دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

تغذیه بارداری، مراقب خود باشید


بارداری‌های مکرر به خصوص با فواصل کم و در سنین پایین ذخایر آهن بدن مادر را کاهش می‌دهد. زنان بارداری که سابقه کم‌خونی فقر آهن ندارند، می‌توانند از زمان شروع بارداری، حتی از ۲ تا ۳ ماه قبل از باردار شدن، روزانه ۱ قرص اسیدفولیک و از پایان ماه چهارم تا ۴ ماه پس از زایمان روزانه ۱ عدد قرص آهن مصرف کنند تا از بروز عوارض ذکرشده پیشگیری شود.

برای کاهش عوارض احتمالی ناشی از مصرف قرص آهن مانند یبوست، اسهال، درد شکم و تهوع توصیه می‌شود آن را پس از غذا یا شب قبل از خواب میل کنند. 

استفاده از ویتامین D برای جذب کلسیم از روده‌ها ضروری است که در دوران بارداری با مصرف مکمل‌های حاوی این ویتامین یا در معرض نور خورشید قرار گرفتن تأمین می‌شود. بهتر است هر روز و اگر هر روز امکان نداشته باشد، چند بار در هفته، هر بار ۱۰ تا ۳۰ دقیقه در زمانی که اشعه آفتاب مستقیم نباشد پوست در معرض نور خورشید قرار بگیرد. هرچه آلودگی هوا بیشتر و رنگ پوست تیره‌تر باشد میزان جذب ویتامین D کمتر است.

مصرف آنتی اکسیدان در دوران بارداری از چاقی نوزاد پیشگیری می‌کند. رژیم غذایی حاوی چربی و کربوهیدرات منجر به شکل گیری رادیکال‌های آزاد بیشتر در دوران بارداری شده و نوزاد را در معرض چاقی و دیابت قرار می‌دهند. 

متخصصان با انجام آزمایشاتی بر موش‌ها به این نتیجه رسیدند: علیرغم داشتن چنین رژیم غذایی، با برخورداری از مواد آنتی اکسیدانی می‌توان از بروز چاقی در نوزاد پیشگیری کرد. به نظر می‌رسد نتایج این بررسی قابلیت اعمال در خصوص انسان را دارا می‌باشد، اما تا زمانی که نتایج این تحقیق طی پژوهش‌های دیگری تایید نشده، زنان باردار نباید خود را مکلف به مصرف آنتی اکسیدان بیشتر در دوران بارداری بدانند.