دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
مجله ویستا

عوارض کیف نامناسب، شانه و کتف کودک در معرض خطر


ایرنا:پزشکان و کارشناسان، انتخاب کیف و کوله پشتی مناسب را برای کاهش این عوارض و بیماری مورد تاکید قرار می دهند و از خانواده ها می خواهند که در انتخاب کیف و کوله پشتی مناسب مدرسه دقت کنند.

 

به گفته کارشناسان یکی از مشکلات شایع در دانش آموزان را بروز اختلال در ستون فقرات، کمر درد و ناراحتی های مزمن می دانند و می گویند که این اختلالات بخاطر توجه نکردن به چگونگی مراقبت از ستون فقرات ناشی می شود که معمولا از نشستن های غیرطبیعی ، حمل بار و عدم تحرک جسمانی نشات می گیرد.


متخصصان ارتوپدی در بررسی های خود اعلام کرده اند دانش آموزانی که نسبت به وزن بدن خود از کوله پشتی سنگین تری استفاده می کنند احتمال بیشتری دارد که دچار کمر درد و اختلالات ساختاری ستون فقرات شوند.

 

براساس تحقیقات به عمل آمده باتوجه به اینکه فشار زیاد مفاصل در دوران قبل از بلوغ، موجب آسیب ساختاری ستون فقرات می شود، توجه به حفظ و مراقبت از ستون فقرات بویژه در دانش آموزان از اولویت و اهمیت ویژه ای برخوردار است.


چنانچه استخوان فرد تحت نیروی شدید عضلانی قرار گیرد رشد آن، کند و محدود می شود. از سوی دیگر عضله ای که در مدت طولانی منقبض می ماند روی رگ های خونی فشار وارد می کند که این امر باعث اختلال جریان خون و یا آسیب های زیان آور می شود.


براساس توصیه پزشکان دانش آموزان روزانه چند ساعت در کلاس، روی نیمکت می نشینند که لازم است نوع نشستن آن ها و همچنین حمل وسایل از جمله کیف و کتاب مدرسه صحیح باشد. زیرا در صورت دقت نکردن در دراز مدت، سبب اختلالات ساختاری در ستون فقرات و بروز درد کمر و انحنای غیرطبیعی در مهره های پشتی می شود که معمولا براثر بار سنگین روی شانه ها روی می دهد.


متخصصان ارتوپدی توصیه می کنند برای پیشگیری از ابتلا به مسایل یاد شده علاوه بر اینکه دبیران ورزش، مربیان بهداشت، آموزگاران و دبیران نشستن صحیح را درکلاس به دانش آموزان آموزش و توصیه می کنند در خصوص حمل کیف و کتاب درسی این توصیه ها رعایت شود.

 

  • باتوجه به اینکه نیاز است وزن کوله پشتی ومحتویات آن کمتر از 20درصد وزن دانش آموز باشد استفاده از کیف و یا کوله پشتی سبک و کم وزن توصیه می شود.
  • دانش آموزانی که می خواهند وسایل زیادی به مدرسه ببرند از کوله پشتی های چرخه دار استفاده کنند.
  • کوله پشتی لازم است تا بالای کمر قرار گیرد و دارای کمربند و بند شانه باشد. از طرفی کوله پشتی بر روی هر دو شانه بسته شود.( یکطرفه نباشد)
  • درصورتی که کوله پشتی بر روی دو شانه نمی تواند قرار بگیرد به صورت متناوب روی شانه ها قرار گیرد.
  • برای حمل مناسب تر کتاب های درسی و یا کیف هایی که با دست حمل می شود توصیه می شود این وسایل بیشتر به بدن نزدیک و چسبیده شود.


 اما محققان معتقدند افراد بالغی که کمر درد شدید دارند و دچار اختلالات ستون فقرات می شوند اغلب در دوره کودکی و نوجوانی مراقبت درستی از ستون فقرات خود نکرده اند.


مشکلات ساختاری قامتی اغلب قبل از 14سالگی رخ می دهد و در صورت عدم توجه می تواند به صورت مزمن ثابت بماند.


بنابراین والدین  باید نظارت داشته باشند که دانش آموزان کتاب ها و اغذیه غیرضروری با خود به مدرسه حمل نکنند تا کیف آن ها سنگین تر شود. چنانچه نیاز است که دانش آموز وسایل زیادتری همراه خود به مدرسه ببرد از کیف دیگری برای حمل آن استفاده کند که حمل کیف دوم با دست دیگر انجام شود.