قیمت طلا امروز




 خطوط انتقال برق

 روزنامه هفت صبح / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

سقوط از بلندای دکل‌ها | شغل خطرناک دکلبندی در گلوگاه

قصه مردانی که ده‌ها متر بالاتر از زمین، خطوط انتقال برق را ساختند و خطر را بخشی از زندگی کاری خود دیدند
 سقوط از بلندای دکل‌ها | شغل خطرناک دکلبندی در گلوگاه
‌هفت صبح|  مقصد گردش تابستانی را که گلوگاه انتخاب کردیم، هرگز به ذهنم نمی‌رسید قرار است به جای یک شهر شمالی با منظره‌های سبز و جاده‌های مه‌آلود، با شهری روبه‌رو شویم که بخشی از تاریخش را باید در ارتفاع خواند. درست روی دکل‌هایی که از دور شبیه خطوطی باریک در آسمان‌اند و قصه مردانی که برای ساختن آنها، گاهی تا ده‌ها متر بالاتر از زمین رفته‌اند. قرار بود گلوگاه مقصد یک سفر تابستانی باشد، اما در ادامه، روایت زندگی و مرگ دکلبندها، مسیر سفر را عوض کرد.

در گلوگاه، «دکلبند» نام یک شغل عادی نیست. رد این حرفه را می‌شود در خانواده‌ها، عکس‌های قدیمی، خاطرات کاری و نام مردانی دید که سال‌ها برای ساخت خطوط انتقال نیرو و مخابرات به شهرها و استان‌های مختلف رفته‌اند. دکلبندان گلوگاه، این جامعه را متشکل از نیروهای فنی انتقال نیرو و مخابرات معرفی می‌کنند. کسانی که در ساخت و اجرای خطوط با ولتاژهای مختلف از ۲۰ تا ۴۰۰ کیلوولت، فعالیت داشته‌اند. برای فهم این شغل، باید از پای دکل شروع کرد و سر را بالا گرفت.

  شغلی که از زمین شروع نمی‌شود

دکلبند بخش مهمی از عملیات احداث خطوط انتقال است. او سازه را بالا می‌برد، قطعات را در ارتفاع مونتاژ می‌کند و در مراحل مختلف نصب تجهیزات و سیم‌ها حضور دارد. ارتفاع، باد، ابزار و وزن سازه، محیط کار او را با بسیاری از مشاغل ساختمانی متفاوت می‌کند.در آرشیو صنفی دکلبندان گلوگاه، کنار اطلاعیه‌های مربوط به بیمه و مسائل کارگری، بارها از آموزش ایمنی، کمک‌های اولیه و ضرورت ثبت صحیح عنوان شغلی سخن گفته شده است.

این آرشیو نشان می‌دهد که مسئولان این جامعه شغلی برای پیگیری مشکلات بیمه‌ای دکلبندان به وزارت نیرو و وزارت کار مراجعه کرده‌اند. اما هیچ توضیح اداری نمی‌تواند تصویری را که از این شغل در ذهن می‌ماند، کامل کند. مردی که روی یک سازه فلزی باریک ایستاده، زمین پایین پایش کوچک شده و چیزی که برای دیگران یک خط ساده انتقال برق است، برای او محل کار روزانه است.

  نام‌ها از دل صفحه بیرون می‌آیند

برای پیدا کردن قربانیان این شغل، جست‌وجو از سنگ‌های مزار شروع شد، با روایت اهالی تکمیل شد، به خبرهای رسمی امتداد یافت و بعد به صفحات محلی و در انتها، شبکه‌های اجتماعی رسید. اما هیچ جا نشانی از همه جانباختگان برق‌رسانی تجمیع نشده است. به جای یک فهرست منظم، نام‌ها پراکنده هستند. حتی اعداد نیز متناقض هستند. تعداد جانباختگان شغل دکلبندی، از 100 تا 220 نفر برای اهالی گلوگاه روایت شده است.

صفحه‌ای که برای یادبود دکلبندهای گلوگاه منتشر شده، بیشتر از آنکه شبیه یک پست معمولی شبکه اجتماعی باشد، شبیه دفتر یادبود ناتمام یک شهر است. نام‌ها یکی‌یکی ظاهر می‌شوند. سید جلال میرصالحی، مجتبی عسگری، خیرالله باقری، یونس نوروزی، میثم عظیمی، علیرضا ابراهیم‌نیا و مصطفی مجریان.

 

در کنار هر نام، گاهی یک جمله کوتاه شنیده یا دیده می‌شد؛ «روحش شاد»، «یادش گرامی»، «شیرمرد شهرم». گاهی اما جمله‌ها طولانی‌تر می‌شدند و تصویر دیگری از ماجرا می‌سازند. تصویری از جوان‌هایی که برای کار از شهر خارج شدند و دیگر برنگشتند.

 

در میان این واکنش‌ها، گاهی خانواده‌ها نیز وارد قاب می‌شوند. کسی نام برادرش را می‌برد، دیگری از دوستش یاد می‌کند و فردی از عمویش می‌گوید. همین‌جا بود که متوجه شدیم «دکلبند» برای مردم گلوگاه یک واژه فنی ساده نیست که حادثه برای او، یک گزارش اداری باشد و پرونده‌ای که با مرگ، بسته می‌شود. دکلبند در اینجا واژه‌ای است که پشت آن، اسم، چهره، خانه و خانواده وجود دارد.

  جمله‌ای که مدام تکرار می‌شد

در میان همه گفته‌ها و نوشته‌ها، یک مضمون بیشتر از بقیه تکرار می‌شود. مردانی که چراغ خانه مردم را روشن کردند، اما چراغ خانه خودشان خاموش شد. این جمله که هم در قبرستان به گوش می‌رسد و هم در فضای مجازی نوشته شده است، برای فهم جایگاه اجتماعی دکلبندها اهمیت دارد. مردم گلوگاه، این شغل را بخشی از تاریخ کار شهر خود می‌دانند. شغلی که نان خانواده را فراهم می‌کند، اما خطرش نیز همراه  و قرین دائمی همان نان است.

 

در میان همین روایت‌ها، اعتراض دیگری هم تکرار می‌شود. دکلبندها و بازماندگان بر ضرورت بیمه، سختی کار و حمایت از خانواده‌ها صحبت می‌کنند. برخی معتقدند که جان‌باختگان این حرفه، پس از حادثه با مشکلات بیمه‌ای روبه‌رو شده‌اند و خانواده‌هایشان حمایت کافی دریافت نکرده‌اند.

 

این بخش از روایت‌ها را نمی‌شود به عنوان آمار رسمی ثبت کرد، اما نمی‌توان از کنار تکرار آنها هم گذشت. جالب اینکه سخنان دکلبندان گلوگاه نشان می‌دهد مسئله بیمه همچنان از دغدغه‌های اصلی این جامعه شغلی است. حتی در اطلاعیه‌های صنفی، از دکلبندان خواسته شده وضعیت پرداخت حق بیمه خود را ماهانه بررسی کنند و در صورت پرداخت نشدن حق بیمه از سوی کارفرما، موضوع را پیگیری کنند.

  یک شهر و یک دفتر یادبود

در جست‌وجوی نام‌ها، به آرشیو رسمی دکلبندان گلوگاه هم رسیدیم. آنجا تاریخ این شغل با متن و عکس روایت شده است. عکس‌های قدیمی، نام نیروهای قدیمی و یاد کسانی که از دنیا رفته‌اند، بخشی از آرشیو شده است.

 

در یکی از اسناد، نام بهرام قلعه‌سری برجسته می‌شود. جوانی که از او به عنوان «کارگر انتقال نیرو در سراسر کشور» یاد شده است. اطلاعیه‌های مربوط به درگذشت او نیز نشان می‌دهد خانواده و جامعه دکلبندان گلوگاه این فقدان را به عنوان مرگ یکی از اعضای همین جامعه شغلی ثبت کرده‌اند. در جایی دیگر، نام‌های قدیمی‌تر ظاهر می‌شوند. مردانی که در پروژه‌های انتقال نیرو کار کرده‌اند و حالا بخشی از حافظه صنفی دکلبندان گلوگاه هستند.

 

این آرشیو یک نکته مهم را روشن می‌کند. اشتغال به دکلبندی در گلوگاه، اتفاقی نیست. مهارتی است که سال‌ها در شهر چرخیده و از نسلی به نسل دیگر رسیده است.

  پنج نام از سال ۱۳۵۹

یکی از قدیمی‌ترین ردپاها به خط ۴۰۰ حسن‌کیف ـ زیاران و کارگاه طالقان در سال ۱۳۵۹ می‌رسد. پروژه‌ای که در آرشیو دکلبندان گلوگاه با نام پنج جوان گلوگاهی گره خورده است.ولی‌الله عظیمی، احمد قاسمی، گل‌بابا امیرخانلو و احمد صباغ از جمله نام‌هایی هستند که در این روایت تاریخی ثبت شده‌اند. نام نفر دیگری نیز به عنوان مهندس معماری در متن آمده، اما درباره هویت دقیق او نیاز به بررسی بیشتر وجود دارد.این اسامی نشان می‌دهند مرگ در این حرفه، پدیده‌ای مربوط به سال‌های اخیر نیست. دکلبندهای گلوگاه دهه‌هاست که بخشی از بار ساخت شبکه انتقال برق کشور و حوادث آن را بر دوش داشته‌اند.

  به سوی آرامستان

اگر بخواهیم این قصه را کامل کنیم، باید از صفحه تلفن همراه و آرشیوهای اینترنتی فاصله بگیریم و به آرامستان شهر برویم. نام بهرام قلعه‌سری به «بهشت رضا» گلوگاه می‌رسد. یعنی دست‌کم برای او، محل دفن در اسناد محلی مشخص است. همین سرنخ نقطه شروع یک کار میدانی است. رفتن به آرامستان، پیدا کردن قطعه، خواندن سنگ، ثبت عکس و بعد جست‌وجوی نام‌های دیگر.

 

شاید آنجا بتوان چیزی را پیدا کرد که در اینترنت وجود ندارد. یک سنگ ساده با نام یک مرد، تاریخ تولد و تاریخ مرگش و فاصله میان این دو تاریخ، خودش یک گزارش است.داستان رنج دکلبندها به مرگ منحصر نمی‌شود. آنان که از حادثه جان به در می‌برند اما با شکستگی‌های فجیع و اغلب‌شان با قطع نخاع، به انتظار مرگ می‌نشینند هم قصه‌ای دارند پر از غصه.

  برق به داستانی انسانی تبدیل می‌شود

ما معمولاً برق را در لحظه‌ای می‌بینیم که کلید را می‌زنیم و چراغ روشن می‌شود. پشت آن چراغ، اما شبکه‌ای از سیم‌ها، دکل‌ها، پیمانکاران، مهندسان و کارگرانی قرار دارد که بخش زیادی از کارشان به چشم مردم  عادی دیده نمی‌شود. دکلبندها از همین آدم‌های دیده ‌نشده‌اند. مردانی که وقتی روی زمین ایستاده‌اند، شاید یکی از صدها کارگر یک پروژه باشند؛ اما وقتی از دکل بالا می‌روند، هر حرکتشان با ارتفاع و خطر گره می‌خورد.

 

در پایان این سفر، گلوگاه دیگر برای من مقصد یک گردش تابستانی عادی نیست. شهری است که اگر چند دقیقه بیشتر به آسمانش نگاه کنید، دکل‌ها چیزی فراتر از سازه‌های فلزی هستند. پشت بعضی از آنها نام مردانی قرار دارد که روزی از همین شهر راه افتادند، برای کار به نقطه‌ای دور رفتند و دیگر به خانه برنگشتند. یا در واقع در میان تابوت به زادگاه خود برگشتند.

 

حالا نامشان در کامنت‌ها، آرشیوهای قدیمی و یادبودهای محلی دوباره ظاهر می‌شود. انگار شهری تلاش می‌کند چیزی را که سال‌ها در ارتفاع گم شده، به روی زمین برگرداند. نام آدم‌هایی که برای روشن ماندن خانه‌های دیگران، جانشان را پای کار گذاشتند. دکلبند شغلی مقدس است. آنان در نبرد میان نور و تاریکی، جانب نور می‌ایستند. با همه مخاطراتش.

 







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جر و بحث ترامپ و ملانیا سوژه رسانه‌ها شد

نظم منطقه ای در خاورمیانه چگونه بازآرایی می شود؟
سایت ایران آنلاین

نظم منطقه ای در خاورمیانه چگونه بازآرایی می شود؟

مایکل برچر در تبیین بحران‌ها، چهار مؤلفه را از یکدیگر تفکیک می‌کند: پیدایش یا آغاز بحران، تصاعد، کاهش و در نهایت پیامدها و آثار آن. آنچه در اظهارات اخیر آقای قالیباف، رئیس مجلس، درباره تحولات منطقه و احتمال شکل‌گیری ترتیبات جدید اقتصادی و امنیتی مطرح شده، در واقع ناظر بر همین مرحله چهارم، یعنی آثار و …
پایان نظم عثمانی در خاورمیانه
سایت ایران آنلاین

پایان نظم عثمانی در خاورمیانه

ویلیام کلیولند در کتاب تاریخ خاورمیانه مدرن می نویسد: برای مردم عربی که در قلمروهای سلطنتی عثمانی زندگی می‌کردند، تجزیه‌ امپراطوری بیش از پایان یک دولت خاص بود؛ این رخداد به معنای فروپاشی یک نظم سیاسی، اجتماعی بود که طی چهارصد سال، رفتار عمومی و مناسبات زندگی را شکل داده بود. حکومت عثمانی در مناطق مختلف …
اعتراف ترامپ به استیضاح
روزنامه هفت صبح

اعتراف ترامپ به استیضاح

اگر دموکرات‌ها پیروز شوند، ترامپ با سخت‌ترین دو سال ریاست‌جمهوری خود روبه‌رو خواهد شد
سلطه آمریکا بر اقتصاد جهان
روزنامه ستاره صبح

سلطه آمریکا بر اقتصاد جهان

ترامپ صرفاً رئیس‌جمهور آمریکا نیست؛ بلکه او در رأس اقتصادی ایستاده که مهم‌ترین جایگاه را در تجارت، سرمایه‌گذاری و نظام مالی جهان دارد. به همین دلیل، وقتی واشنگتن تعرفه وضع می‌کند، موضوع اختلاف تجاری میان دو کشور نیست؛ پس لرزه آن می‌تواند به بازار آسیا، بازارهای مالی اروپا، قیمت نفت و بازار طلا برسد.
آیا هرمز سرنوشت آمریکا را به بریتانیا تبدیل می‌کند؟!
سایت تابناک

آیا هرمز سرنوشت آمریکا را به بریتانیا تبدیل می‌کند؟!

تاریخ نشان داده کنترل یک گلوگاه دریایی می‌تواند به ابزاری برای به چالش کشیدن قدرت‌های بزرگ‌ تبدیل شود.
بعید است ترامپ بخواهد در قبال ایران اقدامی کند که چین را خشمگین کند/ احتمال از سرگیری جنگ تمام عیار وجود دارد
سایت تابناک

بعید است ترامپ بخواهد در قبال ایران اقدامی کند که چین را خشمگین کند/ احتمال از سرگیری جنگ تمام عیار وجود دارد

پروفسور «پل پیلار» معتقد است بعید است ترامپ اقداماتی علیه ایران (در روز دوشنبه) انجام دهد که دیدار مورد انتظار او با شی جین پینگ در اواخر امسال را مختل کند.
جنگ آمریکا و ایران در حال ورود به فاز خطرناکتری است/ نه واشنگتن و نه تهران تمایلی به دادن اولین امتیاز بزرگ نشان نمی‌دهند
سایت تابناک

جنگ آمریکا و ایران در حال ورود به فاز خطرناکتری است/ نه واشنگتن و نه تهران تمایلی به دادن اولین امتیاز بزرگ نشان نمی‌دهند

پایان یافتن تفاهم‌نامه اسلام‌آباد، فضای دیپلماسی را تنگ‌تر کرده و آمریکا و ایران را در چرخه‌ای خطرناک از فشار، تلافی‌جویی و تنش‌افزایی گرفتار کرده است.
سایت خبرفوری

سیلی جانانه یک فرانسوی به مکرون/ ویدئو

سفر به کی‌یف؛ پیام سیاسی به کرملین
روزنامه توسعه ایرانی

سفر به کی‌یف؛ پیام سیاسی به کرملین

رامین پرتو همزمان با فرارسیدن سالگرد استقلال اوکراین، حضور شماری از رهبران و مقام های اروپایی در کی یف، فراتر از یک سفر نمادین، حامل پیامی سیاسی و
    
ترکیه در دام تحرکات نتانیاهو نیفتاد | توافق مکه معادلات منطقه را تغییر می‌دهد؟ | چرا ترکیه، تل‌آویو را تهدیدی امنیتی می‌بیند؟
سایت اقتصادنیوز

ترکیه در دام تحرکات نتانیاهو نیفتاد | توافق مکه معادلات منطقه را تغییر می‌دهد؟ | چرا ترکیه، تل‌آویو را تهدیدی امنیتی می‌بیند؟

اقتصادنیوز:حمله اسرائیل به سوریه نشانه تشدید اختلاف با ترکیه و تغییر نظم خاورمیانه است.
پشتیبانی ده‌ها پایگاه اروپایی از جنگ علیه ایران |  ۵۰۰۰ هواپیمای جنگی از پایگاه نظامی آمریکا در خاک اروپا برخاست | کدام کشور بیشتر حمایت را از حملات کرد؟
سایت اقتصادنیوز

پشتیبانی ده‌ها پایگاه اروپایی از جنگ علیه ایران | ۵۰۰۰ هواپیمای جنگی از پایگاه نظامی آمریکا در خاک اروپا برخاست | کدام کشور …

اقتصادنیوز: مارک روته، دبیرکل ناتو در ماه ژوئن فاش کرد که کشورهای اروپایی اجازه داده‌اند بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ هواپیمای جنگی آمریکا که در عملیات مرتبط با ایران مشارکت داشتند، از ده‌ها پایگاه نظامی آمریکا در خاک اروپا برخیزند.
تشدید فشار اقتصادی نمی‌تواند نظام ایران را سرنگون کند/ گزینه نظامی علیه ایران ناکارآمد بوده است
سایت تابناک

تشدید فشار اقتصادی نمی‌تواند نظام ایران را سرنگون کند/ گزینه نظامی علیه ایران ناکارآمد بوده است

«مارک فینو» می‌گوید دولت ترامپ ساده‌لوحانه معتقد است که ایران در نتیجه این جنگ اقتصادی فرو می‌پاشد یا تسلیم می‌شود، در حالی که ایران از مدت‌ها پیش توانایی خو...
جنگ در پنتاگون، بی کفایتی راهبردی در واشنگتن
خبرگزاری ایرنا

جنگ در پنتاگون، بی کفایتی راهبردی در واشنگتن

تهران- ایرنا- فارن پالسی در گزارشی با بررسی عملکرد آمریکا در جنگ با ایران، ریشه ناکامی واشنگتن را نه در ضعف‌های تاکتیکی و کمبود تجهیزات، بلکه در بی کفایتی راهبردی و محاسبات نادرست دولت دونالد ترامپ دانست.
بدهی ۴۰ تریلیون دلاری آمریکا؛ مشکل ساختاری یا سیاست‌های دولت ترامپ؟
سایت جوان آنلاین

بدهی ۴۰ تریلیون دلاری آمریکا؛ مشکل ساختاری یا سیاست‌های دولت ترامپ؟

عبور بدهی ملی آمریکا از مرز تاریخی ۴۰ تریلیون دلار، نشانه عمیق‌تر شدن شکاف میان درآمدها و هزینه‌های دولت فدرال و افزایش هزینه‌ای است که اقتصاد آمریکا برای حف...
آزمون هرمز برای عمان؛ آیا منطقه می‌تواند مستقل از آمریکا تصمیم بگیرد؟
خبرگزاری ایرنا

آزمون هرمز برای عمان؛ آیا منطقه می‌تواند مستقل از آمریکا تصمیم بگیرد؟

تهران- ایرنا- همزمان با تداوم رایزنی‌های تهران و مسقط درباره سازوکار کشتیرانی در تنگه هرمز، این آبراه راهبردی به آزمونی برای استقلال تصمیم‌گیری مسقط در برابر فشارهای آمریکا تبدیل شده است.
تحت پیگرد قانونی
سایت روزنامه سازندگی

تحت پیگرد قانونی

به دنبال افزایش تنش میان آنکارا و تل‌آویو بر سر سوریه، ترکیه علیه نتانیاهو حکم قضایی صادر کرد
شکست مذاکرات تجاری
سایت روزنامه سازندگی

شکست مذاکرات تجاری

آمریکا و کانادا وارد فاز تقابل شدند
«آگوست سیاه» روسیه و باز شدن جعبه پاندورای پوتین؛ چرا بازگویی حقیقت کار دست اقتصاددان بلندپایه روسی داد؟
سایت اکوایران

«آگوست سیاه» روسیه و باز شدن جعبه پاندورای پوتین؛ چرا بازگویی حقیقت کار دست اقتصاددان بلندپایه روسی داد؟

اکوایران: پوتین حاضر است برای دستیابی به اهدافش در اوکراین هر هزینه‌ای را بپردازد؛ اما او نمی‌تواند اجازه دهد مردم روسیه بفهمند که حاضر است آینده همه آنها را نیز قربانی کند.
تبدیل آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان
سایت عصرایران

تبدیل آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان

تولید نفت خام آمریکا در سال ۲۰۲۶ حدود ۱۳.۷ تا ۱۳.۸ میلیون بشکه در روز پیش‌بینی شده است.
         
سایت فرارو

تیپ متفاوت امیر قطر در یک کافه

چین در دوراهی، ایران در آزمون/ ترامپ می‌خواهد شبکه اقتصادی تهران - پکن را قطع کند
سایت فرارو

چین در دوراهی، ایران در آزمون/ ترامپ می‌خواهد شبکه اقتصادی تهران - پکن را قطع کند

پژوهشگر مسائل چین گفت: روز دی اقتصادی ترامپ، میزان تاب‌آوری روابط تجاری تهران و پکن را محک می‌زند و ایران باید به‌جای اتکا به حمایت مقطعی، به‌دنبال تعمیق پیوندهای اقتصادی و ایجاد منافع مشترک با چین باشد.
[محمدعلی مهتدی] سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی
سایت اطلاعات آنلاین

[محمدعلی مهتدی] سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی

سه‌شنبه هفته گذشته تحول مهمی در سوریه رخ داد که در ایران کمتر مورد توجه محافل تحلیلی قرار گرفت: حمله ارتش صهیونیستی به فرودگاه ابوالظهور در حومه ادلب.
از قانونی کردن کودک‌همسری تا تبدیل خشونت خانگی به «تنبیه اصلاحی»؛ طالبان با زنان افغان چه کرد؟
سایت اطلاعات آنلاین

از قانونی کردن کودک‌همسری تا تبدیل خشونت خانگی به «تنبیه اصلاحی»؛ طالبان با زنان افغان چه کرد؟

طالبان در پنج سال گذشته مجموعه‌ای از قوانین و محدودیت‌ها را بر زنان افغانستان تحمیل کرده که از ممنوعیت تحصیل و محدود کردن حق طلاق تا حذف حداقل سن ازدواج و مشروعیت‌بخشی به «تنبیه اصلاحی» توسط شوهر را دربر می‌گیرد.
جابه‌جائی در میدان - همدلی
روزنامه همدلی

جابه‌جائی در میدان - همدلی

حمیدرضاعظیمی روزنامه‌نگار مسئولان آمریکایی از زمان پایان جنگ بی‌اطلاع‌اند. وزیر خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا در یک گفتگوی تلویزیونی با تاکید بر تحریم‌های سخت علیه ایران در پاسخ به پرسشی که زمان پایان جنگ را طلب می‌کرد صریحا گفت: نمی‌دانیم. دونالد ترامپ نیز پیش از این بارها از نزدیک بودن پایان جنگ …
سرمقاله جمهوری اسلامی/ پشت ‌پرده منازعه اردوغان و نتانیاهو | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله جمهوری اسلامی/ پشت ‌پرده منازعه اردوغان و نتانیاهو | آخرین خبر

جمهوری اسلامی/ «پشت ‌پرده منازعه اردوغان و نتانیاهو» عنوان سرمقاله در روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: حیله‌گری و فریبکاری از شگردهای جنگ‌افروزان است. این ویژگی در صهیونیست‌ها بیش از دیگران وجود دارد. این روزها اخبار زیادی درباره تیره شدن روابط ترکیه با رژیم صهیونیستی
از سفره آمریکایی تا بازار اوراق؛ جنگ ایران کجای تاب‌آوری اقتصادی آمریکا را نشانه گرفته است؟
سایت صفحه اقتصاد

از سفره آمریکایی تا بازار اوراق؛ جنگ ایران کجای تاب‌آوری اقتصادی آمریکا را نشانه گرفته است؟

هشدار ری دالیو درباره کاهش سهم اوراق قرضه آمریکا و حرکت به سمت طلا و بیت‌کوین، در ظاهر یک توصیه برای مدیریت سرمایه است؛ اما در شرایطی که واشنگتن همزمان با هزینه‌های جنگ ایران، افزایش قیمت انرژی، فشار تورمی و بدهی فزاینده روبه‌روست، معنای آن فراتر از یک توصیه سرمایه‌گذاری است. از رکوردشکنی حاشیه سود گازوئیل …
دیپلماسی بن‌سلمان در الیزه/ ولیعهد عربستان به فرانسه می‌رود
سایت فرارو

دیپلماسی بن‌سلمان در الیزه/ ولیعهد عربستان به فرانسه می‌رود

کاخ الیزه از سفر بن‌سلمان به فرانسه خبر داد.
عربستان به دنبال معماری امنیتی جدید در خاورمیانه | حوثی‌ها چگونه به بازیگری فراتر  از مرزهای یمن تبدیل شدند؟
سایت اقتصادنیوز

عربستان به دنبال معماری امنیتی جدید در خاورمیانه | حوثی‌ها چگونه به بازیگری فراتر از مرزهای یمن تبدیل شدند؟

اقتصادنیوز: تشکیل ائتلاف ۱۵ کشوری دریای سرخ به رهبری عربستان، نشانه‌ای از تغییر معماری امنیتی خاورمیانه و کاهش وابستگی کشورهای منطقه به آمریکا است.
ادعای عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز؛ نمایش قدرت یا بلوف سیاسی آمریکا؟
خبرگزاری برنا

ادعای عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز؛ نمایش قدرت یا بلوف سیاسی آمریکا؟

برنا - گروه بین الملل: یک کارشناس مسائل منطقه با تأکید بر اینکه حاکمیت ایران بر تنگه هرمز تثبیت شده است، گفت: حتی اگر گزارش‌های آمریکا درباره عبور نفتکش‌ها ا...
شباهت وضعیت کنونی ترامپ در تنگه هرمز با چالش‌های کارتر در بحران «گروگان‌ها» |‌ گاردین: تهران ممکن است سطح تنش را افزایش دهد |‌ ایران هیچ «شاخه زیتونی» به ترامپ پیشنهاد نمی‌کند
سایت اقتصادنیوز

شباهت وضعیت کنونی ترامپ در تنگه هرمز با چالش‌های کارتر در بحران «گروگان‌ها» |‌ گاردین: تهران ممکن است سطح تنش را افزایش دهد …

اقتصادنیوز: گاردین نوشت ترامپ در برابر مجموعه‌ای از گزینه‌های نامطلوب قرار گرفته و تنها راه پیش روی او، انتخاب گزینه‌ای است که «کمتر بد» باشد؛ اقدامی که ممکن است عملاً به معنای پذیرش شکست باشد.
درس صف‌های طولانی در روسیه برای ایران
روزنامه ستاره صبح

درس صف‌های طولانی در روسیه برای ایران

روسیه دهه‌ها از مهم‌ترین صادرکنندگان انرژی جهان بود؛ کشوری که نه‌فقط نفت خام، بلکه فرآورده‌های نفتی خود را نیز به بازار می‌فرستاد و از انرژی به‌عنوان یکی از پایه‌های قدرت اقتصادی، سیاسی و نظامی خود استفاده می‌کرد. اما امروز جنگ با اوکراین و غرب روسیه را زمین گیر کرده است.
از «موش‌کشی» تا تحریم چین؛ ترامپ چگونه به دنبال تشدید فشار اقتصادی بر ایران است؟
سایت تجارت نیوز

از «موش‌کشی» تا تحریم چین؛ ترامپ چگونه به دنبال تشدید فشار اقتصادی بر ایران است؟

دولت ترامپ در آستانه اجرای دور جدیدی از فشارهای اقتصادی علیه ایران قرار دارد و بنا بر گزارش رویترز، تحریم پالایشگاه‌ها و بانک‌های چینی، هدف قرار دادن شبکه‌های دور زدن تحریم‌ها و اعمال تعرفه علیه شرکای تجاری تهران از جمله گزینه‌های مطرح واشنگتن است.
سرمقاله کیهان/ ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله کیهان/ ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق | آخرین خبر

کیهان/ «ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: سفر چهارشنبه دکتر محمدباقر قالیباف رئیس ‌مجلس به بغداد اهمیت ویژه‌ای داشت و از این رو دست‌هایی برای مخدوش کردن و برجسته کردن حواشی فعال شدند. با این وجود برجستگی دستاوردهای این سفر بر
منزوی‌تر از کره شمالی
روزنامه آرمان امروز

منزوی‌تر از کره شمالی

یدالله کریمی پور آرمان امروز : وقتی صحبت از گزاره منزوی تر از کره شمالی می شود، ذهن گزینه های محدودی را در پیش می بیند. صحبت از انور خوجه، رهبر آلبانی است. او در سیاست خارجی با همه قدرت ها درافتاد: ابتدا با یوگسلاوی تیتو، سپس با شوروی خورشچف و سرانجام با چین دنگ [ ]
کابوس تازه ناتو
روزنامه شرق

کابوس تازه ناتو

انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه به نگرانی تازه ناتو تبدیل شده است. درحالی‌که آمریکای ترامپ حضور نظامی خود در اروپا را کاهش می‌دهد و این ائتلاف از ورود مستقیم به جنگ ایران پرهیز دارد، پیروزی نامزدهای منتقد ناتو می‌تواند یکی از مهم‌ترین ستون‌های نظامی اروپا را متزلزل کند.
         
ایران بنادر مصر را هم ناامن کرد!/ چگونه مصر به گلوگاه جدید انرژی خاورمیانه تبدیل شد
سایت تابناک

ایران بنادر مصر را هم ناامن کرد!/ چگونه مصر به گلوگاه جدید انرژی خاورمیانه تبدیل شد

مصر به عنوان کشور ترانزیتی ضروری که زیرساخت‌های دریای سرخ عربستان را به بازار‌های جهانی متصل می‌کند، ظاهر شده اما این اهمیت استراتژیک ممکن است آن را در معرض...
         
ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد
سایت تابناک

ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد

انصارالله سرزمین‌هایی را در مجاورت مرز جنوبی عربستان در کنترل دارد و همچنین حملات موشکی فرامرزی علیه این پادشاهی انجام داده است.
هرمز، نقطه ضعف پنهان اقتصاد امارات را آشکار کرد
خبرگزاری ایسنا

هرمز، نقطه ضعف پنهان اقتصاد امارات را آشکار کرد

جنگ غیرقانونی و نامشروع علیه ایران اقتصاد امارات را با شوکی چندلایه مواجه کرده است؛ اختلال در هرمز، افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و بیمه، آسیب به بنادر و انرژی، افت بخش غیرنفتی و کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران، رشد اقتصادی را کُند و مدل تجارت‌محور ابوظبی را آسیب‌پذیر کرده است.
از کارتر تا ترامپ؛ آیا تاریخ بحران ایران برای آمریکا تکرار می‌شود؟
خبرگزاری ایرنا

از کارتر تا ترامپ؛ آیا تاریخ بحران ایران برای آمریکا تکرار می‌شود؟

تهران-ایرنا- روزنامه گاردین با بررسی شباهت‌های بحران کنونی دونالد ترامپ در جنگ با ایران با وضعیت جیمی کارتر در جریان بحران گروگان‌گیری، نوشت که رئیس‌جمهوری آمریکا در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای با جنگی فرسایشی، افزایش قیمت انرژی و کاهش حمایت افکار عمومی مواجه است؛ شرایطی که می‌تواند خاطره شکست انتخاباتی …
سفر پاریس؛ کمی دوجانبه، بیشتر منطقه‌ای!
روزنامه توسعه ایرانی

سفر پاریس؛ کمی دوجانبه، بیشتر منطقه‌ای!

رامین پرتو تحرکات دیپلماتیک در خلیج فارس و پیرامون تنگه هرمز، در شرایطی که بحران منطقه ای وارد مرحله ای پیچیده و همراه با بلاتکلیفی سیاسی و امنیتی
نامه‌های ناتالی برای دونالد / فراتر از یک دستیار عادی برای رئیس جمهور آمریکا: «تو تنها کسی هستی که برای من اهمیت دارد»
سایت خبرآنلاین

نامه‌های ناتالی برای دونالد / فراتر از یک دستیار عادی برای رئیس جمهور آمریکا: «تو تنها کسی هستی که برای من اهمیت دارد»

افشای متن کامل نامه‌های خصوصی و احساسی ناتالی هارپ، دستیار ارشد دونالد ترامپ به رئیس‌جمهور سابق آمریکا، ابعاد بی‌سابقه‌ای از میزان نفوذ، ارتباطات عاطفی و حتی چالش‌های ساختاری و امنیتی این دستیار ۳۵ ساله را در حلقه اصلی همراهان ترامپ برملا کرده است.
پاسخ تند کانادا به تعرفه‌های ترامپ؛ «دلار در برابر دلار»
سایت فرارو

پاسخ تند کانادا به تعرفه‌های ترامپ؛ «دلار در برابر دلار»

مک کارنی گفت: کشورش میز مذاکره را ترک کرده است، زیرا ایالات متحده خواسته‌هایی بیش از حد داشت و پیشنهاداتش ناچیز بود.
ترامپ، «میانجیِ محبوب» در مذاکره با ایران را از دست می‌دهد؟ | رمزگشایی از اختلاف اصلی عمان و آمریکا در تنگه هرمز
سایت اقتصادنیوز

ترامپ، «میانجیِ محبوب» در مذاکره با ایران را از دست می‌دهد؟ | رمزگشایی از اختلاف اصلی عمان و آمریکا در تنگه هرمز

اقتصادنیوز: واقعیت روشن است: نقشی که عمان طی سال‌ها برای واشنگتن به‌عنوان یک میانجی قابل اعتماد ایفا می‌کرد، دست‌کم تا زمانی که ترامپ در کاخ سفید است، پایان یافته است.
«بازی وسطی» آمریکا با چین، هند و ترکیه بر سر ایران
سایت افکارنیوز

«بازی وسطی» آمریکا با چین، هند و ترکیه بر سر ایران

مت کرونیگ، پژوهشگر ارشد شورای آتلانتیک، می‌گوید فشار اقتصادی جدید آمریکا می‌تواند صادرات نفت ایران را کاهش دهد، اما برای وادار کردن تهران به پذیرش توافق مورد نظر واشنگتن، به زمان بیشتری نیاز دارد.
مچ‌اندازی ارزی در امارات | آیا واشنگتن می‌تواند تهران را از طریق کشور همسایه کنترل کند؟ |  دبی امروز در نقطه‌ای قرار گرفته که منافع سه بازیگر بزرگ در آن به هم رسیده‌اند
سایت اقتصادنیوز

مچ‌اندازی ارزی در امارات | آیا واشنگتن می‌تواند تهران را از طریق کشور همسایه کنترل کند؟ | دبی امروز در نقطه‌ای قرار گرفته …

اقتصادنیوز:دبی امروز در نقطه‌ای قرار گرفته که منافع سه بازیگر بزرگ در آن به هم رسیده‌اند. آمریکا می‌خواهد مسیرهای مالی و تجاری ایران را محدود کند. ایران به دنبال حفظ دسترسی خود به تجارت و منابع ارزی است. امارات نیز می‌خواهد هم فشار واشنگتن را مدیریت کند و هم جایگاه دبی را در اقتصاد منطقه حفظ کند. به …
بن‌بست در میدان، شکاف در واشنگتن؛ پیام استعفای وزیر ارتش آمریکا چیست؟
سایت نورنیوز

بن‌بست در میدان، شکاف در واشنگتن؛ پیام استعفای وزیر ارتش آمریکا چیست؟

خروج قریب الوقوع دن دریسکول، وزیر ارتش آمریکا، پس از ماه‌ها تنش با پیت هگست، فقط یک جابه‌جایی در پنتاگون نیست. نزدیکی او به جی‌دی ونس و هم‌زمانی این تحول با خروج کارولین لویت از کاخ سفید، نشانه‌هایی از تشدید اصطکاک در حساس‌ترین لایه‌های قدرت آمریکا را آشکار کرده است.
سناتور ۳۹ ساله دموکرات کاندیدای دموکرات‌ها در انتخابات 2028 می‌شود؟ | جان اوسوف؛ سناتور دموکرات که از میانه‌روی به دشمن سرسخت ترامپ تبدیل شد
سایت اقتصادنیوز

سناتور ۳۹ ساله دموکرات کاندیدای دموکرات‌ها در انتخابات 2028 می‌شود؟ | جان اوسوف؛ سناتور دموکرات که از میانه‌روی به دشمن سرسخت …

اقتصادنیوز: اوایل امسال، سناتور جان اوسوف در مراسمی در یکی از حومه‌های آتلانتا روی صحنه رفت و با لحنی آتشین به دولت ترامپ حمله کرد و گفت: «این طبقه اپستین است که کشور ما را اداره می‌کند.»
سایت عصرایران

شکست آزمایش موشکی تایوان: به جای دریا خورد به کوه!

سوئد، چگونه از شهروندان خود و آزادی های فردی آنها حمایت می کند؟
سایت عصرایران

سوئد، چگونه از شهروندان خود و آزادی های فردی آنها حمایت می کند؟

دانشجویان سوئدی کاملاً مستقل فرض شده و درآمد والدینشان بی‌ارتباط است؛ این استقلال، هدیه‌ای از سوی دولت است، هرچند حفظ آن هزینه‌بر باشد.
         
واقعیت تلخ تنگه هرمز برای دونالد ترامپ | بازیگری پاکستان میان چهار قطب کلیدی منطقه | جنگ ایران نقطه پایان مشخصی ندارد
سایت اقتصادنیوز

واقعیت تلخ تنگه هرمز برای دونالد ترامپ | بازیگری پاکستان میان چهار قطب کلیدی منطقه | جنگ ایران نقطه پایان مشخصی ندارد

اقتصادنیوز: بحران تنگه هرمز پس از شش ماه بیش از هر چیز یک واقعیت را آشکار کرد: قدرت آمریکا از میان نرفته، اما قدرتی که فاقد یک راه‌حل سیاسی عملی باشد، دقیقا به چنین وضعیتی ختم می‌شود.
آتلانتیک: ترامپ ناخواسته به تهران گفت که اگر سلاح هسته‌ای داشته‌ باشید در امانید | چرا ترامپ با کره شمالی هسته‌ای کنار می‌آید اما ایران را تهدید می‌کند؟
سایت اقتصادنیوز

آتلانتیک: ترامپ ناخواسته به تهران گفت که اگر سلاح هسته‌ای داشته‌ باشید در امانید | چرا ترامپ با کره شمالی هسته‌ای کنار می‌آید …

اقتصادنیوز:گاهی اوقات هر کسی ممکن است حواسش پرت شود و حرفی بزند که نباید بر زبان بیاورد؛ اما وقتی رئیس‌جمهور ایالات متحده باشید، افشای آمار محرمانه ارسنال هسته‌ای یک کشور متخاصم و اعتراف به کارآمدی آن تسلیحات می‌تواند پیامدهای استراتژیک سنگینی به همراه داشته باشد.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| ساخت قفس‌های فلزی در اطراف مخازن سوخت امارات

کانال ارتباطی مصر و سپاه پاسداران برای زمان تشدید تنش/ جغرافیای جنگ ایران و آمریکا به مصر کشیده شد
سایت تابناک

کانال ارتباطی مصر و سپاه پاسداران برای زمان تشدید تنش/ جغرافیای جنگ ایران و آمریکا به مصر کشیده شد

با عمیق‌تر شدن روابط امنیتی بین قدرت‌های منطقه‌ای، مصر در حال تقویت مشارکت‌های کلیدی خود و در عین حال حفظ انعطاف‌پذیری استراتژیک خود است.
         
ایران «سلاحی قدرتمندتر از بمب اتم» پیدا کرد/ دستیابی به توافق جدید میان ایران و آمریکا آسان نخواهد بود
سایت تابناک

ایران «سلاحی قدرتمندتر از بمب اتم» پیدا کرد/ دستیابی به توافق جدید میان ایران و آمریکا آسان نخواهد بود

فروپاشی یادداشت تفاهم ایران و آمریکا که در ماه ژوئن به دست آمد، بی‌اعتمادی دو طرف را افزایش داده و دستیابی به توافق جدید آسان نخواهد بود.
سایت فرارو

نمایش باشکوه پهپادها در جشن «روز عشق»

سایت فرارو

برخورد مرگبار پهپاد روس به یک مرکز خرید در زادگاه زلنسکی

ایده‌ای که دیگر آن‌قدرها هم سمی نیست؛ فرصت و دردسر ترامپ برای راست اروپا
سایت اکوایران

ایده‌ای که دیگر آن‌قدرها هم سمی نیست؛ فرصت و دردسر ترامپ برای راست اروپا

اکوایران: «بازمهاجرت» در ابتدا ایده‌ای حاشیه‌ای بود، اما ترامپ و هواداران ماگای او آن را در مرکز دستورکار سیاسی داخلی خود قرار داده‌اند و از این طریق، حامیان اروپایی آن را به‌شدت تقویت کرده‌اند.
پاتک بی‌بی به بن سلمان؛ اسرائیل در یونان به دنبال چه می‌گردد؟
سایت اکوایران

پاتک بی‌بی به بن سلمان؛ اسرائیل در یونان به دنبال چه می‌گردد؟

اکوایران: آنچه به‌عنوان یک شراکت انرژی و امنیتی آغاز شده بود، اکنون به رابطه‌ای راهبردی و بسیار گسترده‌تر تبدیل شده که محور آن همکاری نظامی، اطلاعاتی و استقرار اسرائیل و متحدانش در سراسر مدیترانه است.
سایت عصرایران

ترامپ: ملانیا از رقصیدن من با سرود ملی همجنس‌گرایان متنفر است