قیمت طلا امروز




 بیماری های چشم

 سایت ایران آنلاین / ۱۴ ساعت قبل

وقتی اورژانس در خط مقدم بود

صدای آژیر آمبولانس که در خیابان‌های شهر می‌پیچد، یعنی جایی انسانی چشم‌انتظار کمک است؛ اما در روزهای جنگ، این آژیر گاهی از حادثه‌ای خبر می‌دهد که نه یک تصادف یا یک بیماری ناگهانی، بلکه حمله‌ای مرگبار، فرو ریختن ساختمانی بر اثر اصابت موشک یا انفجاری سهمگین، زندگی ده‌ها و گاه صدها نفر را در یک لحظه دگرگون کرده است.
 وقتی اورژانس در خط مقدم بود
ستون‌های دود و گرد و غبار که در گوشه‌ای از شهر بالا می‌رود، برای نیروهای اورژانس معنای روشنی دارد؛ باید بی‌درنگ راهی شوند، حتی اگر مقصد منطقه‌ای ناامن باشد و هنوز صدای انفجارها در اطراف شنیده شود. در چنین لحظاتی، نیروهای اورژانس پیش‌بیمارستانی در خط مقدم امدادرسانی قرار می‌گیرند؛ جایی که فاصله میان مرگ و زندگی گاهی تنها چند دقیقه است و یک تصمیم درست می‌تواند سرنوشت انسانی را تغییر دهد. این نیروها در روزهای عادی نیز یکی از پرتلاش‌ترین بخش‌های نظام سلامت هستند؛ سالانه به حدود ۲۰ میلیون تماس مردمی پاسخ می‌دهند و برای انجام نزدیک به ۶ میلیون مأموریت، در سراسر کشور به میدان می‌روند؛ آن‌هم با حدود ۳۰ هزار نیروی انسانی که باید در هر ساعت از شبانه‌روز آماده باشند تا خود را به بیمار، مصدوم یا حادثه‌دیده برسانند. اما جنگ، همه معادلات را تغییر می‌دهد. در روزهایی که بمب، موشک و ترکش جان مردم عادی را نشانه گرفته است، مأموریت اورژانس دیگر فقط انتقال یک بیمار یا رسیدگی به یک حادثه نیست؛ امدادگران باید در میان آوار، دود، شیشه‌های خرد شده و صحنه‌های تلخ مجروحان حاضر شوند و همزمان مراقب جان خود و همکارانشان نیز باشند.

پشت هر آژیر، داستان انسانی نهفته است؛ خانواده‌ای که ناگهان عزیزش را از دست داده، کودکی که زیر آوار مانده، مجروحی که هر لحظه برایش اهمیت دارد و امدادگری که با وجود همه خطرها، لباس کار بر تن می‌کند و قدم به محل حادثه می‌گذارد. شاید همین پیوند میان جان انسان‌ها و مسئولیت امدادگران است که کار در اورژانس را از یک شغل فراتر می‌برد؛ حرفه‌ای که در روزهای جنگ، بیش از همیشه به عشق، شجاعت و تاب‌آوری نیاز دارد.

جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور، درباره خدمات حیاتی این سازمان در روزهای عادی و بحرانی کشور به «ایران» می‎گوید:«سالانه حدود ۲۰ میلیون تماس با شماره ۱۱۵ اورژانس انجام می‎شود. این سازمان به‌طور متوسط با توجه به ۳۰ هزار نیروی انسانی که دارد، طی یک سال حدود شش میلیون مأموریت در نقاط مختلف کشور انجام می‎دهد. همان‌طور که همه مردم در جریان خدماتی که اورژانس به آنها ارائه می‎دهد هستند، بخشی از فعالیت‎های ما پاسخگویی به تماس‎های مردمی و دریافت خدمات فوریتی در بحث بیماری‎هاست. بخش دیگر، رسیدگی فوری به حوادث ترافیکی است که در اولین گام، مردم با اورژانس تماس می‎گیرند. تمام این موارد منجر به حدود ۶ میلیون عملیات و کمک‎رسانی به مردم می‎شود. اما متأسفانه طی سال گذشته و امسال، کشور با بحران‎های دیگری مثل جنگ ۱۲ روزه، حوادث دی‌ماه، جنگ‌های ۴۰ روزه و ۱۷ روزه روبه‌رو شد؛ همین رخدادها فشار بسیاری را به اورژانس، تجهیزاتش و نیروهای فعال آن وارد کرد. اما همکاران ما در نقاط مختلف کشور تلاش کردند در کنار خدمات روزمره‎ای که به هموطنانشان ارائه می‎کنند، مأموریت‎های جنگی را هم به‌خوبی انجام دهند و در کنار سایر تیم ملی سلامت، کنار مردم و کشور ایستادگی کنند.»

میعادفر با اشاره به فعال شدن اتاق بحران بعد از اولین حملات دشمن آمریکایی-‌صهیونی به کشور می‎گوید:«برای ارائه خدمت بدون مشکل باید با سایر نیروها و مسئولان حوزه سلامت هماهنگی‌های لازم انجام می‎شد، به همین دلیل بلافاصله اتاق بحران را فعال کردیم تا همه اعضای حوزه سلامت از وزیر بهداشت گرفته تا معاونین و رؤسای دانشگاه‎های علوم پزشکی، چه حضوری و چه برخط در مرکز EOC یا همان اتاق بحران حضور داشته باشند تا برنامه‌ریزی‎های لازم برای ارائه خدمت بهتر به مردم صورت بگیرد. اولین قدم، انتقال مصدومان از محل تهاجم دشمن صهیونیستی-‌آمریکایی بود و باید در کمترین زمان به محل حادثه می‎رسیدیم و با ارائه خدمت در لحظه به مجروحان، افرادی را که دچار آسیب بیشتری شده و نیازمند خدمات تخصصی بودند به مراکز درمانی و بیمارستانی منتقل می‎کردیم. با توجه به هماهنگی‎هایی که از قبل داشتیم، این انتقال و ارائه خدمت در کمترین زمان و به بهترین شکل انجام می‎شد. با افتخار می‎توانم بگویم در جنگ‎هایی که پشت سرگذاشتیم و البته حملاتی که دشمن در ماه گذشته داشت، تمام خدمات، هم در اورژانس و هم در بیمارستان‎های کشور به صورت رایگان به مردم ارائه شد.»

رئیس سازمان اورژانس کشور به چالش‎های پیش روی این سازمان قبل و بعد از بحران‎های جنگی که به کشور تحمیل شد هم اشاره می‎کند و می‎گوید:«مهم‌ترین چالش‎های ما بحث کمبود نیروی انسانی است، البته همچنان با این چالش روبه‌رو هستیم، همچنین کمبود تجهیزاتی مثل آمبولانس که برای ارائه خدمت جزو ضروریات کاری ما محسوب می‎شود. با این اوصاف، در همین شرایط سخت اقتصادی و تحریمی که کشور با آن دست و پنجه نرم می‎کند، توانستیم بیش از ۳۰۰ دستگاه آمبولانس را وارد ناوگان خدمت‌رسانی کنیم و حدود ۱۰۰ دستگاه آمبولانس نیز از منشأ خیرین وارد ناوگان اورژانس کشور شد.»

رئیس اورژانس کشور درباره افزایش زیرساخت‎ها و تجهیزات اورژانس هم می‎گوید: «اورژانس کشور هم مثل سایر سازمان‎ها در دو جنگ تحمیلی اخیر متحمل خساراتی شد که باید با برنامه‌ریزی برای جلوگیری از افت کیفی خدمات به مردم این خسارات را جبران کنیم. به همین دلیل با ۱۵ استاندار تفاهمنامه خرید آمبولانس منعقد کرده‌ایم که به شکل مشارکتی ۵۰ درصد هزینه خرید و تأمین را اورژانس کشور و ۵۰ درصد دیگر را استانداری پرداخت می‌کند. البته سازمان اورژانس کشور به شکل مجزا مناقصه خرید آمبولانس را انجام داده است ودر حال حاضر مناقصه خرید حدود ۱۵۰ دستگاه به پایان رسیده و ارز مورد نیاز هم با مساعدت وزارت صمت تأمین شده است.»

او درباره بازسازی و ساخت پایگاه‎های آسیب دیده در دوران جنگ نیز توضیح می‌دهد: «در ایام جنگ‎ حدود ۸۸ پایگاه اورژانس کشور مورد هدف مستقیم و غیرمستقیم قرار گرفتند و آسیب دیدند. همچنین حدود ۳۰۰ دستگاه آمبولانس مورد اصابت و آسیب از کم تا زیاد قرار گرفت که البته بخش عمده این خسارات ریکاوری و بازسازی شد و دوباره به چرخه خدمت بازگشتند. در این میان پنج دستگاه اتوبوس آمبولانس هم بعد از خسارت تعمیر و به خدمت بازگشتند. متأسفانه ۵ فروند بالگرد هوایی و یک دستگاه آمبولانس دریایی هم مورد اصابت موشک دشمن قرار گرفت و به طور کامل از چرخه خدمت خارج شدند. در حال حاضر به فکر ساختن و بازسازی هستیم. فعالیت‎های گسترده‎ای هم در بحث ساخت پایگاه‎ها و ستاد مرکزی اورژانس استان‎ها در دستور کار قرار داده‌ایم و برنامه‌هایی برای آن در حال انجام است. البته خسارات‌هایی که اورژانس کشور متحمل شد، فقط در بحث تجهیزات و زیر ساخت نبود؛ ما سه شهید تقدیم مردم و کشور عزیزمان کردیم و حدود ۱۰۰ نفر از نیروهای اورژانس در حال عملیات و مأموریت‎های اورژانسی و انتقال مصدومان به مراکز درمانی زخمی شدند. اما با وجود تمام مشکلاتی که پیش روی اورژانس کشور قرار گرفت اجازه ندادیم مردم دچار مشکل شوند و تلاش کردیم خدمات‎ را در کمترین زمان به آنها ارائه کنیم.»

 

ارتباطی که قطع نشد

جعفر میعادفر درباره خدمات‌رسانی در بحران‌های جنگی بویژه  درجنگ ۴۰ روزه می‎گوید: «با توجه به تجاربی که در جنگ ۱۲ روزه کسب کردیم، در جنگ ۴۰ روزه علاوه براینکه مرکز اصلی خودمان را حفظ کردیم، روش‎های جدیدی را پیش‌بینی کردیم تا به هیچ عنوان ارتباط‌‌مان با مردم قطع نشود. این مژده را به مردم می‎دهیم که در شرایط بحران روش‌هایی را از طریق فناوری‎های جدید ایجاد کرده‌ایم که هیچ موقع ارتباط مردم با ۱۱۵ قطع نشود و این موضوع را در بیشتر استان‎های کشور بویژه استان‎هایی که بیشتر مورد هدف دشمن قرار گرفتند، انجام دادیم ودر سایر استان‎ها نیز درحال انجام است.»

 

افزایش خدمات اورژانسی در شهرهای شمالی

در طول دو جنگ تحمیلی اخیر و بعد از حملات موشکی به تهران بعضی از شهروندان به شهرهای شمالی سفر کردند. همین موضوع باعث شد خدمات اورژانسی در دو استان گیلان و مازندران افزایش داشته باشد. دکتر میعادفر دراین باره می‎گوید: «در دوران تهاجم دشمن به شهرهای ایران، بعضی از شهرها مثل تهران بیشتر مورد هجمه موشک و پرتابه قرار گرفتند وبه همین علت مردم برای مراقبت از جان عزیزان‌شان به استان‎های شمالی سفر کردند. همین موضوع باعث شد شاهد خلوتی خاصی در پایتخت باشیم اما از طرف دیگر، حضور پرتعداد مردم و بیماران را در شهرهای دیگر و استان‎هایی مثل گلستان، مازندران، گیلان و حتی اردبیل را شاهد بودیم که باید با ارائه خدمت به مجروحان در شهرهای مورد تهاجم قرار گرفته، خدمات اورژانسی را هم در این استان‎ها تقویت می‎کردیم. همین موضوع باعث شد خدمات فوریت‌های پزشکی در این مناطق حدود ۲۵ درصد افزایش پیدا کند. خوشبختانه با هماهنگی‎های بین بخشی، درون سازمان و برون سازمانی سعی کردیم خدمات بسیار خوبی به مردم بدهیم.»

 

۳۴ هزارنفر در جنگ ۴۰ روزه مصدوم شدند

رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به تعداد مأموریت ‎های نیروی‎های اورژانس کشور در دوران جنگ می ‎ گوید: «حدود ۳۰ هزار مأموریت را در ایام جنگ انجام دادیم که اگر با خدمات روزانه که اورژانس به مردم ارائه می‎کند جمع زده شود، نیروهای اورژانس پیش بیمارستانی در ایام جنگ فعالیت گسترده‎ و بیش از ظرفیتی که داشتند، انجام دادند. چون به طور معمول روزانه ۵۰ هزار مأموریت در کشور انجام می‎شود که شامل مأموریت‎های انتقال بیماران یا حوادث ترافیکی است.همچنین سالانه حدود شش میلیون مأموریت داریم که از این تعداد حدود۸۵۰ هزار مأموریت‎ مربوط به حوادث ترافیکی است. در این میان حدود ۲.۵ میلیون بیمار به مراکز درمانی منتقل می‎شوند. البته بخش عمده این آمار به صورت درمان در محل انجام می‌شود که نیازی به جابه جایی نیست و بار بیمارستان‌ها را کاهش می‎دهیم. اگر این مدیریت و هماهنگی‎هایی که از سوی مسئولان نظام سلامت برای کمک به مردم انجام نمی‎شد، تعداد جانباختگان جنگی ما بیش از تصور بود. چون فقط در جنگ ۴۰ روزه حدود ۳۴ هزار مصدوم داشتیم، اگر نمی‎توانستیم به درستی به آنها خدمت دهیم قطعاً به علت خونریزی‎هایی که داشتند دچار آسیب‎های جبران ناپذیری می‎شدند. تمام این تلاش‎ها چه از سوی مسئولان و چه از طریق نیروهای خدوم اورژانس کشور و به طور کلی تیم ملی سلامت باعث شد، تعداد مجروحین که به سلامت به آغوش خانواده بازگشتند و عوارض کمتری پیدا کردند، کاهش محسوسی پیدا کند. به هر حال کار نیروهای اورژانس در شرایط بحرانی رقم می‌خورد به همین دلیل همواره تلاش می‎کنیم تا مردم کمترین آسیب را ببینند و این قضاوت که در جنگ‌ها اورژانس کشور عملکرد خوبی داشته یا نه را باید به مردم بسپاریم. اورژانس کشور با تمام بضاعت و امکاناتی که دارد تلاش می‎کند، جان تعداد بیشتری از مردم کشور را نجات بدهد. نیروهای اورژانس با وجود آسیب‎هایی که در جنگ دیدند دست از کار نکشیدند و پای کار مردم و کشور ایستادند.»

 

بدرقه امام شهید بدون حادثه تلخ

اورژانس از مراسم وداع و تشییع رهبر شهید هم سربلند بیرون آمد. او درباره خدمات اورژانس در سه شهر تهران، قم و مشهد می‌گوید: «یکی دیگر از اتفاق‎هایی که می‎توانست منجر به خسارات جانی برای مردم شود و خوشبختانه تیم ملی سلامت با سربلندی از آن خاج شد، مراسم تشییع آقای شهیدمان بود. با افتخار می‌توان گفت، حادثه‌ای جانی یا فوتی با وجود جمعیت عظیمی که در مراسم شرکت کرده بودند، نداشتیم. حتی سیستم‎های امنیتی پیش‌بینی‎هایی را کرده بودند که به علت گرما و فشردگی جمعیت ممکن است تعدادی فوتی داشته باشیم. اما با برنامه‎ریزی دقیق و استقرار آمبولانس‎ها، اتوبوس آمبولانس‎ها و ایجاد بیمارستان‎های موقت توانستیم این مراسم را به خوبی مدیریت کنیم.»

به گفته رئیس سازمان اورژانس کشور، در طول سال موقعیت‎های مختلفی برای ارائه خدمت با تعداد بالا در بازه زمانی کم برای نیروهای اورژانس ایجاد می‎شود که یکی از آنها مراسم پر فیض اربعین است. میعادفر می‌گوید: «نیروهای ما از اولین روز ماه صفر تا پایان مراسم اربعین در مرزهای ششگانه حضور داشتند و به زائران خدمات دادند. خدا را شکر می‎کنیم که در مراسم امسال هم مورد خاصی نداشتیم و مردم و مسئولین رضایتمندی بسیار مطلوبی از حوزه سلامت و خدماتش داشته و دارند. ارائه خدمات مختلف نیروی‎های اورژانس کشور در شرایط و مراسم‎های خاص در حالی انجام می‎شود که ما خدمات جاری را به هیچ وجه کاهش ندادیم و با قوت به امور روزه‎مره و خدمات جاری سازمان هم رسیدگی کردیم.»

انتهای پیام/







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
«انباشت مطالبات حل‌نشده» جامعه را ناامید و رادیکال می‌کند
روزنامه توسعه ایرانی

«انباشت مطالبات حل‌نشده» جامعه را ناامید و رادیکال می‌کند

انباشت مطالبات حل‌نشده، کاهش اعتماد عمومی و ضعیف‌شدن مسیرهای رسمی برای بیان و پیگیری خواسته‌ها، رابطه جامعه و ساختار رسمی را در سال‌های اخیر با چالش‌های جدی‌تری روبه‌رو کرده است. مطالبات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دیگر به‌سادگی از یکدیگر جدا نمی‌شوند؛ فشار معیشتی با احساس تبعیض و بی‌عدالتی گره …
سایت عصرایران

مرگ جوان ۲۳ ساله در رودخانه قزل‌اوزن در مسیر خلخال ـ سرچم

سایت عصرایران

یک لکه خون راز سرقت مسلحانه یک میلیارد تومانی در شمال تهران را فاش کرد

سایت تابناک

دختر ۱۵ ساله پرندی گم شد

از پلمب کافه‌ها تا کندن نیمکت‌های خیابان؛ آیا شهر یکدست می‌شود؟
سایت فرارو

از پلمب کافه‌ها تا کندن نیمکت‌های خیابان؛ آیا شهر یکدست می‌شود؟

یک جامعه‌شناس شهری تأکید می‌کند که نخستین گام مدیریت شهری باید پذیرفتن واقعیت اجتماعی و حق همه گروه‌ها برای استفاده از شهر باشد. ایمانی جاجرمی می‌گوید نمی‌توان حق مردم را از شهر نادیده گرفت.
واکنش‌ها به کافه بابک زنجانی؛ این است فرق ما و درد ما!
سایت آفتاب نیوز

واکنش‌ها به کافه بابک زنجانی؛ این است فرق ما و درد ما!

کاربران در شبکه اجتماعی ایکس، واکنش‌های منفی و تندی به کسب‌وکار جدید بابک زنجانی نشان دادند.
حجاب دوباره خبرساز شد؛ از پلمب کافه‌ها تا شکل‌گیری زنجیره انسانی میانکاله
سایت اقتصاد ۲۴

حجاب دوباره خبرساز شد؛ از پلمب کافه‌ها تا شکل‌گیری زنجیره انسانی میانکاله

هرچند نمی‌توان سخنان تند برخی چهره‌ها درمورد حجاب را به سیاست رسمی حاکمیت تعمیم داد؛ با این حال نفس مطرح‌شدن چنین ادبیاتی در فضای عمومی، بخشی از همان فضایی است که مناقشه حجاب را دوباره به سطح جامعه می‌کشاند
دانشگاه هم سهم پولدارها شد؟ فقر، شانس ورود به دانشگاه را از چه کسانی می‌گیرد
سایت اقتصاد ۲۴

دانشگاه هم سهم پولدارها شد؟ فقر، شانس ورود به دانشگاه را از چه کسانی می‌گیرد

سهم تنها ۵.۶ درصدی سه دهک پایین از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی، بار دیگر شکاف طبقاتی در آموزش عالی و نقش فقر، کیفیت مدارس و دسترسی نابرابر به امکانات آموزشی را برجسته کرده است.
سایت تابناک

زندگی دوباره حیوانات با تاکسیدرمی

دامی فریبنده به نام اعتیاد؛ چهره پنهان یک آسیب اجتماعی برای نوجوانان
خبرگزاری مهر

دامی فریبنده به نام اعتیاد؛ چهره پنهان یک آسیب اجتماعی برای نوجوانان

یزد - خطر اعتیاد، بی‌صدا به کمین نوجوانان نشسته است؛ وضعیتی که اگر با نادیده گرفتن تغییرات رفتاری همراه شود، به فاجعه‌ای جبران‌ناپذیر در قلب خانواده منجر خواهد می‌شود.
پشیمانی فرمالیته بلاگرها؛ عذرخواهی و تکرار دوباره همان خطاها
خبرگزاری مهر

پشیمانی فرمالیته بلاگرها؛ عذرخواهی و تکرار دوباره همان خطاها

جنجال، عذرخواهی، چند روز سکوت و دوباره همان مسیر؛ چرخه‌ای که برای برخی بلاگرها تکراری شده و این سؤال را به وجود آورده است: چرا برخوردها بازدارنده نیست؟
روزنامه هفت صبح

می‌خواست به من تجاوز کند روی او اسید پاشیدم

دریاچه ارومیه؛ پهنه‌ای که دیگر «خشکی» پیش‌درآمد آن نیست
خبرگزاری ایرنا

دریاچه ارومیه؛ پهنه‌ای که دیگر «خشکی» پیش‌درآمد آن نیست

ارومیه - ایرنا - دریاچه ارومیه، نگین آبی شمال‌غرب کشور، پس از سال‌ها پشت سر گذاشتن چالش‌های زیست‌محیطی، اکنون در فصل تازه‌ای از حیات خود قرار گرفته و با مدیریت منابع آب و اجرای طرح‌های احیایی، سیمای متفاوتی از خود نشان می‌دهد.
سایت رویداد‌ ۲۴

علی القاصی مهر جانباز شد

مینا نامداری ؛ ترند جدید موج سواری بر روایت «بازگشت» یا «توبه» اما بدون سود برای جامعه
سایت عصرایران

مینا نامداری ؛ ترند جدید موج سواری بر روایت «بازگشت» یا «توبه» اما بدون سود برای جامعه

مشکل اصلی این نیست که مینا نامداری اجازه صحبت داشته باشد، مشکل این است که نبودن صداهای تحلیلی معتبر، غیاب رسانه‌های مستقل قوی و بحران اعتماد عمومی، فضایی خال...
آیا تهران در سال ۱۴۲۶ بهتر از ۱۴۰۵ است یا بدتر؟/ پایتخت براساس کدام «سند» بزرگ شد؟
سایت عصرایران

آیا تهران در سال ۱۴۲۶ بهتر از ۱۴۰۵ است یا بدتر؟/ پایتخت براساس کدام «سند» بزرگ شد؟

تفاوت توسعه با گسترش در این است که در حالت اول، «کیفیت‌‌زندگی» رشد می‌کند اما در حالت دوم، «رشد فیزیکی» شهر بدون آنکه عناصر زیست‌شهری ارتقا یابند، رخ می‌دهد.
آنتالیا ترکیه ؛ 10 میلیون گردشگر در 8 ماه
سایت عصرایران

آنتالیا ترکیه ؛ 10 میلیون گردشگر در 8 ماه

بیش از 27 میلیون گردشگر خارجی در 7 ماه نخست سال، وارد ترکیه شدند.
سایت اطلاعات آنلاین

ماجرای جنجال در شورای شهر مشهد چه بود؟ گزینه انحلال شورا مطرح است +ویدئو

[کامران نرجه] ذینفعان تأمین‌ اجتماعی صبور باشند
سایت اطلاعات آنلاین

[کامران نرجه] ذینفعان تأمین‌ اجتماعی صبور باشند

گلایه منتقدان برکناری مدیر عامل سابق سازمان تأمین اجتماعی شنیدنی و تا حدودی بحق است، اما برای قضاوت عادلانه در مورد تصمیم ناگهانی وزیر تعاون و همچنین تأمین منافع حداکثری ۵۰ میلیون نفر از ذینفعان...
جایی میان چالش و توانایی - همدلی
روزنامه همدلی

جایی میان چالش و توانایی - همدلی

عاشور حسن زاده عرب پژوهشگر ما همیشه فکر می‌کنیم اگر حالمان خوب نیست، لابد کارمان بیش از حد سخت است؛ یا اگر بی‌حوصله‌ایم، لابد انگیزه نداریم. اما واقعیت پیچیده‌تر از این است. کیفیت تجربه ما از کار و زندگی، فقط به سختی یا آسانی یک کار وابسته نیست؛ به رابطه‌ای بستگی دارد که میان [ ]
وقتی پرفسور سمیعی زیرمیزی می‌گیرد!
سایت تابناک

وقتی پرفسور سمیعی زیرمیزی می‌گیرد!

ما به درخششِ فرزندان این سرزمین، به جراحانی که دستانشان برای نجات جانهاست، به دانشمندی که سال‌ها برای کشفی رنج برده، یا به المپیادی که شب‌های بی‌خوابی را به...
سایت رکنا

رازگشایی از سرنوشت زن بی هوش شده در بلوار فرودگاه / راننده شیاد با آبمیوه مسموم شکارش کرده بود

ما مرده‌شوی  نیستیم
روزنامه اعتماد

ما مرده‌شوی نیستیم

شغل شریفی است هم شریف هم پیشه ای پرزحمت، هر کسی نمی تواند مرده شوی باشد، جگر شیر می خواهد و تن استوار، عرضه هم صدالبته، شغلی است بسیار سخت هم از نظر روحی هم جسمی، به هیچ وجه تعبیر بد از آن نباید داشت، یک روزنامه نگار خوش تیتر روزنامه نگاری را به مرده شوی بودن تعبیر کرد. مراد او از این تعبیر آن بود که …
    
سایت اعتماد آنلاین

ماجرای مشاهده موجودی شبیه به «دایناسور» در مناطق بیابانی خراسان رضوی / توضیحات محیط‌زیست

ذبح هورالعظیم، پای چاه‌های نفت
روزنامه هفت صبح

ذبح هورالعظیم، پای چاه‌های نفت

تنها بخش زنده تالاب هورالعظیم با صدور مجوز زیست محیطی برای توسعه میدان نفتی سهراب، بی جان خواهد شد. به گفته مسئولان سازمان محیط زیست بین ۱۸ تا ۲۰ هکتار از
         
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| واکنش یک آمریکایی به سوالات کنکور زبان انگلیسی در ایران

چالشی در گیلان: دود «گُل» در پارک‌ها و اماکن عمومی |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

چالشی در گیلان: دود «گُل» در پارک‌ها و اماکن عمومی | انصاف نیوز

سایت گیل خبر (گیلان) نوشت: «در ماه‌های اخیر، با افزایش نگرانی شهروندان رشت و برخی شهرهای دیگر استان درباره مصرف گل در بعضی از پارک‌ها و کافه‌ها که جزو اماکن عمومی محسوب می‌شوند، روبرو هستیم. مصرف آزادانه و بدون قبح گل توسط برخی جوانان در اماکن عمومی، امنیت روانی و آرامش شهروندان را با چالش‌های مختلفی …
         
پیامدهای حقوقی طلاق صوری
روزنامه ستاره صبح

پیامدهای حقوقی طلاق صوری

پدیده‌ای به نام «طلاق صوری» در مرز میان حقوق، معیشت و اخلاق اجتماعی، موضوع خانواده ایرانی شده است. در این وضعیت، طلاق نه ناشی از فروپاشی عاطفی یا تصمیم واقعی زوجین برای پایان زندگی مشترک، بلکه گاه به عنوان راهکاری برای دستیابی به حمایت‌ اقتصادی و اجتماعی، از جمله برخورداری از مستمری والدین متوفی و مزایای …
    
سرمقاله خراسان/ منافع شهر معطل بازی تاج و تخت! | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ منافع شهر معطل بازی تاج و تخت! | آخرین خبر

خراسان/ «منافع شهر معطل بازی تاج و تخت!» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان ت که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: ۶۳ طرح و لایحه روی زمین مانده است، قوای نظارت بر عملکرد مدیریت شهری، لنگ است و پارلمان شهری مشهد به معنای واقعی کلمه قفل شده؛ آن هم نه به این دلیل که مسئله‌ای درباره آن‌ها وجود دارد،
ظرفیت‌های اجتماعی در بازآفرینی اقتصادی ایران پس از جنگ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

ظرفیت‌های اجتماعی در بازآفرینی اقتصادی ایران پس از جنگ - مردم سالاری آنلاین

رویترز در گزارشی، اقتصاد ایران را فروپاشیده توصیف کرده و از آسیب زیرساخت ها، قطع ...
از آتش تا آرامش نظام سلامت ایران چگونه تاب آورد؟
سایت ایران آنلاین

از آتش تا آرامش نظام سلامت ایران چگونه تاب آورد؟

جنگ‌های ۱۲ و ۴۰ روزه، زیرساخت‌های سلامت کشور را با یکی از کم‌سابقه‌ترین آزمون‌های خود مواجه کرد، اما نظام بهداشت و درمان، همزمان با تحمل خسارت حدود ۸ هزار میلیارد تومانی ناشی از حمله به بیش از ۲۰۰ مرکز بهداشتی، بیش از ۷۰ بیمارستان و حدود ۳۰۰ آمبولانس، روند ارائه خدمات حیاتی به مردم را متوقف نکرد.
آموزش در خانه یا خانه‌نشینی آموزش
روزنامه آرمان امروز

آموزش در خانه یا خانه‌نشینی آموزش

روح‌اله رضاعلی آرمان امروز : چند سالی است در حوزه مشاوره تحصیلی و انتخاب رشته با دانش‌آموزان و خانواده‌های بسیاری گفت‌وگو می‌کنم. امسال در میان گفت‌وگو با دانش‌آموزان پایه دوازدهم و والدین آنها، با موضوعی مواجه شدم که به نظرم نیازمند تأمل جدی است: هوم‌اسکولینگ یا آموزش در خانه. به نظر می‌رسد آموزش در …
جنگ و جنگل‌ها
روزنامه آرمان امروز

جنگ و جنگل‌ها

عباس محمدی آرمان امروز : چند ماه است که جنگل‌هایی بسیار گسترده در کشورهای گوناگون در حال سوختن است. در آمریکا، امسال بیش از دوونیم میلیون هکتار جنگل دچار آتش‌سوزی شده، در انتاریوی کانادا فقط  در ماه جولای حدود نهصد مورد آتش‌سوزی بزرگ در جنگل‌ها رخ داده، در اسپانیا برآوردها حاکی از آن است که [ ]
رد آدم‌ربایی در زاهدان
روزنامه شرق

رد آدم‌ربایی در زاهدان

ساعت حدود ۹:۳۰ شب ۳۰ تیر، بازار زاهدان همچنان شلوغ و پررفت‌وآمد بود. «مهرشاد دادکریمی»، جوان ۲۳‌ساله‌ای که در بازار زاهدان مغازه لباس کودک دارد، به پدرش تلفن زد و گفت کارش در بازار تمام شده و می‌خواهد بعد از بازی بیلیارد با یکی از دوستانش، راهی خانه شود. با خودروی شخصی‌اش به خیابان شریعتی رفته بود و …
سایت عصرایران

سقوط مرگبار در جاده هراز / 7 سرنشین ون کشته شدند

سایت شهرآرانیوز

مجید آدینه اعدام شد | تروریستی با کلت کمری و اره برقی در کودتای دی ماه

سایت تابناک

دستور برخورد قاطع با مروجین فساد و برهنگی در مشهد

زنان خانه‌دار؛ نیروی کار نامرئی که بیمه و امنیت اقتصادی ندارد
خبرگزاری مهر

زنان خانه‌دار؛ نیروی کار نامرئی که بیمه و امنیت اقتصادی ندارد

فعال حوزه زنان و خانواده، معتقد است خانه‌داری فعالیتی مولد است که هنوز به اندازه کافی به رسمیت شناخته نشده است
سایت عصرایران

جزئیات حادثه هولناک جاده هراز؛ ۷ کشته و ۶ مصدوم در سقوط ون به دره

روزنامه دنیای اقتصاد

تهدیدی برای اقتصاد یا فرصتی برای فناوری؟

بازگشت آرام‌آرام«حجاب» به میدان تنش اجتماعی
روزنامه توسعه ایرانی

بازگشت آرام‌آرام«حجاب» به میدان تنش اجتماعی

سعیده علیپور چند ده نفر در ساحل میانکاله کنار هم ایستاده اند و زنجیره ای انسانی ساخته اند؛ نه برای حفاظت از تالاب یا اعتراض به
سیاه‌نمایی از ایران
روزنامه شرق

سیاه‌نمایی از ایران

در روزهای گذشته برنامه اینترنتی «‌آزاد» با محدودیت‌های قضائی مواجه شد و هم‌زمان طرحی در دستور کار مجلس قرار گرفت که به طرز شگفت‌آوری محدودیت‌های بی‌وجهی برای فعالیت‌های علمی کشور پدید می‌آورد.
روزنامه شرق

ظفرقندی: دروغ می گویند دارو تحریم نیست

روزنامه هفت صبح

چگونه فشارهای اقتصادی و اجتماعی «ناجنبش‌»های شهری را می‌سازد؟

تکرار شوخی هر ساله‌ «شهریه ممنوع»!
روزنامه هفت صبح

تکرار شوخی هر ساله‌ «شهریه ممنوع»!

‌والدین تهرانی می‌گویند مدارس هنگام ثبت‌نام مبالغی مطالبه کرده‌اند که نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است
سایت خبرآنلاین

پزشک عراقی علیه ایران؟/ واکنش فوری هلال‌احمر به یک ویدئوی جنجالی

سایت خبرفوری

بازداشت ۸ نفر از عوامل نزاع و درگیری در سعادت‌آباد تهران/ ویدئو

سهم ۱۳درصدی صنعت ساختمان از بازار کار
سایت اکونگار

سهم ۱۳درصدی صنعت ساختمان از بازار کار

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: صنعت ساختمان ۱۳ درصد بازار کار را به خود اختصاص داده است.
سایت رکنا

فیلم چهره باز دزدان سریالی موتورسیکلت های میلیونی تهرانی / آنها را می شناسید ؟! + گفتگو

از گرمازدگی در عسلویه تا مرگ داخل لوله‌های جوشکاری/ نگاهی به فوت کارگر حین کار/ مستمری بازماندگان چگونه تعیین می‌شود؟
خبرگزاری ایلنا

از گرمازدگی در عسلویه تا مرگ داخل لوله‌های جوشکاری/ نگاهی به فوت کارگر حین کار/ مستمری بازماندگان چگونه تعیین می‌شود؟

یک کارشناس حقوقی گفت: اگر فوت کارگر ناشی از حادثه کار نباشد، این موضوع از نظر مسئولیت کیفری کارفرما با فوت ناشی از حادثه کار تفاوت دارد.
امر جنسی دارد بحران می‌شود - همدلی
روزنامه همدلی

امر جنسی دارد بحران می‌شود - همدلی

شهراد شاهرخی طهرانی فعال رسانه انسان‌ها برای یک زندگی سالم نیازمند آرامش و شادابی و سلامت هستند ، لذا جامعه زمانی می‌تواند به این آرامش و سلامت اجتماعی دست پیدا کند که یکی از نیازهای اصلی جامعه، یعنی غریزه جنسی افراد مطابق عرف یا شرع یا هر قرارداد اجتماعی مورد وثوق جامعه تأمین شده [ ]
هیأت امنای دانشگاه؛ پلی به سوی آینده یا آیینه‌ای از قدرت؟ - همدلی
روزنامه همدلی

هیأت امنای دانشگاه؛ پلی به سوی آینده یا آیینه‌ای از قدرت؟ - همدلی

ژاله حساس خواه عضو هیات علمی دانشگاه گیالن انتصاب اخیر اعضای حقیقی هیأت امنای دانشگاه گیلان ( شامل نماینده ولی فقیه، استاندار، دو نماینده مجلس، معاون اسبق رئیس‌جمهور و یک عضو هیأت علمی ) نه از آن رو تأمل‌برانگیز است که منصوبان بی‌صلاحیت‌اند، بلکه از آن رو که پرسشی بنیادین را برمی‌انگیزد: وقتی به [ …
روزنامه هفت صبح

همدستی زن سوم و مرد غریبه در مسمومیت مرگبار شوهر

روزنامه هفت صبح

سکانس پایانی قتل شریک به خاطر بدهی سنگین

هزینه های پنهان آلودگی نفتی - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

هزینه های پنهان آلودگی نفتی - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین قیدر / خلیج فارس به دلیل نیمه‌بسته بودن، عمق نسبتاً کم و تراکم بالای فعالیت‌های نفتی و دریایی، از زیست‌بوم‌های حساس جهان محسوب می‌شود. هرگونه ورود نفت خام، سوخت کشتی‌ها یا فرآورده‌های نفتی به آب می‌تواند در مدت کوتاهی در سطح وسیعی منتشر شود. جریان‌های دریایی نیز ممکن است آلودگی را از محل اولیه [ …
سایت رویداد‌ ۲۴

دانشگاه پیام نور منحل می‌شود؟

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تشکیل زنجیره انسانی در میانکاله برای مقابله با بی‌حجابی

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| اولین تصویر از متهمان کودک‌ربایی در تهران

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| مجری صداوسیما کمبود دارو را گردن مردم انداخت

سایت عصرایران

جریان نوزاد ربوده‌شده تهرانی