چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بفرما آجیل
با وجود همه رژیمهای سخت و سفت که روی آن خط قرمز میکشند، با وجود گرانی وحشتناکاش و با وجود انواع خوردنیهای تازه برای پذیرایی از مهمانان در ایام نوروز، آجیل همچنان جزء محبوب پذیرایی نوروز است و هیچکس نمیتواند از آن صرفنظر کند، به همین دلیل بهتر است برخی نکات را دربارهاش بدانید.
آجیل رنگینکمانی
حتی از کنار آجیلهای رنگ شده هم رد نشوید تا چه رسد به خریدشان! رنگ هایی که برای رنگ کردن تخمه، بادام و غیره استفاده میشود، معمولا غیرمجاز هستند و گاهی حساسیتهای شدیدی را در مصرفکننده ایجاد میکند. ممکن است بخواهید بدانید چطور باید آجیلهای رنگ شده را تشخیص داد؟ چنانچه در هنگام مصرف تخمه، پسته و بادام، دستها و لبها رنگین شد، این نشانه مصرف رنگهای شیمیایی در تهیه آنهاست که باید از مصرف این گونه تنقلات پرهیز کرد.
یاد بنر به خیر
شما کارتون بنر را به یاد دارید؟ همان سنجاب کوچک که همدوره خیلی از ما بود. دوستش داشتید؟ اما این دلیل نمیشود آجیلها را انبار کنید، چون نگهداری طولانی آجیل، تغییرات شیمیایی را در پی داشته و باعث ایجاد بوی کهنگی با طعم نامطلوب میشود. بنابراین از مصرف آجیل کهنه جدا خودداری کنید.
جاسازی آجیل در حمام
ولی اگر خیلی اصرار دارید آجیلها را از دست کسی یا کسانی پنهان کنید، حداقل آنها را در مکانهای مرطوب نگه ندارید، چون باعث کپکزدگی و قارچزدگیشان میشود که هم شکل ظاهری، بو و طعم نامطبوعی را در آنها ایجاد میکند و هم در اثر ترشح بعضی از سموم، باعث مسمومیتهای شدید میشود.
گردو یا زهر هلاهل؟
مغز گردو هم نسبت به آفات انباری و کپکها بسیار حساس است و در اثر نگهداری در شرایط نامناسب بسرعت به این گونه عوامل آلوده میشود. روغن فراوان موجود در مغز گردو، در اثر کهنگی، تغییر حالت داده و طعم نامطبوع و گاهی هم طعم صابون پیدا میکند و مصرف آن عوارض مختلفی را به بار میآورد.
شما باید از مصرف مغز گردوهای سیاه شده براثر قارچ و کپک هم خودداری کنید. این جور گردوها گاهی حاوی سموم خطرناکی مانند مایکوتوکسینها هستند.
آفلاتوکسین هم یکی از سموم مترشحه از نوعی کپک است که هنگام برداشت یا فرآوری یا حملونقل نامناسب، در پسته یا فندق یا پسته شامی به وجود میآید و باید تولیدکنندگان و مصرفکنندگان به آن توجه داشته باشند.
سلام، کرم کوچولو
شما میگویید این یکی را همه میدانند! ما میگوییم این یکی را همه میدانند! اما با وجود این همه دانستن، باز هم در مهمانیهای نوروزی خیلیها آجیلی جلویتان میگذارند که روی پستهها، فندقها و پسته شامیهایش، سوراخهای ریز است، فراموش نکنید این جور تنقلات نباید خورده شوند حتی اگر بعد از باز کردنشان حشرهای در آنها نبینید.
نامردی؟!
بعضی وقتها ممکن است در مراکز عرضه آجیل، محصولاتی را که کهنه یا آفتزده هستند، مجددا بو داده یا مخلوط کنند؛ پس در هنگام خریداری به این موضوع توجه کنید و یادتان نرود هرگز انواع پسته، مغز گردو و... را از دورهگردها نخرید چون عمدتا از محصولات آلوده تهیه یا مخلوط شدهاند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست