، آن درس این خواهد بود که استقلال اقتصادی و امنیتی مستلزم این است که اروپا در لحظات بحران بتواند به طور مستقل تصمیم بگیرد و برای صلح و امنیتی که منفعتی را تامین می‌کند، نقش فعال خود را ایفا کند.

انتهای پیام







یکشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۵ - 30 August 2026
جایگاه ایران در نظم نوظهور خاورمیانه پس از جنگ چیست؟
سایت افکارنیوز

جایگاه ایران در نظم نوظهور خاورمیانه پس از جنگ چیست؟

یکپارچگی منطقه‌ای ایران به این بستگی دارد که همسایگان تا چه حد روابط امنیتی و اقتصادی خود را عمیق‌تر کنند و چقدر از نفوذ تهران را بپذیرند.
آیا چین به نفع ایران وارد جنگ می شود؟ درس های توسعه ای پینگ برای تهران/ وقتی پکن سیاست خارجی خادم توسعه داخلی می‌شود!
سایت خبرآنلاین

آیا چین به نفع ایران وارد جنگ می شود؟ درس های توسعه ای پینگ برای تهران/ وقتی پکن سیاست خارجی خادم توسعه داخلی می‌شود!

سایت خبرآنلاین

روایت جدید رحیم‌پور ازغدی از همسر رهبر شهید؛ زمان جنگ لباس‌های مجروحین را می شستند/ به مجلس خبرگان نامه نوشته بودند که همسر …

اعترافات یک رئیس‌جمهور: پشت پرده برنج 500 تومانی، جهش دلار و ناترازی‌های انرژی
سایت فرارو

اعترافات یک رئیس‌جمهور: پشت پرده برنج 500 تومانی، جهش دلار و ناترازی‌های انرژی

مشکلات ناشی از سه‌گانه جنگ، تحریم و محاصره برای کشور، موضوعی بود که می‌شد رد پررنگ آن را در بخش‌های مختلف مصاحبه پزشکیان جست‌وجو کرد. رئیس‌جمهور در این مصاحبه به‌صورت تمام‌قد از آنچه با عنوان تفاهم اسلام‌آباد شناخته می‌شود، دفاع و چند بار درباره آن صحبت کرد.
وال استریت ژورنال: هیچ نشانه‌ای در دبی از «روز دی اقتصادی» ترامپ علیه تهران نیست
سایت رویداد‌ ۲۴

وال استریت ژورنال: هیچ نشانه‌ای در دبی از «روز دی اقتصادی» ترامپ علیه تهران نیست

فعالیت‌های تجاری و بانکی ایران در دبی، با وجود هشدارهای آمریکا و اعلام پایان روابط، همچنان به‌طور علنی ادامه دارد.
سایت عصرایران

آذر منصوری: پزشکیان گفته نه تنها استعفا نمی‌دهم بلکه برای انتخابات ریاست‌جمهوری بعدی هم هستم

سایت روزنو

حسن روحانی: رهبری بار‌ها نگذاشتند جنگ شود

لاوان؛ ناوی که از دل جنگ به ساحل هند رسید - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

لاوان؛ ناوی که از دل جنگ به ساحل هند رسید - مردم سالاری آنلاین

لاوان در میانه جنگ ۴۰ روزه راهی هند شد؛ حمله به دنا، ماه‌ها دوری و بازگشت سه ملوان، پایان این مأموریت شد.
سایت اعتماد آنلاین

ببینید | لحظات اولیه حمله به انبارهای نفت تهران در جنگ ۴۰ روزه

سفر میانجی‌ها به تهران، گره در واشنگتن؛ مانع اصلی بازگشت به دیپلماسی چیست؟
خبرگزاری ایرنا

سفر میانجی‌ها به تهران، گره در واشنگتن؛ مانع اصلی بازگشت به دیپلماسی چیست؟

تهران-ایرنا- هفته گذشته تهران میزبان سه مقام ارشد کشورهای منطقه بود که همگی در چارچوب رایزنی‌ها برای کاهش تنش در منطقه و تلاش‌ها برای میانجی‌گری میان ایران و آمریکا به تهران سفر کرده‌بودند. هدف از این سفرها تلاش برای کاهش تنش در منطقه و مساعی جمیله برای بازگشتن به مسیر دیپلماسی برای پایان جنگ در منطقه …
پنج پرونده‌ای که هیچ‌وقت در ایران بسته نمی‌شوند
سایت رویداد‌ ۲۴

پنج پرونده‌ای که هیچ‌وقت در ایران بسته نمی‌شوند

شاید روزی برسد که دیگر هیچ‌کدام از این تیترها خبر نباشند؛ آزادراهی که تمام شده، ورزشگاهی که آماده شده، تصمیمی که گرفته شده، خواننده‌ای که آمده یا توافقی که به نتیجه رسیده است.
ذی‌نفع استراتژیک دو جنگ بزرگ خاورمیانه؛ چگونه حمله به ایران بحران‌‌های فرامنطقه‌ای را شعله‌ور می‌کند؟
سایت اکوایران

ذی‌نفع استراتژیک دو جنگ بزرگ خاورمیانه؛ چگونه حمله به ایران بحران‌‌های فرامنطقه‌ای را شعله‌ور می‌کند؟

اکوایران: پیامدهای ناخواسته این جنگ بسیار فراتر از خاورمیانه گسترش یافته و بر امنیت جهانی تأثیر گذاشته است.
هشدارهایی که جدی گرفته نشد
سایت هم میهن

هشدارهایی که جدی گرفته نشد

تجاوز، تجاوز است و خون هر ایرانی که بر زمین ریخته، مسئولیت مستقیم متجاوزان را سنگین‌تر می‌کند. اما دفاع از منافع ملی فقط نامیدن دشمن نیست؛ هنر سیاست، کاستن از هزینه‌هایی است که ملت برای خطاهای خودی و دشمنی بیگانه می‌پردازد.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| ادعای کوچک‌زاده درباره سربازی رفتن ظریف

روزنامه مردم سالاری

پزشکیان در باره تحریم ها: عقل هم خوب چیزیه! - مردم سالاری آنلاین

سایت فرارو

سفارت ایران در زیمبابوه: پپسی و کوکاکولا فرقی ندارند!

از بازارهای مرزی تا زیرساخت‌های مالی غیرآمریکایی
روزنامه چارسوق

از بازارهای مرزی تا زیرساخت‌های مالی غیرآمریکایی

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به تصمیم وزارت خزانه‌داری آمریکا برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران گفت: کاهش اثر تحریم‌ها با توسعه بازارهای مرزی و زیرساخت‌های مالی غیرآمریکایی امکان‌پذیر است. در پی شکست واشنگتن در میدان جنگ نظامی علیه ایران، اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری آمریکا دوم شهریور با تکرار لفاظی …
غنی‌سازی ناموسی نیست؛ اما چرا با تهدید دشمن واگذار شود؟ / مسئله حق و استقلال ایران است - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

غنی‌سازی ناموسی نیست؛ اما چرا با تهدید دشمن واگذار شود؟ / مسئله حق و استقلال ایران است - مردم سالاری آنلاین

دفاع یوسف پزشکیان از اظهارات قائم‌پناه درباره غنی‌سازی، بار دیگر این پرسش را پیش کشیده است که آیا می‌توان یکی از مؤلفه‌های قدرت و حقوق هسته‌ای ایران را صرفاً با یک محاسبه کوتاه‌مدت هزینه و فایده کنار گذاشت؟
آیا سخن گفتن از هزینه‌های جنگ، تسلیم‌طلبی است؟
خبرگزاری ایرنا

آیا سخن گفتن از هزینه‌های جنگ، تسلیم‌طلبی است؟

ایران پس از تجربه جنگ، بیش از هر زمان دیگری به صورت‌بندی دقیق پرسش‌های خود نیاز دارد؛ اینکه چگونه می‌توان حقوق و قدرت بازدارندگی کشور را حفظ کرد و همزمان هزینه‌های قابل اجتناب را از دوش مردم برداشت.
خبرگزاری ایسنا

در طرح «مقابله با نفوذ»چه کسی قواعد ارتباط با خارجی‌ها را تعیین می‌کند؟

آقای جعفر! عقلانیت اینگونه نیست
خبرگزاری ایمنا

آقای جعفر! عقلانیت اینگونه نیست

سخنان قائم‌پناه درباره کنار گذاشتن غنی‌سازی برای جلوگیری از حمله، تقابل دو نگاه را آشکار کرده است، نگاهی که راه کاهش هزینه را در عقب‌نشینی از مؤلفه‌های قدرت می‌بیند، در برابر نگاه رهبر شهید که ایستادگی و تقویت قدرت ملی را مبنای امنیت می‌دانستند؛ آیا قرار است تهدید آمریکا برای ایران تصمیم بگیرد؟
چند نکته درباره طرح طرد اقتصادی
روزنامه ستاره صبح

چند نکته درباره طرح طرد اقتصادی

نویسنده هر شنبه که در این ستون قصد نوشتن مطلب دارد، مکث می‌کند که آیا وضع اقتصادی در طول یک هفته بهبود پیدا کرده یا نه؟
سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/موبایل بازی مسئولان در جلسه‌ای برای حل مشکلات اقتصادی!

کیهان: حامی تروریست‌ها و اوباش دوباره در دولت پزشکیان حکم گرفت! | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

کیهان: حامی تروریست‌ها و اوباش دوباره در دولت پزشکیان حکم گرفت! | آخرین خبر

کیهان/متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست معاون پیشین امور هنری وزارت ارشاد، که تنها در یک نمونه، در هفته‌های گذشته، به اعدام تروریست‌ها و اوباش کودتای دی‌ماه 1404 اعتراض کرده بود، دوباره به دولت بازگشت. نادره رضایی، معاون پیشین امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسل
از رسانه ها/ایران بازگشایی تنگه را از یک مطالبه امریکایی به یک توافق متقابل تبدیل کند
سایت شفقنا

از رسانه ها/ایران بازگشایی تنگه را از یک مطالبه امریکایی به یک توافق متقابل تبدیل کند

شفقنا- مرتضی مکی کارشناس روابط بین‌الملل در  روزنامه اعتماد نوشت: تنگه هرمز امروز به مهم‌ترین گره جنگ ایران و امریکا تبدیل شده است. مساله دیگر فقط عبور نفتکش‌ها نیست. مساله قدرت است. مساله حاکمیت است. مساله این است که چه کسی قواعد امنیتی خلیج فارس را تعیین می‌کند. امریکا برای بازگشایی تنگه هرمز فشار …
مشروعیت یک «شأن فلسفی» نیست، یک «مسالۀ فنی» است - همدلی
روزنامه همدلی

مشروعیت یک «شأن فلسفی» نیست، یک «مسالۀ فنی» است - همدلی

عاشور حسن‌زاده عرب پژوهشگر تصور کنید قاضی ای که دیگر نمی‌پرسد «آیا این کار طبق قانون مجاز است؟»، بلکه می‌پرسد «آیا این کار به کسی آسیب می‌رساند؟». یا پزشکی که نمی‌گوید «این درمان تجویز شده است»، بلکه می‌گوید «این درمان نتیجه می‌دهد یا نه؟». یا مدیری «آیا اختیار این کار را دارم؟»، بلکه می‌پرسد [ ]
درس‌آموخته‌هایی از یک اثر تازه درباره تاب‌آوری ملی  - همدلی
روزنامه همدلی

درس‌آموخته‌هایی از یک اثر تازه درباره تاب‌آوری ملی - همدلی

 دکتر علی کریمی مله دانش‌پژوه علوم سیاسی چند هفته پیش، در جست‌وجوی آثاری درباره «تاب‌آوری»، با اثری خواندنی و تأمل‌برانگیز با ویراستاری لوگان کاکرون و الکساندرا ویلسون، چاپ ۲۰۲۶ انتشارات اشپرینگر، با عنوان دولتمداری تاب‌آور: چرا و چگونه برخی ملت‌ها استقلال و حاکمیت دیرپای خود را حفظ کردند؟ روبه‌رو …
منصور حقیقت‌پور: تندروها در خانه‌شان حبس شوند، کشور یک قطبی می‌شود
روزنامه هفت صبح

منصور حقیقت‌پور: تندروها در خانه‌شان حبس شوند، کشور یک قطبی می‌شود

منصور حقیقت‌پور از مذاکرات ایران و آمریکا‌، خطاهای سیاست خارجی، تندروهای داخل کشور، نفوذ و مشکلات حکمرانی در ایران می‌گوید
سرمقاله کیهان/ چگونه دشمن را وادار به پذیرش حقوق خود کنیم؟ | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله کیهان/ چگونه دشمن را وادار به پذیرش حقوق خود کنیم؟ | آخرین خبر

کیهان/ «چگونه دشمن را وادار به پذیرش حقوق خود کنیم؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان به قلم سعدالله زارعی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در دو هفته اخیر شاهد دو اقدام موازی که هر یک ظاهراً معنای متفاوتی دارد از سوی دشمن شاهد بودیم؛ ابتدا تحریم اقتصادی و سپس اعزام هیئت سیاسی. اما واقعیت
سرمقاله اعنماد/ دولتی در متن بحران | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله اعنماد/ دولتی در متن بحران | آخرین خبر

اعتماد/ «دولتی در متن بحران» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد به قلم جوادی حصار است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: دولت‌ها را نمی‌توان جدا از مختصات زمانی و شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی حاکم بر کشور ارزیابی کرد. هر دولتی در یک موقعیت زمانی، مکانی و ژئوپلیتیک مشخص مسوولیت می‌پذیرد و ناگزیر
روزنامه قدس علیه پالس‌های کوتاه آمدن در میانه جنگ: انتقام خون رهبر شهید را با گرانی پوشک نسنجید
سایت رویداد‌ ۲۴

روزنامه قدس علیه پالس‌های کوتاه آمدن در میانه جنگ: انتقام خون رهبر شهید را با گرانی پوشک نسنجید

روزنامه قدس با انتقاد از اظهارات برخی مسئولان درباره کوتاه آمدن در برابر آمریکا، تأکید کرد که مذاکره و دیپلماسی در شرایط جنگ باید به پشتوانه قدرت نظامی و منطقه‌ای انجام شود، نه با ارسال «گرای ضعف» به دشمن.
بازتعریف قدرت در ایران: از امنیت‌محوری تا معیشت‌محوری - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

بازتعریف قدرت در ایران: از امنیت‌محوری تا معیشت‌محوری - مردم سالاری آنلاین

قدرت در جهان امروز دیگر مفهومی تک بعدی و محدود به توان نظامی، حجم تسلیحات و ظرفیت بازدارندگی ...
پارادوکس امنیت وجودی اسرائیل و فرصت از دست رفته آمریکا - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

پارادوکس امنیت وجودی اسرائیل و فرصت از دست رفته آمریکا - مردم سالاری آنلاین

هر پرسشی، پیش از آن که پاسخ خود را بیابد، افق معرفتی خود را از پیش تعیین کرده است. پرسش از رفتار ...
به کجا چنین شتابان؟! - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

به کجا چنین شتابان؟! - مردم سالاری آنلاین

بیش از یک سال است کشور عزیزمان ایران مورد تهاجم هم زمان دو ارتش متجاوز و دو دولت یاغی قرار گرفته ...
         
کیهان به تنهایی کشف کرد: نفوذ دشمن در سینمای کشور!
سایت عصرایران

کیهان به تنهایی کشف کرد: نفوذ دشمن در سینمای کشور!

وقتی در پایتخت ایران، با حمایت خانه هنرمندان ایران، موزه‌ای به یاد یکی از منسوبان به کودتای آمریکایی-صهیونی دی ۱۴۰۴ برپا می‌شود، باید واقعیت نفوذ را به سخر...
آیا رهبر شهید، خبرگان رهبری را از بررسی نام سید مجتبی نهی کرده بود؟
سایت عصرایران

آیا رهبر شهید، خبرگان رهبری را از بررسی نام سید مجتبی نهی کرده بود؟

در واقع نام ایشان [ آیت ا... سید مجتبی خامنه ای ] هم جزو کسانی بود که در کمیته مورد بررسی قرار گرفت و اتفاقاً جزو نفرات برتر آن مجموعه چند ده‌نفری شد.
وقتی جنگ علیه ایران به گلوی اقتصاد آمریکا می‌رسد/ جنگ بعدی ایران و آمریکا کِی فرا می رسد؟
سایت تابناک

وقتی جنگ علیه ایران به گلوی اقتصاد آمریکا می‌رسد/ جنگ بعدی ایران و آمریکا کِی فرا می رسد؟

یک نمودار ساده از بازده اوراق ۱۰ساله خزانه‌داری آمریکا، در ظاهر، فقط داستان پول و بازار را روایت می‌کند؛ اما اگر آن را کنار تحولات جنگ با ایران بگذاریم، تصوی...
آقای قائم‌پناه! غنی‌سازی را قربانی نکنید؛ رهبری برای همین حق به شهادت رسیدند - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

آقای قائم‌پناه! غنی‌سازی را قربانی نکنید؛ رهبری برای همین حق به شهادت رسیدند - مردم سالاری آنلاین

اظهارات معاون اجرایی رئیس‌جمهور درباره اینکه برای جلوگیری از شهادت رهبری حاضر به کنار گذاشتن غنی‌سازی بوده، این پرسش جدی را ایجاد کرده که آیا قرار است تهدید دشمن، مبنای تعیین حقوق و خطوط قرمز ایران باشد؟
حمله کیهان به دستیار قالیباف!
سایت تابناک

حمله کیهان به دستیار قالیباف!

اظهارات اخیر امیرابراهیم رسولی، دستیار رئیس‌مجلس، مبنی بر مقایسه قیمت پوشک بچه با خون‌خواهی و آرمان‌های انقلاب، موجی از خشم و انزجار را در میان جریان جبهه ان...
بازگشت ایران و آمریکا به مذاکره«محتوم» است
روزنامه توسعه ایرانی

بازگشت ایران و آمریکا به مذاکره«محتوم» است

هرمز از یک گذرگاه دریایی به گره اصلی منازعه تهران و واشنگتن تبدیل شده؛ همزمان با رایزنی‌های قطر، پاکستان و عمان، آیا یک ابتکار منطقه‌ای برای بازگرداندن دو طرف به مسیر دیپلماسی در حال شکل‌گیری است؟ در خاورمیانه، گاهی مسیر بازگشت به دیپلماسی از همان جایی آغاز می‌شود که بحران به بن‌بست رسیده است. این …
هرمز؛ اهرم مذاکره یا برگ برنده؟
روزنامه دنیای اقتصاد

هرمز؛ اهرم مذاکره یا برگ برنده؟

در پی سفرهای اخیر مقام‌های ارشد پاکستان، عمان و قطر به تهران، گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال فعال‌شدن مسیرهای دیپلماتیک برای حل‌وفصل مناقشه بر سر تنگه هرمز افزایش یافته است؛ با این حال، ساسان کریمی معاون اندیشکده پایاب و استاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای اقتصاد» می‌گوید: هنوز نمی‌توان از ورود …
اولویت «ماندگاری سرزمین» بر «شعارهای هزینه‌ساز»
روزنامه توسعه ایرانی

اولویت «ماندگاری سرزمین» بر «شعارهای هزینه‌ساز»

طهمورث گیلانی در فضای سیاسی ملتهب و پرچالش ماه های اخیر، اظهارات محمدجعفر قائم پناه، معاون اجرایی رئیس جمهور، به مثابه سنگی بود که در
پرونده پیچیده فیلترینگ میان «تعهد اخلاقی» و «سیاست»
روزنامه آرمان امروز

پرونده پیچیده فیلترینگ میان «تعهد اخلاقی» و «سیاست»

«آرمان امروز» صحبت‌های اخیر وزیر ارتباطات را بررسی می‌کند؛ آرمان امروز- رها معیری: استفاده از فیلترشکن‌ها در زیرساخت‌های ما آلودگی ایجاد می‌کنند. حکمرانی در فضای مجازی نمی‌شود فقط با ابزار فنی باشد، نمی‌شود و مردم ناراضی می‌شوند. افرادی هستند که اصرار دارند در بر همان پاشنه بچرخد. در جنگ رمضان ترافیک …
ضرورت بازنگری در سیاست‌های داخلی
روزنامه آرمان امروز

ضرورت بازنگری در سیاست‌های داخلی

محسن غرویان آرمان امروز : تجربه جنگ بار دیگر نقش تعیین‌کننده مردم در حفظ انسجام و یکپارچگی ملی را آشکار کرد؛ موضوعی که به نظر می‌رسد باید در سیاست‌گذاری‌های اجتماعی، رسانه‌ای، اقتصادی و دیپلماتیک کشور مورد توجه جدی قرار گیرد. حضور مردم در دفاع از کشور، تحمل خسارت‌ها و ایستادگی در برابر فشارها، نشان داد …
استحکام توافق
روزنامه آرمان امروز

استحکام توافق

محمدعلی بهمنی آرمان امروز : اگر بخواهیم به شاه بیت استدلالات طرفداران سیاست خارجی ایران نگاه کنیم به یک کلام می رسیم امریکا قابل اعتماد نیست و بارها خیانت کرده و دو بار هم وسط مذاکره حمله کرده است. پاسخ ها به این استدلالات زیاد است از جمله این که درست است که امریکا قابل اعتماد [ ]
«پیمان شهروندی»؛راهی برای تقویت «انسجام » در عرصه ملی
روزنامه آرمان امروز

«پیمان شهروندی»؛راهی برای تقویت «انسجام » در عرصه ملی

آرمان امروز- گروه سیاسی: پیمانی در داخل کشور با صداها، اقوام، گروه‌های مختلف و جناح‌های مختلف سیاسی لازم است تا بتوانیم به یک وفاق ملی دست پیدا کنیم؛ موضوعی که در گزارش قبلی نیز به آن اشاره شده بود. در واقع، باید در عین تکثر، وحدت داشته باشیم؛ یعنی صداهای مختلف در یک راستا و [ ]
سایت فرارو

ویدیو؛ بازگشت سه جوان ارتشی ناو لاوان به ایران

سایت خبرآنلاین

نخستین مصاحبه مهدی کروبی پس از حصر در حرم امام(ره): در راهی که از دهه ۴۰ انتخاب کردیم، تجدید نکرده‌ایم/ همه چیز ما و جامعه …

علم الهدی خطاب به دولت پزشکیان: چطور می‌شود از تیم اقتصادی شما قدردانی کرد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

علم الهدی خطاب به دولت پزشکیان: چطور می‌شود از تیم اقتصادی شما قدردانی کرد؟

امام جمعه مشهد با تأکید بر پایبندی مردم به خط و مسیر رهبر اظهار کرد: گوش مردم به هیچ سیاستی، هیچ حزبی، هیچ جریانی و هیچ فکری بدهکار نخواهد بود و به هیچ فکری غیر از خط رهبر توجه نمی‌کنند.
وزیر ارشاد متولی گشت ارشاد نیست!
سایت فرارو

وزیر ارشاد متولی گشت ارشاد نیست!

«کاش اخلال در سخنرانی وزیر فرهنگ در یزد با سر دادن شعار درباره حجاب اجباری آقای صالحی را به صرافت تغییر نام وزارتخانه به فرهنگ و هنر بیندازد تا با گشت ارشاد اشتباه نگیرند!»
سایت خبرآنلاین

آیا سخن گفتن از هزینه‌های جنگ، تسلیم‌طلبی است؟

استراتژی چین برای مهار پیامدهای جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران
سایت تجارت نیوز

استراتژی چین برای مهار پیامدهای جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران

چین ضمن مخالفت با فشار و تحریم‌های جدید علیه ایران، از مسیر مذاکره و حفظ چارچوب عدم اشاعه حمایت کرده و همزمان می‌کوشد با همکاری روسیه مانع تشدید تنش و تصویب قطعنامه‌های ضدایرانی در شورای امنیت شود.
این رفتار خنده‌آور پایداریچی‌ ها
سایت خبرآنلاین

این رفتار خنده‌آور پایداریچی‌ ها

گاهی برخی مقامات کشور گزارشهایی از اوضاع اقتصادی کشور ارائه می کنند که در آن به پاره‌ای تنگناها و مشکلات و ضعفها اشاره می شود. طبیعی است چنین اخباری در رسانه های بیگانه ( به طور دقیق یا با تقطیع یا سانسور و به صورت هدفمند ) منتشرگردد .
آیا تهران واقعا می‌خواهد پسران ترامپ و نتانیاهو را ترور کند؟
سایت خبرفوری

آیا تهران واقعا می‌خواهد پسران ترامپ و نتانیاهو را ترور کند؟

گزارش تازه یک رسانه فرانسوی به یکی از حساس‌ترین ابعاد جنگ ایران و اسرائیل و آمریکا می‌پردازد: تهدیدهای احتمالی برای هدف قرار دادن نزدیکان رهبران آمریکا و اسرائیل.
روزنامه هفت صبح

اختلاف‌افکن‌ها، خطاب سخنان رهبری

تناقض میان ادعای ترامپ و داده‌های غربی | اگر هدف، فرسوده‌کردن ایران است، آیا واشنگتن برای جنگ فرسایشی آماده است؟
سایت اقتصادنیوز

تناقض میان ادعای ترامپ و داده‌های غربی | اگر هدف، فرسوده‌کردن ایران است، آیا واشنگتن برای جنگ فرسایشی آماده است؟

اقتصادنیوز:ترامپ می‌گوید تنگه هرمز باز است و واشنگتن همچنان از فشار اقتصادی و محاصره ایران سخن می‌گوید؛ اما داده‌های رسانه‌های غربی تصویری متفاوت دارند: تردد دریایی پایین، ذخایر گازوئیل در کف 40ساله، بحران کشاورزان آمریکایی و گرانی مواد غذایی و فرسایش ذخایر پاتریوت.
         
سی‌ان‌ان : «روز موعود» ترامپ نزدیک می‌شود/ آیا ایران می‌تواند برگ‌های خطرناک‌تری رو کند؟
سایت اقتصاد ۲۴

سی‌ان‌ان : «روز موعود» ترامپ نزدیک می‌شود/ آیا ایران می‌تواند برگ‌های خطرناک‌تری رو کند؟

سی‌ان‌ان با بررسی گزینه‌های احتمالی تهران در برابر فشارهای تازه واشنگتن، از افزایش فشار بر بازار نفت، گسترش دامنه جغرافیایی درگیری و حتی احتمال بازنگری در دکترین هسته‌ای ایران به‌عنوان سناریوهای پیش‌رو نام برده است.
جنگ در ایستگاه نهایی؛ تهران مدل دریای سرخ را در خلیج فارس اجرا می‌کند؟
سایت اکوایران

جنگ در ایستگاه نهایی؛ تهران مدل دریای سرخ را در خلیج فارس اجرا می‌کند؟

اکوایران: وضعیت کنونی به یک پارادوکس در قلب استراتژی واشنگتن اشاره دارد.
تحلیل مطهرنیا از تصمیم ترامپ درباره تفاهم اسلام‌آباد/ حالا چه می شود؟
سایت فرارو

تحلیل مطهرنیا از تصمیم ترامپ درباره تفاهم اسلام‌آباد/ حالا چه می شود؟

«وال‌استریت‌ژورنال به نقل از منابع مطلع گزارش داده دولت دونالد ترامپ به میانجی‌ها اعلام کرده علاقه‌ای به احیای تفاهم ژوئن با ایران ندارد. رویترز نیز این گزارش را بازتاب داده و هم‌زمان تأیید کرده واشنگتن امروز رسماً گفته است در حال حاضر هیچ مذاکره‌ای با تهران در جریان نیست.»
سایت فرارو

مهدی کروبی در حرم امام