چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

حساسیت غذایی، 7 تا 8 درصد کودکان مبتلا هستند


سلامت نیوز، تغذیه علاوه بر نقش بسیار مهمی که در ارتقای رشد، تکامل، فراگیری و سلامت حال و آینده کودکان دارد در امر پیشگیری و درمان تعدادی از بیماری‌های دوران کودکی و حتی بزرگسالی نیز موثر بوده و سبب اعتلای سلامت و بهبود زندگی افراد می‌شود. شیوه تغذیه، عملا در سال اول زندگی شکل می‌گیرد و بنای عادات غذایی بین یک تا دو سالگی پی‌ریزی می‌شود. اگر تغذیه کودکان متناسب با نیاز آنان نباشد ممکن است به انواع سوءتغذیه دچار شوند که از جمله می‌توان به عدم افزایش وزن متناسب با سن، چاقی‌های مرضی و بیماری‌های مربوط به ریزمغذی‌ها اشاره کرد.


در امر تغذیه کودکان باید تغذیه انحصاری با شیرمادر را در دقایق اول عمر شروع کرده و تا پایان شش ماهگی ادامه داد. آنگاه ضمن شروع به استفاده از غذای کمکی مناسب، تغذیه با شیرمادر همچنان تا پایان دو سالگی ادامه پیدا می‌کند. همچنین توجه به این نکته مهم است که آگاهی از نیازهای غذایی کودک و تامین به موقع آن و شناخت مراحل تکامل و رفتارهای تغذیه‌ای کودک را نیز در نظر داشته باشیم و بدانیم که مهمترین عامل دریافت غذا نقش والدین به ویژه مادر است که در نحوه تغذیه کودک و بازتاب اجتماعی آن موثر است.