قیمت طلا امروز




 جابه جایی زائران

 سایت ایران آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

رانندگان پای کار ماندند

در شرایط جنگی یک سال اخیر، حمل‌ونقل جاده‌ای کشور به یکی از اصلی‌ترین حلقه‌های حفظ جریان زندگی و اقتصاد تبدیل شد؛ بخشی که باید همزمان با انتقال کالاهای اساسی و تجاری از بنادر، مرزها و مراکز تولید، جابه‌جایی مسافران، زائران و حجاج را نیز ادامه می‌داد. از جنگ تحمیلی ۱۲روزه تا جنگ رمضان، با وجود حملات، محدودیت‌های ناشی از شرایط امنیتی و افزایش ناگهانی تقاضا برای سفرهای زمینی، فعالیت ناوگان باری و مسافری متوقف نشد.
 رانندگان پای کار ماندند
در این مدت، با تسریع ترخیص کالا از بنادر، فعالیت ۲۴ساعته پایانه‌های بار، فراخوان گسترده کامیونداران و همراهی رانندگان، کالاهای مورد نیاز کشور بدون وقفه در شبکه جاده‌ای جابه‌جا شد و کمبودی در تأمین مایحتاج مردم گزارش نشد.

در بخش مسافری نیز ناوگان اتوبوسی، علاوه بر پاسخ‌گویی به نیاز سفرهای داخلی و انتقال مسافرانی که به دلیل بسته‌شدن فضای هوایی امکان سفر با هواپیما نداشتند، در جابه‌جایی حجاج، زائران عتبات و شرکت‌کنندگان در مراسم‌های ملی و مذهبی نقش‌آفرینی کرد. رضا‌اکبری، رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، در این گفت‌وگو از چگونگی حفظ جریان حمل‌ونقل کشور در یک سال بحرانی، نقش رانندگان و کامیونداران در تأمین کالا، وضعیت کریدورهای جاده‌ای، اقدامات انجام‌شده در پایانه‌های مرزی و نحوه تأمین ناوگان برای جابه‌جایی زائران اربعین می‌گوید.

 

 با توجه به سهم بالای حمل‌ونقل جاده‌ای در جابه‌جایی بار و تأمین کالا، در یک سال اخیر چه اقداماتی انجام شد تا کالا بدون وقفه به دست مردم برسد؟

 در یک سال اخیر، موضوع جابه‌جایی بار و حمل کالا در کشور، به دلیل شرایط خاص، اهمیت بیشتری پیدا کرد. البته انتقال کالا از مبادی تولید یا واردات، همواره یکی از موضوعات مهم و اولویت‌دار بوده است؛ چراکه زنجیره اقتصاد کشور و تأمین نیازهای صنایع و زندگی مردم به آن وابسته است. با این‌ حال، شرایط جنگی یک سال اخیر، از جنگ تحمیلی ۱۲روزه تا جنگ رمضان و پس از آن، اهمیت این موضوع را دوچندان کرد.

در جنگ تحمیلی ۱۲روزه، اولویت وزارت راه و شهرسازی، تأمین به‌موقع کالا و نیازهای مصرفی در سراسر کشور بود. با توجه به سهم بالای حمل‌ونقل جاده‌ای، بار اصلی این مأموریت بر دوش بخش جاده‌ای قرار داشت. با آغاز شرایط جنگی، تسهیل ترخیص کالا از بنادر در اولویت قرار گرفت. همچنین هماهنگی مناسبی با دستگاه‌های مرتبط، با محوریت وزارت راه و شهرسازی، انجام شد و جلسات متعددی نیز با ریاست وزیر راه و شهرسازی برگزار شد که در نهایت به تسریع ترخیص کالا از بنادر انجامید.

پس از آن، فراخوان گسترده‌ای برای رانندگان و کامیونداران جهت اعزام به بنادر صادر شد. با همراهی رانندگان، روند حمل کالا سرعت گرفت و در برخی بنادر رکوردهای جدیدی در جابه‌جایی کالا به ثبت رسید. خوشبختانه کمبودی در تأمین کالا در سطح کشور مشاهده نشد.

برگزاری جلسات متعدد با انجمن‌ها و تشکل‌های صنفی حمل‌ونقل، مدیران کل استانی و فراخوان رانندگان، نقش مهمی در این روند داشت. از سوی دیگر، به دلیل ارتباط مناسبی که در سال پیش از جنگ با بخش حمل‌ونقل و از طریق شنیدن مشکلات رانندگان در مجموعه وزارت راه و شهرسازی شکل گرفته بود، حل بخشی از مسائل و مشکلات آنها در دستور کار وزارت راه و سازمان راهداری قرار داشت.

رانندگان نیز پاسخ شایسته‌ای به فراخوان حضور در بنادر دادند و با وجود وقوع برخی حملات به تأسیسات مجاور بنادر جنوبی کشور، حمل کالا متوقف نشد.

 

 در دو جنگی که کشور پشت سر گذاشت، حمل‌ونقل جاده‌ای در بخش بار و مسافر چگونه به خدمت‌رسانی ادامه داد؟ نقش رانندگان و کامیونداران در این روند چه بود؟

 در حوزه جابه‌جایی مسافر، در هر دو جنگ، بویژه در جنگ رمضان، به دلیل افزایش تقاضا برای جابه‌جایی مردم از مراکز استان‌ها، به‌خصوص از تهران به سایر شهرها، حمل‌ونقل جاده‌ای نقش مهمی ایفا کرد. همچنین انتقال مسافران جزایر کیش و قشم و مسافرانی که از کشورهای همسایه، از جمله ارمنستان و ترکیه قصد سفر هوایی داشتند اما به دلیل بسته‌شدن فضای هوایی کشور امکان سفر با هواپیما برایشان فراهم نبود، از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای انجام شد.

علاوه بر این، جابه‌جایی حدود ۸۰ هزار نفر از حجاج بیت‌الله‌الحرام در جنگ تحمیلی ۱۲روزه به‌صورت زمینی انجام گرفت. انتقال مسافران و زائران عتبات عالیات، به‌ویژه نجف و کربلا، نیز از طریق جاده و اتوبوس صورت گرفت. برنامه‌ریزی برای تأمین اتوبوس در سطح کشور و مرزها برای جابه‌جایی مردم و همراهی و کمک رانندگان اتوبوس، از اقدامات شاخص وزارت راه و شهرسازی در یک سال اخیر به شمار می‌رود.

 برگزاری رویدادهای ملی و مذهبی مهمی مانند اربعین سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ و تشییع رهبر شهید در سال ۱۴۰۵ و تأمین ناوگان اتوبوسی برای متقاضیان حضور در این مراسم‌ها، آن‌هم در شرایط خاص جنگی کشور، نیز قابل اشاره است.

در مجموع، به‌کارگیری حداکثری ظرفیت ناوگان مسافری بخش جاده‌ای، شامل حدود هشت هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری  و برنامه‌ریزی برای جابه‌جایی مردم در یک سال اخیر، با کمترین چالش و مشکل انجام شد. رانندگان اتوبوس نیز در پاسخ به این تقاضا نقش بسیار مهمی بر عهده داشتند.

در حوزه حمل کالا نیز جابه‌جایی کالاهای اساسی و تجاری از بنادر، مرزهای زمینی و مراکز تولیدی، صنعتی و کشاورزی به مقاصد مختلف کشور، در یک سال گذشته بدون وقفه انجام شد. همچنین مشوق‌هایی برای رانندگان جهت افزایش مشارکت در حمل کالا از بنادر تهیه شد  و به تصویب دولت رسید و به رانندگان اطلاع‌رسانی شد.

فعالیت پایانه‌های بار و بنادر به‌صورت ۲۴ساعته درآمد و بر اساس اطلاعیه‌های صادرشده برای رانندگان، اعزام گسترده ناوگان به مراکز عمده بار انجام گرفت. با تأکید بر حمل کالاهای اساسی، نیاز کشور تأمین شد و هیچ کالایی در کشور با کمبود مواجه نشد. فرآیند واردات و صادرات نیز از مرزهای زمینی و دریایی بدون وقفه ادامه یافت؛ به‌جز وقفه‌ای که در پی محاصره دریایی و کاهش تردد کشتی‌های تجاری از خلیج فارس و تنگه هرمز ایجاد شد.

رانندگان و کامیونداران نقش بی‌بدیلی در حمل کالا و تأمین به‌موقع مایحتاج مردم و مراکز تولیدی کشور بر عهده داشتند. آنها با وجود مشکلات صنفی و معیشتی، در دوره اعلام فراخوان حمل کالا، همراهی و همکاری شایسته‌ای با مردم داشتند.

تعدیل نرخ کرایه حمل کالا، تشکیل کمیسیون ویژه رسیدگی به تخلفات شرکت‌های حمل‌ونقل و پیگیری پرداخت کرایه‌های معوق رانندگان، از جمله اقدامات مؤثر برای افزایش همراهی و مشارکت رانندگان بود.

 

 این روند در آمار و عملکرد سازمان راهداری در بخش انتقال کالا چه بازتابی داشته است؟

 حمل کالا از بنادر و مبادی تولید، مانند روال عادی، در شرایط جنگی نیز ادامه داشت. در دوره جنگ رمضان، میزان حمل کالا از بنادر ۳۰ درصد افزایش یافت. حمل کالا از بندر امام خمینی(ره) به حدود ۱۰۰ هزار تن در روز رسید و در بندر چابهار نیز شاهد افزایش ۱۰برابری و بیشتر بودیم. در سال ۱۴۰۴، حدود ۶۰۶ میلیون تن کالا در کشور جابه‌جا شد که نسبت به عملکرد ۶۰۰ میلیون تنی سال ۱۴۰۳، حدود ۶ میلیون تن افزایش داشت. همچنین در چهار ماه ابتدایی سال ۱۴۰۵، حدود ۱۸۸ میلیون تن کالا در کشور جابه‌جا شده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۴، حدود یک میلیون تن افزایش دارد.

این آمار نشان می‌دهد شرایط جنگی یک سال اخیر، تأثیر منفی بر میزان حمل کالا در کشور نداشته است. در سال ۱۴۰۴، حدود ۱۶.۷ میلیون تن ترانزیت کالا از کشور انجام شد و در چهار ماه ابتدایی سال ۱۴۰۵ نیز این رقم حدود ۴.۵ میلیون تن بوده است. اگرچه این میزان نسبت به پیش‌بینی و هدفگذاری برنامه هفتم کمی کاهش داشته، اما نشان‌دهنده استمرار فعالیت مرزها، ادامه دیپلماسی حمل‌ونقل و متوقف‌نشدن ترانزیت در کشور است.

 

آیا در پی جنگ‌های اخیر، کریدورهای جدیدی برای شرایط بحران و تأمین و انتقال کالا تعریف شده است؟ در حال حاضر کریدورهایی که بیشترین نقش را در تأمین کالاهای اساسی دارند، در چه وضعیتی هستند؟

 کریدورهای جاده‌ای مهم کشور برای حمل کالا و مسافر، تغییری نکرده‌اند. در کشور حدود ۴۰ هزار کیلومتر راه با عملکرد ترانزیتی و شریانی وجود دارد که بیش از ۷۰ درصد بار و مسافر کشور در این شبکه جابه‌جا می‌شود. از این شبکه، حدود ۱۰ کریدور با طولی نزدیک به ۲۰ هزار کیلومتر، نقش مهم‌تری دارند و همه این شبکه در تأمین و حمل کالاهای اساسی نقش ایفا می‌کنند.

گستردگی شبکه راه‌های کشور در پهنه جغرافیایی وسیع، شرایط مناسبی برای پشتیبانی کریدورها و سایر محورهای شریانی از یکدیگر فراهم کرده است. در سال‌ جاری، بهسازی و ارتقای کیفیت کریدورهای ترانزیتی کشور در اولویت قرار گرفت. با اعتباری حدود ۳۰ همت، پروژه‌های بهسازی و روکش آسفالت در این کریدورها تعریف شد و عملیات عمرانی آنها از ابتدای اردیبهشت‌ماه آغاز شده و با جدیت ادامه دارد.

خوشبختانه شبکه جاده‌ای کشور، بویژه راه‌های ترانزیتی و شریانی، در شرایط بهره‌برداری مناسبی برای حمل کالا قرار دارد و از نظر پدافندی نیز امکان پوشش مناسب محورهای مختلف وجود دارد.

طبیعتاً شبکه‌هایی که تردد بار و مسافر بیشتری دارند، در اولویت قرار می‌گیرند. اگرچه توسعه کریدورها از وظایف و برنامه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور است، اما نگهداری آنها و حفظ شرایط مناسب بهره‌برداری، برعهده سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قرار دارد.

هر ساله نقشه‌های تردد راه‌های کشور بر اساس اطلاعات سامانه‌های ترددشمار تهیه و به‌روزرسانی می‌شود. محورهایی که بیشترین حجم تردد بار را دارند، شناسایی و در اولویت نگهداری قرار می‌گیرند. کریدورهای حمل بار از طریق جاده، شامل مسیرهای ارتباطی مراکز استان‌ها با یکدیگر، اتصال مرزها به مراکز استان‌ها و اتصال بنادر به این شبکه است. در ایران، حدود ۴۰ هزار کیلومتر راه در این مجموعه قرار دارد که حدود ۲۰ هزار کیلومتر آن دارای اهمیت بالاتری است.  

 

در زمینه واردات و انتقال کالا، بویژه از پایانه‌های مرزی جنوب شرق کشور و در مبادلات با پاکستان، چه تمهیداتی برای کاهش مشکلات در نظر گرفته شده است؟

 با توجه به مصوبات اخیر ستاد ملی گذر یا ترانزیت، مشکلات داخلی و برون‌مرزی اغلب پایانه‌های مرزی، ازجمله پایانه‌های ارتباطی با کشور پاکستان، احصا شده و برای افزایش عملکرد این مرزها و تعریف شاخص‌های عملکردی، به دستگاه‌های ذی‌ربط، بویژه استاندار سیستان و بلوچستان، ابلاغ شده است.

با توجه به نقش استاندار و اختیاراتی که براساس مصوبه دولت به ایشان واگذار شده، احصای مشکلات و راه‌حل هرکدام و پیگیری آنها از طریق استانداری، اهمیت زیادی دارد. علاوه براین، رایزنی‌ها و مذاکرات مناسبی با طرف پاکستانی در سفرها و نشست‌های اخیر در آن کشور انجام شده است.

در این مذاکرات، خواسته‌های طرف ایرانی برای کاهش مشکلات واردات و صادرات، مسائل پایانه‌های مرزی و راه‌حل‌های پیشنهادی مطرح شد. پیگیری این موارد نیز در دستور کار جدی وزارت راه و شهرسازی، سازمان‌های ذی‌ربط و ستاد ملی گذر قرار دارد.

 

 با توجه به اختیاراتی که برای تسهیل تجارت و واردات و صادرات به استان‌های مرزی واگذار شده است، چه وظایفی در پایانه‌های مرزی برعهده سازمان راهداری قرار دارد؟

 عمده موضوعات مرتبط با حل مشکلات پایانه‌های مرزی که به سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای مربوط می‌شود، به مسائل زیرساختی بازمی‌گردد. در همین راستا، طرح جامع هشت پایانه مرزی در سال گذشته در شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی مجاز زمینی کشور به تصویب رسید و امسال وارد مرحله اجرا شد.

در حال حاضر، پیمانکاران این هشت پایانه مرزی انتخاب شده‌اند و عملیات اجرای طرح جامع پایانه‌ها با مبلغ قراردادی حدود ۱۰ همت آغاز شده است. سه پایانه مرزی در مراحل پایانی عملیات عمرانی طرح جامع قرار دارند و به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسند. چند پایانه مرزی دیگر نیز در مرحله مطالعات و تهیه طرح جامع هستند و قطعاً طرح جامع آنها در سال‌جاری نهایی و تصویب خواهد شد. سایر پایانه‌های مرزی نیز از نظر زیرساختی در شرایط مناسبی قرار دارند.

از دیگر موضوعات مرتبط با سازمان راهداری در پایانه‌های مرزی، می‌توان به نوبت‌دهی، تسریع در تشریفات حمل‌ونقلی و اتصال سامانه‌ها به سامانه گمرک اشاره کرد که به‌صورت مرزبه‌مرز در حال پیگیری و اجراست.

سایر مشکلات پایانه‌های مرزی شامل کنترل‌های سوخت، گمرک، ایکس‌ری، قطعی سامانه‌ها، شبانه‌روزی‌نبودن فعالیت مرزها، کمبود نیروی انسانی دستگاه‌ها، کنترل‌های مرزبانی و دخالت مقامات محلی در فرآیندهای مرزی است. اختیاراتی که براساس مصوبه هیأت وزیران به استانداران واگذار شده، عمدتاً با هدف پیگیری و حل همین مشکلات بوده است.

 

امسال، با وجود شرایط جنگی و مشکلاتی که در حوزه حمل‌ونقل ایجاد شد، عملیات سفرهای اربعین نیز برگزار شد. روند اجرای این طرح و جابه‌جایی زائران چگونه بود؟

 در سال‌جاری، بنا برگزارش فراجا، حدود ۳.۵ میلیون نفر  زائر اربعین بودند که از این تعداد، بیش از ۶۵۰ هزار نفر از طریق ناوگان حمل‌ونقل عمومی، عمدتاً با اتوبوس، به مرزها عزیمت کردند و در پایان طرح به کشور بازگشتند.

برای این منظور، حدود هفت هزار و ۶۰۰ دستگاه اتوبوس از ابتدای ماه صفر به‌کارگیری شدند و این طرح بزرگ جابه‌جایی زائران با انجام بیش از ۳۰ هزار سفر اتوبوسی، با موفقیت اجرا شد. پایانه مرزی مهران با سهمی حدود ۴۶ درصد، بالاترین سهم را در میان شش مرز داشت.

سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از اربعین سال گذشته تا اربعین امسال، اقدامات گسترده‌ای برای آماده‌سازی جاده‌ها، آسفالت محورهای پرتردد منتهی به استان‌های مرزی و مرزها، ایمن‌سازی جاده‌ها و آماده‌سازی پایانه‌های مرزی از نظر امکانات رفاهی و خدماتی برنامه‌ریزی و اجرا کرد.

برای این منظور، قرارگاه جابه‌جایی زائران اربعین حسینی از اربعین سال گذشته تشکیل شد. این قرارگاه با انجام بررسی‌ها و بازدیدها و برگزاری جلسات هماهنگی متعدد، شرایط لازم برای برگزاری شایسته مراسم و تأمین زیرساخت‌ها و تسهیلات مورد نیاز را برنامه‌ریزی و اجرا کرد.

در روزهای اوج بازگشت زائران نیز با فراخوان گسترده ناوگان اتوبوسی کشور به مرزها، به‌ویژه مرز مهران، نسبت به تأمین ناوگان بازگشت زائران اقدام شد. تأمین حدود هزار و ۹۰۰ دستگاه اتوبوس در یک روز در مرز مهران و مسافرگیری و خروج زائران از مرز در مدت ۲۴ ساعت، ازجمله بالاترین رکوردهای ثبت‌شده طی سال‌های اخیر در اربعین به شمار می‌رود.

انتهای پیام/







جمعه ۶ شهریور ۱۴۰۵ - 28 August 2026
تورم خوراکی‌ها روی میز مجلس
روزنامه هفت صبح

تورم خوراکی‌ها روی میز مجلس

مجلس برای بررسی عملکرد تیم اقتصادی دولت وارد عمل شده، وزیر اقتصاد به‌زودی باید پاسخگوی نمایندگان باشد
اولویت دولت برای جلوگیری از سقوط معیشت مردم؛ ارز محدود به غذا، دارو و کالاهای حیاتی برسد
سایت صفحه اقتصاد

اولویت دولت برای جلوگیری از سقوط معیشت مردم؛ ارز محدود به غذا، دارو و کالاهای حیاتی برسد

نایب‌رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق بازرگانی با تأکید بر اینکه سیاست «پول‌پاشی» راه‌حل پایدار برای حمایت از معیشت نیست، گفت در شرایط محدودیت منابع باید به جای جبران کامل تورم برای همه خانوارها، از سقوط حداقل استاندارد زندگی دهک‌های پایین جلوگیری کرد و ارز موجود را به غذا، دارو، نهاده‌های حیاتی، مواد …
سایت اکوایران

تحریم‌های جدید؛ فشار اقتصادی یا مسیر تازه به سوی جنگ؟

سایت فرارو

از بدهی ۹۰ هزار میلیاردی سایپا چه می‌دانیم؟

آقای وزیر؛ اگر از قیمتهای فروشگاه زیرمجموعه وزارتخانه اطلاع ندارید، چگونه از قیمت بازار باخبرید؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

آقای وزیر؛ اگر از قیمتهای فروشگاه زیرمجموعه وزارتخانه اطلاع ندارید، چگونه از قیمت بازار باخبرید؟ - مردم سالاری آنلاین

اگر فروشگاه دولتی قرار است در بازار نقش‌آفرین باشد، باید برای مردم مزیت ایجاد کند؛ وگرنه صرفِ داشتن تابلوی دولتی، نه قیمت را پایین می‌آورد و نه سفره مردم را رنگین‌تر می‌کند.
سایت اکوایران

آمریکا در آستانه بحران بدهی؟

بنزین در محاصره تکذیب و کمبود/ از عیدی اصولگرایان تا صف‌های بنزین؛ میراث ۲۰ ساله یک تصمیم پوپولیستی
سایت اقتصاد ۲۴

بنزین در محاصره تکذیب و کمبود/ از عیدی اصولگرایان تا صف‌های بنزین؛ میراث ۲۰ ساله یک تصمیم پوپولیستی

صف‌های بنزین، تکذیب‌های دولتی و نگرانی از تغییر سهمیه‌ها بار دیگر پرونده قدیمی بحران انرژی در ایران را باز کرده و دولت میان فشار ناترازی و هراس از تبعات اجتماعی هرگونه تغییر در قیمت سوخت، به دنبال راهی برای عبور از بحرانی است که ریشه‌های آن به تصمیمات مجلس هفتم بازمی‌گردد.
سایت آخرین خبر

دلیل شلوغی پمپ‌بنزین‌ها؛ حواس‌تان هست؟ | آخرین خبر

معمای کسری ۵۰۰ همتی بودجه؛ دولت به بازار بدهی پناه می‌برد؟ / نسخه دولت: اوراق بیشتر، بودجه عمرانی کمتر
سایت خبرآنلاین

معمای کسری ۵۰۰ همتی بودجه؛ دولت به بازار بدهی پناه می‌برد؟ / نسخه دولت: اوراق بیشتر، بودجه عمرانی کمتر

بودجه دولت در سال جاری در شرایطی وارد مرحله دشوار اجرای خود شده که اقتصاد ایران پس از دو جنگ، با رکود و کاهش فعالیت بنگاه‌ها مواجه است؛ وضعیتی که همزمان درآمدهای مالیاتی و برخی منابع نفتی دولت را تحت فشار قرار داده است. از سوی دیگر، افزایش نرخ سود اوراق دولتی، تأمین مالی از این مسیر را نیز برای دولت …
سایت اکوایران

تورم کل در مرداد تقریبا ثابت ماند؛ خوراکی‌ها با سرعت بیشتری گران شدند

سایت اکوایران

نسل جوان در محاصره بیکاری؛ فرصت‌های شغلی آب می‌روند

سایت اکوایران

از اصلاح بانک‌ها تا قیمت انرژی؛ دولت چهاردهم چه می‌کند؟

کسر ناگهانی مبالغ
سایت روزنامه سازندگی

کسر ناگهانی مبالغ

بانک ملی اطلاعیه داد: برداشت جدیدی در کار نیست؛ مغایرت‌های گذشته اصلاح شده است
آقای اتابک، دقیقا بابت چه دستاوردی از شما تقدیر شد؟
سایت رکنا

آقای اتابک، دقیقا بابت چه دستاوردی از شما تقدیر شد؟

رکنا اقتصادی: تقدیر از وزیر صمت در سفر به کرمان، یک پرسش مهم را پیش روی افکار عمومی قرار داده است: سیدمحمد اتابک دقیقا بابت کدام دستاورد قابل سنجش مورد تقدیر قرار گرفت؟ بیش از دو سال از آغاز وزارت او می‌ گذرد، اما هنوز یک نشست خبری جامع و شفاف برگزار نشده تا وزیر صمت کارنامه خود را با آمار، شاخص‌ های …
تأخیر در انتشار آمار تورم مرداد؛ 5 روز از شهریور گذشت اما خبری از گزارش مرکز آمار ایران نیست!
سایت رکنا

تأخیر در انتشار آمار تورم مرداد؛ 5 روز از شهریور گذشت اما خبری از گزارش مرکز آمار ایران نیست!

رکنا اقتصادی: با گذشت ۵ روز از شهریورماه ۱۴۰۵، هنوز گزارش شاخص قیمت مصرف‌ کننده و نرخ تورم مردادماه از سوی مرکز آمار ایران منتشر نشده است؛ موضوعی که بار دیگر توجه‌ ها را به تغییر در زمان‌ بندی انتشار آمارهای رسمی جلب کرده است.
مداخله بانک مرکزی در بازار ارز تا کجا اثرگذار است؟
خبرگزاری ایرنا

مداخله بانک مرکزی در بازار ارز تا کجا اثرگذار است؟

تهران- ایرنا- در شرایطی که بازار ارز در هفته نخست شهریور ماه با افزایش نوسان و رشد تقاضای احتیاطی روبه‌رو شده بود، بانک مرکزی با تقویت عرضه اسکناس و اختصاص اولیه ۵۰۰ میلیون دلار به شبکه بانکی، تلاش کرد تا دسترسی به ارز از مسیر رسمی را افزایش داده و از شدت نوسانات بازار بکاهد اما این پرسش را مطرح کرد …
۱۰۰ ماه کار برای یک خودرو؛ قیمت خودرو از توان کارگران جلو زد - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

۱۰۰ ماه کار برای یک خودرو؛ قیمت خودرو از توان کارگران جلو زد - مردم سالاری آنلاین

چندثانیه: آمار‌ها حاکی از آن است که سهم خانوار‌هایی که خودروی دست‌اول خریداری کرده‌اند، از ۲.۳درصد در سال۱۳۹۰ به ۰.۴۴درصد در سال۱۴۰۳ کاهش یافته، به عبارتی سرانه خرید خودرو با کاهش ۸۰درصدی همراه شده است.
امروز اجارۀ چند روزۀ لپ‌تاپ؛ فردا شاید اجارۀ خود زندگی!
سایت عصرایران

امروز اجارۀ چند روزۀ لپ‌تاپ؛ فردا شاید اجارۀ خود زندگی!

جامعه‌ای که زمانی برای خرید کالاهای بادوام برنامه‌ریزی می‌کرد، امروز ممکن است همان کالا را برای چند روز اجاره کند؛ نه از سر انتخابی سبک زندگی، بلکه از سر نات...
         
چرا ناصر همیشه خوش بین است؟!
سایت عصرایران

چرا ناصر همیشه خوش بین است؟!

عبدالناصر اگر فعال اقتصادی بود اینقدر خوش بین نبود؛ او هم اگر مثل آحاد جامعه و از جنس مردم هر روز به آب شدن سرمایه ها و کاهش قدرت خریدش می نگریست کمی از شدت...
بسته عبور از ناترازی گاز
سایت ایران آنلاین

بسته عبور از ناترازی گاز

کشور پیش از رخدادهای سال ۱۴۰۵ نیز در تأمین برخی حامل‌های انرژی از جمله برق، گاز طبیعی، بنزین و گازوئیل با ناترازی روبه‌رو بود؛ اما آسیب دیدن بخشی از زیرساخت‌های انرژی، شرایط تأمین سوخت را پیچیده‌تر کرده و فشار بیشتری بر شبکه وارد کرده است.
نقشه راه توسعه اقتصادی ایران؛ از نوآوری آمریکایی و رفاه اروپایی تا برنامه‌ریزی چینی - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

نقشه راه توسعه اقتصادی ایران؛ از نوآوری آمریکایی و رفاه اروپایی تا برنامه‌ریزی چینی - مردم سالاری آنلاین

به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از دکتر محمدمهدی بهکیش؛ اقتصاددان در سرمقاله امروز روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: امید آن است که در آینده‌ای نه چندان دور جنگ تمام شود و تحریم‌ها رفع شوند. در آن زمان چالش اصلی اقتصاد ایران انتخاب یا طراحی الگوی توسعه‌ای متناسب با شرایط تاریخی، فرهنگی و ساختار خود است.
تأمین معیشت مردم در گرو افزایش کالا برگ و تسهیلات خرید کالا
سایت جوان آنلاین

تأمین معیشت مردم در گرو افزایش کالا برگ و تسهیلات خرید کالا

امیرحسین اقبالی، کارشناس اقتصادی: اعمال سقف کالابرگ از حداقل ۵/۱ میلیون تومان به ازای هر نفر و اعطای تسهیلات خرید کالا‌های اساسی به پشتوانه یارانه نقدی به مب...
لندکروز در بازار، موبایل در صف ارز!
سایت جوان آنلاین

لندکروز در بازار، موبایل در صف ارز!

ورود تویوتا لندکروز هیبرید و چند مدل لکسوس LX، دوباره بحثی قدیمی در نحوه مدیریت واردات را زنده کرده، چراکه گمرک مجوز واردات لندکروز هیبرید و مدل‌های LX۶۰۰، L...
         
توقف عمدی عرضه کالا در فروشگاه‌های آنلاین تخلف است
سایت جوان آنلاین

توقف عمدی عرضه کالا در فروشگاه‌های آنلاین تخلف است

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با هشدار به درگاه‌های فروش مجازی: نوسانات ارزی مجوزی برای توقف عرضه کالا نیست
         
ارزپاشی ۵۰۰ میلیون دلاری؛ مسکن موقت برای تب تند دلار
سایت رویداد‌ ۲۴

ارزپاشی ۵۰۰ میلیون دلاری؛ مسکن موقت برای تب تند دلار

بانک مرکزی برای آنکه تب تند دلار بالا نگیرد، ۵۰۰ میلیون دلار وارد بازار کرد. البته این اقدام فعلاً نتیجه هم داده و دلار که از محدوده سقف قیمتی ۲۰۰ هزار تومان هم گذشته بود، دیروز اندکی عقب‌نشینی کرد و به زیر این سقف آمد.
اقتصاد ایران دیگر با الگوی تکیه بر درآمدهای نفتی اداره نمی‌شود
سایت اقتصاد معاصر

اقتصاد ایران دیگر با الگوی تکیه بر درآمدهای نفتی اداره نمی‌شود

پژوهشگر اقتصاد ایران گفت: عبور از شرایط جنگی به‌ تنهایی برای بهبود اقتصاد کافی نیست و دولت در دوره پساجنگ باید با بازسازی اعتماد، حمایت از سرمایه‌گذاری مولد...
چه کسی بنزین ایران را می‌خورد؟ | قاچاق، محاصره دریایی یا ۱۳ میلیون خودروی فرسوده؟
سایت رویداد‌ ۲۴

چه کسی بنزین ایران را می‌خورد؟ | قاچاق، محاصره دریایی یا ۱۳ میلیون خودروی فرسوده؟

بحران بنزین دیگر فقط مسئله مصرف بالای خودروها نیست؛ ایران هم‌زمان با رشد مصرف، با افت تولید، محدودیت واردات و قاچاق گسترده سوخت مواجه است. در این میان، دولت از اصلاح قیمت و شیوه توزیع بنزین سخن می‌گوید، اما پرسش اصلی همچنان باقی است: بنزین ایران کجا مصرف می‌شود و سهم خودروهای پرمصرف، قاچاق و ناکارآمدی …
امارات، ترکیه و کانادا، مقصد اصلی ارزهای خارج‌شده توسط تراستی‌ها هستند
روزنامه توسعه ایرانی

امارات، ترکیه و کانادا، مقصد اصلی ارزهای خارج‌شده توسط تراستی‌ها هستند

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به نحوه شکل گیری پدیده تراستی ها در اقتصاد ایران، عنوان کرد: در حدود یک سال اخیر، موانع
خانم وزیر در تله «شایدها»! / تیزر تبلیغاتی به جای گزارش عملکرد!
سایت تابناک

خانم وزیر در تله «شایدها»! / تیزر تبلیغاتی به جای گزارش عملکرد!

مصاحبه اخیر وزیر راه و شهرسازی نشان داد که رویکرد تبلیغاتی جای خود را به گزارش‌های عملکردی داده است برای مثال ادعای مالکیت مسکن برای ۳۰ هزار نفر آن هم بدون...
آیا دولت نسخه اورژانسی برای بحران ارز دارد؟!
سایت تابناک

آیا دولت نسخه اورژانسی برای بحران ارز دارد؟!

اگر خدای ناکرده با اقدامات آدم غیرمتعادلی مثل ترامپ اوضاع درآمد ارزی دولت به مرحله بحرانی رسید و حسرت از دست‌دادن سرمایه ارزی برای نیازهای ضروری جامعه پیش آم...
خالی‌فروشی در انتظار سامانه‌ای که نیامد
روزنامه شرق

خالی‌فروشی در انتظار سامانه‌ای که نیامد

نظام تنظیم‌گری پلتفرم‌های آنلاین طلا در ایران با وجود تصویب دستورالعمل‌های متعدد و ابلاغ ضوابط از سوی بانک مرکزی، همچنان با چالش‌های ساختاری جدی مواجه است.
ازدحام در جایگاه‌های سوخت تهران
روزنامه شرق

ازدحام در جایگاه‌های سوخت تهران

صف‌های طولانی مقابل جایگاه‌های سوخت در جای‌جای شهر تهران به چشم می‌آید؛ صف پمپ بنزین اقدسیه یا پمپ بنزین میدان آزادی و پمپ‌های بنزین سیار فرقی ندارد، در تمام نقاط شهر خودروهای زیادی در انتظار سوخت‌گیری قطار شده‌اند؛ برخی علاوه بر خودرو با ظرف‌های متعدد به پمپ بنزین آمده‌اند تا سوخت اضافه تهیه کنند.
روزنامه دنیای اقتصاد

داستان سقوط دستمزد دلاری در ایران/ چرا فروشندگان حاضر به تخفیف می‌شوند؟ +فیلم

محیط جنگ‌زده کسب‌وکارها
روزنامه دنیای اقتصاد

محیط جنگ‌زده کسب‌وکارها

فضای کسب‌وکار ایران در بهار۱۴۰۵ به نامساعدترین سطح هشت سال اخیر، پس از پایان‌دوره برجام رسید. ثبت عدد 6.23 برای این شاخص، از تشدید نااطمینانی و دشوارتر شدن مسیر فعالیت اقتصادی بنگاه‌ها حکایت دارد. تازه‌ترین گزارش پایش ملی محیط کسب‌وکار نشان می‌دهد فشار بر فعالان اقتصادی حاصل ترکیبی از نوسان قیمت‌ها، …
         
ساختن آینده‌ در جایی دیگر! + فایل صوتی
روزنامه دنیای اقتصاد

ساختن آینده‌ در جایی دیگر! + فایل صوتی

اتومبیل جلوی پارکینگ فرودگاه امام خمینی می‌ایستد. موتور خاموش می‌شود؛ اما هیچ‌کس بلافاصله پیاده نمی‌شود.
مسئله اقتصاد خلق پول است یا پول بی‌هدف؟
روزنامه آرمان امروز

مسئله اقتصاد خلق پول است یا پول بی‌هدف؟

علیرضا اکبری آرمان امروز : در شرایطی که پس از جنگ، موضوع افزایش تسهیلات‌دهی شبکه بانکی و هدایت منابع به چرخه اقتصادی کشور مورد توجه قرار گرفته است، هر نوع تسهیلاتی که از سوی شبکه بانکی پرداخت می‌شود، به نوعی با خلق پول همراه است و این موضوع اساسا جزو ماهیت و وظایف نظام بانکی [ ]
دو عامل مهم فشار بر بازار ارز و تورم
روزنامه آرمان امروز

دو عامل مهم فشار بر بازار ارز و تورم

آرمان امروز : عباسعلی حقانی‌نسب- کارشناس اقتصادی با اشاره به شرایط کنونی بازار ارز و روند تأمین کالاهای اساسی تأکید کرد: برای مدیریت نرخ ارز نباید فقط به سمت عرضه چشم دوخت؛ چرا که چالش‌های ساختاری مهم‌تری در اقتصاد وجود دارند که مانع از کاهش قابل‌توجه نرخ ارز می‌شوند. افت درآمدهای صادراتی؛ نخستین چالش …
قاچاق روزانه ۳۰ میلیون لیتر سوخت؛ پشت پرده چه کسانی ایستاده‌اند؟/ از جاده ملا تا قاچاق ۴۳۲ میلیون لیتر گازوئیل
سایت اقتصاد ۲۴

قاچاق روزانه ۳۰ میلیون لیتر سوخت؛ پشت پرده چه کسانی ایستاده‌اند؟/ از جاده ملا تا قاچاق ۴۳۲ میلیون لیتر گازوئیل

اعتراف کم‌سابقه رئیس سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت درباره نفوذ مافیای قاچاق سوخت در ساختار قدرت، بار دیگر پرونده قاچاق سازمان‌یافته سوخت را به صدر اخبار آورد؛ بازاری که بنا بر برآورد‌ها روزانه تا ۳۰ میلیون لیتر سوخت را می‌بلعد و به گفته این مقام دولتی، ذی‌نفعان آن در هر دو جناح سیاسی حضور دارند.
مزایده ۱۰۰ همتی موسسه اعتباری ملل در ایستگاه بازگشایی پاکت‌ها/ آزمون بزرگ برای بازگشت دارایی‌ها به چرخه اقتصاد
سایت اقتصاد ۲۴

مزایده ۱۰۰ همتی موسسه اعتباری ملل در ایستگاه بازگشایی پاکت‌ها/ آزمون بزرگ برای بازگشت دارایی‌ها به چرخه اقتصاد

موسسه اعتباری ملل در حالی ۱۱ شهریور ماه پاکت‌های یکی از بزرگ‌ترین مزایده‌های تاریخ خود را بازگشایی می‌کند که این واگذاری را می‌توان یکی از مهم‌ترین گام‌های عملیاتی در مسیر سامان‌دهی دارایی‌ها، کاهش دارایی‌های مازاد و تقویت انضباط ترازنامه این موسسه دانست.
صف‌هایی به طول 14 میلیون لیتر کسری بنزین!
روزنامه توسعه ایرانی

صف‌هایی به طول 14 میلیون لیتر کسری بنزین!

رامتین موثق چندین هفته است که از احتمال افزایش قیمت بنزین می گذرد اما در این مدت، تنها نگرانی مردم افزایش یافته و ایجاد صف های طولانی مقابل
افسانه شکست بازار | آیا مکانیسم بازار شکست می‌خورد؟ | رونالد کوز؛ نوبلیستی که نظریه «دولت رفاه» را به چالش کشید
سایت اقتصادنیوز

افسانه شکست بازار | آیا مکانیسم بازار شکست می‌خورد؟ | رونالد کوز؛ نوبلیستی که نظریه «دولت رفاه» را به چالش کشید

اقتصادنیوز: دو مقاله علمی در پایان دهه 1950 میلادی، پارادایم حاکم بر علم اقتصاد در حوزه بخش عمومی تغییر داد.
سایت اکوایران

تحریم‌ها وارد فاز تازه شدند؛ فشار اقتصادی آمریکا تا کجا پیش می‌رود؟

ایران‌خودرو چگونه می‌تواند «تویوتای ایران» شود؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

ایران‌خودرو چگونه می‌تواند «تویوتای ایران» شود؟ - مردم سالاری آنلاین

استاد دانشگاه علم‌وصنعت و کارشناس صنعت خودرو معتقد است ایران خودرو می‌تواند مسیر تویوتا را دنبال کند اما موفقیت آن، با اما و اگرهایی مواجه و تابع فراهم بودن شرایط است
«روز موعود اقتصادی ایران» عروس تعریفی از آب در آمد | بلومبرگ: تحریم‌های جدید، همان سیاست گذشته است - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

«روز موعود اقتصادی ایران» عروس تعریفی از آب در آمد | بلومبرگ: تحریم‌های جدید، همان سیاست گذشته است - مردم سالاری آنلاین

بلومبرگ می گوید: تلاش آمریکا برای منزوی کردن ایران، فعلاً بیشتر شبیه ادامه همان سیاست‌های قبلی است تا یک اقدام تعیین‌کننده و سرنوشت‌ساز.
فقر  قسطی
سایت عصرایران

فقر قسطی

«قسطی بخر» از کالاهای بادوام عبور کرده و حالا به خریدهای سوپرمارکتی رسیده است. یعنی کالایی را که امروز می‌خوری و تمام می‌شود، فردا باید پولش را بدهی. این پدی...
         
مدیرعامل جدید بانک توسعه صادرات در انتظار امضای وزیر اقتصاد/ گزینه مدنی‌زاده کیست؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

مدیرعامل جدید بانک توسعه صادرات در انتظار امضای وزیر اقتصاد/ گزینه مدنی‌زاده کیست؟ - مردم سالاری آنلاین

رایزنی‌ برای انتخاب مدیرعامل جدید بانک توسعه صادرات به مراحل پایانی رسیده و شنیده‌ها از جدی‌ شدن گزینه‌ای حکایت دارد که گفته می‌شود تأیید مدنی زاده وزیر امور اقتصادی و دارایی را نیز دریافت کرده است.
ابرتورم در کمین اقتصاد ایران؟ تجربه کشورها چه می‌گوید
سایت اکوایران

ابرتورم در کمین اقتصاد ایران؟ تجربه کشورها چه می‌گوید

​ابرتورم یکی از شدیدترین و مخرب‌ترین اشکال تورم است؛ وضعیتی که در آن سطح عمومی قیمت‌ها با سرعتی بسیار بالا افزایش پیدا می‌کند و ارزش پول به‌سرعت کاهش می‌یابد. با توجه به افزایش تورم در ایران، در ماه‌های اخیر بحث‌هایی درباره احتمال حرکت اقتصاد کشور به سمت ابرتورم مطرح شده است. اما ابرتورم دقیقا چه زمانی …
سیمای اقتصادی تاب‌آوری فرهنگی
روزنامه عصر اقتصاد

سیمای اقتصادی تاب‌آوری فرهنگی

درک رابطه میان فرهنگ و اقتصاد، یکی از ضرورت‌های مهم برای شناخت مسیر توسعه پایدار، انسجام اجتماعی و آینده‌نگری در جوامع امروز است. اقتصاد تنها مجموعه‌ای از اعداد، بازارها، درآمدها، تولید و مصرف نیست؛ همان‌گونه که فرهنگ نیز صرفاً مجموعه‌ای از آداب، رسوم، نمادها و میراث تاریخی به شمار نمی‌آید. میان این …
از تورم مزمن تا تورم ساختاری
روزنامه عصر اقتصاد

از تورم مزمن تا تورم ساختاری

احمد بختیاری؛ دکترای اقتصاد پولی دانشگاه شهید بهشتی و کارشناس صنعت بیمه تحولات اقتصادی ایران از فروردین ۱۴۰۳ تا شهریور ۱۴۰۵ حاصل یک عامل واحد نبود. در این دوره مجموعه‌ای از شوک‌های سیاسی، امنیتی، ارزی و زیرساختی به‌صورت زنجیره‌ای بر اقتصاد اثر گذاشتند. هر شوک، بخشی از تعادل قبلی اقتصاد را برهم زد و سطح …
نجات تولید از مسیر بانکداری تخصصی
روزنامه عصر اقتصاد

نجات تولید از مسیر بانکداری تخصصی

نجات تولید و تبدیل رشد اقتصادی از یک وعده آماری به واقعیتی پایدار، از مسیر افزایش بی‌هدف تسهیلات یا تزریق نقدینگی عبور نمی‌کند، بلکه به تخصصی شدن بانک ها گره می‌خورد. هنگامی که همه بانک ها با یک الگوی مشابه برای جذب سپرده، پرداخت اعتبار و حضور در بازار دارایی ها رقابت می‌کنند، منابع به
تاب‌آوری اقتصادی (Economic Resilience) چیست ؟
روزنامه عصر اقتصاد

تاب‌آوری اقتصادی (Economic Resilience) چیست ؟

تاب‌آوری اقتصادی (Economic Resilience) عبارت است از توانایی افراد، خانواده‌ها، کسب‌وکارها و اقتصاد یک جامعه برای پیش‌بینی، مقاومت، سازگاری و بازیابی در برابر شوک‌ها، بحران‌ها و فشارهای شدید مالی، به‌گونه‌ای که ضمن حفظ کارکردهای اصلی و معیشت، توانایی رشد و بازسازی مجدد را از دست ندهند. بعبارت دیگر و به …
نماینده سابق مجلس: دولت می‌داند چه کسانی در این مملکت سوخت قاچاق می‌کنند، اما جرئت برخورد را ندارد
خبرگزاری دانشجو

نماینده سابق مجلس: دولت می‌داند چه کسانی در این مملکت سوخت قاچاق می‌کنند، اما جرئت برخورد را ندارد

نقوی‌حسینی با اشاره به اقدامات آمریکا گفت: اخیراً آمریکایی‌ها از یک طرف علیه ما فشار اقتصادی وارد می‌کنند، تحریم‌های جدید و محدودیت‌های جدید اقتصادی به وجود...
اقتصادِ آماده‌باش؛ آرامش کی به زندگی ما برمی‌گردد؟ - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

اقتصادِ آماده‌باش؛ آرامش کی به زندگی ما برمی‌گردد؟ - سایت خبری اقتصاد پویا

مدت‌هاست زندگی اقتصادی مردم از حالت عادی خارج شده است. یک روز نگرانی از قیمت ارز، روز دیگر تورم، بعد خبرهای مربوط به جنگ و تنش، اختلال در تجارت، هزینه حمل، تغییر مقررات، مالیات، بیمه، انرژی و ده‌ها متغیر دیگر. شاید هرکدام از این اتفاقات به‌تنهایی قابل مدیریت باشد، اما وقتی بحران‌ها پشت سر هم [ ]
اقتصاد سوئد کاپیتالیستی است یا سوسیالیستی؟ | گزارش اکونومیست از سرزمین ای‌کیا و اسپاتیفای | وایکینگ‌های محبوب چپ و راست چه مشخصاتی دارند؟
سایت اقتصادنیوز

اقتصاد سوئد کاپیتالیستی است یا سوسیالیستی؟ | گزارش اکونومیست از سرزمین ای‌کیا و اسپاتیفای | وایکینگ‌های محبوب چپ و راست چه …

اقتصادنیوز: در سوئد دولت ممکن است بزرگ باشد، اما خدمات عمومی اغلب توسط بخش خصوصی ارائه می‌شوند: حدود یک‌سوم دانش‌آموزان سوئدی که دبیرستان را به پایان می‌رسانند، در موسساتی تحصیل کرده‌اند که توسط اپراتورهای غیردولتی اداره می‌شوند و بسیاری از آنها نیز انتفاعی هستند.
بندر، منطقه آزاد و کریدور ؛ سه ضلع تجارت - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

بندر، منطقه آزاد و کریدور ؛ سه ضلع تجارت - سایت خبری اقتصاد پویا

رضا قیدر / ایران در سال‌های گذشته پروژه‌های متعددی را برای توسعه بنادر، ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و تکمیل کریدورهای بین‌المللی دنبال کرده است؛ اما مشکل اصلی در بسیاری از موارد، کمبود زیرساخت منفرد نبوده است. مسئله مهم‌تر، نبود یک زنجیره کامل و هماهنگ است. ممکن است بندری از ظرفیت مناسب تخلیه و [ …
خاموشی؛ مالیات پنهان صنعت - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

خاموشی؛ مالیات پنهان صنعت - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین قیدر / قطع برق خانگی می‌تواند آسایش و امنیت شهروندان را مختل کند و در فصل گرما حتی به مسئله‌ای مرتبط با سلامت عمومی تبدیل شود. از سوی دیگر، خاموشی صنایع به معنای توقف خطوط تولید، کاهش ظرفیت کارخانه‌ها، آسیب به تجهیزات، افزایش هزینه تمام‌شده کالا و در مواردی از دست رفتن بازارهای صادراتی [ ]
تورم کوتاه می‌آید؟!
خبرگزاری ایسنا

تورم کوتاه می‌آید؟!

سرعت رشد قیمت کالاها در ایران با همه‌ فشارها و تشدید محاصره اقتصادی به محدوده چهار درصد رسیده که در مقایسه با اوایل امسال تقریبا نصف شده است؛ سکان‌دار اقتصاد کشور می‌گوید که دولت اولویت خود را بر کنترل تورم قرار داده و برای رسیدن به این هدف، اقداماتی مثل ساماندهی بازار ارز، مدیریت کسری بودجه، کاهش شوک …
سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/ شهرداری تهران رسما کالابرگ را بی‌اعتبار اعلام کرد!/ چرا غرفه‌داران کالابرگ قبول نمی‌کنند؟

خلیج فارس بر سر دو راهی دردناک؛ پارادوکس ناخوشایند در برابر تحریم‌های تازه علیه تهران
سایت اکوایران

خلیج فارس بر سر دو راهی دردناک؛ پارادوکس ناخوشایند در برابر تحریم‌های تازه علیه تهران

اکوایران: شاید تصور شود که برای کشورهای خلیج فارس، کمپین فشار اقتصادی نسبت به دور دیگری از حملات ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران ارجحیت داشته باشد، اما این استراتژی هم خطرات خاص خود را برای آن‌ها دارد،
نفت منطقه راه خود را پیدا کرد؛ چرا محموله‌های ایران معطل مانده؟
سایت رویداد‌ ۲۴

نفت منطقه راه خود را پیدا کرد؛ چرا محموله‌های ایران معطل مانده؟

داده‌های رصد نفتکش‌ها نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از نفت ایران همچنان روی آب مانده و فاصله صادرات تهران با ماه‌های قبل افزایش یافته است. این درحالی است که کشور‌های دیگر منطقه مسیر‌های جایگزین خود را فعال کرده‌اند؛ از انتقال کشتی‌به‌کشتی در دریای عمان تا استفاده از بنادر خارج از محدوده تنگه.