شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

کاهش تهوع بارداری، زنان باردار زنجبیل بخورند


ایسنا: كپسول بابونه در مقايسه با زنجبيل و پلاسبو در كاهش علايم تهوع و استفراغ ناشي از بارداري موثرتر بوده است.


کاهش تهوع بارداری، زنان باردار زنجبیل بخورند

صبا بشارت ـ دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی گرایش آموزش مامایی ـ در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشي ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تهوع و استفراغ از شكايت‌هاي شايع زنان در نيمه اول حاملگي هستند. عوارض ناشي از تداوم اين شرايط مي‌تواند اثرات زيانباري بر مادر و جنين داشته باشد.

به همين دليل درمان مناسب تهوع و استفراغ زنان در بارداري اهميت پيدا مي‌كند هرچند بهبود كامل تهوع و استفراغ به ندرت اتفاق مي‌افتد. با اين حال درمان‌هاي دارويي و غيردارويي زيادي براي كاهش آن وجود دارد.

از جمله روش‌هاي موثر، استفاده از گياهان دارويي است. زنجبيل و بابونه در منابع مختلف به‌عنوان درمانهاي سنتي برای كاهش تهوع و استفراغ ذكر شده‌اند.

وی افزود: اين مطالعه كارآزمايي باليني تصادفي سه سوكور و سه گروه (گروه مداخله 1، گروه مداخله 2 و پلاسبو) به روش نمونه‌گيري تصادفی روی 105 زن باردار 6 تا 16هفته مراجعه‌كننده به درمانگاه مراقبت‌هاي دوران بارداري با شكايت تهوع و استفراغ خفيف يا متوسط حاملگي انجام شد.

بشارت تصریح کرد: چك ليست شاخص تهوع و استفراغ كه شامل 8 سئوال است به تمامي شركت‌كنندگان داده شد تا طي دو هفته علايم خود را هر شب قبل از خواب در اين برگه‌ها ثبت كنند.

ميانگين سن مادران و تحصيلاتشان در سه گروه اختلاف آماري معناداري نداشت. همچنين طي هفته قبل از مداخله امتياز شاخص رودز اختلاف آماري معني داري بين سه گروه نشان نداد، اما بعد از يك هفته درمان بين اين دو گروه و گروه پلاسبو در تمامی موارد اختلاف آماري معني داري وجود داشت.

وی خاطرنشان کرد: كپسول بابونه در مقايسه با زنجبيل و پلاسبو در كاهش علايم تهوع و استفراغ ناشي از بارداري موثرتر بوده است. كپسول‌هاي زنجبيل و بابونه تاثير درماني خوبي در كاهش تهوع و استفراغ بارداري دارند.

عوارض جانبي بابونه بسيار كمتر از زنجبيل و اثرات آن نيز بيشتر از زنجبيل است. به دليل بوي تند زنجبيل استفاده از آن در بعضي بيماران باعث تشديد تهوع و استفراغ مي‌شود. هم چنين عوارض گوارشي در بيماران داراي دستگاه گوارش حساس، تشديد مي شود.